My ​Fat, Mad Teenage Diary 8 csillagozás

Rae Earl: My Fat, Mad Teenage Diary Rae Earl: My Fat, Mad Teenage Diary

My ​Mad Fat Diary is now a major new comedy for E4!
It's 1989 and Rae is a fat, boy-mad 17-year-old girl, living in Stamford, Lincolnshire with her mum and their deaf white cat in a council house with a mint off-green bath suite and a larder Rae can't keep away from. This is the hilarious and touching real-life diary she kept during that fateful year – with characters like her evil friend Bethany, Bethany's besotted boyfriend, and the boys from the grammar school up the road (who have code names like Haddock and Battered Sausage).
My Fat, Mad Teenage Diary evokes a vanished time when Charles and Di are still together, the Berlin wall is up, Kylie is expected to disappear from the charts at any moment and it's £1 for a Snakebite and Black in the Vaults pub. My Fat, Mad Teenage Diary will appeal to anyone who's lived through the 1980s. But it will also strike a chord with anyone who's ever been a confused, lonely teenager who clashes with their mother, takes themselves… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hodder & Stoughton, London, 2012
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780340950944
>!
352 oldal · ISBN: 9780340950944

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
theodora
Rae Earl: My Fat, Mad Teenage Diary

Imádom a sorozatot, ezért kezdtem el a könyvet, annyi közös van Rae és köztem (meg a tinikori énem között), hogy nem tudom nem szeretni ezt a könyvet. Faltam a sorokat, még a nyelvi nehézségek ellenére is. (Bővebben a blogomban, + van ám kihívásom és zónám is a könyvhöz/sorozathoz :) )

>!
Kedves_Könyvek I
Rae Earl: My Fat, Mad Teenage Diary

OMG. Imádtaaaam. Rae teljes egészében én vagyok. A baráti körbe mondjuk szerintem túl gyorsan került be, de attól még jól kijött, hogy mindenkinek megvan a saját kis őrült titka. A tökéletességel valóban nehéz felvenni a harcot, de Rae-nek igaza van: a hibáinktól vagyunk valósak. A történet cselekményes, magával ragadó. Szinte rólam szól. Komolyan, minden problémában találkoztam valamivel, amin már én is elgondolkodtam. Fantasztikus.

>!
Ramz
Rae Earl: My Fat, Mad Teenage Diary

Te jó ég!
Amikor elkezdtem a könyvet, nem tudtam, hogy tetszeni fog-e, egyrészt mivel angol nyelven még nem olvastam, és féltem, hogy nem értem meg, másrészt mert attól tartottam, hogy nem azt kapom, amit a sorozattól. Nos, ez végül össze is jött, de örültem neki. Sok hasonló dolog volt, de azért mégsem teljesen ugyan az. A sorozatot imádtam és azt hiszem, ebbe a könyvbe is sikerült beleszeretnem. Ahogy egyre jobban belemerültem, rájöttem, hogy az eddig elolvasott könyveim közül talán ezen nevettem a legtöbbet, és ez is akasztott ki a legtöbbször. Azok a tipikus „nem-látom-a-fától-az-erdőt” pillanatok… Atya ég, Rae! Úgy fejbe vertem volna néhányszor.
Haddock meg. Apám. Ki vagyok tőle, egy igazi kis rugger-bugger, de imádni való. A könyv vége felé már a rosszullét kerülgetett, hogy még mindig nem történt semmi, aztán ahogy az utolsó laphoz értem…
Erre a könyvre lehet bármit mondani, kivéve hogy unalmas. Attól, hogy napló, még hitelesebb, és ha nem is minden így történt, ahogy le van írva, azért le a kalapom az igazi Rae Earl előtt.
Jaj, nem tudok már mit írni, így is nagyon összeszedetlen lett ez a vélemény, de csak 10 perce csuktam be a könyvet, szóval még friss az élmény. Az egyszer biztos, hogy a „rugger-bugger” és a „bloody” kifejezések örökre belém égtek. :D

>!
Melinka
Rae Earl: My Fat, Mad Teenage Diary

Nem igazán tudtam Rae-vel azonosulni, mert az alkatom miatt soha nem voltak olyanfajta problémáim, mint Rae-nek. Mégis, a könyv segített ráébreszteni arra, hogy másképp lássam és értékeljem a dolgokat.

ASD. Alig várom, hogy elkezdhessem a második kötetet.
Haddock. ♥


Népszerű idézetek

>!
theodora 

Unfortunately the female lead they have got for the film is this thin blonde woman called Meg Ryan. OF COURSE BLOKES WANT TO DO HER. Change the female lead – put ME in it, for example. And I will prove to you that you can just be mates with a man. WHETHER YOU LIKE IT OR NOT. Men can see you in a totally asexual way. If you’re fat, all you have is just good friends. EVERYWHERE.

>!
Meli22

You are going to have lots of these disappointments in your life, because life isn’t fair.

>!
theodora 

Sick of being poor. Mum says, ‘Oh well, get a job, then.’ She doesn’t realise how much schoolwork I do at weekends catching up on essays and stuff. If you want your daughter at university, Mother dear, then GIVE ME SOME SPACE.

>!
theodora 

And once you are that fat, the ‘fuck-it-factor; comes into play. The fuck-it factor means that you know (even the most basic grasp of nutrition) it will take ages to lose your excess weight, so you might as well get an easy lay by sticking half a packet of Hula Hoops into a tub of cheese spread.

>!
Meli22

„ I want to tell them (and everyone else) that in the end it’s all OK. You can be fat and nuts and a virgin when you are 17 – and things can still turn out OK.”

>!
theodora 

You are going to have lots of these disappointments in your life, because life isn’t fair. It never was and it never will be. Concentrate on your A levels and forget men. I am trying to. Now – I’m going to make a macaroni cheese to cheer us both up.’ And she did. And we sat down and watched a video of Dynasty as we both love Dex Dexter.
WHY CAN’T SHE BE LIKE THIS ALL THE TIME? I know she can’t hug me or anything but this is fine. This is what I need. Just a bit of support.

>!
viv02

Mum just came in then with an ironed shirt for tomorrow and said some shit like 'The choices you make now will make a difference to your future life.'
REALLY???? I NEVER WOULD HAVE GUESSED. Do these people think I am brain-dead?

>!
Krenai

You are never too old for christmas and chocolate – everybody knows that.

314. oldal (Hodder & Stoughton, 2007)

>!
Krenai

I have just watched Dirty Dancing again and just like Patrick Swayze says, 'No one puts Baby in the corner', well NO ONE will put Rae in the corner.

8. oldal (Hodder & Stoughton, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Dirty Dancing
>!
Krenai

I just wish I could be loved. I just wish someone would lie with me here and make all this shit in my head go away.

22. oldal (Hodder & Stoughton, 2007)


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Gerald Durrell: My Family and Other Animals
Terry Pratchett: Wintersmith
Carolyn Mackler: The Earth, My Butt, and Other Big Round Things
Beth Revis: A World Without You
Leah Scheier: Your Voice Is All I Hear
Rick Riordan: The Last Olympian
Marni Bates: Notable
Paul Rudnick: It's All Your Fault
Jean Webster: Daddy-Long-Legs