Téged ​kérlek karácsonyra 361 csillagozás

Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Hol van az a pont, amikor a hallgatás már fáj?

Bence, a 17 éves focista évek óta egy súlyos titkot hordoz magában: a fiúk dobogtatják meg a szívét, különösen a helyes és kedves évfolyamtársa, Martin.

Bence úgy érzi, a titka és a ki nem mondott szavak felemésztik a lelkét.

Az ünnep közeledtével karácsonyi fénybe öltözik a város, ő pedig mindennél jobban vágyik arra, hogy randira hívhassa Martint, és előbújhasson. Ám retteg attól, hogy az idős, konzervatív szülei és a nagymamája mit szólnának az igazsághoz, és miként bánnának vele a csapattársai és a legjobb barátja, Zalán…

Honnan meríthetünk bátorságot, ha úgy érezzük, a félelem az úr?

A szerelem elég erőt adhat ahhoz, hogy kiálljunk a világ elé?

Két szó: Meleg vagyok. Ha kimondod, minden megváltozik?

A Téged kérlek karácsonyra az év legromantikusabb coming out története, ami reménnyel tölti meg a szíved, és mosolyt csal az arcodra.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

Eredeti megjelenés éve: 2022

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632457352
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
308 oldal · ISBN: 9789633734681
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
308 oldal · ISBN: 9789633734698

Enciklopédia 37

Szereplők népszerűség szerint

Szilágyi Bence · Novák Martin · Szilágyi Etelka


Kedvencelte 43

Most olvassa 7

Várólistára tette 125

Kívánságlistára tette 149

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

FeketeAlex I>!
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Tökéletes időzítés, akkor olvasni ezt a könyvet, mikor egyszerre karácsonyi és focilázban is égek. :D
Annyira vártam már, hogy megjelenjen, mert nagyon hiányzott egy karácsonyi meleg regény, és nem csalódtam. Olyan, aranyos, mint amire számítottam… na jó, kicsit hamarabb is összejöhetnének… szinte folyton arra gondoltam olvasás közben, hogy te jó ég, mi lesz már, csókold meg, ne totojázz!
Nagyon imádom a két főszereplő srácot. Bence zenei ízlése a második legjobb az RST könyves srácok közül off. Annak nagyon örültem, hogy Bence focizik, de azt néha nem tudtam eldönteni, hogy csak az apukája miatt csinálja-e, vagy sem. Aztán végül dűlőre jutottam, szereti ő a focit, csak az edzés volt sok neki. Ha már megemlítettem a szüleit, nekem kicsit mesterkéltnek tűnt a beszédük, szóhasználatuk. Már-már túl öreges. Legalábbis a saját környezetemhez viszonyítva az. Nem úgy öregszik az ember, mint rég, egyre fiatalosabban, a hatvan mostanában nem számít már annyira öregnek. off
Ja, és újra egy hazai sztori, vissza Gyarmatra! :D
Sok kényes, mégis fontos téma jelent meg a könyvben, szerintem regényről regényre egyre több lesz. :D Egyrészt ugye maga a melegség, a legfőbb: mit szólnak egy meleg focistához a csapattársai, főleg a folyton b*zizó haverja, mit szólnak a régimódi szülők és a *majdnempolitikáztammostegyet* nagymama, egyáltalán mit szól majd az egész világ. Merjük-e felvállalni magunkat a szexualitásunkat illetően, vagy a véleményünket, hogy megvédjük a családunkat… a szerelmünket… az igazunkat. Megéri-e. Szerintem meg. spoiler

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632457352
3 hozzászólás
Katalin_V_Tóth>!
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Nagyon megszerettem Rácz-Stefán Tibor írói stílusát. Könnyed ifjúsági műveknek tűnnek a könyvei, pedig mindig nagyon komoly, mély témát dolgoznak fel. És épp ezért nagyon ügyes. Úgy tanít, segít, hogy észre sem veszem, csak élvezem az olvasmányt.
Romantikus coming out történet ez a könyv, a főszereplő, Bence segítségével megismerhettem egy meleg srác belső vívódásait, érzéseit, gondolatait, félelmeit. Tetszettek a regény karakterei, sokrétűek voltak, hol haragudtam, hol kacagtam. Az utolsó harmadát pedig végigsírtam, mert a karácsonyi hangulat, valamint az érzelmes, megható epizódok miatt elérzékenyültem.

Linszyy P>!
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Nagyon jó választás lehet karácsonyra ez a romantikus történet. Bence és Martin sztorija hasonló a Heartstopper vagy a Love, Viktor és más coming outtal foglalkozó történetekhez. A Love, Viktort egyébként a könyv miatt kezdtem el nézni, mert a szereplőink is szerették.

A fő probléma most is az elfogadás hiánya, a rasszizmus, a kirekesztés egy olyan dolog miatt, amiről senki nem tehet és senki nem választja. Martin felvállalta, hogy meleg, de emiatt sokszor bántják. Bence viszont még a saját családja előtt sem meri kijelenteni, hogy őt nem a lányok érdeklik. De karácsonykor megtörik a jég és mindkét szereplőnk sokat fejlődik, tesznek magukért és a szeretteikért, de legfőképpen a szerelemért.

Mindenképpen ajánlom coming out előtt állóknak ezt a regényt, de ha csak szeretnétek egy édes, gimis LMBTQ-kötetet, akkor is érdemes ezzel a könyvvel kezdeni. :)
https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
DzsDzs88 IP>!
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Kicsit féltem a legelején, mert RST nekem általában kicsit túl túl túl…
De ez az érzés most hamar eltűnt.
Ez a könyv számomra a szeretetről szólt – önmagunk-, a családunk-, a barátaink- és a párunk iránt. off
De hát nem ilyennek kell lennie a karácsonynak?
Az életnek?

Ilyen egy édes, karácsonyi könyv.♥

u.i. Neked is kellemes ünnepeket, Stefi, a miénk így már az ;-)♥

https://media.tenor.com/CuX6b6XVA24AAAAC/sparkler.gif

14 hozzászólás
Rini P>!
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Az történt, hogy nem tudtam ellenállni a rajzolt borítónak.
Óriási figyelmeztetésként kellett volna villognia az ifjúsági címkének.

Igyekszem mindent ugye a saját terepén mérni. De az a baj, hogy én már ebből kinőttem. Nem tudok azonosulni a korosztály problémáival, sajnos (ebből a szempontból mindenképp) felnőttem. Az édes kis tini problémák, már nem hatnak meg, mikor élem az Y generációs egzisztenciális válságot.

Ezzel el is jutunk a másik problémámhoz. Ez pedig a szokásos RST dolgok. Én azért olvasok, hogy kiszakadjak a mindennapjaimból. Azért olvasok, hogy „meneküljek”, hogy valami elterelje a figyelmemet nyomorult felnőtt életemről. Ez a könyv pedig dugig van tömve magyar valósággal. Azzal ami elől épp menekülök! Értitek a bukfencet ugye?

Egy bő nap alatt daráltam le, mert megint kellett a figyelemelterelés, kellett a feszültségoldás. Cukik voltak és édesek voltak, de közben meg komolyan spoiler %-ig vergődünk az első csókon? Kinőttem már ebből. Ha érdekel a bigott vallásos magyar valóság csak beszélgetek a legjobb barátommal, aki évek óta külföldön él.

Fontos a mondanivalója, a coming out minden érintett életében fontos, de kapsz ehhez egy adag magyar valóságot is.

A célcsoport valószínűleg élvezni tudja.
De nem Én vagyok a célcsoport.

off

12 hozzászólás
bemese05 P>!
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Az eleje egy kicsit döcögősen indult, de utána hamar megkedveltem a srácokat!
Együttéreztem Bencével, de nagyon haragudtam, amikor elrontotta a tökéletes pillanatot! Utána szerencsére minden sínen volt és maximális támogatást kapott! :)
Kedveltem Violát, Piroskát és Martint is! Nagyon tetszett a barátságuk! És nagy megdöbbenésemre még Zalánt is elkezdtem megkedvelni :D
Tényleg egy kicsit mindannyian megszenvedtük Bence tépelődését, de azért a végének majdnem sikerült velem feledtetnie a történteket! :D
Szóval kaptunk egy igazi magyar tinisztorit, ami néha jól esik a sok külföldi olvasmány után!

marianngabriella P>!
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

De Bence, ha szeretnéd, itt a lehetőség. A szívem azt súgja, hogy te is meg akarsz csókolni. Kérlek, könyörgöm, tedd meg!

Ez az idézet teljesen leírja az egész könyvet. Ezt éreztem én is végig, hogy Benceeeeee könyörgöm tegyél már valamit!!!! De na ne rohanjunk ennyire előre, írok rendes értékelést is.

Először is, Tibi off ez volt az első könyvem tőled, és igazán pozitív csalódás volt. Már nem azért, mert azt gondoltam, hogy ne lennél jó író, pusztán tudom – és ez lehet, hogy nem korrekt tőlem – de én és az ifjúsági irodalom nem vagyunk túl jóban. Ha van valami amit elkerülök, akkor azok a YA regények. De most itt voltam veled, meg Bencével és Martinnal, és együtt karácsonyoztunk.

A könyv alapvetően szerintem egy roppant bájos ifjúsági, igazi karácsonyi romantikus, de kicsit túlírt. Nem olvastam Tibi többi könyvét nem tudom, hogy ez itt alakult-e így vagy amúgy is ilyen hosszúra írod őket, így ezt nem mondanám hibának, az én ízlésemnek kicsit jobb lett volna egy erős 70 oldal mínusz. Ami a szerkesztést illeti a fejezetek kicsit összevissza hosszúak voltak, ami engem megakasztott, viszont a rövid pörgős fejezetek egyértelműen jót tettek neki. Szerintem ezek a fejezetek jobban állnak neked, de aztán ki tudja, egy könyv alapján nem akarok ilyeneket állítani. A karakterek néhol kicsit egyszerűek, felszínesek voltak, Violát az elején kedveltem a végére ez elmúlt, Zalán viszont végig érdekes karakter lehetett volna, de kicsit mélyebben kellett volna őt átadni.

A történet, hogy tucat lenne, mert már annyi coming out van, hát nem gondolnám. Írj – meg mindenki írjon – sok coming outot, mert szeretjük. Tipikus romantikus trope az első szerelem szóval szerintem ez sosem lesz túl sok, sosem lehet megunni. Nekem tetszett a fiúk vernyogása is, a belső vívódásuk, Abszolút megértem mindkettejüket, de nekem kevés volt a Martin POV. Viszont megjegyezném, hogy Etelka POV jó ötlet volt, szívesen olvasnék ilyen coming out novellát, ahol a szülő szemszöge van meg, ha esetleg valaki írt ilyet linkelje nekem, köszönöm. A fiúk tötyörgése az én ízlésemnek már sok volt, de megértem a 17 éves szempontot is, ez nem csak egynemű kapcsolatokban van így, én is voltam 17 éves, meg mindenki, és függetlenül attól ki iránt érzünk így, mindig nehéz az első lépést megtenni. Sokat mosolyogtam a szerencsétlenkedésükön, és sokat bosszankodtam a rengeteg akadályozó tényezőn is, amikből egy kicsit kevesebb talán jobb lett volna.

Ritkán olvasok magyarul, de nekem egyébként kicsit egyszerű volt az írásmód, viszont tetszett környezet, engem nem zavart a magyar valóság, de volt egy pár mondat, amit nem értettem. Főleg az egy-két szavas mondatok torlódása. De ezt leszámítva úgy érzem gördülékeny volt. A borítót pedig muszáj kiemelnem, csodaszép. De tényleg! még sok-sok rajzolt borítós könyvet kérek!

Azért mentem ennyi mindenbe bele, mert ez az első könyvem, és mert a readathon esemény miatt közel került hozzám a könyv is és Tibi is, mint író. És nem ez volt az utolsó könyvem, biztosan kézbe veszek majd még párat és hála @Rini-nek és @FeketeAlex-nek van rengeteg ajánlásom is.

Végül pedig annyit, ha olvasod ezeket Tibi, köszönöm szépen neked ezt a karácsonyi élményt. A könyvet, az eseményt, a kedves szavakat, és úgy mindent, amit ebben a pár hétben tudtodon kívül nyújtottál.

11 hozzászólás
Molymacska>!
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Ezene a könyvön is sírtam! Úgy gondoltam, hogy a bevezetőben majd azt mondom el, mennyire vártam már az új Rácz-Stefán Tibor karácsonyi könyvet, meg hogy mennyi új színfolt van egy coming out történetben, meg hogy negatívan kezelik a könyvben a macskákat és a macskákat nőket off, de mégis talán a legfontosabb, hogy ez a könyv is annyi mély érzést tartalmazott, hogy újra és újra kicsordultak azok a könnycseppek.
Bence egy átlagos focista fiú, aki éli az átlagos életét: a felszínen. Hiszen meleg, és úgy, hogy egyre közelebb kerül Martinhoz, a fiúhoz, akit szeret, egyre sürgetőbb lesz, hogy kimondja: mit is érez valójában.
A könyv érdekes, mert borzasztóan ellentétes, ha csak rá gondolok. Mondanám, hogy egyszerű történet van (és ez igaz is), de közben nagyon komplexen, részletgazdagon mutatja be a problémákat, lehetőséget, az életet egy ilyen korú fiúnak, és a szüleinek. Ebbe a könyvben nem volt egy átlagos személy sem, mindenkinek megvoltak a maga traumái, a maga problémái, és az útja, amivel boldogulnia kell. Ez pedig roppant érdekes volt benne.
A fő történetszál Bencéé, és azé, hogy saját magában le tudja tisztázni a történeteket, és képes legyen kimondani: részt akar venni ebben a kapcsolatban. Érdekesen volt felépítve a könyv, mert nem csak Bence belső vívódásait halljuk (ami ilyenkor természetes), hanem látjuk a környezetet, és arra épp úgy fókuszál a könyv, mint a belső vívódásra. Mert ott a vallás és a hit, az emberek hozzáállása, a nehézségek és problémák, és hogy mindez valójában nem csak egy elképzelt lehetőség, hanem a valóság: hiszen Martin jelzi a jövőt, ő mindezt már megtette, és az ő helyzetére sokszor reflektál Bence is spoiler. Sőt, sok esetben Martin minta-élete egy irányjelző, hogy lehet, neki rosszabb lesz, hiszen… Hiszen mindenki más környezetből jön.
Érdekes, hogy sok szempontból Martin a minta, a tökéletes életúttal, mégis érezhető, hogy az ő élete se gondtalan. Valahogy mintha rajta csapódna le az egész coming out nehézsége, mintha ő mutatná meg, hogy ez nem könnyű, hogy az őszinte és büszke élet is jár áldozatokkal (amúgy észrevette még valaki, mennyiszer szerepel a büszke szó a könyvben? Nagyon sokszor, ami furcsa volt, de nagyon jó is, hiszen ezzel is mélyítette az adott szereplő, hogy a coming out mit is jelent az őszinteségen túl).
A könyv egyik legfontosabb szereplője mégse Martin (vagy Viola és Piroska), hanem Bence anyukája. A legtöbb könnycsepp valójában azért csordult le az arcomon, mert Bence kapcsolata az anyukájával nagyon meghitt, békés, amit a szeretet uralt, és amit szét nem lehetett választani. Érdekes volt, mert sokszor nem péyan volt ez a kapcsolat, mint ahogyan egy szülő-gyerek kapcsolatot elképzelünk, hiszen Bence anyukája fia hatására folyamatosan fejlődött, újragondolta az eddigi stabilnak hitt dolgait, míg Bence nem csak gyerek szerepben volt, de rajta is állt az, hogy az adott szeretet ő is viszonozza (ami kamasz korban azért teljesítmény), ami annyira meghitt és békés volt. Azt hiszem, mindenki szeretne egy Bence anyukát magának!
Azért is gondolom, hogy komplex a könyv, mert mellékszálakon még borzasztó sok mindenről szól. Szólt a nőkről, és a háztartás vezetéséről (érdekes, hogy a legtöbb női karakter mennyire erős, és mégis mindegyik más szinten, ahogyan mindegyik karakter mást gondolna mondjuk a feminizmusról is), de a szülők felelőségéről, és a kamaszokról. Főleg a kamaszok érzelmeiről. Érdekes, hogy sokszor egy-egy erősebb (és váratlanabb) érzelmet először csak érzünk a könyvben, majd Bence narrálja is: Zalán nem olyan, mint látszik, de az otthoni helyzete, nincs kiben megbíznia, csak Bencében, stb stb és így egy mellékkrarakter is roppant árnyelt lesz, a saját problémájával. Zalán például annyira idegesítő, mert az olvasónak ökölbeszorul még a talpa is tőle, de közben tudjuk, hogy ez az egész egy sokösszetevős egyenlet végén kirobbant reakció. Na hát a nagyiról, arról ne is beszéljünk (nagyon érdekes, hogy a szerzőnek van kifejezetten a gyásszal kapcsolatos könyve is, itt pedig a gyász egy teljesen más formáját látjuk).
Ez a könyv annyira meglepett engem! Azt hittem, már nem fogok sírni, azt hittem, hogy egyszerű és könnyed lesz, azt hittem hogy ez csak egy szerelem története lesz. De egyáltalán nem. És közben annyira karácsonyi, a csillagszóróval, karácsonyfával, hóval (!!!), hogy young adult könyvnek el se tudok ennél karácsonyosabbat képzelni.

Cukormalac>!
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Mindig kíváncsisággal tölt el, milyen az alapvető ízlésemtől távol és a komfortzónámon kívül eső könyvet olvasni. Magamtól valószínűleg soha nem is kerítem sorra ezt a történetet, de mivel Barátnőm korábban már elismerően nyilatkozott a szerző egyik regényéről, úgy gondoltam, én is adok neki egy esélyt. S hogy mit gondolok a magyar Heartstopperről? Pontosan azt, amit Pelikán József is mondana: kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk.

Szerencsére azonban könnyed hangvételű és gördülékenyen olvasható, ezért a stílussal nem volt komolyabb problémám, ahogy a változatos, sokszínű karaktertablóval sem. spoiler de időnként ez, máskor pedig a belső vívódás volt kicsit sok, nem beszélve a minden bizonnyal óvatosnak gondolt, de (szerintem) cseppet túlcsorduló demagógiáról. Pont emiatt gondoltam helyenként azt, hogy hiába a hazai környezet, inkább játszódik egy párhuzamos univerzumban, mint napjaink Magyarországán.

A kedvenc szereplőim Szörnyella, Viola és Zalán voltak – utóbbi kifejezetten sokat fejlődött a végére –, de Bence szüleit is bírtam, csak térbeli kiterjedésüket tekintve voltak egy kicsit kockák. Az utolsó jelenet pedig kifejezetten aranyosra sikeredett, viszont ezen kívül annyira hatalmas karácsonyi feelinget nem hordozott számomra (noha a borító kétségkívül ötletes), úgyhogy ünnepi hangolódás céljából biztosan nem ezt a regényt ajánlanám az érdeklődőknek.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
308 oldal · ISBN: 9789633734698
pveronika>!
Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Bár az ünnepek már mögöttünk vannak, cuki karácsonyi történetekből sohasem lehet elég, így mindenképpen szeretném a figyelmetekbe ajánlani Rácz-Stefán Tibor legújabb regényét. A könyv egy nagyon fontos témát, egy tinédzser coming-outhoz vezető útját dolgozza fel, ami úgy gondolom, hogy a magyar regények között igencsak hiánypótló.

A főszereplő, Bence a gimis focicsapat sztárja, az egyik legnépszerűbb srác, látszólag sok baráttal, de a felszín mögött súlyos teher nyomja a vállát: senkinek sem meri elárulni, hogy a fiúk tetszenek neki, egész pontosan az egyik évfolyamtársa, a nyíltan meleg Martin dobogtatja meg a szívét.

Bence nehéz helyzetben van, mert nagyon fél, hogy milyen következményei lesznek, ha ez kiderül. A szülei idősebbek az átlagnál és kifejezetten konzervatív nézeteket vallanak, akárcsak a nagymamája, akit borzalmas személyisége miatt már eleve Szörnyellának csúfolnak. A legjobb barátja, Zalán sokszor tesz homofób kijelentéseket, ráadásul, amikor Martin először felvállalta magát, még a tornaterem öltözőjéből is kiutálták a többiek. Bence nagyon fél, hogy mindent elveszíthet: hogy kitagadja a családja, kiközösítik a többiek, elveszíti Zalán barátságát és talán még a focicsapatban sem lesz helye többé. Mindeközben azonban egy közös barát által még jobban megismeri Martint és az iránta érzett első plátói érzelmek elkezdenek valami sokkal mélyebbé alakulni. Bence nagyon nehéz döntés előtt áll: kockáztat és a szerelmet választja vagy nem lép és továbbra is titkolózik a családja és a barátai előtt, ami lassan felemészti őt.

A coming-out egy rendkívül fontos téma és a szerző kiváló tehetséggel volt képes megmutatni, hogy mennyire nehéz lehet az előbújás egy fiatal számára. Ahogy Rácz-Stefán Tibortól már megszokhattuk, könyve nem csak egy, de több fontos kérdést is érintett, többek között a rasszizmust, a családon belüli erőszakot, a kiközösítést vagy a továbbtanulást. Nagyon elismerésre méltónak tartom, hogy Tibi minden könyvében megjelennek ehhez hasonlóan fontos társadalmi problémák. Úgy gondolom, hogy a sok nehezebb téma ellenére a szerző nagyon jól eltalálta a könyv hangulatát és igyekezett a komolyabb hangvételű részeket könnyedebb jelenetekkel és magával a karácsonyi környezettel feloldani, ami szerintem nagyon jól sikerült is.

Martint és Bencét is megkedveltem, ahogy a közös barátaikat, Violát és Piroskát is. Nagyon jó kis csapat voltak és imádtam az ugratásaikat és a csúnya karácsonyi pulcsis jeleneket. Úgy gondolom, hogy Zalán volt talán a legkomplexebb karakter a könyvben. Ő tipikusan az a szereplő, akinek eleinte legszívesebben behúznál egyet, de aztán szépen lassan rájössz, hogy a személyiségének nagyon sok rétege van. Pont emiatt sajnáltam, hogy nem lettek bővebben kibontva az otthoni problémái, de többek között ezért is nagyon kíváncsi vagyok a könyvére.

A borzalmasan viselkedő nagymama karaktere szintén nagyon jó elem volt a könyvben, mert így láttuk meg igazán azt, hogy Bence miért nem mer előbújni a családjának. Bár az eredeti kézirathoz képest sokat finomodott a “terrornagyi”, én még szívem szerint lehet, hogy kihúztam volna tőle még néhány sort (ahogy néhány ‘ám’-ot és ‘naná’-t is. :)) , de lehet, hogy jó volt, hogy ennyire szélsőséges személyiséggel alkotta meg a szerző.

Amit picit sajnálok, az az hogy Viola diszkriminációjának szála nem vezetett megoldáshoz, bár valószínűleg sajnos a magyar realitást tükrözte az, hogy az őt ért atrocitásoknak végül nem lett semmilyen következménye. Remélem, hogy a következő könyvben esetleg erről is olvashatunk még.

Összességében nagyon szerettem ezt a könyvet és őszintén ajánlom mindazok számára, akik szeretnének egy szívmelengető, mégis fontos témákat feldolgozó regényt olvasni. Az pedig plusz pont, hogy bár kinézve az ablakon nyoma sincs a télnek, ez a regény néhány órára igazi téli bekuckózós hangulatot tud teremteni a hosszú januári estéken.

https://veronikasreaderfeeder.com/racz-stefan-tibor-teg…


Népszerű idézetek

FeketeAlex I>!

– Tudod, az a jó a mélypontban, hogy onnan csak felfelé vezet az út.

167. oldal

1 hozzászólás
FeketeAlex I>!

Legszívesebben a képébe vágnám, hogy hiába imádkozik állandóan, attól még egy szörnyeteg marad, mert nem az imák mormolásától lesz valaki jó ember, hanem attól, ahogyan másokkal viselkedik.

27. oldal

2 hozzászólás
FeketeAlex I>!

Az emberek változnak, a barátságok véget érnek és újak kezdődnek, ez az élet rendje.

20. oldal

FeketeAlex I>!

Nem az a legnehezebb, hogy megszerezd a herceged, hanem az, hogy meg is tartsad.

248. oldal

1 hozzászólás
marianngabriella P>!

– Etelkám, bocsáss meg nekem! Már hamarabb a sarkamra kellett volna állni.
– Csak tüntesd el anyádat! Mást nem is kérek karácsonyra.

42. fejezet

5 hozzászólás
FeketeAlex I>!

Hidd el, nincs már bennem félelem, mert tudom, hogy akik igazán fontosak az életemben, úgy szeretnek, ahogy vagyok.

306. oldal

1 hozzászólás
FeketeAlex I>!

– Szerintem annyira gáz, hogy elkönyveljük a filmeket fiúsnak, meg lányosnak.

89. oldal

11 hozzászólás
FeketeAlex I>!

– Ne nézz már így, mint akinek megrúgták a bébikecskéjét.

52. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Leiner Laura: Mindig karácsony
Zoe Sugg: Girl online
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Catherine Rider: Csók Rómában
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya
Stella Albright: Holdfény szonáta