Kindred ​Spirits 27 csillagozás

Rainbow Rowell: Kindred Spirits

'Everybody likes everything these days. The whole world is a nerd.' 'Are you mad because other people like Star Wars? Are you mad because people like me like Star Wars?' 'Maybe.' If you broke Elena's heart, Star Wars would spill out. So when she decides to queue outside her local cinema to see the new movie, she's expecting a celebration with crowds of people who love Han, Luke and Leia just as much as she does. What she's not expecting is to be last in a line of only three people; to have to pee into a collectible Star Wars soda cup behind a dumpster or to meet that unlikely someone who just might truly understand the way she feels.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pan Macmillan, London, 2016
48 oldal · ISBN: 9781509820856
>!
Macmillan, London, 2016
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781509820832

Kedvencelte 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

zsebibaba007>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Rainbow Rowell az egyik kedvenc írónőm, ezért annak ellenére, hogy nem láttam a Star Wars filmeket (tudom, tudom, bújjak el :D) izgatottan vártam e novella megjelenését. És pont ennek köszönhetően, mihelyst kezem közé kaparintottam a drágaszágot, neki is kezdtem, és egy ültő helyemben be is fejeztem.

Elena, a történet főszereplője egy igazi Star Wars rajongó, aki él hal a filmekért, meg mindenért, ami hozzá köthető. Ezt pedig úgy képzeljétek el, hogy képes volt 4 napot a mozi előtt tölteni 2 random sráccal (Troy & Gabe), hogy meglegyen az igazi mozi előtt várakozós élménye. Amit meg is kapott, csak épp nem úgy, ahogy azt szerette volna. Azt gondolta, hogy majd mire odaér, addigra tömeg lesz, meg buli. Ja, nem egészen így történt :D

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.com/2016/04/rainbow-ro…

6 hozzászólás
hpatrik97>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Annyira rövid, annyira jó, és én MÉG TÖBBET AKAROK!

Tipikus Rainbow Rowell könyv, ami könnyen beszippant, és nem enged el, amíg be nem fejezed. Sajna ez csak egy kis 60 oldalas szösszenet volt, de amilyen rövid, olyan szuper! A karakterek érdekes voltak, és én TÖBBET akartam tudni róluk! A viccek viccesek voltak, és átéreztem Elena problémáit. Sajna nem vagyok egy óriási Star Wars fan, és nagyon ironikus, de én csak az Ébredő Erőt láttam! :'D Ennek következtében néha kívülállónak éreztem magam, de legalább kedvet csinált nekem a Star Wars-hoz! :)

Morcant>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Nem tudom hányadán állok az írónővel. Olvastam tőle az Eleanor és Parkot, a Fangirlt és az Almost Midnight nevű novellát is, s igaz, hogy mindet élveztem, olyan nagy pluszt egyik sem nyújtott. Viszont rendkívül tetszik a stílusa, és az, hogy teljesen bele tudok merülni az írásaiba. Szóval kijelenthetem, hogy szeretem Rainbow Rowellt, mivel kikapcsol és szórakoztat, és néha annyi is elég.

Ez a novella is nagyon aranyos volt, de semmi több, viszont kellően meghozta a kedvet ahhoz, hogy újranézzem a Star Wars filmeket. Nem is tudom mikor kezdtem el őket nézni, de nem szülői hatásra, mivel ők nem szeretik a sci-fit/fantasyt. Az biztos, hogy tinédzserkoromig csak a később készült trilógiát láttam, aztán pedig talán 20 éves fejjel néztem meg az eredeti hármat. Nekem mindegyik tetszett, nem is tudnám úgy szidni az előzmény-trilógiát. Én is moziban láttam Az erő ébredését, s bár nem táboroztam le (itt hülyének is néznének), az élmény így is megvolt (meg az isteni mozis popcorn). Aztán a többit még nem néztem meg, kicsit alábbhagyott a lelkesedésem, hogy miért kell mindenről húszezer bőrt lehúzni, no mindegy.

Mindenesetre érdemes elolvasni ezt a kis szösszenetet, humoros, komfortos, jól eső érzést nyújtó.

Meeraval_Marnath P>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Nem nagy durranás a könyv, nincs agyon komplikált története, mégis elolvasnám még párszor. Star Wars rajongóként megértem a karaktereket, bár kicsit érdekesnek tűnt, hogy már hétfőn kiülnek, konkrétan csak hárman. Ettől függetlenül nagyon élveztem, és eszembe juttatta, hogy én mennyire és hogyan vártam az Ébredő erő megjelenését.

Lex>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Két dolog miatt is kihagyhatatlan volt ez a könyv:
1. Rainbow Rowell
2. Star Wars

És olyan kis cuki darab volt! :D És ugyanúgy szerettem volna tovább olvasni, mint az írónő másik rövid történetét, a Midnights-ot (My True Love Gave to Me). Egyszerűen fantasztikus, milyen hamar be tud vonzani az írónő a történeteibe.

Én nem szeretem magamat Star Wars fannak nevezni, mert tudom, hogy vannak nálam sokkal nagyobb fanok, akik tényleg kívülről fújják a filmeket, a könyveket, vannak SW-os cuccaik, stb. Mindig attól parázok, hogy egy ilyennel találom szemben magam, amikor kiejtem a fan szót a számon, és aztán ő olyan dolgokról kezd el hadoválni, amit én nem értek, mert nem szenteltem akkora figyelmet a történetnek, mint ő. Aztán elküld a fenébe, hogy nem is vagyok igazi fan. Úgyhogy inkább nem jelentek ki ilyesmit. :D De szeretem a Star Wars filmeket (könyveket nem olvastam), kis korom óta részesei az életemnek és én magam is izgatottan vártam a VII. részt.

A történet nagyon rövid, a fülszöveg pedig elmondja, amit tudni kell róla, úgyhogy nem megyek bele a részletekbe. Az biztos, hogy nagyon imádtam, a vége pedig eszméletlen volt. :D A karakterek is nagyon tetszettek, és basszus, tényleg annyira jó lenne tudni, mi lesz velük… Miért nincs tovább??? :'(((

3 hozzászólás
csucsorka P>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

A nem választott családom, vagyis a szüleim nagyon szerették a Star Warst. Emlékszem, milyen nagy cucc volt nekik, mikor elmentünk a Baljós árnyakra moziba. A húgom ekkor anyukám már igen méretes pocakjában lakott, és össze-vissza rúgdosta a főbérlőjét. Húgom – aki azóta 16 lett – állítja, hogy ki akart jönni, hogy ő is velünk nézhesse. Szóval ő a Star Warst nem anyatejjel, hanem már köldökzsínoron át szívta.

A választott családom, vagyis a férjem, és az ő több, mint csodás pereputtya, valamint életem állandó főszereplője, a legjobb barátnőm imádja a Star Warst. Szóval a könyvben felmutatott érzelmek már mind ismerősek voltak – nem azért, mert átéltem, hanem a flúgos familíámnak köszönhetően.

És én…? Nos, én szeretem Rainbow Rowell-t és a családomat.
R.R. mindig emlékeztet arra, mennyire jó érzés angolul olvasni -de angolul olvasáson belül is legeslegjobb őt olvasni. Olyan gördülékeny, természetes, kellőképpen vicces.
Ez volt az első Star Wars fémjelzett termék, amit önszántamból, egyedül és élvezettel forgattam.

2 hozzászólás
budvigszandi P>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Az elején kicsit furi volt, de a végére megszerettem, és szerintem nagyon cuki. :)

mazsof>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Aranyos, szórakoztató történet, de azért ne várjon sokat tőle az ember szerintem. Tőlem mondjuk távol áll a Star Wars világa, lehet, hogyha rajongó lennék, akkor többet nyújtott volna. Így viszont egy bár néhol megmosolyogtató, gyorsan olvasható történet volt szimpatikus karakterekkel, szinte biztos vagyok benne, hogy hamar feledésbe fog merülni az emlékezetemben… A vége is elég kiszámítható volt sajnos.

Rileey>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Ez egy nagyon jópofa szösszenet volt, fanatikus film- (és Star Wars) rajongóknak kötelező! Azt mondjuk sosem értettem, mire jó napokkal korábban letáborozni egy mozi előtt, főleg egyedül, én még premierre sem járok, sőt, inkább hetekkel később (bár ez a mozietikettet nem ismerő népségnek köszönhető). De azt sem mondom, hogy nem vállalnám be a tökéletes társasággal (a legnagyobb ilyen „őrültség”, amit eddig elkövettem, mikor a kettőkor kezdődő F1-es futamra kimentem reggel 7-re úgy, hogy előtte nap este 11-kor még a pilóták szállodájánál csöveztem, de hé, ha az ember jó helyet akar, áldozatokat kell hozni…)
És már csak azért is aktuális volt ez a novella, mert kb. 1 hete láttam az új SW részt, amit Elenával ellentétben én nem neveznék igazi folytatásnak, mert az hazugság. De most olyan jól esett így erről olvasni, főleg, hogy én is imádok filmekről dumálni, és a rövidsége ellenére így volt majdnem tökéletes ez a történet. Azért csak majdnem, mert az egyik fordulatot elég hihetetlennek tartottam. De kárpótoltak a szerethető karakterek, és a frappáns vége, amin jót derültem.

Eszchan>!
Rainbow Rowell: Kindred Spirits

Mint Star Wars rajongó, mi mást mondhatnék, mint hogy imádtam? <3 Ennek ellenére én soha nem fogok napokig sorban állni egy mozi előtt se, még ha SW-ről van szó, akkor se. :D Kár, hogy ilyen rövid volt, szívesen olvasnék egy egész regényt ezekkel a karakterekkel.


Népszerű idézetek

Baraby P>!

“I’m just explaining that this is an unnecessary gesture.”
“All the best ones are,” Troy said

Baraby P>!

Troy had an extra-large Coke cup, and Gabe grabbed it. Elena got up, carefully, and followed him around to the back of the theater.
“OK,” he said, holding out the cup. “You go behind the dumpster, pee in this cup, then put it in the dumpster.”
“What if there are cameras?” Elena said, taking the cup.
“I can’t help you there. This isn’t Mission: Impossible, you know?”
“But what if I need to pee more than this? I don’t know how much I pee.”
“If your bladder held more than forty-four ounces, you wouldn’t have to go to the bathroom constantly.”

Szelén>!

“I’m not a jerk,” he said.
“People who are jerks don’t get to decide whether they’re jerks. It’s left up to a jury of their peers.”
“I disagree. I do not identify as a jerk, so I’m not going to act like one.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cress (angol)
Kelly Oram: Cinder & Ella
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Jennifer Niven: All the Bright Places
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses
Susan Ee: World After
Ginger Scott: This Is Falling
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things