A Ram Tzun keresztüli tanítás tiszta advaita (nemkettősség), mely páratlanul modern, humoros és kritikus, s minden kompromisszumot vagy vallásos dogmát nélkülöz. Ő nem kínál gyógyulást, gyakorlást, csodát vagy megvilágosodást eredményező technikát, nem ajánl semmit, amihez csatlakozhatnánk, semmit, amit csinálhatnánk vagy amit elérhetnénk. Egyszerűen elhozhatjuk hozzá a legdédelgetettebb spirituális elképzeléseinket – s ha elég szerencsések vagyunk, akkor azok nélkül távozunk.
Úttalan utakon / No Way 7 csillagozás

Ram Tzu: Úttalan utakon / No Way Spirituális „haladóknak” / for the Spiritually „Advanced”
Hát igen, Ram Tzu az Ram Tzu és ez van, lehet szeretni, lehet nem szeretni, de attól még a szemünkbe köpi az igazságot. Nem minden gondolatával értek egyet, de ez talán nem is baj, attól még ébresztően hathat a sokféle úton, sokfelé ténfergő keresőknek. Olvasd el és megtudod, hogy egyedül a nemtudásod az, ami biztos, minden más csak illúzió.

Nem kapkodtam el az olvasását. Persze gyorsan végezhettem volna vele mert nem hosszú 97 kis gondolatmenet van benne két nyelven, rímtelen versbe szedve. Többnyire a wc-n olvastam :D Napi 3-4 Ram Tzut. Több nem is kell egyszerre, hagy magad elmélázni az olvasottakon, add át magad a felismerésnek. Nekem személy szerint nem nagyon mondott újat, de a látásmód és az egyszerűség ahogy kifejezi magát, olykor lenyűgöző :) Valóban haladóknak ajánlott. Előtte azt ajánlom olvass Tollét, majd Adyashantit és akkor érteni fogod Ram Tzu-t :) Bár lehet amúgy is.

Leírhatnám a véleményemet, de Ram Tzu tudja, hogy az csak a pillanatnyi benyomásom lenne, és ami pillanatnyi, az nem valós.

Nagyon bölcs. Nagyon nem spiri. Nagyon szerettem. És szeretem.

Semmit sem lehet kimondani,
Így hát
Mindig lehet
Még több szót ejteni róla.

Csak akkor tévedhetsz el,

S te megint ott állsz
Üresen,
Kétségbeesetten
Még többet akarva.
Ram Tzu tudja, mi a teendő:
Téged kell a lyukba hajítani.

Csak egy bolond
Adná oda
Mindenét
Semmiért.

Mi lehet nevetségesebb
Vagy unalmasabb annál,
Mint az Igazságon vitatkozni?
Ugyanazt a lószart ismételgetik
Az ateisták istenüket,
Az észt imádják,
Mindnyájuknak megvannak a szövegeik,
Amelyekre támaszkodhatnak,
Mindőjüknek megvannak a saját okfejtéseik.
A vitatkozás egész történetében
Soha senkinek
Nem volt még igaza.

Törzsutas-kereső vagy.
Balira utazol,
Hogy megkóstold a szent
Tehénszarból sarjadó lila gombát.
Mexikóba azért mész,
Hogy varázslókkal
Spirituális füvet szívj.
Szellemekkel ugrabugrálsz,
Látod Istent,
Egyé válsz a világegyetemmel.
Ram Tzu feltenne neked egy kérdést:
Miért váltasz mindig
Oda-vissza jegyet?

Ti okosok,
Megtanultátok, hogy….
Minden erőfeszítés hiábavaló,
Semmi sem a véletlen műve,
Isten osztja a lapokat,
Nem vagytok egyebek robotoknál.
Ram Tzu feltenne nektek egy kérdést:
Mitől van, hogy mégis egyre próbálkoztok?

Bedőlsz a hízelgésnek.
Imádod azt hallani,
Hogy te nem vagy más, mint:
Tiszta szeretet
Végső Jóság
Tökéletesség
Isten
Minden, mi Csodálatos és Értékes
Olyan mesterekhez rohansz,
Akik biztosítanak afelől,
Hogy nem az a közönséges
Kis seggfej vagy,
Akinek titokban tartod magad.
De tudod mit?
Az a Te, amiről ők beszélnek,
Nem te vagy.

Ram Tzu hisz