Tündérek ​a tajgán 2 csillagozás

Rádai Andrea: Tündérek a tajgán

Mimi imádja a kalandokat! Így hát nagyon boldog, amikor tündér-nagynénje meghívja az esküvőjére, a tajga-erdő mélyén álló házába. Azonban a vidám mulatság vészjósló fordulatot vesz – és Mimire marad, hogy megmentse a násznépet. Útra kel a Transz-szibériai expresszen, ahol új barátokra tesz szert, és a maffió-zókkal is szembeszáll – még szerencse, hogy Miminek mindig helyén van a szíve!
Már tudsz olvasni? Mit gondolsz, el tudnál olvasni egye-dül egy egész regényt? Próbáld meg! A Zseblámpás Könyvek egész biztosan neked valók! Nagy betus, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetek várnak! Készíts be a takaró alá egy zseblámpát is, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zseblámpás könyvek Pagony

>!
Pagony, Budapest, 2022
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635871490 · Illusztrálta: Baranyai (b) András

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Népszerű idézetek

Hankovacs >!

Él itt egy bizonyos csigafaj, a foltos Ferrari-csiga. Az a hír járja, hogy ha ez a csiga megnyalint egy szál szőrkukacmohát, akkor óriási táltoscsigává változik. Mivel egy Szibériában élő csiga és egy Budai-hegységben előforduló moha találkozására kicsi az esély, kevés adat áll rendelkezésünkre a táltos csigákkal kapcsolatba.

205. oldal

Hankovacs >!

Mert hát Oroszországban kihagyni a vonatozást?
Az olyan, mint nem enni fagyit nyáron.

25. oldal

Hankovacs >!

Mikor Mimi kinyitotta a hintó ajtaját, az orrát megcsapta a friss fenyő- és mohaillat. Mintha karácsony lenne, gondolta. De ez a szag sokkal nehezebb és teltebb volt. A langyos meleg ellenére is a harapós, hideg szél, a harmat és az ázott rókabunda illatát árasztotta.

29. oldal

Hankovacs >!

Másnap kora reggel szállingózni kezdtek a vendégek. Jöttek tündérek, varázslók, manók, erdei szellemek, valaha és jelenleg elvarázsolt királyfiak és királylányok, közlekedésmérnökök, villamosvezetők, jegyellenőrök és vágánykarbantartók.

42. oldal

Hankovacs >!

A falak mentén polcok sorakoztak, a polcokon palackok, befőttesüvegek és rengeteg lim-lom. Mimi kiváncsian nézett körül. Némelyik üvegnek a címkéjét is teljesen belepte a por. Lekvárokkal és szörpökkel odafent is találkozott, de lent nagyobb volt a választék. Persze ki tudja, milyen lehet az íze a spenótos narancsdzsemnek vagy a kukacosalma-szörpnek, és mire való a keszkösze-ital vagy a cucujkabefőtt.

50. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Az időkút
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén
Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd
Lucy Strange: A nővérek átka
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Liz Kessler: Emily Windsnap és a kastély a ködben
Tea Stilton: A jéghercegnő
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Baráth Katalin: Ida és az aranygyapjú
Kiran Millwood Hargrave: Tinta és Csillagfény