Szív ​küldi 111 csillagozás

Rainbow Rowell: Szív küldi

Beth Fremont és Jennifer Scribner-Snyder tisztában van vele, hogy valaki olvassa az e-mailjeiket. Ez ugyanis a szabály a lapkiadónál, ahol dolgoznak. Ám a lányok nem tudják komolyan venni a dolgot. Vicces, szabadszájú leveleikben részletesen megbeszélik a magánéletüket.
    Lincoln O'Neill nem is érti, hogy került ide, ebbe az állásba, ahol az a dolga, hogy mások e-mailjeit olvasgassa. Amikor jelentkezett internetbiztonságisnak, egészen másra számított.
    Amikor Lincoln elkezdi olvasni Beth és Jennifer levelezését, tudja, hogy figyelmeztetnie kellene őket. De nem teszi, annyira elvarázsolják a lányok történetei.
    Mire rájön, hogy beleszeretett Bethbe, már túl késő lenne bemutatkozni…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2019
328 oldal · ISBN: 9789635091942 · Fordította: Gebula Judit
>!
Scolar, Budapest, 2019
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632449708 · Fordította: Gebula Judit

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Lincoln O'Neill · Beth Fremont · Jennifer Scribner-Snyder


Kedvencelte 14

Most olvassa 4

Várólistára tette 129

Kívánságlistára tette 98

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Rainbow Rowell: Szív küldi

Rainbow Rowellt már akkor nagyon megkedveltem, amikor az Eleanor és Park könyvét elolvastam. Annyira jó a stílusa, hogy az összes jövőben megjelenő könyvét előjegyeztem magamnak olvasásra. Ebben a történetében is a szerelemé a főszerep, de ez a címből is kitalálható.

A cselekmény lassan halad, főleg az elején, de nekem nem volt ezzel bajom, hiszen csak a főszereplő viselkedését tükrözte és mutatta be, ezzel a lassúsággal az ő bizonytalanságát, önbizalomhiányát érezhettem át. Szerettem ezt a könyvet, mert kedves és aranyos, eredeti és vicces, egyszerűen jó volt olvasni.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/07/rainbow-rowell-sz…

Tóth_Orsolya_3 P>!
Rainbow Rowell: Szív küldi

„Vannak pillanatok, amikor az ember el sem meri hinni, hogy valami csodálatos dolog történik vele. És vannak olyan pillanatok is, amikor teljes bizonyossággal tudja, hogy valami csodálatos dolog történik vele.”

Én most ugyanígy voltam ezzel a könyvvel. Eleinte el sem tudtam képzelni, vagy legalábbis nehezen, hogy szeretni fogom ezt a történetet. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy minden kétséget kizáróan tudom, ez a könyv hatalmas kedvenc lesz. És hát persze, hogy így lett! Hát Rainbow Rowell írta! Nem is tudom, miért kételkedtem az elején.
Teljesen a hatása alatt vagyok még mindig, egyszerűen rabul ejtett. Újabb „legleg” könyv került fel a listámra.

AniTiger P>!
Rainbow Rowell: Szív küldi

Borzasztó lassan kezdődött a regény az írónő többi regényéhez képest, ezért az elején kimondottan unatkoztam olvasás közben, aztán egy ponton megkedveltem ezt a kicsit szerencsétlen és jócskán antiszociális Lincoln, majd ahogy többet tudtam meg a csajokról, mind jobban érdekelt az ő életük is. Úgy éreztem magam miattuk, mint a főszereplő férfi: rákattantam a levelezéseikre, és fájt, amikor nem bukkantak fel új levélváltások.

Szerintem ez egy cukin bizarr romantikus történet, nagyon jó élmény volt, akárcsak az írónő többi romantikus regénye. A főbb karakterek teljesen bolondok, és iszonyatosan szerethetőek, ezért megbocsátottam az írónőnek a lassú felvezetést és azt, hogy végülis kukkolóvá tett engem is! Nagyon furcsa – és picit felháborító – ez a levélfigyelős téma, de nekem bejött, hogy milyen érdekes fordulatot vett a történet, amikor Beth is elkezdte megfigyelni az ő cuki pasiját!

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/05/rainbow-r…

>!
Scolar, Budapest, 2019
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632449708 · Fordította: Gebula Judit
pikkupilvi P>!
Rainbow Rowell: Szív küldi

Kicsit szembeköptem magam, amennyiben chick litet olvastam, pedig én tényleg nem bírom ezt a műfajt. A Park és Eleanornak viszont akkora rajongója lettem, hogy azóta is Rowellt akartam olvasni, és azt mondjuk pont nem tudtam, hogy ráaggatják a chick lit címkét a könyveire off. Nos, szórakoztató volt, az eleje kevésbé kötött le, amíg kicsit jobban megismertük a szereplőket. Idővel megkedveltem őket, bár őszintén nehezemre esik elhinni, hogy valaki egy szakítás után 10 évig magába forduljon, amikor – az író szerint – remek külső és belső tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis akármelyik lány felfigyelhetett volna rá. Ha jól sejtem, itt arra kell ráérezni, hogy amíg az ember a saját melankóliájában dagonyázik és negativ, vagy L. esetében olyan semmilyen attitűddel fordul a világ fel plusz szociofób, nem lép előre az élet semmilyen területén.

kratas P>!
Rainbow Rowell: Szív küldi

Aranyos történet volt, csak az eleje kicsit lassan indult be nekem. Lincoln esetlensége néha szívmelengető volt, néha pedig idegesítő spoiler, ennél jobb csak akkor lehetett volna, ha Bethről is megtudunk még többet és nem csak a leveleken keresztül ismerjük meg. Mondjuk a lényeg azért a levelekből is lejött, Beth jó arc :)

ziara>!
Rainbow Rowell: Szív küldi

Ez most nagyon jól esett. Romantikus volt, de csak éppen annyira, hogy ne legyen sok. A főszereplők nagyon szimpatikusak, a problémáik nem erőltetettek. Mostanában olvasott romantikus könyvek közül ez állt a legközelebb hozzám. Kis naív lelkemnek tetszett ez a „nem látni és megszeretni”.

PKatica>!
Rainbow Rowell: Szív küldi

Nem olyan rossz, egyszerűen csak nem nekem való. Maga a történet sem, ezért ehhez most mást nem is írnék, hiszen nem húzhatom le a színvonalát csak azért, mert én túl hamar olvastam.

Mariann_Czenema P>!
Rainbow Rowell: Szív küldi

Ez most iszonyatosan jól esett :) semmi komoly a történet félig Hamupipõke, félig a Szépség és Szörnyeteg feldolgozása. Kiszámítható a vége, de jópofa poénokkal és pár elgondollodtató aprósággal kövezte Rainbow az utat.
Jól mutatna filmvászonon, kellemes romkomot lehetne belõle faragni. Pihentetõ, szórakoztató olvasmány volt.

tmezo P>!
Rainbow Rowell: Szív küldi

Szórakoztató volt, de néhol kicsit unalmas. Az e-mailes csevegések a lányok között elevenek, élettel teliek voltak, ami nagy kontrasztban állt Lincoln világával. Az ő élete elég lehangoló volt, (vagy inkább unalmas,) kezdve a munkakörével, és a kis számú baráti társaságával.
A lányok levelein keresztül Lincoln nagy dilemma elé került, és emiatt talán egy kicsit több volt a kelleténél a kínlódása. Alapvetően szimpatikus karakter, de a bátortalan viselkedése kissé ügyefogyottá is tette, és nehezen viseltem a belső huzavonáit.
A lányok érdekes karakterek voltak, teljesen ellentétesek, és a problémáik is.
A nagy találkozás Beth és Lincoln érdekesen lett kivitelezve, és amilyen lassan alakult ki a szerelem, elég gyorsra sikerült a befejezés.

LittleStar>!
Rainbow Rowell: Szív küldi

Az eleje nagyon lassan indult, nehezen szoktam hozzá. Aztán beporgott a történet, megszerettem a szereplőket, sőt kifejezetten a szívemhez nőttek. Nagyon kedves, sokszor nem kicsit humoros történet. Teljesen jó, hogy rövidke volt, kikapcsolt, pihentetett. Így összességében 4 *, a nehezen induló cselekmény miatt :).


Népszerű idézetek

shadowhunter1975 P>!

Remélem, nincs igazad abban, hogy az élet szívás mindenkinek, aki nem tud repülni és szemüveges.

96. oldal, 21. fejezet (Scolar, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Jennifer Scribner-Snyder
Bea_Könyvutca P>!

– Nem tudtam, hogy a szerelem olyan is lehet, mint amikor mindig ég a villany. Érted, mire gondolok?

326. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · szerelem
2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!

– Te hiszel abban, hogy létezik szerelem első látásra?
… – És te abban, hogy létezhet már azelőtt is?

322. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · Lincoln O'Neill
Tóth_Orsolya_3 P>!

Vannak pillanatok, amikor az ember el sem meri hinni, hogy valami csodálatos dolog történik vele. És vannak olyan pillanatok is, amikor teljes bizonyossággal tudja, hogy valami csodálatos dolog történik vele.

313. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lincoln O'Neill
Bea_Könyvutca P>!

Greg főnökei szerint az internetben az volt a legrosszabb, hogy képtelenség volt ránézésre megállapítani, vajon a szerkesztőség szorgos dolgozókkal van-e tele, vagy olyanokkal, akik „Milyen kutya volnál?” típusú online személyiségteszteket töltögetnek.

17. oldal

AniTiger P>!

– Anya, te vonzó férfinak látod Tom Cruise-t?
    Lincoln anyja letette a festékkaparót, és úgy méregette Lincolnt, mintha azt próbálná eldönteni, hogy inkább „toszkán türkiz” vagy zöldcitrom színű-e.
    – Miért, te vonzó férfinak látod Tom Cruise-t?
    – Dehogyis, anya. Miért kérdezed? Te jó isten!
    – És te miért kérdezed?
    – Mindössze annyit akartam tudni, hogy szerinted Tom Cruise vonzó, vagy nem. Nem azt kérdeztem, hogy szerinted meleg vagyok-e. Szerinted, amúgy, meleg vagyok?
    – Én ezt nem mondtam. Időnként eszembe jut, hogy lehet, hogy az vagy, de most nem ezt mondtam. Csak segíteni akartam.
    – Miben akartál segíteni?
    – Segíteni, ha most akarnád bejelenteni nekem. De nem vagy az. Azt mondtad, ugye? Hogy nem vagy az.

47-48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lincoln O'Neill · Tom Cruise
Bea_Könyvutca P>!

– Sötétben is megismernélek – mondta. Ezer mérföldről. Akármivé válhatnál, abba én már rég beleszerettem.

tmezo P>!

– (…) a semmittevés több energiát emészt fel, mint azt képzelnéd. Állandóan fáradt vagyok.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lincoln O'Neill · semmittevés
AniTiger P>!

Beth Jennifernek: Igazad van. Szeretem az esküvőket. A húgomat utálom.

Jennifer Bethnek: Miért?

Beth Jennifernek: Alapvetően azért, mert hamarabb megy férjhez, mint én. És mert olyan vagyok, mint a csinoska nővér egy kosztümös filmben. „De Apám, Gwen nem mehet férjhez előttem. Én vagyok a legidősebb.”

Jennifer Bethnek: Jaj, imádom a kosztümös filmeket, különösen, ha Colin Firth is játszik bennük. Olyan vagyok, mint Bridget Jones, csak tényleg kövérben.

Beth Jennifernek: Ó… Colin Firth. Csakis kosztümös filmekben kéne szerepelnie. A kosztümös filmekhez pedig csakis őt kéne választani főszereplőnek. (Egy csillaggal több, ha Colin Firth is szerepel. Két csillag Colin Firthért csini mellényben.)

163. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · Colin Firth · Jennifer Scribner-Snyder
ValerinLanz P>!

Tárgy: Ez itt nem egy bölcsőde
Ez egy szerkesztőség.
Beth Jennifernek: Mire akarsz kilyukadni? Hogy nem kellene szundikálnom? Vagy nem kellene csőrös pohárból innom? Csak mert ez mind része a módszeremnek.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Fremont · Jennifer Scribner-Snyder

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Dessen: Altatódal
Leiner Laura: Nélküled
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Kasie West: A távolság relatív
Meg Cabot: Töltött galamb
Beth O'Leary: Az ágybérlő
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!
Rick Riordan: Neptunus fia
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane