Halotti maszk (Rex felügyelő) 9 csillagozás
Rex boldog. Moser felügyelő, a gazdája ugyanis elhatározza, hogy egy tágas kertes házat bérel a villanegyedben. Mielőtt a szépségszalonban elkövetett gyilkosság tettesének a nyomába erednének, rá is bukkannak álmaik házára. Rex mellét majd szétfeszíti a büszkeség, mert jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a tulajdonos végül mellettük dönt.
Ám még alá sem írták a bérleti szerződést, amikor komor viharfelhők gyülekeznek a látóhatáron. Egy állatorvosnő bukkan fel, mint derült égből a villámcsapás, s csakhamar megzavarja gazda és kutya boldog harmóniáját.
Rex nem nyugodhat bele, hogy ezentúl csak másodhegedűs legyen Moser felügyelő életében. Nincs mit tenni, ellenintézkedéseket kell foganatosítania…

Ez a történet szerintem jobb volt, mint az előző, bár itt a nyomozás helyett inkább Moser magánéletén volt a hangsúly. Rex is nagyobb szerepet kapott, és a gondolatainak közlésén kívül itt már szinte egyféle mesélőként az ő szemén keresztül láthattuk a történéseket, bár a gondolodásában kicsit talán túl sok volt az emberi jellem.

Hozta a szokásos színvonalat, bár ebben részben nagyobb hangsúly volt Moser magánéletén, mint a gyilkosságon.