Ketten ​a Korzón 2 csillagozás

Színházi beszélgetések
Rákay Philip: Ketten a Korzón

Rákay Philip, a Hír Tv népszerű műsorvezetője, a három kiadást megélt, nagysikerű KETTEN című interjúkötete után most újabb kiadvány megjelentetésére készül. A 2004-ben útjára indított Ketten a Korzón című zenés, színházi talk-show estjét – melynek rövidített változatát a Hír televízió is műsorára tűzte nagy sikerrel –, ezennel könyv formájában kívánja az olvasók elé tárni. A 220 oldalas, stílusában és megjelenésében is rendkívül igényes és formabontó színházi szövegkönyv tíz kivételes személyiséggel készült beszélgetést tartalmaz, színházi werkfotók illusztrálásával. Jókai Anna, Makovecz Imre, Nemeskürty István, Dr. Papp Lajos, Tőkés László – hogy csak néhány kiválóság nevét említsük – szerepel az új kötetben.

>!
220 oldal · ISBN: 9789630614320

Kívánságlistára tette 3


Népszerű idézetek

>!
Sárhelyi_Erika I

Engem biztosan megköveznek a jelenlévők, ha nem kérdezem meg Placid atyától a négy elhíresült alapszabályt, a túlélés négy törvényét.

A tíz év alatt megszövegeztük ezt a négy szabályt, mert nem voltunk mi hősök, csak túl akartuk élni azt a poklot. Az első: a szenvedést nem szabad dramatizálni, nem szabad örökké panaszkodni. A második: észre kell venni az élet apró örömeit, és meg kell örvendezni, mert az az élet művészete. A harmadik a politikai foglyoknak szólt, mert azok mindig ártatlannak képzelik magukat. Engem, az ártatlant akarnak ezek a géppisztolyos gazemberek tönkretenni? Nekünk el kellett felejtenünk, hogy ártatlan vagy gazember, s át kellett írni kicsire, gyengére, nagyra, erősre. Ha nem értek egyet azzal, hogy én csak hangya vagyok ezekkel a géppisztolyosokkal szemben, akkor nekem most, ebben a helyzetben, ilyen körülmények között kell megmutatnom hogy különb, nemesebb, értékesebb vagyok. Ez a harmadik, amely az energiákat mozgósítja. A negyedik picit vallásos. Úgy szól: akinek van hová kapaszkodnia, annak könnyebb a szenvedés. Mi, hívő emberek kapaszkodunk a jó Istenbe, és még arra is rájövünk, hogy ő is akarja a mi túlélésünket, s ez hihetetlen nagy erőt jelentett.

40. oldal (Beszélgetés dr. Oloffson Placid atyával)

Rákay Philip: Ketten a Korzón Színházi beszélgetések

1 hozzászólás
>!
Sárhelyi_Erika I

Valóban fáradékonyabb az ember a hetvenedik környékén (…) A fene odaesz a munkahelyemre mindennap, reggel kilenctől ameddig bírom, ott vagyok. Egyfolytában szól a telefon, az a bizonyos csöndes izé, „alkotói pillanat” (…) soha nem jön el. A legképtelenebb telefonokkal fölhívnak, én veszem fel ezeket, mivel gyűlölöm a titkárnő kategóriájú világot, amikor megszűrik, hogy ki fontos; és akkor Stanci nénit nem kapcsolják be, de Pubi bácsit igen… Szóval én ezt nem szeretem.

86. oldal (Beszélgetés Makovecz Imrével)

Rákay Philip: Ketten a Korzón Színházi beszélgetések


Hasonló könyvek címkék alapján

Krasznahorkai László: Nem kérdez, nem válaszol
Schäffer Erzsébet: Egyszer volt
Schäffer Erzsébet: Hol nem volt
Vámos Miklós: Kedves kollégák I-II.
Hafner Zoltán (szerk.): Krasznahorkai beszélgetések
Kertész Imre: A gondolatnyi csend, amíg a kivégzőosztag újratölt
Bodor Ádám: A börtön szaga
Sólyom László: Egy elnökség lenyomata
Réti József: Szeressek ott, ahol gyűlölnek
Szőnyi Szilárd (szerk.): Bölcsek könyve