Pokolba ​a jópasikkal! 117 csillagozás

Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

A ​világ végére is követnéd azt, akit szeretsz?

Hunor igazi álmodozó. Egyetemre készülés helyett inkább szakácsnak tanulna, és a saját útját járná, ha túlféltő anyja és bátyja végre elengednék. Viszont másra is vágyik: bátyja legjobb barátjára, a pokolian jóképű Gergőre, akibe már évek óta szerelmes.
Gergő kedves, vicces és figyelmes is, az a típusú srác, akivel minden tökéletes lehetne, ha nem vágyódna el annyira Magyarországról…
Ahogy beköszönt a forró nyár és az érzelmek is túlhevülnek, Hunor döntéshelyzetbe kerül:
Menjen, vagy maradjon? Budapesten tartaná a családja és a főnöke, a morcos, de segítőkész Michelin-díjas séf, akitől sokat tanulhat. London mellett is szólnak érvek, ezek közül a legerősebb a szerelem és az új kalandok ígérete.
Bármikor újrakezdheted az életed? Hunor egyre jobban hinni akar ebben, csak azt nem tudja, hogy Budapesten vagy Londonban találhat rá a boldogságra…

„Akárcsak egy jó séf, Rácz-Stefán Tibor is gondos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789634579090
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789634579106
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577492

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Hunor · Koppány

Helyszínek népszerűség szerint

Franciaország


Kedvencelte 12

Most olvassa 4

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 104

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

Akár csak egy jó séf, Rácz-Stefán Tibor is gondos aprólékossággal válogatta össze legújabb regényének tökéletes hozzávalóit: Fiatalkori útkeresés, reménytelennek tűnő szerelem, a felnőtté válás nehézségei, finom ételek és egy minden szívet megdobogtató jópasi.

A főszereplő, Hunor régóta bele van zúgva bátyja legjobb barátjába, Gergőbe, aki úgy alakul, hogy ideiglenesen hozzájuk költözik. Hunor így elég nehéz helyzetbe kerül, főleg hogy Gergő pofátlanul rendes srác és pofátlanul jópasi. Hunornak azonban a szerelem mellett sok más problémával is meg kell küzdenie a felnőtté válás határán. Édesanyja mindenképpen a felsőfokú továbbtanulás irányába szeretné őt terelni, de Hunor szenvedélye a főzés. Nagyon nehéz döntés számára az, hogy szeretne megfelelni édesanyjának, akinek annyi mindent köszönhet, de közben az álmait is szeretné követni. Ugyanakkor egy másik kisördög is ott csücsül a vállán, és felmerül benne az is, hogy esetleg el kellene hagynia Magyarországot.

Az embernek rengeteg fontos döntést kell meghoznia az életével kapcsolatban 18 évesen. Mintha a világ úgy gondolná, hogy ebbe a korba lépve mágikusan hirtelen tudnánk az összes választ a kérdéseinkre, pedig nagyon sok fiatalnak nem tudja eldönteni, hogy a középiskola által nyújtott kitaposott, biztonságos út végéhez érve, melyik irányba induljon tovább. Kicsit ijesztő a választás, bármelyik ösvényt is választjuk, hiszen valójában senki sem tudja előre, hogy pontosan mi is vár majd rá az út végén, és hogy hová is jut majd az évek során.

Azt szeretem a szerző könyveiben, hogy bár alapvetően romantikus regényeket ír, úgy érzem, hogy mégsem ez a könyveinek legerőteljesebb vonala, hanem azok a nagyon fontos és aktuális témák, amiket a történetei érintenek. Úgy gondolom, hogy sok fiatal tud majd azonosulni a főszereplő dilemmáival, hiszen a menni vagy maradni kérdés sok mindenkiben felmerül egy-egy ponton az élete során, ahogy a továbbtanulásról és a jövőről való döntés kényszere is.

Mégis úgy éreztem, hogy egyszerre volt élesen realista ez a könyv, és valahol mégis kicsit naiv. Számos témával érintette Magyarország jelenlegi helyzetét, viszont kicsit elszomorodtam a könyv konklúzióján. spoiler

Nagyon tetszett, hogy a történetben nagy szerepet kap a főzés. Számomra nagyon jól átjött, hogy Hunor milyen szenvedéllyel szeret ételeket készíteni. A szereplők jól eltaláltak voltak, még a mellékszereplők is. Egyedül Szilvesztert éreztem egy kicsit elképzelhetetlen karakternek, bár végül is a történetből kiderül, hogy miért is dolgozik egy Michelin-csillagos séf egy kifőzdében, bár számomra ez kicsit továbbra is nehezen elképzelhető. Szintén kicsit zavart, hogy az én ízlésemnek picit túl vulgáris volt a könyv, de lehet, hogy a fiúk tényleg így beszélnek egymással, és hát ízlések és pofonok.

Összességében tetszett ez a könyv, ami ismét mert egy kicsit túlmutatni egy romantikus regényen, és igazán fontos témákat érinteni. Remélem, hogy sok fiatal talál majd válaszokra ebben a történetben. Én mindenképpen ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/racz-stefan-tibor-poko…

AniTiger MP>!
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

Imádom a gasztromantikus regényeket és filmeket, ezért borzasztóan örültem Hunornak, aki egy igazi imádnivaló konyhaguru! Nagyon szerettem az álmairól és a kifőzdés élményeiről olvasni, de a regénynek voltak komolyabb, ütősebb részei is, amik néha bizony kicsapták nálam a biztosítékot. A romantika mellett megjelenik a külföldre vágyás és a rávilágítás kis hazánk nagy problémáira, amikről nem szeretek olvasni. (Mert olyan vagyok, mint Hunor, vagyis nézek Konyhafőnököt, mint Híradót…) És a fiúk édesanyjának a viselkedése is lesokkolt… (Úgy adnék neki egy tockost! Péklapáttal!)

Felkavaró élmény volt olvasni ezt a nem átlagos romantikus regényt, több is volt benne, mint amit vártam! Igazából Hunor és Gergő, illetve Szilveszter részei miatt máris szeretném újraolvasni.

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/01/raczstefa…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577492
Molymacska P>!
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

Nehéz erről a könyvről bármit is írnom, mert tetszett is, meg nem is, tetszett, amiről szólt, meg nem is, érdekes találtam a könyv fejleményeit, meg nem is. Na most értékelés írás szempontjából nagyon nehéz úgy írni valami egységes dolgot, hogy konkrétan az olvasás után sincs egy egységes képem a könyvről.
A történet arról szól, hogy Hunor életét megpróbálja eltervezni az anyukája, de ő mégsem szeretné ezt csinálni, nem szeretne egyetemre menni, és inkább csak szakács lenne, amit az anyja annyira nem szeretne. Ilyen válságos helyzetben költözik be Gergő, akibe Hunor szerelmes, és kezd el alakulni egy igazán nagy galiba.
A könyv igazából Hunor életútjának megtervezéséről szól, és arról, hogy az embernek mi az igazán fontos. A könyv próbálja bemutatni a szinteket, hogy az oktatás mit jelent a különböző személyek életútjában: hogy érettségi nélkül nem lehet semmit kezdeni (vagy csak nagyon keveset), de hogy az egyetem sem feltétlen jelenti a boldogságot, és a jó munkát. Az anya szemszögéből látjuk, hogy diplomásként „könnyebb” elhelyezkedni, hiszen sok munkához akármilyen diploma is elég (mondjuk ez így van, csak még sincs így. Ezek a munkák szerintem a legidegőrlőbbek, amiket sokan nem tudnak sokáig űzni), közben pedig látjuk, hogy Hunor mégsem ezt akarja.
Emellett sokszor éreztem azt, hogy a szerző az oktatás témájában bedobál néhány mondatot, és ezeket kifejtve akár egy második részt is kreálhatott volna. Mármint sokszor azt éreztem, hogy oh igen, ezt tényleg átéltem már, két mondatban „kifejti” majd csalódott vagyok, hogy erről még igenis eshet szó (akár a konfliktusban pro és kontra is). Mintha a szerző ránk bízná az egészet, hogy oh, hát mi úgyis tudjuk. Igen, tudjuk, de ettől még kifejthetné nyugodtan :D
Az is érdekes, ahogy megjelenik a szakácsművészet: egyrészről, hogy fizikai munka, sokat kell dolgozni, folyamatosan állni kell, másrészről viszont van hogy ez művészeti ág, kiteljesedés, Hunor számára az örömszerzés. Nagyon jó volt látni, hogy Hunor már ilyen fiatalon megtalálja a számára örömet szerző munkát, és hogy képes volt keményen dolgozni azért, hogy elérje az álmait (amúgy érdekes regényötlet lehetne abból is, hogy valaki NEM tudja, hogy mit akar kezdeni, és így tanul sem. Ez sokkal gyakoribb probléma szerintem, és kevesen is foglalkoznak vele).
A könyvben egy idő után felmerül a maradjunk itthon, vagy menjünk külföldre kérdés egyes szereplőktől. Ezt is nagyon leegyszerűsítve láthatjuk, és sokszor úgy éreztem, hogy túlmisztifikálva. Például nem jelent meg két nagyon fontos érv a külföld ellen: az egyik nyelvtudás, a másik pedig a nem olyan magas életkörülmény. {{az élethelyzet változását Hunornál nagyon jól lehet látni, hiszen egy családi házból, frekventált, jó helyről sikerült a munkája melletti kis lyukba költöznie sok-sok idegennel. De ennél sokkal durvább élethelyzeti romlások vannak egyes embereknél, amiről kevés szó esik))
Maga szerelmi szál is érdekes volt, bár igaz, hogy Gergő és Hunor kapcsolata kissé unalmas volt számomra (hiszen magában a kapcsolatban nem volt semmi extra). Inkább az volt érdekes, hogy Gergő hogyan fejezi ki magát, és hogyan kommunikálja le az érzéseit (és hogy ebből milyen gubancok lesznek).
Rácz-Stefán Tibor könyvek közül nem ezzel érdemes kezdeni, azt mindenképpen ki kell jelentenem. Nem rossz, mert olvasható, minden megvan benne, amitől egy könyv jó lehetne. Mégsem teljesen jó, mégis úgy éreztem végig, hogy vívódok magammal, és sokkal több probléma kifejtése kellene (vagy kevesebb probléma megvillantása). Ettől még ajánlom a könyvet, mert nem rossz, megvan benne a szint, ami alá nem megy a szerző. Tiniknek érdekes kis kibeszélős könyv lehet, felnőtteknek meg jó visszaemlékezés az érettségi időszakra.

Dsheavenofbooks>!
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

"Tibi könyveivel már nagyon régóta szemezek, hiszen rengeteg pozitív véleményt hallottam már a regényiről, éppen ezért is hatalmas volt a boldogságom, hogy a Pokolba a jópasikkal! című történetével lehetőségem nyílt belepillantani az ő írói munkásságába.
Ez a könyv úgy vélem, hogy kapott meleget és hideget is, vannak, akik kifejezetten szeretik, és vannak, akik nem ezt tartják Tibi legerősebb irományának. Nos, azt hiszem elárulhatom: én odáig vagyok ezért a regényért, engem teljesen levett a lábamról!:)"

A teljes értékelésem: https://dsheavenofbooks.blogspot.com/2020/03/konyvertek…

Narutofan98>!
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

"Kifacsart. Totálisan. Rácz-Stefán Tibor megint megcsinálta, hogy a könyv elolvasása után percekig üljek, és csak pislogjak. Azaz tettem volna ezt, ha nem egy óra előtt fejeztem volna be. Az óra alatt persze igyekeztem háttérbe szorítani a véget, melyet kaptam, de erről egy kicsit később.

Kezdjük az elején, ahogy szoktuk, mert már megint belevágtam a közepébe. (Én már csak ilyen maradok.) Az ismerkedéssel kezdeném. Az írótól először az Élni akarok című könyvét olvastam, és már akkor is megfogott az írásmódja. Már akkor azt kérdeztem magamtól: „Miért nem kezdtem el ezt én hamarabb?” Nem tudom. De már bánom, hogy nem tettem."

Bővebben itt: https://konyvmania26.blogspot.com/2020/03/konyv-racz-st…

eSsZ P>!
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

Volt szerencsém hamarabb olvasni ezt a szuper történetet ☺

Nagyon sok lmbt könyvet olvastam már az évek során, több százat, mert egyszerűen szeretem az ilyen témájú könyveket. Számomra mindig különlegesebb, szórakoztatóbb és izgalmasabb. Az meg, hogy ilyen nagyszerű olvasmány magyar író tollából származik, még jobbá is teszi az élményt.

Nem titok, hogy Tibi kedvenc íróim egyike, így mindig nagyon várom, hogy milyen új történettel fog elrukkolni.

Mostani szereplőnk, Hunor, egy 18 éves srác, aki érettségire készül, keresi a helyét a világban, miközben meg szerelmes a bátyja legjobb barátjába, Gergőbe. A srác egy álompasi, mint külsőleg, mint lelkileg is.
Ők ketten nagyon jól működnek együtt, szerettem a közös jeleneteiket.

A könyv most is élethű, fiatalokról szól, de magára ismerhet benne mindenki, aki dilemmázott már azon, hogy tovább tanuljon- e vagy inkább váltsa valóra az álmait. Éppen ezért a főzés nagy szerepet kap, hiszen Hunor imádja ezt csinálni, és bevallom egy-két dolgot még én is tanultam belőle ☺
Emiatt viszont Hunor nagy döntések előtt áll, és bár van szerető és kicsit túlféltő családja, mégsem egyszerű ez sem neki, sem a szeretteinek.

Olvasás közben sokszor mosolyogtam, ennek oka leginkább Koppány, Hunor bátyja.. bár nem sikerült megkedvelnem őt, egy bizonyos tette miatt, a végére azért szerzett egy jó pontot. ☺

Több komoly témát is érint a könyv, pl. cigányság.. mennyi kétség lehet egy fiatal srácban ezzel kapcsolatban.
Vagy a melegek helyzete.. hogy még mindig mennyien elítélik és kirekesztik őket.
Remélem ez a könyv egy kicsit jobban elfogadóbbá és befogadóbbá teszi az olvasóját.

Ez a könyv olyan igazi, annyira szerethető, megmosolyogtató, édes és mégis sexi. Az év kedvence lett nálam.

És azt kell mondjam, hogy imádtam, Tibi most sem okozott csalódást, meglepetést viszont annál inkább, hiszen ebben a könyvben bizony van erotika is, ami igencsak forróra és arcpirítóra sikeredett ☺
Sokszor újraolvasós lesz nálam, az tuti.

11 hozzászólás
Cync P>!
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

Van egy angol nyelvű, kb. 60 oldalas kis könyv, amiben a srác beleszeret a bátyja legjobb barátjába. Akármilyen rövid, nagyon tetszett az a történet, ezért nem volt kérdés, hogy ezt is olvasni akarom, mivel az alap szituáció ugyanaz, ráadásul egy hosszabb terjedelmű könyv formájában. De ez most nem tetszett.
Volt olyan része, amiben azonosulni tudtam Hunorral a tanulás kontra kövesd az álmaid kérdésben, megértettem Gergőt is, én sem vagyok teljesen elégedett az országgal, de annyira negatívra sikerült a könyv. Rendben máshol jobb, de azért valami pozitívumot csepegtethettünk volna az országról a közönségnek. Hunornak még az elején voltak pozitív meglátásai, de azt is elvették tőle. Ha a cél az akart lenni, hogy felnyissa az emberek szemét, elfogadom, viszont így ebben a formában, nem jött be. Volt mondanivalója, és fontos kérdéseket vet fel, amikkel sokaknak meg kell küzdenie, ez tetszett is benne, viszont hiányoltam a valamivel több cselekményt. Nagyjából a felétől már azt vártam, mikor érek a végére.

Attila20 P>!
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni ez a könyv, igazából, csak megvettem nem tudtam róla semmit, de nekem hihetetlenül bejött. Biztos, hogy még fogok olvasni az írótól mert roppantul tetszett a stílusa.

wzsuzsanna P>!
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

Legfőképpen azért szeretem Rácz-Stefán Tibor könyveit, mert képes úgy írni a mindennapi élet dolgairól, hogy közben nem csak a felszínt kapargatja, hanem olyan lélektani folyamatokkal és dilemmákkal dolgozik, amelyeket mindannyian átéltünk már, mégis nehéz őket szavakba önteni. Témái többnyire a fiatal felnőtteket szólítják meg, nincs ez másként a Pokolba a jópasikkal! című regénnyel sem, ami alapvetően a felnőtté válás sokszor küzdelmes és rögös, mégis gyönyörű útját mutatja be, ráadásul olyan élvezhető formában, ami által azok is elgondolkodhatnak a mondanivalón, akik már túl vannak ezen az időszakon. Tudtam, hogy ebben a regényben központi szerepe lesz két fiú szerelmének, amivel kapcsolatban nem is volt semmiféle fenntartásom, de mint bármilyen romantikus történet esetében, itt is reméltem, hogy az erotikus jelenetek mellett mélyebb érzések és gondolatok is szerepet kapnak. Szerencsére nem kellett csalódnom.
A történetünk főhőse Hunor, a 18 éves srác, aki éppen túl van az írásbeli érettségin, és több szempontból is úgy érzi, hamarosan fenekestül felfordul az élete. Édesanyja hamarosan elköltözik, ő pedig bátyjával, a sokszor túlféltő Koppánnyal csak úgy tudja kényelmesen elbírni az anyagi terheket, ha az idősebb fiú legjobb barátja, Gergő odaköltözik hozzájuk. Ezzel alapvetően nem lenne semmi probléma, ha Hunor nem lenne évek óta szerelmes a fiúba, és ha nem érezné úgy, hogy családja ezzel a döntéssel földbe döngöli az érzéseit. A saját érzelmei mellett még rengeteg más problémával is meg kell küzdenie, többek között azzal, hogy bár semmi kedve továbbtanulni, édesanyja és bátyja nagyon erőltetik számára az egyetemi jelentkezést, és nincsenek tekintettel arra, hogy Hunor egyetlen álma, hogy egy napon híres séf lehessen. Közben Gergővel egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de előttük lebeg annak a réme, hogy hamarosan el kell válniuk egymástól.
Nos, ha csak a fenti összefoglalót vesszük alapul, mondhatnánk, hogy ez egy olyan cselekmény, amit sokszor, sokféleképpen olvastunk már. Az igazi értékek azonban ez esetben a részletekben rejlenek, ugyanis a szerző nem áll meg az érzelmi hullámvasútnál, hanem nagyon mélyen és alaposan elemzi és ábrázolja azt az élethelyzetet, amibe a fiatal fiú került. Nagyon fontos kérdéseket, problémákat és dilemmákat hangosít ki, amik úgy gondolom, univerzális jellegűek, és nemtől, kortól vagy szexuális orientációtól függetlenül nagyon sok mindenkit érintenek ebben az életkorban. Az első ilyen kapásból a pályaválasztás kérdése, illetve az a kérdéskör, hogy mit él meg egy olyan fiatal, aki számára a családja egészen más jövőt szán, mint amit ő elképzel magának. Nagyon tetszett, hogy az ezzel kapcsolatos párbeszédek (például amikor Hunor anyukája megpróbálja rábeszélni őt az egyetemre) hitelesek és árnyaltak voltak, így valóban jól megvilágították a témával kapcsolatos összes érvet és ellenérvet. (…)
(…) Összességében úgy gondolom, hogy ez egy érzékeny és fontos regény, ami nagyon sok információt, gondolatot, szempontot és érzelmet képes átadni olyan fiatalok (és akár felnőttek) számára, akik akármilyen szempontból küzdenek a saját identitásukkal, jövőképükkel, vagy azért, hogy elérhessék az álmaikat. Bár sok szempontból nem tartozik kimondottan a zsánerembe, mégis élveztem az olvasást, azt pedig nagyon értékelem, hogy ennyire sokszínűen és sokféle szempontból mutatja be a fiatal felnőttkor alapvető kríziseit és a lehetséges megküzdési stratégiákat.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2020/01/pokolba-jopasik…

Eszter_Lina24 I>!
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!

Rácz-Stefán Tibor írásait régóta szeretem, a blogjának is rendszeresen olvasója vagyok, így nem mondom hogy a kezdetektől, de hamar és viszonylag sokat olvastam a fiúkról. Már akkor imádtam őket és témát is, mert tényleg nagyon aktuális.
Rengetegen érezzük ezt a bezártságot, mennénk, de félünk, mert itthon van mindenki, akit ismerünk és szeretünk…és hát mégha széthúzó nemzet is vagyunk, akkor is magyarok vagyunk.
Kicsit elkalandoztam… Tibi elég hamar felspannolt ezzel a könyvvel, de úgy voltam, hogy de jó lenne a Him 2. részével együtt megrendelni, két szuper könyv együtt. De az Us még nem jön én meg beleolvastam ebbe és ennyi volt… :'D
Amellett, hogy nagyon jó a sztori, a fiúk, élnek a karakterek, valóságos a probléma, sehol nincs elalibizve a dolog, a főzésért külön pont, nagyon átjön, hogy Hunor tényleg szereti. Na de, azt akartam mondani igazából, hogy a felsoroltak nellett nekem ezzel a könyvvel Tibi egy új szintet lépett meg. Eddig is jók voltak az írásai, de most… Egyből két vagy akár három lépcsőfokot lépett felfelé és valami csodásat művelt. *-*
Szóval tudom, hogy még csak most jelent meg ez a könyv, de szeretettel várom a következőt. :D


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

A barna bőrszínünkkel az udvariasság és a kedvesség az egyetlen esélyünk arra, hogy elfogadjanak minket az emberek

1 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

A szerelem nem lehet mindig szárnyalás, néha az emberek hibákat követnek el, de amíg hajlandóak vagyunk jóvá tenni őket, addig érdemes kinyitni a szívünket.

Könyvmolyképző KU>!

Csak azért, mert valaki tizennyolc éves, még nem hülye. Tudja, mit akar, és nem szabad az útjába állni. Ha hibázik, hát úgy járt, tanul belőle, és feláll, de sosem lesz felnőtt, ha engedi, hogy mások irányítsák a sorsát.

Könyvmolyképző KU>!

A hajába túr, amitől a szőkésbarna tincsek ezerfelé merednek. Végül elém áll, és megragadja a karom. Kicsit fölém magasodik, de nem bánom. Keményen megölel, és mielőtt bármit is mondhatnék, hevesen megcsókol.
Nem csak a vágyat érzékelem benne, hanem a dühöt is. Olyan erősen szívja be megint az alsó ajkam, hogy az belesajdul. Mégsem bánom. Semmit se bánok, inkább átölelem. Csak akkor pillantok fel rá, amikor a fogaival már nem harapja az ajkam. A tekintete zilált és vad, de ahogy rám néz, a szeme sötétjében utat tör a fény, és amikor a szája újra az enyémre tapad, olyan lágyan és óvatosan csókol, hogy az többet mond ezer szónál.
Percek telhetnek el, mire elhúzza a száját, de nem enged el. Zihál, miközben a vállamra dönti a fejét. Feljebb csúsztatom a kezem, és a hátát kezdem simogatni.
– Erről is álmodtam. – Ahogy kimondja, megremeg a karomban. – Csak csókolni téged. Az ágyban és azon kívül is. Elmenni veled valahová. Beszélgetni, sétálni. Sosem tartanálak egyéjszakás srácnak.

Könyvmolyképző KU>!

Legszívesebben üvöltenék:
Ne menj el! Maradj velem! Együtt boldogok lehetünk!
Minden egyes kérés, amit a szívem pulzál az ereimen át, az agyamban talál ellenvetésre.
Ha itt marad, egy része mindig szomorú lesz. Ha velem marad, a vándormadár lelke meghal, és mélyen, legbelül engem hibáztat majd miatta. Mégis, hogy lehetnénk így boldogok?

Könyvmolyképző KU>!

Azt mondja, harcos vagyok.
A fiú, aki jobbá akarja tenni a társadalmát.
De ahogy elhúzódom tőle, és az arcára nézek, akkor tudatosul bennem az igazság: az is harcos, aki úgy dönt, elhagyja az otthonát azért, akit szeret.
Ha harcos vagyok, vajon melyik?
Aki marad, mert ide húzza a családja, az élete és a munkája?
Vagy az, aki útra kel, hogy együtt legyen a sráccal, akit szeret…

Könyvmolyképző KU>!

Szerintem ez az, amit anya soha nem fog megérteni: ő a kétkezi munkát akarta elkerülni, hogy kitörhessen. Én pedig a tanulást akarom elkerülni, hogy megtehessem azt, amit élvezek: beletenni a lelkem egy-egy darabkáját az ételekbe.

Könyvmolyképző KU>!

– És, milyen volt a randi?
Megállok, de nem fordulok hátra.
– Boldi szuper srác, de csak barátok leszünk.
– Sajnálom. – Nem tűnik szomorúnak a hangja. – Miért döntöttél így?
Mert beléd vagyok szerelmes. Bár kimondhatnám hangosan!
Az őszinteség trükkös dolog, akárcsak a hazugság. Elmondhatom az igazat úgy is, hogy ne legyen konkrét.
– Másba vagyok szerelmes, de ő észre sem vesz.

Könyvmolyképző KU>!

Ideje letörölni azt a mosolyt az arcáról.
Ideje kitörölni a reményt a szívemből.
Ideje felnőnöm, bármennyire is fájni fog.
– Szerelmes vagyok beléd. Nem kicsit, hanem nagyon. Megértem az ambícióid, szeretem, hogy vannak céljaid. A tested maga a csoda, de nem ezért szerettem beléd, hanem mert kedves vagy, jópofa, illedelmes és figyelmes. Te vagy nekem a tökéletes srác, és tudom, soha az életben nem találok hozzád hasonlót. De te a lányokat szereted. Szóval nem. Nem vagyok a barátod, és soha nem is akarok az lenni, mert nekem ennyi messze nem elég belőled, és minél közelebb vagyok hozzád, annál nehezebb.

Könyvmolyképző KU>!

– Egyetlen olyan fiú sincs a földön, aki hozzád lenne mérhető. Akinek annyira gyönyörű lenne a tekintete, mint a lelke. Akibe olyan szerelmes tudnék lenni, mint amennyire beléd vagyok.
– Szörnyen nyálas vagy – kezdeném, de minden szó elakad, amikor felém lép. Hiába hátrálok el egészen a falig, követ, és a két kezét megveti a fejem mellett. A szívem a torkomban dobog.
– Az sem érdekel, ha nyálasnak tartasz. Bármennyire is próbáltam, nem tudtalak kiverni a hülye fejemből.
A kezem hamarabb cselekszik, mint ahogy az agyam felfogná, és a két tenyerem a mellkasára simítom. Az ő szíve is olyan hevesen ver, mint az enyém.


Hasonló könyvek címkék alapján

Róbert Katalin: Kezdjetek el élni!
Gombos Tünde: Szerelemtánc
Jókai Mór: Az arany ember
Nemere István: Láz
Rojik Tamás: Befogad és kitaszít
Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon
Hayden Moore: Csendkirály
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
Lakatos Levente: A hatalom szabályai