Nexus ​(angol) (Nexus 1.) 4 csillagozás

Ramez Naam: Nexus (angol) Ramez Naam: Nexus (angol) Ramez Naam: Nexus (angol)

In the near future, the experimental nano-drug Nexus can link humans together, mind to mind. There are some who want to improve it. There are some who want to eradicate it. And there are others who just want to exploit it.

When a young scientist is caught improving Nexus, he's thrust over his head into a world of danger and international espionage – for there is far more at stake than anyone realizes.

From the halls of academe to the halls of power, from the headquarters of an elite US agency in Washington DC to a secret lab beneath a top university in Shanghai, from the underground parties of San Francisco to the illegal biotech markets of Bangkok, from an international neuroscience conference to a remote monastery in the mountains of Thailand – Nexus is a thrill ride through a future on the brink of explosion.

>!
Angry Robot, 2015
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780857665508
>!
Angry Robot, 2012
460 oldal · ISBN: 9780857662934
Ramez Naam: Nexus

Fordítások

Ramez Naam: Nexus


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Juci P
Ramez Naam: Nexus (angol)

Nem volt ez olyan rossz, legalábbis hangoskönyvként egészen élvezhető volt.* Nyilván az a legérdekesebb, ahogyan az elmék összekapcsolásának meg úgy egyáltalán a poszthumán fejlesztéseknek a hatásait, különféle felhasználási lehetőségeit vizsgálja – a buddhista vonal különösen is szimpi volt –, de bírtam azt is, amikor a szereplők múltját ismertük meg – kár, hogy ez nem terjedt ki minden fontosabb szereplőre, voltak laposabb karakterek. Ami határozottan unalmas benne, azok az akciójelenetek. Az tényleg olyan volt, mintha egy nagyon precíz, de a kreatív írásról nem sokat tudó AI igyekezett volna dokumentálni a küzdelmeket.
Mindenesetre nem vágyom elolvasni/meghallgatni a folytatásokat, annyira azért nem fogott meg.
* Luke Daniels mint narrátor meglehetősen idegesített a Chaos Walking-trilógiában, de ott többnyire egy dühös tinédzsert kell alakítania, akik, lássuk be, idegesítőek. Itt viszont sokkal több árnyalatot meg tudott mutatni a hangjából, tök jól megoldotta a különböző nemű és nemzetiségű beszélőket, szóval nagyot nőtt a szememben.

>!
Hanna IP
Ramez Naam: Nexus (angol)

A tudományos része és a nanotechnológiai fejlődés által felvetett etikai-filozófiai problémák érdekesek voltak, mint ahogy a buddhista vonatkozások is, de a cselekményre csak egy szó létezik: Hollywood. Tudom, ez az én személyes nyűgöm, hogy taszítanak a világmegváltó, robbantgató kommandósok és akcióhőssé avanzsáló laborpatkány tudósok. Ted Kosmatka The Games című sci-fijénél azért nagyságrendekkel jobb volt, csak épp nem nekem való.

>!
Three
Ramez Naam: Nexus (angol)

Az első fele a könyvnek a nexust drognak állítja be és küzd ellene, míg a másikban nagyon elfajulnak a dolgok; vérengzés és összeesküvések…
Az amerikaiak el akarják nyomni az emberiség fejlődését, megölnek mindenkit, a poszthumánoktól való félelmükben…

Ha ez a könyv akar valamit tanítani, azt nagyon rosszul teszi.


A sorozat következő kötete

Nexus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Suarez: Change Agent
Jonathan Lethem: Gun, with Occasional Music
Midori Gotou: Psycho-Pass: Inspector Shinya Kogami 3.
Kaye Wagner: Empire EQ
Tsutomu Nihei: Biomega 1.
Cameron Dayton: Etherwalker
Tsutomu Nihei: Abara 2.
Ernest Cline: Ready Player One (angol)
James Tiptree, Jr.: Her Smoke Rose Up Forever
Ted Cross: The Immortality Game