Kényelmes ​hazugságok 24 csillagozás

Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Három ​anya. Két apa. Egy gyerek.

Öt évvel ezelőtt Tia őrülten beleszeretett egy családos férfiba. Amikor terhes lett, Nathan eltűnt az életéből, ő pedig a kisbaba örökbe adása mellett döntött. Most viszont szeretné felvenni a kapcsolatot a lányával és a volt szerelmével.
Öt évvel ezelőtt Caroline, a neves patológus, hirtelen ötlettől vezérelve örökbe fogadott egy kisbabát, hogy a férjének kedvében járjon. Most azonban már megkérdőjelezi, hogy egyáltalán alkalmas-e feleségnek és anyának.

Öt évvel ezelőtt Juliette ideálisnak tartotta az életét: szerető családja, szilárd házassága és gyümölcsöző vállalkozása volt. Majd kiderült Nathan viszonya. A férje megfogadta, hogy soha többé nem lép félre, és ő bízott benne. De ez még azelőtt volt, hogy az asszony tudott volna a babáról.

Most, hogy Juliette felbontotta a Nathannek érkezett levelet, a világa újra összeomlik. Hogyan tudta a férje megtagadni a lányát? És mi mindent titkolhat még? Juliette szeretné… (tovább)

Eredeti cím: The Comfort of Lies

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pipacs könyvek

>!
384 oldal · ISBN: 9789638964892

Most olvassa 3

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Kókuszka>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

A tépelődés regénye tőmondatokban.
A házastársi hűség, az örökbefogadás, a megszületendő gyermekről való lemondás mind-mind olyan dolog, amely kihat további életünkre. Az írónő mindezekkel szembesíti szereplőt, rákényszerítve őket, hogy szembenézzenek önmagukkal és megtalálják a helyes utat mind saját maguk, mind családjuk szempontjából.
Magyar vonatkozású rész is van a regényben: Nathan Magyarországról menekült zsidók fia.

1 hozzászólás
Iustitia>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Hát engem nagyon nem győzött meg… Jobbra számítottam. A cselekmény belefért volna egy oldalba, inkább azt láthattuk, hogy hogyan élik meg a szereplők azt az egy oldal cselekményt.
Semmi kidolgozott karakter. Semmi jellemábrázolás. Lehetett volna még dolgozni rajta.

Evelyne>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Roppant vegyes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsolatban. Kezdjük azzal, hogy sok év után véletlen tértem be egy könyvesboltba, ahol a fülszövege alapján megtetszett, érdekesnek tűnt. Mivel ősidők óta nem olvastam, nem jutott eszembe, hogy beleolvassak, akkor még Molyos sem voltam, így vakon kezdtem bele az olvasásba.
Már az elején éreztem, hogy ez nem az én könyvem, de folytattam, tekintve, hogy a sztori érdekelt. Hát..A fülszöveg kb lefedi mind a 380 oldalt. Semmi nem történt az alapokon túl. 200 oldalon keresztül bemutatta 3 ágon az összes famíliatagot, leírt mindent a házakról, bárokról, történni ugyan nem történt semmi, de nem baj hagy teljenek azok a lapok!
A felénél nagyon nehezen lendültem át, hogy folytassam, totál unalomba torkollott az egész, de az utolsó 100 oldalon némiképp fellendültek az események, már ha ezt annak lehet nevezni. Fordulat nuku, a karakterek folyamatosan szenvedtek valamiért, de ahelyett, hogy átérezhettem volna a helyzetüket, hisztinek éreztem sokszor.
Tiát végig utáltam, Caroline és Juliette némiképp kedvelhetőbb volt, de úgy igazán egy szereplő sem nőtt a szívemhez. (még Savannah sem.)
Összességében majdnem 400 oldalnyi felesleges picsogás a könyv, ami kvázi időpocsékolás, de alapvetően kellemes hangulata van, így kap 2,5 csillagot.

Ági_Marton>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Nekem nagyon tetszett a könyv! Igen bonyolult kérdéskört feszeget az írónó, de a szereplők átfogó képet adnak az árulásról, a megbocsátásról és az egész helyzet megoldhatóságáról. A leginkább Caroline-nal tudtam azonosulni. Biztosan fogok még olvasni az írónőtől!

Maggie>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Az az igazság, hogy a könyv elején kezdtem azt érezni,hogy talán nem ez volt a megfelelő választás. Na de olvassuk végig..A cselekmény eléggé rövid, azért lett ilyen hosszú a könyv, mert az egyes szereplők lelki tépelődését írja le. Ami jó, igazából, kellenek ilyen könyvek, amik tényleg valós helyzeteket írnak le. Egy félrelépő férjet, a megbocsájtó asszonyt, a gaz csábítót. Kellenek. Nem volt rossz, igazából. De ha az ember egy igazán eseménydús,izgalmas könyvet keres, akkor nem ez a megfelelő választás. Viszont ha egy valóságos történetet akarunk, akkor pont ez a nekünk való könyv.

pieta4>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Nem is tudom, hogy miért kell 3 ilyen hülye nőnek egyszerre szerepelnie egy könyvben? Nem igazán értettem, mit miért tesznek. Idegesítőek voltak.

Sünike>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Mindennapi emberi problémák kerültek elő ebben a regényben: Házastársi hűtlenség, féltékenység, lemondás egy gyermekről, elhallgatott igazságok, szülői felelősségvállalás, gyermek utáni vágyakozás, kompromisszumkészség. Érdekes történet volt.

vklara>!
Randy Susan Meyers: Kényelmes hazugságok

Elég nehéz dolga lehetett az írónőnek ezzel a könyvvel.
Egyrészt kényes téma a megcsalás, nehéz döntés a következmények bevállalása.
Szerelem, bizalom, remény, vágyakozás, álmok, karrier.
Erkölcs- erkölcstelenség.
Jellem-jellemtelenség.
3 család összefonódása, komplikáció, megoldás, feloldozás.
Lehetett volna nagyon jó is ez a könyv, de nem lett az.
Ennyi szereplőből igazán szimpatikus egyént nem tudott alkotni, akivel igazán azonosulni, maximálisan meg lehetett volna érteni. Majdhogynem egy pozitív tulajdonságuk sem akadt.
Tulajdonképp mindegyikük leginkább önző, karrierista, mindenkit maga alárendelő volt.
Még a legszimpatikusabb Peter, Bobby és Mrs. Graham-Marjorie volt.
Mondjuk nem igazán értettem azt a beszúrt, és egyébként teljen oda nem illő mondatot, amikor Bobby rasszizmusát említi. Semmi előzmény, és következmény. ???
Szóval felejthetős.


Népszerű idézetek

dokijano>!

A pészvához megterített asztalon ajkai kristály csillogott, a vérvörös borral megtöltött skarlátvörös poharak még mélyebb színben tündököltek. Smaragdzöld tálakban sült paprika illatozott.

143. oldal, 12. fejezet - Juliette (Pioneer Books, 2014)

2 hozzászólás
dokijano>!

    Ki a fenének hiszi magát ez a Caroline, hogy elzárva tartja a gyerekét egész nap valami istenverte dadussal? Még csak arra sem volt esze, hogy Honort óvodába járassa. Dél-Bostonban még a legdinkább anyák is tisztában voltak azzal, hogy a gyereküknek szükségük van más gyerekek társaságára.

275. oldal, 27. fejezet - Tia (Pioneer Books, 2014)

dokijano>!

Nathan szülei már ötven éve éltek New Yorkban, de még mindig arra számítottak, hogy az igazi amerikaiak egy nap visszaküldik őket Magyarországra. Félénk hálával ünnepelték a megmenekülésüket a kommunista huroktól, amely a magyarországi zsidók nyaka köré szorult. Nathan, az egyedüli gyermekük, tizenegy évvel később jött világra. Elfogadta a szülei által belétáplált álmokat, a sűrű tejjel, a vörös hússal és az oktatás iránt tanúsított mélységes tiszteletükkel egyetemben.

74-75. oldal, 6. fejezet - Juliette (Pioneer Books, 2014)

Vivien_Karmacsi>!

Vannak férfiak, akik megsebzik az ember szívét, de amikor eltűnnek, a seb begyógyul. Nathan egész darabokat harapott ki a szívéből, és Tia attól félt, örök életében a hiányzó darabokat fogja keresni. Soha nem lesz biztonságban Nathantől. Ha létezett volna védőoltás a férfi ellen, Tia azon nyomban beoltatta volna magát.

43. oldal

Iustitia>!

A valaki más kárán szerzett boldogságnak ára van.

(első mondat)

Ági_Marton>!

-Nem hiszem, hogy elveszíthetsz bárkit is, ha helyesen szereted.

368. oldal

Ági_Marton>!

-Nekem nagyobb szükségem van rád, mint neked a koleszterinre.

288. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Vi Keeland: Egomániás
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Gabrielle Zevin: Egy könyvmoly regényes élete
Susan Mallery: Citrom és osztriga
Sandra Brown: Nász és gyönyör
Danielle Steel: Áldott teher
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Romain Puértolas: A kislány, aki lenyelt egy akkora felhőt, mint az Eiffel-torony
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó