Raffay Ernő (szerk.)

Trianon ​100 0 csillagozás

A trianoni békediktátum emlékkönyve
Raffay Ernő (szerk.): Trianon 100

Raffay ​Ernő ajánlója:

„Isten csodája, hogy még áll hazánk!”

Karácsony János címzetes püspök és történész (1858-1929) írta e mondatot 1921-ben, „Történelmi jogunk hazánk területi épségéhez” című könyvében. Az pedig még nagyobb csoda, hogy most, Trianon 99. évfordulóján még hangzik a magyar dal, működik magyar iskola a Kárpát-medencében.

A Magyar Menedék Könyvesház hatalmas kötetét tartja kezében az olvasó. Forrásközlő könyvről van szó: több, a trianoni békeparancsra vonatkozó, a nemzetépítő Horthy-korszakban keletkezett könyvet, megnyilatkozást, összefoglaló adatsort tartalmaz. Megmutatja azokat az okokat, amelyeknek következménye volt az ország szétdarabolása, majd bemutatja azokat a következményeket, amelyek a megszálló „utódállamok” területén történtek.

Lukachich tábornok így foglalja össze itt közölt munkájában az összeomlás legfontosabb okait: „Meggyőződésem, hogy nem jut az ország a mai sorsra, ha nem következik be 1918. október havában a… (tovább)

A művek szerzői: Somorjai Lukachich Géza, Harold Harmsworth, Robert Donald, Nagy Emil, Fodor Ferenc, Berzeviczy Albert, Wlassics Gyula, Földes Béla, Eöttevényi Olivér, Lukács György, Horváth Jenő, Apponyi Albert, Karácsonyi János, Légrády Ottó

Tartalomjegyzék

>!
1000 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155647925

Kölcsönkérné 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Pomogáts Béla (szerk.): Querela Hungariae
Robin O'Wrightly: Emlékkönny
Jankovics Marcell: Trianon
Fekete Gyula: Fortélyos félelem igazgat
Muzsikáló madárház
Gróh Ilona (szerk.): Jöjj ki, napocska!
Szeretlek, anya!
Buzás Kálmán – Nagy Krisztina (szerk.): Az én mesém 5.
Elek István – Artner Tivadar – Kerbolt Béla (szerk.): Gyémánt mesekönyv
Lovász Andrea (szerk.): Dzsungeldzsem