Kényelmes ​hazugságok 28 csillagozás

Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Három ​anya. Két apa. Egy gyerek.

Öt évvel ezelőtt Tia őrülten beleszeretett egy családos férfiba. Amikor terhes lett, Nathan eltűnt az életéből, ő pedig a kisbaba örökbe adása mellett döntött. Most viszont szeretné felvenni a kapcsolatot a lányával és a volt szerelmével.
Öt évvel ezelőtt Caroline, a neves patológus, hirtelen ötlettől vezérelve örökbe fogadott egy kisbabát, hogy a férjének kedvében járjon. Most azonban már megkérdőjelezi, hogy egyáltalán alkalmas-e feleségnek és anyának.

Öt évvel ezelőtt Juliette ideálisnak tartotta az életét: szerető családja, szilárd házassága és gyümölcsöző vállalkozása volt. Majd kiderült Nathan viszonya. A férje megfogadta, hogy soha többé nem lép félre, és ő bízott benne. De ez még azelőtt volt, hogy az asszony tudott volna a babáról.

Most, hogy Juliette felbontotta a Nathannek érkezett levelet, a világa újra összeomlik. Hogyan tudta a férje megtagadni a lányát? És mi mindent titkolhat még? Juliette szeretné… (tovább)

Eredeti cím: The Comfort of Lies

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Piros pipacs könyvek Pioneer Books

>!
384 oldal · ISBN: 9789638964892

Most olvassa 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Kókuszka>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

A tépelődés regénye tőmondatokban.
A házastársi hűség, az örökbefogadás, a megszületendő gyermekről való lemondás mind-mind olyan dolog, amely kihat további életünkre. Az írónő mindezekkel szembesíti szereplőt, rákényszerítve őket, hogy szembenézzenek önmagukkal és megtalálják a helyes utat mind saját maguk, mind családjuk szempontjából.
Magyar vonatkozású rész is van a regényben: Nathan Magyarországról menekült zsidók fia.

1 hozzászólás
Ági_Marton>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Nekem nagyon tetszett a könyv! Igen bonyolult kérdéskört feszeget az írónó, de a szereplők átfogó képet adnak az árulásról, a megbocsátásról és az egész helyzet megoldhatóságáról. A leginkább Caroline-nal tudtam azonosulni. Biztosan fogok még olvasni az írónőtől!

Maggie>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Az az igazság, hogy a könyv elején kezdtem azt érezni,hogy talán nem ez volt a megfelelő választás. Na de olvassuk végig..A cselekmény eléggé rövid, azért lett ilyen hosszú a könyv, mert az egyes szereplők lelki tépelődését írja le. Ami jó, igazából, kellenek ilyen könyvek, amik tényleg valós helyzeteket írnak le. Egy félrelépő férjet, a megbocsájtó asszonyt, a gaz csábítót. Kellenek. Nem volt rossz, igazából. De ha az ember egy igazán eseménydús,izgalmas könyvet keres, akkor nem ez a megfelelő választás. Viszont ha egy valóságos történetet akarunk, akkor pont ez a nekünk való könyv.

pieta4>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Nem is tudom, hogy miért kell 3 ilyen hülye nőnek egyszerre szerepelnie egy könyvben? Nem igazán értettem, mit miért tesznek. Idegesítőek voltak.

vivaldi>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Az eleje számomra nehezen indult. Tia figurája kifejezetten ellenszenves volt, semmi részvétet nem keltett bennem. Szinte nekem volt kínos, ahogy beleragadt élete egy rossz tapasztalásába, és az, hogy mennyire nem is akart ebből tovább lépni.
Nathant természetesen elítéltem. Zsigerből nehezteltem rá, hiszen az egész bonyodalom az ő jellemtelenségének eredménye volt. Mai napig nem tudom eldönteni, hogy a feleség helyében én hogyan döntöttem volna. Szörnyű dilemma, és igazságtalan.
Caroline figurája valamennyire reális volt, és nagyon hálás volt olvasni, hogy végre valaki nem cukormázas áldásként éli meg a gyermekvállalást – kiváltképpen kiélezett ez a helyzet, ha ez a gyermek örökbefogadott. Caroline családjának a reakciói viszont teljesen irreálisak voltak. Főleg a férjéé.
Összességében volt egy kis feszültség a könyvben, amely éberen tartott, de unalmas olvasmánynak találtam. És nagyon dühített, hogy a főszereplővel, azaz a kislánnyal mennyire senki sem törődött. El sem tudom képzelni, hogy ez az egész helyzet, amiben minden felnőtt a saját problémáját dédelgette, benne milyen nyomokat hagyhatott.

Sünike>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Mindennapi emberi problémák kerültek elő ebben a regényben: Házastársi hűtlenség, féltékenység, lemondás egy gyermekről, elhallgatott igazságok, szülői felelősségvállalás, gyermek utáni vágyakozás, kompromisszumkészség. Érdekes történet volt.


Népszerű idézetek

dokijano>!

A pészvához megterített asztalon ajkai kristály csillogott, a vérvörös borral megtöltött skarlátvörös poharak még mélyebb színben tündököltek. Smaragdzöld tálakban sült paprika illatozott.

143. oldal, 12. fejezet - Juliette (Pioneer Books, 2014)

2 hozzászólás
dokijano>!

    Ki a fenének hiszi magát ez a Caroline, hogy elzárva tartja a gyerekét egész nap valami istenverte dadussal? Még csak arra sem volt esze, hogy Honort óvodába járassa. Dél-Bostonban még a legdinkább anyák is tisztában voltak azzal, hogy a gyereküknek szükségük van más gyerekek társaságára.

275. oldal, 27. fejezet - Tia (Pioneer Books, 2014)

dokijano>!

Nathan szülei már ötven éve éltek New Yorkban, de még mindig arra számítottak, hogy az igazi amerikaiak egy nap visszaküldik őket Magyarországra. Félénk hálával ünnepelték a megmenekülésüket a kommunista huroktól, amely a magyarországi zsidók nyaka köré szorult. Nathan, az egyedüli gyermekük, tizenegy évvel később jött világra. Elfogadta a szülei által belétáplált álmokat, a sűrű tejjel, a vörös hússal és az oktatás iránt tanúsított mélységes tiszteletükkel egyetemben.

74-75. oldal, 6. fejezet - Juliette (Pioneer Books, 2014)

Vivien_Karmacsi>!

Vannak férfiak, akik megsebzik az ember szívét, de amikor eltűnnek, a seb begyógyul. Nathan egész darabokat harapott ki a szívéből, és Tia attól félt, örök életében a hiányzó darabokat fogja keresni. Soha nem lesz biztonságban Nathantől. Ha létezett volna védőoltás a férfi ellen, Tia azon nyomban beoltatta volna magát.

43. oldal

Iustitia>!

A valaki más kárán szerzett boldogságnak ára van.

(első mondat)

Ági_Marton>!

-Nem hiszem, hogy elveszíthetsz bárkit is, ha helyesen szereted.

368. oldal

Ági_Marton>!

-Nekem nagyobb szükségem van rád, mint neked a koleszterinre.

288. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Vi Keeland: Egomániás
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Gabrielle Zevin: Egy könyvmoly regényes élete
Susan Mallery: Citrom és osztriga
Sandra Brown: Nász és gyönyör
Danielle Steel: Áldott teher
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Romain Puértolas: A kislány, aki lenyelt egy akkora felhőt, mint az Eiffel-torony
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó