Szülők ​kis könyve 12 csillagozás

Ranschburg Jenő: Szülők kis könyve

„Elsőéves egyetemista koromban úgy jegyzeteltem az előadásokat, mint a gép: leírtam szinte minden elhangzó szót, válogatás nélkül. Mindennek nemcsak az lett a következménye, hogy megfájdult a fejem és a csuklóm, hanem az is, hogy a visszaolvasásnál alig értettem valamit az előttem hömpölygő betűhalmazból. Ettől kezdve már csak a lényeget jegyeztem: a legfontosabb gondolatokat és adatokat, amelyek lehetőséget nyújtottak arra, hogy a vizsgára készülés során felidézzem az előadásokból mindazt, amire szükségem volt. Úgy érzem, a könyv, amit az Olvasó a kezében tart, ilyen 'értelmes jegyzet': gondos szerkesztők nekiültek a Szülők könyve című munkám betűtengerének, és finom sebészi munkával kiemelték, kötetté formálták azokat a fejezeteket, amelyek a legtöbb haszonnal forgathatók a gyermeknevelés szerteágazó napi gondjainak megoldásához. őszintén remélem: a Szülők kis könyve teljesíti a feladatot, amelyre rendeltetett.” (Ranschburg Jenő)

>!
Saxum, Budapest, 2009
204 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632481678 · Illusztrálta: Borsi Vera
>!
Saxum, Budapest, 2009
204 oldal · ISBN: 9789632480572

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

BZsofi P>!
Ranschburg Jenő: Szülők kis könyve

Ranschburg fantasztikusan ír, hihetetlen megnyugtató dolgokat mond számomra. Gyakorlatilag abban erősít meg, hogy, amit ösztönösen csinálok, az jó.
Ez a könyv a Szülők könyve zanzásított változata, ami azért rányomja a bélyegét. Az ötször ilyen vastag másik könyvben valószínűleg nem zavaróak az ismétlések, és nincsenek benne kicsit homályos részek.
Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik nem szeretnék megvenni a Szülők könyvét, előbb ízelítőt szeretnének belőle kapni.

Amargant>!
Ranschburg Jenő: Szülők kis könyve

Ez tényleg „kis” könyv, érezni rajta, hogy egy nagyobb lélegzetvételű mű szerkesztett „zsebkönyv”-változata, de ez az értékét nem befolyásolja, csak voltak bizonyos részek, amiről többet olvastam volna.
A szellemisége illetve a nevelési irányok szimpatikusak, de persze csak irányok, nem kell szó szerint venni minden szavát.
Első gyerekeseknek szerintem érdemes elolvasni, még a baba megszületése előtt, jó támpontokat ad.

Őri_András>!
Ranschburg Jenő: Szülők kis könyve

Bár az ismerőseinktől rengeteg könyvet, folyóiratot, no meg tanácsot kaptunk a sikeres gyerekneveléshez, de valahogy keveset hasznosítottunk. A Suttogó meg a többi ilyen nekem pár oldal meg belepillantások után is inkább baromságnak tűntek. Igaz nem is sokat próbálkoztam velük. Végül Zsófi felolvasott pár részt a Ranschburg könyvből és ez szimpatikus volt. Így aztán fogtam és végigolvastam.

Ez egy jó könyv. Úgy értem nem csak egy guideline, hogy mikor mit kéne tenni, hanem egy olvasmányos darab. Mentes a bájolgástól, a pocaklakózástól meg a többi nyálas lószartól. Szóval megfogtam és egyszerűen végigolvastam az elejétől végéig.

Alapvetően szimpatikus munka. Nem mindenben ért egyet vele az ember, és Zsófinak abban igaza van, hogy így nem lehet felnevelni egy gyereket, de lehet vele azonosulni.

Nagyon demokratikus szellemű, és pont ezért sokszor olyan döntéseket tart jónak, amik egy nem teljesen fejlett elme számára (aka gyerek) veszélyesek lehetnek. Ez főleg a már járkáló korú gyerekekről szóló részekben érhető tetten.

Elejétől a végéig elolvasni akkor érdemes, ha még nem született meg a gyerek, de már útban van. Később jó vissza-vissza lapozni, amire viszont teljesen alkalmatlanul van szerkesztve, sehol egy tárgymutató, hogy tovább ne menjek.

Szóval kellő fenntartásokkal kezelve egy nagyon hasznos zsebkönyv, amire a mérete is predesztinálja. Szülőként is jó szívvel ajánlom mindenkinek.

http://www.creativslave.hu/2012/10/17/szulonek-lenni-me…


Hasonló könyvek címkék alapján

Vekerdy Tamás: A pszichológus újra válaszol
Vekerdy Tamás: Kérdezz! Felelek… 2.
Vekerdy Tamás: Fiatal szülők könyve
Mérei Ferenc – V. Binét Ágnes: Gyermeklélektan
Kádár Annamária: Mesepszichológia
Fischer Eszter: Modern mostohák
Vekerdy Tamás: Gyerekek, óvodák, iskolák
Peer Krisztina: Mi bántja a gyerek lelkét?
Vekerdy Tamás: Iskolák?!?!
Majorossy Judit: Együtt az első osztályba