Szív ​küldi 82 csillagozás

Rainbow Rowell: Szív küldi

Beth Fremont és Jennifer Scribner-Snyder tisztában van vele, hogy valaki olvassa az e-mailjeiket. Ez ugyanis a szabály a lapkiadónál, ahol dolgoznak. Ám a lányok nem tudják komolyan venni a dolgot. Vicces, szabadszájú leveleikben részletesen megbeszélik a magánéletüket.
    Lincoln O'Neill nem is érti, hogy került ide, ebbe az állásba, ahol az a dolga, hogy mások e-mailjeit olvasgassa. Amikor jelentkezett internetbiztonságisnak, egészen másra számított.
    Amikor Lincoln elkezdi olvasni Beth és Jennifer levelezését, tudja, hogy figyelmeztetnie kellene őket. De nem teszi, annyira elvarázsolják a lányok történetei.
    Mire rájön, hogy beleszeretett Bethbe, már túl késő lenne bemutatkozni…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2019
328 oldal · ISBN: 9789635091942 · Fordította: Gebula Judit
>!
Scolar, Budapest, 2019
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632449708 · Fordította: Gebula Judit

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Beth Fremont · Jennifer Scribner-Snyder · Lincoln O'Neill


Kedvencelte 12

Most olvassa 4

Várólistára tette 131

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Rainbow Rowellt már akkor nagyon megkedveltem, amikor az Eleanor és Park könyvét elolvastam. Annyira jó a stílusa, hogy az összes jövőben megjelenő könyvét előjegyeztem magamnak olvasásra. Ebben a történetében is a szerelemé a főszerep, de ez a címből is kitalálható.

A cselekmény lassan halad, főleg az elején, de nekem nem volt ezzel bajom, hiszen csak a főszereplő viselkedését tükrözte és mutatta be, ezzel a lassúsággal az ő bizonytalanságát, önbizalomhiányát érezhettem át. Szerettem ezt a könyvet, mert kedves és aranyos, eredeti és vicces, egyszerűen jó volt olvasni.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/07/rainbow-rowell-sz…

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Rainbow Rowell: Szív küldi

„Vannak pillanatok, amikor az ember el sem meri hinni, hogy valami csodálatos dolog történik vele. És vannak olyan pillanatok is, amikor teljes bizonyossággal tudja, hogy valami csodálatos dolog történik vele.”

Én most ugyanígy voltam ezzel a könyvvel. Eleinte el sem tudtam képzelni, vagy legalábbis nehezen, hogy szeretni fogom ezt a történetet. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy minden kétséget kizáróan tudom, ez a könyv hatalmas kedvenc lesz. És hát persze, hogy így lett! Hát Rainbow Rowell írta! Nem is tudom, miért kételkedtem az elején.
Teljesen a hatása alatt vagyok még mindig, egyszerűen rabul ejtett. Újabb „legleg” könyv került fel a listámra.

>!
AniTiger MP
Rainbow Rowell: Szív küldi

Borzasztó lassan kezdődött a regény az írónő többi regényéhez képest, ezért az elején kimondottan unatkoztam olvasás közben, aztán egy ponton megkedveltem ezt a kicsit szerencsétlen és jócskán antiszociális Lincoln, majd ahogy többet tudtam meg a csajokról, mind jobban érdekelt az ő életük is. Úgy éreztem magam miattuk, mint a főszereplő férfi: rákattantam a levelezéseikre, és fájt, amikor nem bukkantak fel új levélváltások.

Szerintem ez egy cukin bizarr romantikus történet, nagyon jó élmény volt, akárcsak az írónő többi romantikus regénye. A főbb karakterek teljesen bolondok, és iszonyatosan szerethetőek, ezért megbocsátottam az írónőnek a lassú felvezetést és azt, hogy végülis kukkolóvá tett engem is! Nagyon furcsa – és picit felháborító – ez a levélfigyelős téma, de nekem bejött, hogy milyen érdekes fordulatot vett a történet, amikor Beth is elkezdte megfigyelni az ő cuki pasiját!

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/05/rainbow-r…

>!
Scolar, Budapest, 2019
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632449708 · Fordította: Gebula Judit
>!
ziara
Rainbow Rowell: Szív küldi

Ez most nagyon jól esett. Romantikus volt, de csak éppen annyira, hogy ne legyen sok. A főszereplők nagyon szimpatikusak, a problémáik nem erőltetettek. Mostanában olvasott romantikus könyvek közül ez állt a legközelebb hozzám. Kis naív lelkemnek tetszett ez a „nem látni és megszeretni”.

>!
ggizi P
Rainbow Rowell: Szív küldi

"– Te hiszel abban, hogy létezik szerelem első látásra?
(…) – És te abban, hogy létezhet már azelőtt is?"

Elég lassan indul be a sztori, de engem kárpótolt a történet második fele és Lincoln személye. Főleg Lincoln életét ismerhetjük meg belőle részletesen, akit nem is nehéz hamar megkedvelni, de Beth-ről csak a levelei alapján lehetnek benyomásaink, amik számomra nem voltak elegek ahhoz, hogy igazolják a fiú erős kötődését (bár ő nyilván több levelezést olvashatott, amik a kialakult érzelmeit meghatározták, mint mi). Fokozatosan ismerhettük meg a lányok életkörülményeit, és attól még, hogy jóval kevésbé láttunk bele Beth életébe, a barátnőjével folytatott levelezéseiből ő is szimpatikus arcát mutatta. De főleg Lincoln miatt, az ő érzéseinek beteljesülése miatt szurkoltam nekik.

>!
Mariann_Czenema P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Ez most iszonyatosan jól esett :) semmi komoly a történet félig Hamupipõke, félig a Szépség és Szörnyeteg feldolgozása. Kiszámítható a vége, de jópofa poénokkal és pár elgondollodtató aprósággal kövezte Rainbow az utat.
Jól mutatna filmvászonon, kellemes romkomot lehetne belõle faragni. Pihentetõ, szórakoztató olvasmány volt.

>!
tmezo P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Szórakoztató volt, de néhol kicsit unalmas. Az e-mailes csevegések a lányok között elevenek, élettel teliek voltak, ami nagy kontrasztban állt Lincoln világával. Az ő élete elég lehangoló volt, (vagy inkább unalmas,) kezdve a munkakörével, és a kis számú baráti társaságával.
A lányok levelein keresztül Lincoln nagy dilemma elé került, és emiatt talán egy kicsit több volt a kelleténél a kínlódása. Alapvetően szimpatikus karakter, de a bátortalan viselkedése kissé ügyefogyottá is tette, és nehezen viseltem a belső huzavonáit.
A lányok érdekes karakterek voltak, teljesen ellentétesek, és a problémáik is.
A nagy találkozás Beth és Lincoln érdekesen lett kivitelezve, és amilyen lassan alakult ki a szerelem, elég gyorsra sikerült a befejezés.

>!
LittleStar
Rainbow Rowell: Szív küldi

Az eleje nagyon lassan indult, nehezen szoktam hozzá. Aztán beporgott a történet, megszerettem a szereplőket, sőt kifejezetten a szívemhez nőttek. Nagyon kedves, sokszor nem kicsit humoros történet. Teljesen jó, hogy rövidke volt, kikapcsolt, pihentetett. Így összességében 4 *, a nehezen induló cselekmény miatt :).

>!
nypiro P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Aranyos, cuki kis történet. Az író stílusa miatt érezhető ez. Olyan cukin lebutította a szereplőket vagy én olvastam koábban sok túlcsavart sztorit. Nekem nagyon tetszett. Volt benne dráma, szerencsére nem sok és nem igazán a két főszereplő között. Tetszett, ahogy Jennifer beszélt a gyerekvállalásról, majd később hogyan értett ezzel kapcsolatban. Mindenki a habos, babos cuki babavárást írja le, itt szerencsére üdítő változatosságképpen mást kaptunk. Látom magam előtt ahogy Beth Lincoln után settenkedik és jókat nevettem magamban.
Remélem jön még Mo-ra könyve az írónőnek. spoiler

>!
Oláh_Zita P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Nagyon szeretem Rowell könyveit, mert tele vannak élettel és szeretettel. A mostani regénye érdekes élethelyzetben lévő emberek virtuális találkozását meséli el. Soraiból átsüt az emberi esendőség, az élet szeretete és a törekvés a boldogságra.


Népszerű idézetek

>!
shadowhunter1975 P

Remélem, nincs igazad abban, hogy az élet szívás mindenkinek, aki nem tud repülni és szemüveges.

96. oldal, 21. fejezet (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Jennifer Scribner-Snyder
>!
Bea_Könyvutca P

– Nem tudtam, hogy a szerelem olyan is lehet, mint amikor mindig ég a villany. Érted, mire gondolok?

326. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · szerelem
2 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Vannak pillanatok, amikor az ember el sem meri hinni, hogy valami csodálatos dolog történik vele. És vannak olyan pillanatok is, amikor teljes bizonyossággal tudja, hogy valami csodálatos dolog történik vele.

313. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lincoln O'Neill
>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Te hiszel abban, hogy létezik szerelem első látásra?
… – És te abban, hogy létezhet már azelőtt is?

322. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · Lincoln O'Neill
>!
AniTiger MP

– Anya, te vonzó férfinak látod Tom Cruise-t?
    Lincoln anyja letette a festékkaparót, és úgy méregette Lincolnt, mintha azt próbálná eldönteni, hogy inkább „toszkán türkiz” vagy zöldcitrom színű-e.
    – Miért, te vonzó férfinak látod Tom Cruise-t?
    – Dehogyis, anya. Miért kérdezed? Te jó isten!
    – És te miért kérdezed?
    – Mindössze annyit akartam tudni, hogy szerinted Tom Cruise vonzó, vagy nem. Nem azt kérdeztem, hogy szerinted meleg vagyok-e. Szerinted, amúgy, meleg vagyok?
    – Én ezt nem mondtam. Időnként eszembe jut, hogy lehet, hogy az vagy, de most nem ezt mondtam. Csak segíteni akartam.
    – Miben akartál segíteni?
    – Segíteni, ha most akarnád bejelenteni nekem. De nem vagy az. Azt mondtad, ugye? Hogy nem vagy az.

47-48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lincoln O'Neill
>!
Bea_Könyvutca P

Greg főnökei szerint az internetben az volt a legrosszabb, hogy képtelenség volt ránézésre megállapítani, vajon a szerkesztőség szorgos dolgozókkal van-e tele, vagy olyanokkal, akik „Milyen kutya volnál?” típusú online személyiségteszteket töltögetnek.

17. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

– Sötétben is megismernélek – mondta. Ezer mérföldről. Akármivé válhatnál, abba én már rég beleszerettem.

>!
Bea_Könyvutca P

Jennifer Bethnek: Ha egyszer szükségünk lesz a DNS-ére egy apasági teszthez vagy egy vuduvarázslathoz, tudni fogjuk, hol keresgéljünk.
Beth Jennifernek: Ha valaha szükségünk lesz Tony DNS-ére egy apasági teszthez, akkor megérettünk a pusztulásra.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · Jennifer Scribner-Snyder
>!
tmezo P

– (…) a semmittevés több energiát emészt fel, mint azt képzelnéd. Állandóan fáradt vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Lincoln O'Neill
>!
ValerinLanz P

A Pokémon-film még annál is rosszabb volt, mint amire Lincoln számított. Szinte megkönnyebbült, amikor a gyereknek ki kellett mennie a mosdóba.
– Anya nem engedi, hogy egyedül menjek – suttogta Jake. – Azt mondja, hogy olyan cuki vagyok, hogy valaki a végén még elrabol.
– Nekem is ezt mondta az anyukám.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lincoln O'Neill

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Dessen: Altatódal
Leiner Laura: Nélküled
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Kasie West: A távolság relatív
Meg Cabot: Töltött galamb
Beth O'Leary: Az ágybérlő
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!
Rick Riordan: Neptunus fia
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane