Szív ​küldi 44 csillagozás

Rainbow Rowell: Szív küldi

Beth Fremont és Jennifer Scribner-Snyder tisztában van vele, hogy valaki olvassa az e-mailjeiket. Ez ugyanis a szabály a lapkiadónál, ahol dolgoznak. Ám a lányok nem tudják komolyan venni a dolgot. Vicces, szabadszájú leveleikben részletesen megbeszélik a magánéletüket.
Lincoln O'Neill nem is érti, hogy került ide, ebbe az állásba, ahol az a dolga, hogy mások e-mailjeit olvasgassa. Amikor jelentkezett internetbiztonságisnak, egészen másra számított.
Amikor Lincoln elkezdi olvasni Beth és Jennifer levelezését, tudja, hogy figyelmeztetnie kellene őket. De nem teszi, annyira elvarázsolják a lányok történetei.
Mire rájön, hogy beleszeretett Bethbe, már túl késő lenne bemutatkozni…

Eredeti mű: Rainbow Rowell: Attachments

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2019
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632449708 · Fordította: Gebula Judit

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Beth Fremont · Jennifer Scribner-Snyder · Lincoln O'Neill


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 106

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Rainbow Rowellt már akkor nagyon megkedveltem, amikor az Eleanor és Park könyvét elolvastam. Annyira jó a stílusa, hogy az összes jövőben megjelenő könyvét előjegyeztem magamnak olvasásra. Ebben a történetében is a szerelemé a főszerep, de ez a címből is kitalálható.

A cselekmény lassan halad, főleg az elején, de nekem nem volt ezzel bajom, hiszen csak a főszereplő viselkedését tükrözte és mutatta be, ezzel a lassúsággal az ő bizonytalanságát, önbizalomhiányát érezhettem át. Szerettem ezt a könyvet, mert kedves és aranyos, eredeti és vicces, egyszerűen jó volt olvasni.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/07/rainbow-rowell-sz…

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Rainbow Rowell: Szív küldi

„Vannak pillanatok, amikor az ember el sem meri hinni, hogy valami csodálatos dolog történik vele. És vannak olyan pillanatok is, amikor teljes bizonyossággal tudja, hogy valami csodálatos dolog történik vele.”

Én most ugyanígy voltam ezzel a könyvvel. Eleinte el sem tudtam képzelni, vagy legalábbis nehezen, hogy szeretni fogom ezt a történetet. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy minden kétséget kizáróan tudom, ez a könyv hatalmas kedvenc lesz. És hát persze, hogy így lett! Hát Rainbow Rowell írta! Nem is tudom, miért kételkedtem az elején.
Teljesen a hatása alatt vagyok még mindig, egyszerűen rabul ejtett. Újabb „legleg” könyv került fel a listámra.

>!
AniTiger MP
Rainbow Rowell: Szív küldi

Borzasztó lassan kezdődött a regény az írónő többi regényéhez képest, ezért az elején kimondottan unatkoztam olvasás közben, aztán egy ponton megkedveltem ezt a kicsit szerencsétlen és jócskán antiszociális Lincoln, majd ahogy többet tudtam meg a csajokról, mind jobban érdekelt az ő életük is. Úgy éreztem magam miattuk, mint a főszereplő férfi: rákattantam a levelezéseikre, és fájt, amikor nem bukkantak fel új levélváltások.

Szerintem ez egy cukin bizarr romantikus történet, nagyon jó élmény volt, akárcsak az írónő többi romantikus regénye. A főbb karakterek teljesen bolondok, és iszonyatosan szerethetőek, ezért megbocsátottam az írónőnek a lassú felvezetést és azt, hogy végülis kukkolóvá tett engem is! Nagyon furcsa – és picit felháborító – ez a levélfigyelős téma, de nekem bejött, hogy milyen érdekes fordulatot vett a történet, amikor Beth is elkezdte megfigyelni az ő cuki pasiját!

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/05/rainbow-r…

>!
Scolar, Budapest, 2019
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632449708 · Fordította: Gebula Judit
>!
ziara P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Ez most nagyon jól esett. Romantikus volt, de csak éppen annyira, hogy ne legyen sok. A főszereplők nagyon szimpatikusak, a problémáik nem erőltetettek. Mostanában olvasott romantikus könyvek közül ez állt a legközelebb hozzám. Kis naív lelkemnek tetszett ez a „nem látni és megszeretni”.

>!
ggizi P
Rainbow Rowell: Szív küldi

"– Te hiszel abban, hogy létezik szerelem első látásra?
(…) – És te abban, hogy létezhet már azelőtt is?"

Elég lassan indul be a sztori, de engem kárpótolt a történet második fele és Lincoln személye. Főleg Lincoln életét ismerhetjük meg belőle részletesen, akit nem is nehéz hamar megkedvelni, de Beth-ről csak a levelei alapján lehetnek benyomásaink, amik számomra nem voltak elegek ahhoz, hogy igazolják a fiú erős kötődését (bár ő nyilván több levelezést olvashatott, amik a kialakult érzelmeit meghatározták, mint mi). Fokozatosan ismerhettük meg a lányok életkörülményeit, és attól még, hogy jóval kevésbé láttunk bele Beth életébe, a barátnőjével folytatott levelezéseiből ő is szimpatikus arcát mutatta. De főleg Lincoln miatt, az ő érzéseinek beteljesülése miatt szurkoltam nekik.

>!
Mariann_Czenema P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Ez most iszonyatosan jól esett :) semmi komoly a történet félig Hamupipõke, félig a Szépség és Szörnyeteg feldolgozása. Kiszámítható a vége, de jópofa poénokkal és pár elgondollodtató aprósággal kövezte Rainbow az utat.
Jól mutatna filmvászonon, kellemes romkomot lehetne belõle faragni. Pihentetõ, szórakoztató olvasmány volt.

>!
tmezo P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Szórakoztató volt, de néhol kicsit unalmas. Az e-mailes csevegések a lányok között elevenek, élettel teliek voltak, ami nagy kontrasztban állt Lincoln világával. Az ő élete elég lehangoló volt, (vagy inkább unalmas,) kezdve a munkakörével, és a kis számú baráti társaságával.
A lányok levelein keresztül Lincoln nagy dilemma elé került, és emiatt talán egy kicsit több volt a kelleténél a kínlódása. Alapvetően szimpatikus karakter, de a bátortalan viselkedése kissé ügyefogyottá is tette, és nehezen viseltem a belső huzavonáit.
A lányok érdekes karakterek voltak, teljesen ellentétesek, és a problémáik is.
A nagy találkozás Beth és Lincoln érdekesen lett kivitelezve, és amilyen lassan alakult ki a szerelem, elég gyorsra sikerült a befejezés.

>!
wzsuzsanna P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Rainbow Rowell nagyon belopta magát a szívembe az Eleanor és Park-kal annak idején, és bár a Fangirl egyelőre még a polcomon árválkodik, az új regényt nagyon szerettem volna elolvasni. Külön vonzott, hogy ennek a kötetnek a szereplői most dolgozó, felnőtt emberek, ráadásul a fülszöveg alapján két belevaló és vicces női karakterre lehetett számítani. Ugyanígy az újdonság erejével hatott a regény formátuma, hiszen jelentős százalékban a két főhős elektronikus levelezését tartalmazza. Bíztam benne, hogy egy vicces, de ugyanakkor elgondolkodtató történetet kapok, ami legalább akkora hatással lesz rám, mint az írónő korábbi könyve. Ez az elvárás csak részben teljesült, ugyanakkor olyan pozitívumok is felszínre kerültek olvasás közben, amikre nem számítottam.
A két női főszereplőnk, Beth és Jennifer egy újságkiadónál dolgoznak, ahol unalmasabb munkaóráikat levelezéssel töltik. Szinte azonnal belopják magukat a szívünkbe csipkelődő, ugyanakkor kedves stílusukkal, illetve azzal az iróniával és humorral, amellyel a saját életüket szemlélik. Mert persze egyikük élete sem tökéletes. Jennifer férjnél van, de nagyon sokat görcsöl a gyerek-kérdésen, úgy érzi, még nem áll készen az anyaságra, pedig párja már nagyon sürgetné a családbővítést. Beth első ránézésre szerencsés, hiszen egy menő gitárossal jár együtt, ugyanakkor nem biztos abban, hogy a zenész ugyanazt várja el a kapcsolatuktól, mint ő. Az életük kisebb-nagyobb eseményeit, félelmeiket és gondolataikat rendszeresen megosztják egymással, kissé könnyelműen, hiszen a lapkiadónál különös biztonsági rendszer működik…Ez a biztonsági rendszer nem más, mint Lincoln, a húszas évei végét taposó srác, akinek informatikusként az a feladata, hogy a cég belső levelezését ellenőrizze, és olvasson el minden olyan e-mail-t, ami valami miatt fennakad a szűrőn. Lincoln először csak munkaköri kötelességből kezdi el olvasni Beth és Jennifer levelezését, később azonban egyre inkább megkedveli a két nőt, kíváncsi lesz rá, hogyan alakul a sorsuk (különösen Beth-é), és nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy újra és újra belekukkantson titkos párbeszédeikbe. Személyesen soha nem találkoznak, hiszen a férfi éjszaka dolgozik, de gyakran eltöpreng azon, hogy talán ideje lenne összeszednie a bátorságát és lépni valamit. (…)
(…)Összegezve tehát az eddigieket, egy könnyed, szórakoztató, nagyon olvasmányos regényről beszélünk. Nekem az egyetlen bajom pont ez a könnyedség volt, szerettem volna sokkal több érzést és tartalmat kapni, főleg annak fényében, amit megszoktam az írónőtől. Igaz, a történet második felére jelentősen javult az ezzel kapcsolatos helyzet, de azért egy kicsi hiányzott még ahhoz, hogy tökéletes legyen az élmény. Ettől függetlenül ne szalasszátok el, ha pont egy könnyedebb olvasnivalót kerestek a kikapcsolódáshoz.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/05/sziv-kuldi-erte…

>!
Lanore P
Rainbow Rowell: Szív küldi

Egyszerű kis történet, pontosan annyit nyújt, amennyit a fülszöveg ígér: a szerkesztőségben dolgozó két lány egymással levelezik, igazi barátnők, néha vicces, néha komoly témákkal, és a levelezést ellenőrző informatikus srác beleszeret a humorba, az élcelődésbe, azaz Beth-be, akivel eddig még sosem találkozott. Érdekes volt látni, ahogy a leveleken keresztül kitárul a lányok élete, nem csak a vicces oldalukat mutatják meg, hanem a drámait is, a fájdalmakat is megbeszélik. Lincoln helyében én biztos hamarabb léptem volna, az önbizalomhiányát sem igazán értettem, hiszen nem volt rá oka, de nagyon vártam, hogy végre spoiler. Azt hiszem, talán a szívmelengető szó jó lehet a könyvre, de be kell látnom, hogy Rowell stílusa nem lesz a kedvencem, valami hiányzik.

>!
Niki_
Rainbow Rowell: Szív küldi

2015-ben olvastam az írónőtől az Eleanor és Park-ot, ami nagyon tetszett, ugyanerre számítottam ezzel a könyvével kapcsolatban is, de nem jött össze.
Igazából ez a történet egy kis semmiség. Nem történik benne lényegében semmi. Unalom az egész, az olvasó pedig oldalról oldalra várja, hogy majd most megtörik a jég és végre a férfi és a női főszereplő összejön, aztán a nagy fenéket. Csak húzva van előttünk a mézes madzag. Aztán persze a vége happy end – ezzel tudom, lelövöm a poént –, csak épp értelmetlen az előtte levő 300 oldal. Nincs értelme, nincs jelentősége, nem azt kapja az olvasó, amit vár és túlságosan vékonyra lett nyújtva az a rétes már.
Bővebben: https://azajtom.blogspot.com/2019/08/rainbow-rowell-szi…


Népszerű idézetek

>!
shadowhunter1975 P

Remélem, nincs igazad abban, hogy az élet szívás mindenkinek, aki nem tud repülni és szemüveges.

96. oldal, 21. fejezet (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Jennifer Scribner-Snyder
>!
Bea_Könyvutca P

– Nem tudtam, hogy a szerelem olyan is lehet, mint amikor mindig ég a villany. Érted, mire gondolok?

326. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · szerelem
2 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Vannak pillanatok, amikor az ember el sem meri hinni, hogy valami csodálatos dolog történik vele. És vannak olyan pillanatok is, amikor teljes bizonyossággal tudja, hogy valami csodálatos dolog történik vele.

313. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lincoln O'Neill
>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Te hiszel abban, hogy létezik szerelem első látásra?
… – És te abban, hogy létezhet már azelőtt is?

322. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · Lincoln O'Neill
>!
Bea_Könyvutca P

Greg főnökei szerint az internetben az volt a legrosszabb, hogy képtelenség volt ránézésre megállapítani, vajon a szerkesztőség szorgos dolgozókkal van-e tele, vagy olyanokkal, akik „Milyen kutya volnál?” típusú online személyiségteszteket töltögetnek.

17. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

– Sötétben is megismernélek – mondta. Ezer mérföldről. Akármivé válhatnál, abba én már rég beleszerettem.

>!
AniTiger MP

– Anya, te vonzó férfinak látod Tom Cruise-t?
    Lincoln anyja letette a festékkaparót, és úgy méregette Lincolnt, mintha azt próbálná eldönteni, hogy inkább „toszkán türkiz” vagy zöldcitrom színű-e.
    – Miért, te vonzó férfinak látod Tom Cruise-t?
    – Dehogyis, anya. Miért kérdezed? Te jó isten!
    – És te miért kérdezed?
    – Mindössze annyit akartam tudni, hogy szerinted Tom Cruise vonzó, vagy nem. Nem azt kérdeztem, hogy szerinted meleg vagyok-e. Szerinted, amúgy, meleg vagyok?
    – Én ezt nem mondtam. Időnként eszembe jut, hogy lehet, hogy az vagy, de most nem ezt mondtam. Csak segíteni akartam.
    – Miben akartál segíteni?
    – Segíteni, ha most akarnád bejelenteni nekem. De nem vagy az. Azt mondtad, ugye? Hogy nem vagy az.

47-48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lincoln O'Neill
>!
ValerinLanz P

Tárgy: Ez itt nem egy bölcsőde
Ez egy szerkesztőség.
Beth Jennifernek: Mire akarsz kilyukadni? Hogy nem kellene szundikálnom? Vagy nem kellene csőrös pohárból innom? Csak mert ez mind része a módszeremnek.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · Jennifer Scribner-Snyder
>!
AniTiger MP

Beth Jennifernek: Igazad van. Szeretem az esküvőket. A húgomat utálom.

Jennifer Bethnek: Miért?

Beth Jennifernek: Alapvetően azért, mert hamarabb megy férjhez, mint én. És mert olyan vagyok, mint a csinoska nővér egy kosztümös filmben. „De Apám, Gwen nem mehet férjhez előttem. Én vagyok a legidősebb.”

Jennifer Bethnek: Jaj, imádom a kosztümös filmeket, különösen, ha Colin Firth is játszik bennük. Olyan vagyok, mint Bridget Jones, csak tényleg kövérben.

Beth Jennifernek: Ó… Colin Firth. Csakis kosztümös filmekben kéne szerepelnie. A kosztümös filmekhez pedig csakis őt kéne választani főszereplőnek. (Egy csillaggal több, ha Colin Firth is szerepel. Két csillag Colin Firthért csini mellényben.)

163. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · Jennifer Scribner-Snyder
>!
AniTiger MP

    Mielőtt elindultak, Eve megkérte, hogy vigye el a nagyobbik fiát a Pokémon-filmre a hétvégén.
    – Én nem tudom elvinni – mondta. – Allergiás vagyok Pikachura. Már a nevétől is tüsszentenem kell.

193. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!
John Green: Katherine a köbön
S. C. Stephens: Féktelen
Sarah Dessen: Tökéletes
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
Cora Carmack: Színjáték
Kasie West: A távolság relatív
Kasie West: Szívességből szerelem
Nicola Yoon: Minden, minden
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között