Eleanor ​& Park 83 csillagozás

Rainbow Rowell: Eleanor & Park Rainbow Rowell: Eleanor & Park Rainbow Rowell: Eleanor & Park Rainbow Rowell: Eleanor & Park Rainbow Rowell: Eleanor & Park Rainbow Rowell: Eleanor & Park Rainbow Rowell: Eleanor & Park

„Bono met his wife in high school,” Park says.
„So did Jerry Lee Lewis,” Eleanor answers.
„I’m not kidding,” he says.
„You should be,” she says, „we’re sixteen.”
„What about Romeo and Juliet?”
„Shallow, confused, then dead.”
”I love you," Park says.
„Wherefore art thou,” Eleanor answers.
„I’m not kidding,” he says.
„You should be.”

Set over the course of one school year in 1986, ELEANOR AND PARK is the story of two star-crossed misfits – smart enough to know that first love almost never lasts, but brave and desperate enough to try. When Eleanor meets Park, you’ll remember your own first love – and just how hard it pulled you under.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250127082
>!
St. Martin's, London, 2014
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250064875

4 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Park Sheridan · Eleanor Douglas


Kedvencelte 22

Most olvassa 5

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

>!
brygusz
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

A történet még mindig kérdőjeles számomra. Nagyon jól felépített történetet olvastam, két nagyszerű tinédzserrel a középpontban. Nem lilaködös szerelemről volt itt szó, hanem magáról az első szerelemről, amit a hibáival együtt mutattak be. Ugyanakkor nem azt kaptam, amit vártam.
A befejezés számomra csak kérdőjeleket hagyott maga után, nem is keveset. Valahol megkapta a két szereplő a lezárást, ugyanakkor mégsem, mert nyitva hagyta az írónő a történetet. Ez engem bosszant, ugyanakkor érdekesnek is találom…

Bővebben később…

>!
Sweetmint
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Nem tudok értékelést írni. Most nem. Talán egyszer, ha kisírtam magam. Hol lehet több csillagot adni?

Végül sikerült megírni a gondolataimat, habár nem is összeszedetten.
http://lunaesakonyvei.blogspot.hu/2016/07/rainbow-rowel

>!
Moncsycsy
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Hogy lehet valami egyszerre ennyire édes és mégis halálosan komoly?
Az első szerelem.
Rainbow Rowell hihetetlen érzelmesen festette le Eleanor és Park között elinduló kapcsolatot, ami egy közös üléshellyel kezdődött, és barátságba ment át, majd egy olyan szerelembe, amit mindenki megszeretne tapasztalni. Ami ennyire valós, kétségekkel teli és reménykedő. És ami mégsem ment át tömény vattacukorba, sok más romantikus könyvvel ellentétben. Miss Rowellnek sikerült emellett olyan témákat is felhoznia, ami egyenként is nagy kihívás, na de együtt? Ennek köszönhetően pedig olyan befejezést kaptunk, ami után nem marad más, csak az üresség a szívedben, valamint az a titokzatos három szó…
Bővebben: http://hiddenworldsinourworld.blogspot.hu/2015/02/rainb…

>!
zsebibaba007
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Ez a könyv annyira cuki!
Örülök, hogy volt szerencsém végigkövetni Eleanor & Park kapcsolatának kialakulását. Az elején elég lassan bontakozott ki az egész, de én ennek örülök! Próbáltam „spórolni” olvasás közben, de annyira olvastatta magát a könyv, hogy nem tudtam.

Külön piros pont jár a könyvnek, hogy a főszereplőink nem a mostanság megszokott „hű, de nagyon tökéletes szépségek”, hanem vannak hibáik, amikkel tisztában is vannak. Szintén piros pont a retro érzésért, ugyanis a könyv 1986-ban játszódik, még walkmanen hallgatják a zenét, és kazettára veszik fel a kedvenc számaikat. Az is nagyon tetszett, hogy E&P kapcsolatán kívül sokat megtudhattam a családjukról, főleg Eleanor szegényes életkörülményeiről. Richie karakterét utáltam, egy önző barom tökéletes mintapéldánya.

5*
Ezek után biztos, hogy elolvasom a többi Rainbow Rowell könyvemet is :))

Update: 2017-et írunk, harmadszor olvasom Eleanor és Park történetét és még mindig imádom <3

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2017/08/rainbow-row…

>!
theodora 
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Nagyon jó volt, hogy az események lassan bontakoztak ki, az apró figyelmességek beszélgetéssé és szerelemmé formálódtak…Már csak ezért is üdítő volt ez a könyvet olvasni, szemben a többi YA-val… plusz komoly társadalmi problémákat is bemutat – a szegénységet, a családon belüli erőszakot, a 'megfélemlítést' (bullying) az iskolában és otthon.
Tetszett minden ebben a könyvben – a 'retró'-életérzés (Walkman, és ceruzaelemek, kisajátítani a vonalas telefont, levelet írni :D), a főszereplők életszerűsége és különbözősége és persze az is sokat dobott az élményen, hogy angolul olvashattam (vállveregetés magamnak :D).
Ha valaki szeretne angolul olvasni, ez a könyv jó választás amiatt is, hogy viszonylag egyszerű a nyelvezete, (egy-két szlenget, vagy populáris utalást nem értettem, de ez nem rontott nagyban az olvasás élményén).

6 hozzászólás
>!
PatyiMoly P
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Nem is tudom igazán szavakkal megmagyarázni.
Leírni azt, amit éreztem, miközben olvastam.

Csak haladtam a lapokkal, még akkor is, amikor a fejem majd széthasadt a fájdalomtól. Nem zavart. Nem érdekelt.
Csak lapoztam, és olvastam tovább.
Habár lassabban, mint szoktam.

Elmosolyodtam, összeszorult a gyomrom, kivirultam, elpirultam, megint összeszorult a gyomrom, és így ment ez mindaddig még a végéhez nem közeledtem.
Ott már gyomrom sem volt, olyan hatást váltott ki nálam Rainbow Rowell írói stílusa.
És a vége.
Még egy párszor el kellett olvasnom azt az utolsó mondatot.
Mert igen, van olyan nyelv, amiben az a bizonyos három szó jelent egy mérföldkövet, van, amiben az a bizonyos egy.

>!
Hajdu_Ildikó
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Amennyire tartózkodtam tőle annyira szerettem.
Semmivel se több vagy kevesebb, mint amit ígér.
Első szerelem, annak teljes „mindennéljobban” és „örökké” érzésével.
Picit megvillannak komolyabb témák, és üdítő különlegessége hogy a nyolcvanas évekbn járunk, vissza kell tekerni a kazettát, lemerül a walkman, levelet kell írni, nem lehet csak úgy pikkpakk felhívni valakit, vagy dobni egy facebook üzit.
Szerettem a kapcsolat fejlődését, ahogyan a lassan kialakuló barátságból fordult szerelembe a két tizenéves, ahogy kézfogásból egyszer csak puszi, majd csók lett.
Picit túl csöpögős, de hát mindenki így érez kamaszként az első, mindent elsöprő szerelem során. Ugye?

>!
kávésbögre P
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Nehéz szavakba önteni, amit ez a könyv adott. Az apránként kibontakozó első nagy szerelem, aminek egy-egy pillanatában magamra ismertem, hogy a gimiben ugyanilyenek voltunk… spoiler És akkor a nehezebb része: sajnos azt gondolom, hogy rengeteg lány nő fel úgy a mostohaapja mellett, mint Eleanor. Borzasztó volt olvasni, hogy spoiler mennyire vendégként volt kezelve a családjában, hogy anyja nem állt ki mellette, vagy csak nagy ritkán, és a vége spoiler… Sajnálom, hogy úgy végződött a történet, ahogy, aminek persze megvan a maga szépsége és üzenete, de spoiler.

>!
csucsorka
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Nehéz nekem értékelni ezt a könyvet. Nem biztos, hogy a véleményem mérvadó. Nem biztos, hogy a véleményem vélemény.
Hónapokig sóvárogtam, míg az enyém lett és már akkor eldöntöttem, hogy szerelmes leszek, mikor még nem volt az enyém.

Nem tudom, magyarul mit nyújtana ez a könyv; csak azt, hogy angolul minden nyegle sorát imádtam. És az, hogy végre nem E/1-ben íródott egy regény… nálam ez is fontos.
Minden együtt töltött percét, oldalát imádtam ennek az olvasmánynak.
Az elejétől fogva 20 percenként elmosolyodtam, hogy „éédeseim”. A közepétől meg arra gondoltam, hogy bár én tudnék ilyet írni! De hogy' is tudnék! Annyira egyedi.. ez egy igazi egyéniség regénye és a szereplői is egyediek és igazi egyéniségek.

150 oldal után komoly kihívást jelentett nem kiidézni az egész könyvet; kétmondatonként.
Hiányozni fognak ezek a hosszú napok, amiket együtt töltöttünk. És most egyszerűen csak megszakad a szívem… marad a tátongó űr. És nagyon sok könny. És a fel-feltörő zokogás után úgy végzünk egymással, ahogy elkezdtük. Egy nagyon széles mosollyal – tele szerelemmel.

>!
Röfipingvin MP
Rainbow Rowell: Eleanor & Park

A maga egyszerűségében annyira jó volt, hogy egyenesen mérges voltam, amikor vége lett. És pláne, ahogyan vége lett. Az is egyszerre volt szép és olvasórabízós , és utálatos és szereplőmegfojtós.
Volt egy sejtésem nekem már hetekkel ezelőtt, hogy szeretni fogom ezt a könyvet. Megvan benne minden, ami kategóriájának sajátja, ám nagyon jól van megírva, és az alkotóelemek is nagyon jó arányban vannak keverve.


Népszerű idézetek

>!
Életveszélyes_és_Tilos

‘Romeo and Juliet are just two rich kids who’ve always gotten every little thing they wanted. And now, they think they want each other.’

‘They’re in love …’ Mr Stessman said, clutching his heart.

‘They don’t even know each other,’ she said.

‘It was love at first sight.’

‘It was “Oh my God, he’s so cute” at first sight. If Shakespeare wanted you to believe they were in love, he wouldn’t tell you in almost the very first scene that Romeo was hung up on Rosaline … It’s Shakespeare making fun of love,’ she said.

‘Then why has it survived?’

‘I don’t know, because Shakespeare is a really good writer?’

>!
regnisalramsmiles

Eleanor was right. She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; it was supposed to make you feel something.

>!
eszter0031

“I just can't believe that life would give us to each other," he said, „and then take it back.”
„I can,” she said. "Life's a bastard.”

305. oldal

>!
eszter0031

Holding Eleanor's hand was like holding a butterfly. Or a heartbeat. Like holding something complete, and completely alive.

71. oldal

>!
apple_pie

If you can't save your own life, is it even worth saving?

>!
Lex

„You can be Han Solo,” he said, kissing her throat. „And I'll be Boba Fett. I'll cross the sky for you.”

251. oldal

>!
csucsorka

Or maybe, he thought now, he just didn’t recognize all those other girls. The way a computer drive will spit out a disk if it doesn’t recognize the formatting. When he touched Eleanor’s hand, he recognized her. He knew.

>!
csucsorka

Maybe he was Filipino. Was that in Asia? Probably. Asia’s outof-control huge.

>!
csucsorka

'You act like there are two kinds of girls,’ she said. ‘The smart ones and the ones that boys like.’ ‘That’s not far from the truth.'


Hasonló könyvek címkék alapján

Timothy Schaffert: The Swan Gondola
Paul Radin: The Trickster
Willa Cather: My Ántonia
Rebecca Donovan: Reason to Breathe
Sarah Dessen: Lock and Key
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Kelly Oram: Cinder & Ella
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses