Szabadság ​tér ’89 1 csillagozás

A rendszerváltoztatás aktái
Rákay Philip: Szabadság tér ’89 Rákay Philip: Szabadság tér ’89

A ​Szabadság tér ’89 című televízió műsor és a belőle készült kétrészes könyv olyan, tabunak számító témákat is kíméletlen őszinteséggel igyekszik kibeszélni, amelyeket a rendszerváltoztatás óta eltelt negyed évszázadban nem volt divat elővenni. S bár a Szabadság tér ’89 immáron második éve minden héten a múlttal foglalkozik: hazánk 1945 utáni történelmével – különös tekintettel a Kádár-éra áporodott levegőjű, Janus-arcú világára –, valamint a korszakot elementáris erővel megváltoztatni akaró, ellenzéki törekvésekkel, mégis minden üzenete, tanulsága a mának szól.
Rákay Philip neves történészek, művészek, politikusok bevonásával dolgozza fel a kádári-diktatúra és a rendszerváltoztatás összefüggéseit, sok mindent megvilágítva és megértetve velünk a mai magyar közéletet szétfeszítő, világnézeti vitákból is.
A sikeres tv-műsor most egy lebilincselő történetekkel teli, több száz – eddig ritkán publikált – archív fotóval illusztrált könyv első köteteként lát napvilágot.… (tovább)

>!
Magánkiadás, Budapest, 2015
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631225853

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Népszerű idézetek

latti>!

Lezsák Sándor: (…) „Ne féljetek!” Ez a mondat nagyon nagy erőt adott nekem. Azóta megtudtam, hogy a „ne féljetek” kifejezés a Bibliában éppen 365-ször szerepel. Minden napra jut egy. A mai napra is…

30. oldal

Rákay Philip: Szabadság tér ’89 A rendszerváltoztatás aktái

latti>!

Albert Zoltán: (…) Abszurd történet, amikor az új népköztársasági címerről folyt a vita az MSZMP Központi Bizottságának 1957. május 7-i ülésén, s az egyik – kissé túlfűtött – elvtárs megjegyezte, hogy üresnek tartja a címerpajzsot, és legalább egy gépfegyvert vagy egy kalapácsot szeretne látni benne. Erre valaki közbeszólt: akkor már legyen benne csabai kolbász is…

58. oldal

Rákay Philip: Szabadság tér ’89 A rendszerváltoztatás aktái


Hasonló könyvek címkék alapján

Debreczeni József: Húsz év
Sándor Iván: A kő visszahull
Dragomán György: Máglya
Pallagi Ferenc: Terített betli
Nemere István: Trianontól a rendszerváltásig
M. Kiss Sándor (szerk.): Rendszerváltás 1989
Ómolnár Miklós: Torgyán a kapuk előtt
Für Lajos: A Varsói Szerződés végnapjai
Hantos István – Bíró Gábor: Történelem IV. – Korunk története
Ferber Katalin: Érdemeink beismerése mellett