Szeretet, ​erkölcs, autonómia 7 csillagozás

Ranschburg Jenő: Szeretet, erkölcs, autonómia Ranschburg Jenő: Szeretet, erkölcs, autonómia Ranschburg Jenő: Szeretet, erkölcs, autonómia Ranschburg Jenő: Szeretet, erkölcs, autonómia

Ki ne akarná, hogy csemetéje derűs, nyugodt gyerek, majd kiegyensúlyozott, eredményes felnőtt legyen? Ki ne szeretné tudni, mi hol romlott el, hogyan lett ő maga sikeres vagy sikertelen? Tudjuk, sejtjük a gyermekkor fontos szerepét, s hogy sokmindent el is kerülhetünk, ha nem csak ösztönösen cselekszünk.
A kötet foglalkozik a szocializáció, az erkölcs, a gyerek-szülő kapcsolat, a szereptanulás témaköreivel s mindazzal, amit a cím sugall.
Kell a könyvespolcára azoknak is, akik munkájuk, hivatásuk kapcsán érdekeltek, mert a mű összefoglaló jellegű. Érthető, közvetlen stílusa a nem szakemberek számára is olvasmánnyá teszi a könyvet. Megtudhatjuk, miért tartja bal karján az anya a csecsemőjét, miféle értékek szerint élünk, kiket utánozunk, mitől jó egy család.
Szerzője azonos a nagysikerű „Félelem, harag, agresszió” kötet írójával, aki tv- és rádióműsorok népszerű pszichológiai szakértője.

>!
Saxum, Kaposvár, 2014
ISBN: 9789632480916
>!
Okker, 1998
224 oldal · ISBN: 9637315748
>!
Integra-Projekt, Budapest, 1993
262 oldal · ISBN: 9637812083

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DoraTaylor>!
Ranschburg Jenő: Szeretet, erkölcs, autonómia

Nagyon jó kis könyv! Tömör, szakszerű. Ranschburg szellemiségének megfelelően pedig érthető, befogadható nyelvezettel, felesleges terminus technicusok nélkül.

Puella>!
Ranschburg Jenő: Szeretet, erkölcs, autonómia

Újraolvasás volt. Tömör, minden sora lényeges, mégis olvastatja magát. Persze inkább tankönyv, mint ismeretterjesztő. Szomorú, hogy a tartalmát a gyerekekkel (ilyen-olyan területen) dolgozók még ma is alig ismerik, vagy nem tartják elég fontosnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vekerdy Tamás: A szülő kérdez, a pszichológus válaszol 2.
Vekerdy Tamás: A pszichológus újra válaszol
Vekerdy Tamás: Kérdezz! Felelek… 2.
Vekerdy Tamás: Beszélgessünk iskolásokról
Vekerdy Tamás: Kicsikről nagyoknak 1.
Mérei Ferenc – V. Binét Ágnes: Gyermeklélektan
Brené Brown: Bátraké a boldogság
Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok
Janikovszky Éva: Örülj, hogy fiú!
Janikovszky Éva: Már iskolás vagyok