Fogadj ​el! 571 csillagozás

Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hiszel ​magadban?
Petra a pénztelen, vidéki lány elit gimnáziumba kerül, ahol mindenki gazdag és menő, így aztán hazudik, hogy ne lógjon ki, hiába figyelmezteti Dávid.
Petrát a lányok befogadják, barátokat szerez, egy fiú is tetszik neki, de kiderül az igazság. És ettől kezdve pokollá válik az élete.
Túl lehet-e élni a bosszút, az iskolai megalázásokat?
Dávidnak is van egy kínos titka, a lányok nem izgatják, de a szívét nagyon is megdobogtatja Áron, a jóképű padtársa, aki pontosan tudja ezt, és gonoszkodva ki is használja.
A két barát szerelemmel, árulással és szenvedéllyel teli útja döbbenetes eseménybe torkoll.
Van egy pont, amikor már nincs tovább.
Van egy pont, ahol a szerelem már fáj.
A regény a 2013. évi Aranymosás Public Star könyve.

„Az Aranymosáson szerettem bele a történetbe, a blogján kersztül meg a szerzőbe. Amint megjelenik, az elsők közt leszek, akik megveszik, elolvassák és öt csillagra… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szivárvány kör Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789633992579
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
304 oldal · ISBN: 9789633992586
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992661

2 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Engel Dávid · Németh Áron · Kovács Petra · Balla Barbara · Lázár Bálint · Pintér Ákos · Reich Zoltán


Kedvencelte 122

Most olvassa 20

Várólistára tette 201

Kívánságlistára tette 265

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Az értékelés megírása előtt adtam magamnak néhány órát, hogy leülepedjen a történet, és összeszedhessem a gondolataimat, de most is ugyanaz a kérdés kavarog a fejemben, mint a könyv letétele után: MIÉRT? Miért ilyen gonosz az ember? Miért és hogyan kívánhatja a társa – legyen szó barátról, ismerősről vagy családtagról – halálát? Miért nem ismeri a „tisztel” szó jelentését? Miért gondolja azt magáról, hogy ha több pénze van, mint az átlagnak, akkor mindent megtehet? Egyáltalán miért nevezzük őt gazdagnak? Csak azért, mert mindene megvan, ami kézzel fogható? És hol húzhatjuk meg a határt a szórakozás és a megaláztatás között?

Nem tudom, hogy mit vártam ettől a történettől, de biztosan nem ezt. Ez a könyv valóban egy tanmese, ami a sodró lendületével, a melankolikus hangulatával, a brutális őszinteségével és a téma aktualitásával először megkörnyékez, majd apránként bekúszik a bőröd alá, csakis azért, hogy a végén olyan szinten fejbe kólintson, hogy napokon keresztül ne térj magadhoz.
Elgondolkodtató, felfoghatatlan, megrázó.

Ajánlanám a könyvet minden tinédzsernek, aki már betöltötte a 14. életévét, minden fiatalnak, aki már lassan a 30-at tapossa, és minden szülőnek, aki törődik a gyerekével.

(Most pedig utánanézek annak, hogy ki volt Jamey Rodemeyer és Amanda Todd, és mi okozta az ő tragédiájukat.)

10 hozzászólás
oldmoviegirl01>!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Képmutatás, amit úgy látszik nem lehet elér korán kezdeni. Ennek esett áldozatul Petra. Egy ártatlan hazugság, olyan következményekkel, amire senki sem számított.
Petra sajnos elég naivan hozta meg a kezdeti döntéseit. Igaz, hogy nagyon ki akart törni az addigi életéből, igaz, hogy még csak 15 éves, igaz, hogy nehéz eligazodni egy teljesen más környezetben, de sajnos azokban az emberekben bízott meg, azokhoz akart tartozni, akik személyisége nagyon távol állt az övétől. Van, aki tud a ’menőkhöz’ idomulni, és van, aki nagyon nem.
Miért? Miért akart inkább hozzájuk tartozni? Miért választotta inkább a felszínes kapcsolatokat, mint egy esetleges igazi barátságot?
Ebben a történetben mindenki rejtegetett valamit, senki sem próbálta kizárólag saját magát adni a külvilág felé, még a pozitív karakterek sem. Nehéz, tényleg nehéz nem olyannak lenni, mint a nagy többség, csendben meghúzódni, mert ilyenkor nagyon, de nagyon kívülállónak tudja magát érezni az ember. Én sem tartoztam sosem a menőkhöz.

Az egyre nyomasztóbb hangulatot Dávid cselekményszála enyhítette, aki barátként Petra mellé állt, ugyanakkor az ő életében is nagy változások indultak. spoiler Jó írói fogás volt, mikor a történet vége felé egyre-másra lehull a lepel spoiler

Nincs jogom ítélkezni arról, hogy mennyire voltak az események, a karakterek sarkítottak, hiszen régen voltam már középiskolás, de legalább szeretném azt hinni, hogy ennyi képmutatás és gonoszság nem összpontosul egy osztályközösségben sem. Sajnálom, hogy nagy eséllyel az ilyen típusú könyvek soha nem jutnak el a zaklatókhoz, akik saját maguk frusztrációit élik ki másokon, akik bele sem gondolnak, hogy egy-egy megalázó megjegyzésük, jó bulinak gondolt tettükkel milyen károkat okoz a másik lelkében. Viszont eljuthatnak azokhoz, akik elszenvedői a zaklatásnak, akiknek szükségük van, hogy őszintén tudjanak erről beszélni, hogy nyitott fülekre, segítőkész szándékra találjanak, akár szülő, akár szakember személyében. És eljuthatnak olyanokhoz is, akik környezetükben tapasztalnak ilyesmit, és nem fordítják el a fejüket, ahogy Dávid sem tette.

Örülök, hogy egy fiatal magyar író tollából olvashattam erről a témáról. Egy epilógust azért nagyon szívesen olvastam volna még.

AniTiger P>!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Kerek egész, ráadásul néhány óra alatt kiolvasható a regény. Nem tudod letenni, ha akarod, akkor se, mert csak sodor előre a sztori, aztán a végkifejlet felé haladva már lehetetlen behúzni a féket. Azt hiszem, frontálisan ütköztem „- Az élet csodaszép” mondattal!

A Harry Potter és a Főnix Rendje óta tudjuk, hogy „Hazudni bűn.” És igazából ezzel a történettel sem lettünk okosabbak, hiszen ugyanezt a konzekvenciát vontam le belőle. Mégis… Nagyon felkavaró a könyv és jócskán ad gondolkodnivalót. Az biztos, hogy ez a történet még jó ideig velem fog maradni akkor is, miután leülepedett bennem.

Szánom-bánom, de nem gondoltam volna, hogy egy „első könyv” lehet ennyire sokrétű, izgalmas és jól megírt. Pedig leptek már meg elsőkönyves írók – és nyilván fognak is még. spoiler

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/12/racz-stefa…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992661
1 hozzászólás
dorcika>!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Koncepció: 10
Megvalósítás: 1

Bővebben:
Ha előbb látom, hogy Könyvmolyképzős, akkor le se veszem a könyvtári polcról. (Bocs, Könyvmolyképző.) De csak azt láttam, hogy gimisekről szól, ugyanakkor mégis rá van nyomva a 18+ jelzés. Na mondom, mi lehet olyan necces a gimisek életében, hogy még ők se olvashatnak magukról? :D Úgyhogy hazahoztam, és még tegnap este neki is kezdtem.

De most, úgy 50 oldal tájékán félbehagyom. Sajnálom, de megfogadtam, hogy ha már az első 50 oldal kínszenvedés egy könyvből, akkor nem vesztegetem vele az időmet. Még 6* ennyit kellene elolvasnom, de nem megy.

Hogy mi a jó benne? Mint azt fent is írtam, a koncepció 10/10. Ritkán látni LMBT, illetve bullying témájú könyvet a piacon, kis hazánkban meg főleg. Így aztán amikor elolvastam a könyv hátán a fülszöveget, tökre örültem, hogy végre foglalkozik valaki ezzel a témával, illetve a vele járó problémákkal. Mert fontos, mert létezik, mert kell róla beszélni.

Na de a megvalósítás… Egyrészt a stílus: rossz. Suta mondatok, erőltetett párbeszédek; egyik pillanatban a főszereplőnk az Idegen Szavak Szótárából rakja össze a mondanivalóját, a másikban meg faék egyszerűségű szavakkal kommunikál. Ez nagyon sokat levon a könyv élvezeti értékéből. De erre még azt mondom: oké, első könyv, fiatal szerző, mindenkinek el kell kezdeni valahol. Majd belejön.

Ami miatt mégis abbahagytam, az a történet maga. Illetve a „magyar valóság” ábrázolása. Meg a szereplők. Az Álom.net c. Oscar-díjas alkotáshoz tudnám hasonlítani a hitelességet illetően. Én egy pesti elitgimnáziumba (pföj, de modorosan hangzik) jártam, ott érettségiztem, ott töltöttem az egész tinédzserkoromat. MI NEM VAGYUNK ILYENEK. Szorrika. Már az SZJG-vel is ez volt a problémám, hogy a szerző egy olyan „réteget” (mehh) akar bemutatni, amit egyrészt nem ismer, másrészt ez ilyen formában csak az ő fantáziájában létezik. Egyenruha? Mutasson már nekem valaki egy magyar gimit, ahol egyenruha van. Olyat, ami magyar (tehát pl. a nagykovácsi amerikai gimi nem játszik, bár megkockáztatom, hogy ott sincs). Eddig a legdurvább dolog, amit pénzes suliról hallottam, az -mindenki kapaszodjon!!!!- az iskolabusz a Pasaréti Gimiben. Ha még létezik egyáltalán :D Nincsenek kinézve a szegények – én konkrétan az angyalföldi gettóban nőttem fel, soha egy rossz szót nem kaptam érte, pedig tudták az osztálytársaim. Gólya-, illetve nálunk verébtáborba se egy siófoki ötcsillagos hotelbe mentünk; de mondok jobbat, a húgom Budapest egyik legjobb szakközépsulijába jár, ami tényleg tele van pénzes budai gyerekekkel, és még ők se. És mástól se hallottam ilyet. Meg ha már luxushotel, akkor miért busszal mennek, miért nem IC-vel? Az a minimum, nem? Áhh, mindegy.

Ja meg az elején írtam, hogy a karakterek is tök hiteltelenek. Igazából kicsivel azután tettem le a könyvet, hogy Barbi megjelent, szóval róla nem tudok sokat mondani, de ez is milyen! Barbi, értitek, BARBI, a szőke nagymellű (???, 14 éves, oké nekem is volt telt keblű osztálytársam nyolcadikban, de könyörgöm…egy KISLÁNYRÓL beszélünk!!!) gazdag p..a. Annyira látszik, hogy ez egy sztereotípia, ami pl. egy szatírában teljesen rendben lenne, de egy komor hangvételű történetben? Meg Petra miért a legpénzesebb sulit nézi ki továbbtanulásra? Pesten (és gondolom a vidéki nagyvárosokban is, de azokat sajnos nem ismerem) van egy csomó tök jó állami gimnázium, ahol minőségi oktatás van és szinte mindenki egyetemen tanul tovább. Nem kell ahhoz alapítványi gimibe menni. Az egy dolog, hogy így megismerkedik az elittel (looool), de ha egy baráti programban se tud részt venni, mert annyira rosszul élnek, akkor hogy akar beilleszkedni? Nekem eszembe se jutott volna ilyen helyre menni középsuliba. Meg szerintem az elit (lololol) gyerekein kívül senkinek se. Dávid meg 14 évesen már 100% biztos benne, hogy meleg (???), állítása szerint ezzel teljesen ki van békülve (…?), de jajatöbbieknetudjákmegmeganyukámnaksemondtammégelmertakkormileszjaj. Hagyjuk már. És persze az ő szálán keresztül belép a történetbe a Szexisten Lányokkedvence Rosszfiú, kidolgozott izmos testével, smaragdzöld szemeivel és alpári stílusával, és már kezdődik is a farokmeresztgetés meg a halálos szerelem TIZENNÉGY ÉÉÉÉÉVESEEEEENNNNNnnnlfsjflésdjglésjglésdjgéldsjgéls

Mostantól minden könyvön le fogom csekkolni a kiadót. Mert hogy ez volt az utolsó próbálkozásom a Könyvmolyképzővel, az tuti.
Tibor könyvei közül meg a (mostantól számítva) 10-20 év múlva kiadottakkal teszek még egy próbálkozást. Majd akkor. Addig nem. Sok sikert!

24 hozzászólás
ggizi P>!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Tyűűha!!
Ez tipikusan olyan könyv nálam, ahol ha érződik is az író még kiforratlan stílusa vagy épp néhány túlzott elem kerül bele, a téma maga akkor is mindent visz. A történet egy nagyon kemény tanmese az iskolai kegyetlenkedés eszközeiről és használatáról, a közösségi háló és az internet hátrányairól, a beilleszkedésről és az elfogadtatás erőltetéséről. Nyilván hazugságra építeni bármit is sohasem célravezető, de az ilyenfajta igazságtalan és túlzott megtorlás és alázás, nagyon kemény és váratlan következményekhez vezethet. Eleinte értetlenséggel (miért is kell hazudni??), majd keserűséggel és szomorúsággal telve olvastam a sorokat, és bár voltak helyzetek, amiket furcsállottam spoiler, teljesen magával ragadtak az események.
Félelmetes!
Biztosan el fogom majd olvastatni a gyerekeimmel is, ha már elég érettek lesznek hozzá.

3 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

„A kínzóimnak fogalmuk sincs arról, mennyi kárt okoznak azok, akik feljogosítva érzik magukat arra, hogy kínozzanak minket. Fel sem fogják, hogy a szavak, mint egy éles tőr, úgy döfik át a szívünket. A fizikai fájdalom idővel elmúlhat, de a lelki gyötrelem örökre megmarad. Ha pedig netán úgy érezném, hogy nem fáj, akkor marad az üresség. Amikor már minden mindegy, amikor semmi sem számít.”

Imádom az írót, minden egyes könyve, amit eddig olvastam, fantasztikus. Nagyon nehéz volt olvasni, hogy miket kellett átélnie Petrának. Többször meg kellett állnom, annyira nehéz volt. Mások bántása akár testi, akár lelki, soha de soha nem vicc. Engem is bántottak az iskolában, minden egyes nap, görcsben volt a gyomrom. Nem tudhatod, hogy miért van rossz napja, vagy mi történt vele otthon. Inkább segítsünk neki. Mindenkinek ki jár a boldogság. Hihetetlen, hogy még a tanárok sem segítettek Petrának, Dávid próbált neki segíteni, de nem sikerült. Bálintról és Barbaráról inkább nem is beszélek, nem érdemlik meg. Töbsször eszembe jutott a 13 okom volt könyv/sorozat. Az összes könyvét el fogom olvasni, amit még írni fog. Imádom, csak így tovább Tibor. Igazi jó példakép vagy.

Garbai_Ildikó P>!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Minden hibája ellenére tetszett és megrázott a könyv. Lehet, hogy időnként úgy éreztem ki van sarkosítva vagy hihetetlen egy-két dolog de jó, hogy meg lett írva. Már ha csak egy ember is ezáltal nem zaklat másokat nem árt senkinek vagy elgondolkodik a tettein akkor már megérte.. Sajnos az ember rengeteg kárt tud okozni és brutálisan kegyetlen és aljas tud lenni.. A szerző utószavának külön köszönet.

hpatrik97>!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Miután befejeztem szükségem volt pár órára, hogy lenyugodjak, annyira kikészített ez a könyv!

Kezdjük ott, hogy már alapból nagyon komoly témákkal dolgozik az író ebben a könyvben. Olyanokkal, amik manapság sokszor tabunak számítanak. Ez rendkívül tetszett! Az író nem félt őszintén beszélni a homoszexualitásról, a pénzügyi szintek gondjairól, az iskolai bántalmazásról és kirekesztésről. Illetve annak következményeiről.

A főszereplők nagyon valósak voltak, azonban a többi karaktert nagyon idegennek, már-már groteszknek éreztem. A legrosszabb végleteket mutatták be, ahogyan egy ember viselkedhet. Igazából az egész sztori a legrosszabb döntéseket, a legrosszabb megoldásokat meséli el. És az a legkülönösebb ebben a könyvben, hogy miközben olvasod, és tudod jól, hogy a főszereplő nem jól cselekszik, még is meg tudod érteni.

Nagyon tetszett az is, hogy a történet a „valóságba” íródott, így általunk ismert könyvek, internetes oldalak, előadók is megjelentek benne, ami számomra még szimpatikusabbá tette az egészet.

Negatívumként annyit tudnék csak mondani, hogy néhol nagyon erőltetettnek éreztem a történéseket. Nem volt teljesen hihető az, amitől beindult egy két történetszál. Legalábbis számomra. Illetve néhol nagyon leegyszerűsítettnek éreztem.

Ettől függetlenül egy fantasztikus könyv, ha rajtam múlna, én ezt kötelező olvasmánnyá tenném a középiskolásoknak!

Liliane>!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Elgondolkodtam azon, hogy a szerző vajon milyen célból írta meg a történetet és mit akar vele üzenni? Mert Petra a jellemfejlődés nem éppen szokványos útját járja be. Ám Rácz-Stefán Tibornak nem az volt a célja, hogy megnyugodjon az, aki végigér a történeten, hanem hogy kényelmetlenül érezze magát azért hogy tanuljon belőle, hogy ne kövesse el ugyanezeket a hibákat, amiket az egyik főszereplő is. Imádom amikor egy szerző ilyen merész! Rácz-Stefán Tibor nem akar feloldozni, csak azt akarja sugallni, hogy figyeljünk másokra, ne ítélkezzünk, fogadjuk el egymást úgy ahogy vagyunk! Ehhez kapcsolódik a szerző többi komoly témája is, amellyel dolgozik például a bűntudattal, a félelemmel illetve az önelfogadással, a bosszúval, az iskolai és netes erőszakkal, a társadalmi egyenlőtlenségekkel – bár ez utóbbi inkább nagyvonalakban szerepel benne. Egyébként a Fogadj el! lélektani kötet ahol a gondolatok, érzések kerülnek előtérbe és ez számomra izgalmas, mert arról szól mi vezethet tragédiához, vagyis rekonstruál és emléket állít. Ez a történet a barátság igazi erejét is bemutatja, amit itt nem egy gyengécske kötődés, hanem a bajban egymás mellett állás, amely akár életet is menthet. Tudom, tudom, de nincs spoiler!

ap358 P>!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Egy kihívás miatt választottam ezt a könyvet (Az én nevem), és bevallom, kicsit féltem az LMBTQ miatt. Nagyon nehéz a hazai piacon magyar nyelven jó könyvet találni ebben a témában. Ellenben már az első fejezet meggyőzött, kiderült, hogy nem ez lesz a történet középpontjában.
A téma nagyon megosztó, de aktuális. Minden generációnak megvannak a maga hibái, csínyei, és jelenleg az internet, a fejlett technika is a kamaszoknak dolgozik, az az igazi lőfegyverük. Nem egy könyv született az elmúlt években, amely hasonló eseményeket taglal, mégsem elegendő még az erről szóló irodalom. A hibák száma végtelen lehet, ahogy a végkimenetel is.
Úgy gondolom, mind Dávid, mind Petra vonala külön-külön is megállta volna a helyét, együtt kicsit kusza volt. Hol egy kedves, vitákkal teli szerelemért szurkolhattam, hol meg teljesen belesüllyedtem a depresszióba.
A fiatalos írásmód nagyon megkönnyítette az olvasást, mégis a könyv 2. fele jobban tetszett, életszerűbb volt. Petra szenvedése és érzései szépen voltak ábrázolva, ez a rész erősebbre sikeredett, mint a sulikezdéses időszak. Gazdag iskola ide vagy oda, a milliomos csemeték többsége nem végtelenül ostoba, kicsit hiteltelen volt számomra a lányok bemutatása. A nagyon gazdad szülők azok, akik már a 3 éves gyereket is fejlesztésekre, különórákra hordják, ezerféle tanfolyamra, ami lekötheti a gyereket, amíg ők dolgoznak. Átlagban lehet, hogy elkényeztetettek, de nem hülyék.
A történet mondandója, a cél, amit szolgál mindenképp 5 csillagot érdemel. Több ilyen könyv kéne!
Amiért mégis le kell vonnom fél csillagot, az a popkultúrára vonatkozó utalások. Töménytelen volt, de ami leginkább zavart az az, hogy a szereplők anyja lehetnék, mégis minden utalást, hírességet, számot ismertem. Megnéztem a kiadási dátumot, és sajnos azt kell mondanom, két évvel ezelőtt is elavultnak találták volna a középiskolások… vagy legalábbis a többsége. És mi volt az a mondat, hogy „Bumm a fejbe”? Na meg AnnaLynne McCord?
Szeretem a könyvek említését is, ha közismert, szépirodalmi művek kerülnek terítékre. Az éppen aktuális szórakoztatóirodalom hamar elavulhat. Ha egy kamasz 10 év múlva a kezébe veszi ezt a könyvet, nem tudom, mennyi könyves utalást fog megérteni.
További fél csillag levonás a logikai bakik miatt, amiket már előttem mások is felsoroltak, nekem már csak Bálint fekete szeme maradt, amiről szívesen olvastam volna még, hiszen a fekete (nem a sötét, vagy a majdnem fekete) szemszín nagyon-nagyon ritka.
Ezektől eltekinte azt kell mondanom, minden kamasz kezébe belecsapnám a könyvet, hogy kötelezően olvassák el. Azt hiszem, ezek után bátran fogok olvasni az írótól.


Népszerű idézetek

Arkhamei_Cassye>!

– Tudod, ha egy barátságot hazugságok alapjaira építesz fel, akkor ne csodálkozz, ha összedől az építmény.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Németh Áron
Doreen>!

– Menj a pokolba!
– Onnan jöttem – mondta nevetve Áron, majd levette a trikóját, és a kezébe vette a törülközőjét.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Engel Dávid · Németh Áron
Szelén>!

Helyes volt, az tény, a szemei pedig legalább olyan zölden izzottak, akárcsak Daemoné az Obszidiánból. Most már kezdem kapiskálni, Katy miért lett megszállott – gondolt itt a regényre, aztán már minden másra, csak hogy ne a fiún pörögjön az agya.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Engel Dávid · Németh Áron
Arkhamei_Cassye>!

– Mi ebben a csapatmunka? – tette fel a kezét Kata. – Ugyanazt a könyvet olvassuk, akkor nem mindegy? Meg én olvasni se nagyon akarok.
Na ja, még a végén fejbe csap a kultúra – gondolta Dávid, de jobbnak látta, ha meg sem szólal.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Engel Dávid
DoreenShitQ>!

Könnyebb az élet, ha van egy-két olyan barátom, akikre számíthatok […].

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kovács Petra
1 hozzászólás
DoreenShitQ>!

Tudta jól, mennyire nehéz hangosan kimondani azt, ami legjobban nyomja az ember szívét.

44-45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Engel Dávid
1 hozzászólás
agnesho P>!

– Láttam ám egyet, amit én is olvastam, de mi a fenéért tetted a Young Adulthoz? Az sokkal komolyabb.
– Melyik az? – kérdezte meglepődve Dávid.
– Az Eleven testek. – Először nem esett le számára, hogy melyik könyvre gondol Áron, de aztán eszébe jutott az eredeti cím, mert azt a regényt is angolul olvasta.
– Te egy könyvvel a kezedben?
– Szexi a kép, ugye?

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Engel Dávid · Németh Áron
DoreenShitQ>!

„Nem a tanulás a szégyen, hanem a tudatlanság.” (Muret)

12. oldal

bookmonster12>!

Ha egy olyan regényt olvasott, ami tetszett neki, akkor ritkán reagált a külvilágra. Szerette, amikor a cselekmény beszippantja őt, olyankor elfeledkezett a saját életéről, arról, ami fájt neki, és azokról a titkolt dolgokról is, amiket saját magának sem mert bevallani.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Engel Dávid
DoreenShitQ>!

– A zombi ne zúgjon bele a vacsorájába!

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Németh Áron
16 hozzászólás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vakmerő
Róbert Katalin: Kezdjetek el élni!
B. E. Belle: Árvák
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Leiner Laura: Higgy nekem
B. E. Belle: Megtörtek
Lakatos Levente: A hatalom szabályai
Julia Lewis Thomson: Többek között