Borisz, ​a szuperhős (Borisz 2.) 20 csillagozás

Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

Ki ne vágyna arra, hogy szuperképességei legyenek? Apró legyen, mint egy pók, hogy bárhová elbújhasson, vagy repülni tudjon, mint a madarak? Esetleg olyan nagyra nőjön, mint egy fa, hogy messzire ellásson? Boriszon, a kajla kiskutyán kívül bizonyára sok kicsi szeretne szuperhős lenni.
Radnóti Blanka két meséjében a kicsik olyan társra találhatnak, akivel könnyen azonosulhatnak. Borisz segítségével könnyebben eligazodnak a számukra még idegen világban, s rácsodálkozhatnak arra, hogy a sok különbözőség ellenére mégis milyen sok mindenben hasonlítunk egymásra.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, Budapest, 2015
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869592 · Illusztrálta: Radnóti Blanka

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Ninácska P>!
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

Milyen aranyos, imádni való, kedves kis olvasmány!
Borisz egy nagyon édes kutyus! Olvassátok!

Citrompor P>!
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

Két rövid történetet tartalmaz a könyv Boriszról, az aranyos kiskutyáról. Az első még egészen jó volt, bár erősen kétlem, hogy egy kutyusban ilyen dolgok fogalmazódjanak meg (ld. szuperhős legyen), de ez egy mesekönyv, szóval hamar túltettem magam rajta és egészen élveztem, mert mosolyogtató és kedves volt.

A második történetben Boriszt a parkban sétáltatják, ahol hasonszőrű társait ismerhetjük meg. Ez kicsit kiverte nálam a biztosítékot, ugyanis minden második oldalon elhangzik, hogy bár kutya barátai különböznek némileg Borisztól, de mégis négy lábuk, két fülük, két szemük van, akárcsak neki. Hm?! Én ebben nem látom az „erkölcsi” tanulságot. De ha óvodás, vagy még kisebb lennék, akár még tetszhetne is. Szóval lehet, hogy csak én vagyok szőrösszívű, vagy tudjuk be annak, hogy csak két lábam van!

2 hozzászólás
Gelso P>!
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

Ismét két alaptörténet egy igazán kedves, szívhezszóló nézésű, a kősziklát is megolvasztó cukiságú kiskutyival, Borisszal. Azért írom, hogy alaptörténet, mert az elsőben, a Borisz a szuperhős címűben megtudhatjuk, mik a kutyáink legbensőbb vágyai. Mi az, amik megvalósításától megvalósulásától egy kutya Szupermennek érezheti magát. Kedves történet, kutyatulajoknak kötelező, a kedvenceink vágyainak megfejtéséhez alapút. Számomra a legkedvesebb vágy az, hogy tudjanak emberül beszélni, spoiler.

Borisz a parkban a kutyák sokféleségét tárja elénk, melynek, úgy néz ki, legalkalmasabb helyszíne a park, ahová minden kedvencet a gazdik elsősorban sétálni hoznak. Borisz elmeséli nekünk embereknek ill. embergyerekeknek, hogy bár sokfélének látszanak, mégis, ahogyan a négy láb és egy pár fül jelenti a közös tulajdonságot a sok különbözőség mellett, a kutyáknak is lehetnek olyan szórakozási lehetőségei, amelyek közös élményeket jelentő dolgok, amelyek összekötik őket, különbözőségeik ellenére.

Ajánlom kisovisoknak, kezdő, olvasni éppen megtanult gyerekeknek. És olyan kisgyerekeknek, akik állandóan rágják a szüleik fülét kutyusért. Tudom, nem kárpótolja az igazit, de aranyosságával ellesznek addig, amíg talán megértik, hogy a kutyatartás komoly felelősség, némi áldozat és nagy rendszerességet jelent ill. igényel.

@meseanyu Merítés-díj / gyermekirodalom (2015) c. kihívásához.

Uzsonna>!
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

Kedves mesék a legkisebbeknek: Borisz kutyussal álmodozhatnak arról, hogyha szuper képességeik lennének, mi mindent csinálhatnának, ill. kiderül, hogy a sok különbözőség ellenére mennyire hasonlítunk egymásra.

csakegyluca P>!
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

Szerintem ez egy nagyon jó kis könyv. Igazi kutya könyv. Nagyon cuki rajzzal van díszítve és a story is mindig érdekes.

Sicc>!
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

Nem tudok objektív lenni. A nagyon kicsiknek biztos tetszik, de nekem kevés.
Egészében az illusztráció sem tetszik. Bár Boriszt bírom, ő cuki.

kvzs P>!
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

Az első mesében Borisz álmodozik, hogy milyen lenne hálót szőni, repülni, vagy beszélni, de mindegyiket csak azért, hogy a jellemzően kutyás dolgokat jobban tudja csinálni.
A másik mese jobban tetszett, ebben Borisz arra mutat rá, hogy külsőleg különbözhetünk egymástől, a belsőnk viszont ugyanolyan, ezért nem kell első látásra ítélni.
A rajzok megint aranyosak, és teli vannak apró vicces részletekkel.

Clio404>!
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

Aranyos gyermek mesekönyv, a kisfiam imádja, napi ötször kell neki elolvasni, nekem már borzasztóan unalmas, de hát nem az én korosztályomnak íródott. :)

nagara>!
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős

Nem fogott meg, sem a szöveg, sem a képi világa. Igaz, hogy a célközönsége sem én vagyok, de ha rajtam múlik, akkor a gyerekeknek nem választom ezt a könyvet. Esetleg csak a nagy kutyásoknak…


A sorozat következő kötete

Borisz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Babucs Éva: Gondri gazdát keres
Vlagyimir Szutyejev: Pif kalandjai
Kassovitz László: Pamacs elszökik
Kántor Kata: A szagtalan betörő
Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás
Kőszeghy Csilla: Bumburi a városban
Timo Parvela: Miú és Vau
Kassovitz László: Pamacs
Balogh P. Hédi: Ribizli, a kis bajkeverő