A ​világ ételcsodái – 45 ország konyhája 2 csillagozás

Randé Jenő: A világ ételcsodái – 45 ország konyhája

A ​szerző, dr. Randé Jenő így foglalja össze e könyvének koncepcióját egyetlen mondatban: „Mint a jó ételek-italok kedvelője mindig azt vallottam, s azt kívántam szüntelenül érzékeltetni, hogy a világ megismeréséhez a nyelv nemcsak mint a beszéd, hanem mint az ízlelés eszköze is nélkülözhetetlen. Bejárva a világot kelettől nyugatig, északtól délig, és bele-belekóstolva a világkonyha óriási kínálatába, mindig kívülállóként, elfogulatlanul igyekeztem ítéletet formálni.”
A magyar gasztronómia nagy örege, könyvünk szaklektora idézi Lénárd Sándornak, a magyar származású orvos-ételtudósnak fundamentális gondolatát A római konyha című könyvéből:
„ A zupát az itáliai partok mentén mindenütt másképp készítik. A cataniai ember hallani se akar róla mazsola nélkül, és a szicíliai ínynek általában kell az édeskömény…
…Tudok olyan zupákról, amelyeket sáfránnyal sárgítanak, amelyekbe babérlevél, kömény és narancshéj kerül…Ismerek halleveseket, amelyeknek védő és ihlető szellemei… (tovább)

>!
Axel Springer Magyarország, Budapest, 2000
246 oldal · ISBN: 9637880836

Hasonló könyvek címkék alapján

Váncsa István: Lakoma 2.
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya
Mautner Zsófia: Így főzünk mi
Molnár B. Tamás – Bittera Dóra: Konyhauniverzum
Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek
Kútvölgyi Mihály – Csizmadia András – Nyers Csaba: Gabonakonyha
Terebess Gábor: Ezerízű Kína
Váncsa István: Évszakok ízei
Frank Júlia: Európa konyhája
Vrábel Krisztina: Főzd magad!