A ​növényzet szerepe a környezetvédelemben 1 csillagozás

Radó Dezső: A növényzet szerepe a környezetvédelemben

Az ​emberi történelem kezdetétől 1900-ig tartott, míg Földünk népessége elérte a másfél milliárdot, a harmadik ezredévet pedig már 6 milliárd ember éri meg. Azelőtt ezer év sem volt elegendő 1 milliárdnyi emberi szaporulathoz, mára ez 11 év alatt megtörténik. A népesség növekedése hihetetlenül felgyorsult. A túlnépesedés folyamata természetesen következményekkel járt. Elpusztítottuk a Föld erdőtakarójának felét, dögletessé tettük városaink levegőjét, elszennyeztük vizeinket, és hulladékkal terítettük be a földet. A rohamosan növekvő városok és a Földet behálózó utak betonszőnyeggel terítették be a talajt, elszakítva bennünket ezzel az életet adó anyaföldtől. Kiszipolyoztuk a Föld méhének kincseit és vegyi anyagok tömegével mérgezzük környezetünket…

E sorok írója közel 40 évi kutatómunkája alapján a növényzetre hívja fel a figyelmet, mint olyan természeti elemre, amelynek további pusztítása egyenlő a kollektív öngyilkosságunkkal. A tudományok eddigi eredményei alapján… (tovább)

>!
142 oldal · ISBN: 9630065363

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

rekuci0120>!
Radó Dezső: A növényzet szerepe a környezetvédelemben

Szakdolgozatomhoz olvastam el ezt a könyvet. Rengeteg meghökkentő adat és fontos információ van benne, brutál érdekes és rémisztő is volt egyben. (Meg kiváltképp aktuális most a klíma krízis peremén! Pár ábra fel volt viszont cserélve és néhány képletet elírtak.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Takács-Sánta András (szerk.): Építőkockák egy új világhoz
Balogh István – Juhász Judit: Bennünk fák jajgatnak
Gévai Csilla: Nagyon zöld füzet
Ferenc pápa: Laudato si’
Thom Hartmann: Az ősi napfény utolsó órái
Kiss Gábor – Benkhard Borbála: Kő kövön… marad
Donella Meadows – Jørgen Randers – Dennis Meadows: A növekedés határai
Rachel Carson: Néma tavasz
Virág Árpád: A mezőgazdasági kemizálás környezetvédelmi összefüggései
Edward O. Wilson: Az élet jövője