Ösvények 0 csillagozás

Bolgár elbeszélések
Radoszlav Mihajlov (szerk.): Ösvények

A ​bolgár szakszervezeti testvér-kiadóval, a Profizdat-tal egy elbeszélés-gyűjteményt cseréltünk: átadtuk nekik válogatást az élő magyar elbeszélő irodalomból; ők eljuttattak hozzánk egy válogatást a kortárs bolgár írók alkotásaiból, amelyet lefordíttattunk és könyv formájában most az olvasó asztalára tesszük.
A kortársi bolgár prózairodalom jeles képviselői kaptak helyet ebben a kötetben, szám szerint huszonheten, rövidebb-hosszabb elbeszélésekkel, és egy kisregénnyel, a Nehéz vizsgá-val, az európai hírű Radoszlav Michajlov tollából. Némely bolgár író nem ismeretlen a magyar olvasó előtt, hogy csak Koszta Sztrandzsevet említsük példaként, akinek egy regényét Docsev bátor élete címmel adtuk ki 1978-ban.
Változatos témájú elbeszélések, amelyek kemény, szókimondó világot mutatnak meg magas művészi színvonalon, tiszteletet érdemlő elkötelezettséggel. Mint például a már említett kisregény, a Nehéz vizsga, vagy Kamen Kolcsev: Jutalomosztás napján, Dimitar Gulev: Jellem,… (tovább)

A művek szerzői: Vaszil Popov, Gencso Sztoev, Georgi Karaszlavov, Georgi Misev, Doncso Concsev, Ivajlo Petrov, Kamen Kalcsev, Konsztantin Kolev, Ljuben Dilov, Ljuben Sztanev, Pavel Vezsinov, Radoszlav Mihajlov, Rangel Ignatov

Tartalomjegyzék

>!
Táncsics, Sofia/Budapest, 1979
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633212790 · Fordította: Sipos István

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Karig Sára (szerk.): Égtájak 1976
Antalfy István (szerk.): Az árnyéketető és más elbeszélések
Domokos János (szerk.): Huszadik századi dekameron I–II.
Kuczka Péter (szerk.): Ötvenedik
Juhász Péter – Karig Sára (szerk.): A bolgár irodalom kistükre
Juhász Péter (szerk.): Bolgár elbeszélők
Tabák András (szerk.): Az erőd bevétele
Emilijan Sztanev – Jordan Radicskov – Emil Manov – Dobri Zsotev – Kamen Kalcsev – Veszelin Andrejev – Georgi Karaszlavov – Szlav Hr. Karaszlov: Történetek a hőstettről
Kuczka Péter (szerk.): 22 detektívtörténet