Élni ​akarok! 308 csillagozás

Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Mernél szeretni, ha az időd lejárt?

Lilla már évek óta a halál árnyékában él.

Beteg, és tudja, hogy csak hetek vannak hátra számára. Hazatér a kórházból, hogy teljesítse a bakancslistáját, segítsen szeretteinek az álmaik elérésében, és még utoljára átélje a hétköznapok egyszerű csodáit.

Nem is vágyik ennél többre, ám ekkor megismeri a szomszéd srácot, aki az összes tervét felforgatja…

Noel egy pimasz, irritálóan vonzó, de közben érzékeny fiú, akinek mindene a fotózás, és az az álma, hogy bejárja a világot.

Nem is sejti Lilla sorsát.

A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, de Lilla nem akar szerelembe esni. Nem vágyik másra, csak hogy a fiúval lehessen, de retteg attól, hogy Noel viszonozza az érzelmeit.

Mi a jobb?

Ha az ő érdekében eltaszítod magadtól azt, akit szeretsz, vagy ha esélyt adsz a boldogságnak, bármilyen röpke legyen is?

Éld meg a csodákat!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
256 oldal · ISBN: 9789634573876
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
250 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575405

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Lilla · Noel · Betti · Edina


Kedvencelte 71

Most olvassa 15

Várólistára tette 202

Kívánságlistára tette 202

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Könnyeimtől alig látva fejeztem be a könyvet, amely bár nehéz témát dolgoz fel, úgy gondolom, hogy mégsem a halálról, inkább az életről szól. Ez egy csodálatos, és nagyon egyedi történet volt, amelyben folyamatosan váltakoztak az aranyos és a szívszaggató pillanatok. Igazi érzelmi hullámvasút volt, és egyértelműen az eddigi kedvencem Rácz-Stefán Tibortól.

Lilla évek óta súlyos betegséggel küzd, 18. születésnapján azonban végre valamennyire a kezébe veheti a sorsát, és ő dönthet az életéről. Hatalmas küzdelem áll mögötte, de sajnos nincs tovább, és ő élni akar, bármennyi idő is adatott neki. Van egy lehetőség, ami átmenetileg teljesítheti számára ezt a kívánságot, de ha ezt választja, többé már nincs visszaút. De élhet, igazán élhet még egy picit, úgy ahogy ő szeretné.

Lilla évek óta először hazatérhet otthonába, hogy újra a családjával és a barátaival lehessen. Újra érezheti a friss levegőt az arcán, olykor néhány órára újra gondtalan gyerek lehet, és otthonléte alatt új barátra és szerelemre is talál a kócos hajú, mosolygós szomszéd srácban, akinek a legnagyobb szenvedélye a fotózás. De Lilla ideje fogyóban van, és rengeteg feladat vár még rá az utolsó óráig…

Bár a fülszöveg nem árulkodik erről, így én is igyekeztem kicsit homályosan fogalmazni, de a könyv egy igazán egyedi ötleten alapul, ami nagyon tetszett, és úgy gondolom, hogy a szerző nagyon szépen végig is tudta vinni a koncepciót a történeten. A szereplőket nagyon megszerettem. Lilla nagyon jó karakter volt, aki élete egyetlen önző döntése közben is csak azon dolgozott, hogy végül másoknak jó legyen. Noel szála kiemelkedően jó volt. A szerző rövid idő alatt el tudta érni, hogy egy kicsit én is belezúgjak a srácba, miközben nagyon ügyesen gondoskodott arról, hogy ne egy újabb Sparks könyvet kapjunk. Tényleg nagyon tetszett! Talán az egyik legkiemelkedőbb szereplőnek mégis az apukát érzem. Bevallom, eleinte nem igazán kedveltem őt, de utólag visszagondolva nagyon jól volt felépítve a karaktere, ami a történet során rétegről rétegre bontakozott.

A regény két idősíkon játszódik. A jelen fejezeteit Lilla múltbeli naplóbejegyzései szakítják meg, amelyek úgy érzem, igazi mélységet tudtak adni a történetnek. Le a kalappal a szerző előtt, mert biztos vagyok benne, hogy nem volt egyszerű feladat az a kutatómunka, ami ezek mögött áll.

Összességében nem is adhatnék kevesebbet 5 csillagnál erre a könyvre. Egyszerre volt szívmelengető és szívfájdító ez a regény, ami ismét képes volt könnyekre fakasztani. Egy történet apró csodákról, családról, barátokról, első szerelemről és magáról az életről. Őszintén ajánlom!

http://veronikasreaderfeeder.com/racz-stefan-tibor-elni…

2 hozzászólás
FairyDust P>!
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Rácz-Stefán Tibor könyvei régóta szerepelnek a kívánságlistámon hisz a környezetemben elég sokan hype-olták őt, így első körben nem is csalódtam az íróban.
A betegséget feldolgozó könyvek a „guilty pleasure” olvasásaim közé tartoznak, így hamar felkeltette az érdeklődésemet ez a történet is.
Nincs titok, nincs takargatni való, a fülszöveg elolvasása után jól tudjuk miről fog szólni a könyv, Lilla utolsó szárnycsapásairól.
Nagyon tetszett a történet felépítése. Olvasgatva az értékeléseket, nekem pont hogy hatalmas pozitívumot adott a két idősíkon játszódó történet. Az egyik a jelent írta le, a másik pedig visszaemlékezés volt Lilla betegeskedésére. Engem kifejezetten érdekelt a kórházi lét leírása, a küzdelem és a remény mely minden műtét és kezelés után csökkenni látszott.
Ugyan nagyon szívszorító volt látni ahogy Lilla küzd és igen is élni akar még, ettől függetlenül nem tudott kicsikarni belőlem egyetlen könnycseppet sem. Nem gondolkoztam el rajta, hogy vajon miért nem váltott ki belőlem mélyebb érzelmeket, talán kicsit jobban meg kellett volna facsarni a lelkemet. :D
Lilla egy nagyon bátor, és erős karakter, roppant szimpatikus volt a hangvétele, nagyon sajnáltam hogy spoiler Nagyon tetszett a Fortepex gyógyszer kitalálása, hatalmas pluszt adott a cselekménynek.
Amiért különösen hálás vagyok az írónak az a spoiler
A bakancslista elemei nagyon szépek voltak. Nem elnagyolt hülyeségek, hanem apró jótettek, vagy éppen karnyújtásnyira lévő dolgok.
Érdekes volt magyar környezetben olvasni egy betegségen alapuló könyvet, még akkor is ha kissé elrugaszkodott a magyar valóságtól… :D
Néhány rész kissé felületes volt, némelyik jelenet pedig elnyújtott, ettől függetlenül számomra egy egész jó élményt nyújtott.

7 hozzászólás
AniTiger P>!
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Az Élni akarok! hatalmas erőssége ismételten az, hogy Tibi iszonyat szerethető, élettel teli és „átlagember” karaktereket tud írni, akikkel az olvasó sorsközösséget vállalhat, de mégsem óvja őket agyon! Aki olvasta a Túl szép! című regényéről szóló értékelésemet tudja, hogy az egyik főszereplő, Márk pillanatok alatt beköltözött a szívembe, amiért őszinte szeretettel képes Budapestre nézni. Ugyanúgy, mint én. Imád sorozatozni, olvasgatni és nagyobb darab, mint az átlag… Akárcsak én. Lilla egészen máshogy került közel hozzám, inkább a döntéseinkben hasonlítunk egymásra…^_^

Lilla élni akarása totál szíven ütött… A legkritikusabb a spoiler rész volt, ott és akkor eltört nálam a mécses, mert annyira megszerettem őt, de minden alkalommal odavágtak a történet szomorú, realista apróságai… Mivel abszolút megértem Lilla tetteinek a mozgatórugóit – legyen szó akár az utolsó löketet megadó gyógyszer beszedéséről, akár arról, hogy nem híve a szerelemnek haldoklóként, akár arról, hogy rendet kell tennie maga körül távozás előtt –, ezért odáig vagyok érte és a történetéért.

Kellett már ez a regény, mert már egy ideje hajlamosak vagyunk túl romantizálni a rákos és egyéb betegséges történeteket. Elsőre megijedtem, hogy egy magyar Ezer csókot fogok kapni, de szerencsére abszolút megáll a saját a lábán ez a sztori – vagyis nálam túl is tesz az Ezer csókon. (Sorry.)

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/09/raczstefa…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
250 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575405
Anarchia_Könyvblog>!
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Már a megjelenés pillanatában felfigyeltem rá, mert úgy éreztem olyan üzenetet hordoz magában, amit nekem is meg kell ismernem. S bevallom kicsit ódzkodtam is a regénytől, de csak a fő témája miatt. Mert a rák az én közvetlen környezetemet is megkeserítette, s tartottam attól, hogy ismét kínzó emlékek és gondolatok jutnak eszembe ennek nyomán.
Nem mondom, hogy nem így történt. Viszont az egész történet egy olyan oldalt mutatott meg nekem, amit egyszerűen el sem hittem volna, ha nem olvasom el.

Az Élni akarok! című regény bepillantást enged egy olyan történetbe, ahol az élet nem habos torta, azonban biztosít arról, hogy mindenből ki lehet hozni a legjobbat.
Több téma és érzelmi szint ütközik ebben az alkotásban. Elgondolkodtatott és magával ragadott! Egyszerűen élveztem azt a sodrást, ami az oldalak rengetegében volt.

Rácz-Stefán Tibor tud írni és az általa képviselt stílus egyedi, különleges. Olyan érzéseket és állapotokat feszeget, ami az élet velejárója.
Hiszen mi is tapasztaltuk már azt, hogy ítélkeznek felettünk a kinézetünk, a súlyunk vagy épp a munkánk miatt. Bátortalanná tesznek minket, s ezzel lehetőségük lesz megpecsételni a jövőnket. Tudnunk kell, hogy mikor rántsunk vállat és meg se halljuk a másik mondandóját.

A teljes értékelésem itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/07/21/racz-stefa…

Ferger_Jolcsi P>!
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Tudtam nagyjából, hogy miről fog szólni ez a kötet és azt is, hogy eléggé szomorú történet, de azért ennyire depresszív könyvre nem számítottam. A felénél tartottam is egy szünetet, nem bírtam egyszerre ledarálni. Bár onnantól kezdve, mikor Noel becsöppent Lilla életébe, már egy fokkal vidámabb volt a történet, elkezdte élvezni a lány az életet végre. Noel nagyon szimpatikus volt számomra, sikerült teljesen megkedvelnem őt. Bár Lilla is az volt, szerintem nagyon bátor és erős lány, hogy a nehézségek ellenére így kitartott és egyben tartotta a családot, illetve örülök neki, hogy az apukáját és a nővérét is sikerült spoiler. Ez volt az írótól az első könyvem, s szerintem a többit is el fogom olvasni, kíváncsi vagyok, hogy azok is ennyire tetszeni fognak-e majd nekem.

kellyolvas P>!
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Fortepex. Ez a gyógyszer az, ami gyakorlatilag egyfajta kegyes halált engedélyez a használójának a rák végső stádiumában. Természetesen ez a szerző találmánya, a való életben nincs ilyen. Ha az orvos felírja ezt, az azt jelenti, semmilyen gyógymód nem segít, már nincs esély hangyányi javulásra sem. Viszont ha ezt beszeded, átmenetileg, néhány hétig jól leszel, rendbe teheted a dolgaid, együtt lehetsz a szeretteiddel, és nemcsak a betegágyból válthatsz velük pár szót.
Ezzel a felütéssel indul a regény, amire már nagyon kíváncsi voltam, hisz bloggertárs szerzőről van szó, és sejtettem, hogy ez a történet rázós témájú lesz. Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon a saját életében használná-e ezt a szert, ha megtehetné? Én azonnal igent mondanék rá, és ez máris egy közös vonást eredményezett a főhőssel, aki mellesleg el is viszi a hátán a történetet. Nagyon erős, felelősségteljes, intelligens lányt ismertem meg benne, aki úgy akarja itthagyni ezt a a világot, hogy megpróbálja rendezni a dolgait, például kibékíteni a nővérét az apjukkal.
Nehéz a családtagoknak, kegyetlenül nehéz. Tibi szerintem remekül megjelenítette a tépelődéseket, a ki nem mondott szavak okozta feszültségeket, majd sikeresen feloldotta ezeket a komoly beszélgetésekkel, amik végül leomlasztották a falakat. Lilla apja különösen érdekelt, mint szülőt, őt közel éreztem magamhoz, meg voltam elégedve a változásával, amivel végül elfogadta Lilla döntését.
Imádtam a könyv szerkezetét. A jelenben vagyunk, de vannak visszaemlékezős részek, amik egészen 8 évvel korábbról indulnak és egyre közelebb az időben a jelenhez zárkóznak fel. Ezekből megismerhettem a betegség kialakulását, a folyamatos nehézségeket, a család, barátok hozzáállását. Sok apróságnak tűnő dolog merül fel ezekben a fejezetekben, amik szorosan kötődnek a végjáték bakancslistájával, amik nagyon is fontos tételek. Lilla azt szeretné, ha az életére visszaemlékező szerettei nem egy kórházi ágyra emlékeznének, hanem vidámságra, a csillogó szemű Lillára, aki végül megvalósítja néhány vágyát.
Mostanában szinte divatosnak mondható ez a téma, rengeteg a veszteségfeldolgozás, elengedés, halálos betegség köré épülő regény. Tibi könyvén azonban éreztem a személyes érintettséget, a téma iránti tiszteletet, átjött, hogy utánanézett a tényeknek, valamint rengeteg szép gondolattal örvendeztetett meg. Örültem a magyar környezetnek, értékeltem, hogy a betegség nem lett túlmagyarázva, érthető volt minden orvosi, kórházi utalás. A karakterekkel kapcsolatban nem volt problémám, kimondottan tetszett Lilla nővérének, Edinának spoiler
Összességében örülök, hogy elolvashattam, a regény megállja a helyét. Ajánlom azoknak, akik elkísérnének egy fiatal lányt az utolsó heteiben, és nem bánják, ha ehhez el kell fogyasztaniuk pár zsebkendőt.

Deszy P>!
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Összességében nem volt rossz az Élni akarok!, kicsit talán több akciónak és több önző és nehezebben megvalósítható bakancslista pontnak örültem volna.

Sajnálom a két szálon futó történetet, mert a jelen szála sokkal-sokkal jobb volt a hosszú visszatekintéseknél. És bár érteni vélem a múltbéli jelenetek okát (betegség körüljárása), szerintem mégis pörgősebb és ütősebb lett volna, ha több idő jut a jelennek és a bakancslistának és tényleg csak szemelvények a visszaemlékezések.

A regény végének megoldása kifejezetten viszont tetszett, és annak is örültem, hogy hiába a depis téma, én azért a mai szálon elég jól szórakoztam, és nem lettem tőle depressziós.

A teljes értékelésemért katt:
» http://www.deszy-konyv.hu/2018/09/racz-stefan-tibor-eln…

Molymacska P>!
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Rácz-Stefán Tibornak a tragédiákhoz van érzéke. Az érzelmek leírásához és a túl szomorú történetekhez. Amikor olvastam a Fogadj el!-t azt hittem, ezt az érzést sosem fogom visszakapni, de az Élni akarok! ugyanolyan lélekszaggató és fájdalmas. És ennek borzasztóan örülök. spoiler
Bár több haldokló személyes könyv is van, de én viszonylag keveset olvastam (de biztos vagyok benne, hogy ettől még ez a könyv nagyon erős ebben a témában is) és bár tudjuk az elején, hogy a vége mi lesz, mégis annyira szívhez szóló. Egyrészről azért, mert a betegség fázisai is le vannak írva, nem csak az, hogyan terjedt a rák, hanem az is, hogy veszett el a lelkesedés, és hogyan csüggedt el nem csak Lilla, de az egész családja.
A jelen történeteit is áthatja az az érzés, hogy mit jelent a rák, és mit jelent a halál. Nem csak anyagi kérdésben, de a szereplők jellemében is, hogy mennyire nehezen fogadják, hogy küzdenek, és mégis… Nagyon tetszett az apa karaktere, mert nála nem csak a lánya elvesztését láthatjuk spoiler hanem a környezetet is, hogyan tette tönkre a betegség azt a helyet, amit otthonnak neveznek. Nem csak pénzügyi értelemben spoiler de sokkal több is megmutatkozik a lapok között.
Lilla barátnője kicsit szende, de aranyos volt. Jól megmutatta,m hogyan dolgozzák fel az átlagos emberek a tragédiát. Betti nagyon aranyos karakter volt, és (bár nem meglepően) de örültem, hogy a történetének boldog vége lett.
Az LMBTQ szálról, mikor kiderült, hogy nem férfi-férfi, hanem nő-nő kapcsolat, akkor sikítottam egyet a kis szobám falai között. Olyan kevés könyv van a leszbikus kapcsolatokról spoiler és itt végre láthatunk ilyet. Nagyon sajnáltam, hogy csak mellékszál volt, és nem bontotta ki még jobban, mert megérdemelték volna a lányok. Amúgy szívesen olvasnám egy külön kötetben az ő történetüket is. Érdekes és biztosan egyedi lenne a piacon :D
A szerelmi szál benne talán a legátlagosabb dolog volt, ami ebben a könyvben történhet, mégis az az igazi cukorrózsaszín érzést ahogy beárnyékolja a betegség, szép egyensúlyt ad. A kontraszt a két élet között is nagy, hiszen az egészség látszata van csak meg, mégis tudja, mi fog történni vele… A végén a levél tökéletes, hogy ne csak Lilla szemszögéből zárhassuk le az érzelmi szálakat.
Egyetlen negatívuma a könyvnek, hogy néhol szembetűnően szlenges, ami számomra zavaró. Néha a kevesebb több, és talán ugyanez vonatkozik a dalokra is. Bár mindegyiknek értelme volt, hogy miért került bele, de mégis egy picit soknak éreztem.
A könyv után az egyik szemem sír, mert szomorú a történet, a másik szemem sír, mert vége a történetnek, és ha lenne harmadik szemem, az azért sírna, hogy még nincs az írnak még egy olyan tragikus története mint ez, vagy a Fogadj el! Nagyon tetszett a könyv, elbűvölt, összetört, imádtam, és zokogtam rajta. Szeretnék még hasonlót olvasni :)

1 hozzászólás
wzsuzsanna P>!
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Nagyon vártam már ezt a könyvet, mert ugyan még csak egy regényt olvastam korábban Rácz-Stefán Tibortól, már azzal sikerült meggyőznie arról, hogy egyéni stílussal rendelkező, problémaérzékeny és bátor író. Legújabb kötetében ismét egy érzékeny témához nyúl, egy rákbeteg fiatal lány történetét meséli el nekünk. Az utóbbi években többször olvastam hasonló témájú könyvet, annak viszont kifejezetten örültem, hogy ezúttal magyar szerzőtől, magyar környezetben játszódó regényt vehetek a kezembe.
Azt mindjárt az elején leszögezném, hogy szerintem rettenetesen nehéz erről a témáról jól írni. Eleve egy borzasztó fájdalmas kiindulási alapot nyújt, ami sok olvasó számára a személyes érintettség miatt még érzékenyebb pont. Éppen ezért muszáj kellő tisztelettel hozzáállni egy ilyen sztorihoz, ami ráadásul nem jelenti azt, hogy emellett nem lehet emberi, sőt, akár sokszor humoros vagy szívmelengető is. Úgy érzem, ebben a regényben tökéletesen sikerült eltalálni ezeket az arányokat, amiért olvasóként nagyon hálás vagyok.
A történet főhőse a tizennyolcadik évét éppen betöltött Lilla, aki kislány kora óta küzd a betegséggel és annak szövődményeivel. Sokat harcolt és szenvedett már, így amikor úgy tűnik, minden hiába, és nincs már számára gyógymód, meghozza élete legnehezebb döntését. A regényben szereplő (egyébként kitalált) „gyógyszernek” köszönhetően néhány hétig képes fájdalmak és tünetek nélkül élni, cserébe viszont számolnia kell azzal, hogy így sokkal hamarabb eljön a vég. Lilla szeme előtt csak az lebeg, hogy azt a keveset, ami még hátravan, méltó módon, szerettei körében élhesse meg, és hogy bakancslistája teljesítésével végre bepótolhassa azokat a dolgokat, amik a legtöbb fiatal számára természetesek, az ő életéből azonban kimaradtak a betegség miatt. Éppen ezért nem csupán címe, de legfőbb vezérelve is a regénynek: Élni akarok! (…)
Nem mondom, hogy könnyű olvasmány, legalábbis abból a szempontból, hogy nekem személy szerint a legváratlanabb helyeken és időben csalt könnyeket a szemembe, ugyanakkor úgy érzem, szegényebb lennék, ha nem olvashattam volna el. Igazán lélekmelengető történet, ami ráadásul nagyon fontos erkölcsi vagy létfilozófiai kérdéseket is felvet, például azt, hogy vajon mi hogyan döntenénk, ha hasonló helyzetbe kerülnénk, és adott lenne a lehetőség egy szándékos, de méltó befejezésre. Nagyon hálás vagyok Tibornak ezért a kötetért, nemcsak azért, mert nagyon jól lett megírva, hanem azért is, mert minden lapról süt, hogy a saját szívét is beletette. Remélem, hogy minél több olvasóhoz el fog jutni, nemtől és korosztálytól függetlenül.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2018/09/racz-stefan-tib…

Gelso P>!
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!

Nagyon féltem a téma miatt a könyv elolvasásától, de végül kellemeset (ha lehet ilyet írni) csalódtam.
Nem, vagy csak igen ritkán olvasok betegséggel kapcsolatos, beteg emberekről szóló könyveket, mert félek, hogy nem fogom lelkileg bírni a hasonló témájú regényeket.
A könyv főszereplője egy olyan tini, aki követendő példa lehetne sok ember számára kitartásban, lelkesedésben, erőben, szeretetben, barátságban.
Olyan életereje van, hogy felnőttek is megirigyelhetnék.
Példaértékű és gazdag életet élt Lilla és büszke lehet arra, hogy ilyen sok embert boldoggá tett ilyen fiatalon.
Amellett, hogy kedves, nyíltszívű, érzelmekben nagylelkű, segítőkész, önmagát azonban csak „kisértékű” boldogságbonbonokkal jutalmazza, mint pl. hóember építés, közös korcsolyázás a barátnőjével, szánkózás, vagy akár a saját ágyban alvás.
Aki csak azt szeretné, hogy egy számára kedves fiú „annak lássa, ami lehetett volna”…
Nagyon szép és rendhagyó „emlékkönyvnek” tartom a róla készült fotókat szobája falára kitűzve.
És rettentően lehangolt, hogy egy ennyire energikus, ötletdús, lelkes lány a sors keze miatt nem képes megvalósítani saját magát, sem megélni azt, ami előtt sokan pedig ott áll(hat)unk.
Nem egy vidám hangvételű történet, de minden bizonnyal építő jelleggel van és lesz bárkire és mindenkire, aki veszi a bátorságot és elolvassa.
Ajánlom!


Népszerű idézetek

AniTiger P>!

A remény egy olyan luxus, amit nem mindenki engedhet meg magának.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilla · remény
AniTiger P>!

Olyan volt az a csók, mint amikor csekkolod egy könyv fülszövegét, és tudod, hogy imádni fogod, de minden képzeleted felülmúlja az, amikor végre olvashatod. Egyszerűen szavakat is nehéz találni rá!

Kapcsolódó szócikkek: csók · Edina · könyv
Fruzsiv>!

(…) annyi csoda van az életben, olyan sok mesés percet tartogathat még számomra!

234. oldal, December 24., vasárnap

3 hozzászólás
M_Annie_99>!

Ha valaki nem fogad el téged úgy, ahogy vagy, miért lenne bármi helye az életedben?

77. oldal

pattie23>!

Egy dolgot viszont már tudtam, vannak olyan dolgok, amiktől senki nem védhet meg.

30. oldal

pveronika>!

– Az élet egyes pillanatai olyanok, akár a csodák. Meg kell örökíteni őket, hogy ne csak az élhesse át, aki ott van, hanem az egész világ. Ha úgy érzem, hogy csodára lelek, muszáj cselekednem. Azt túlélem, ha nemet mondasz, és nem oszthatom meg mással a varázslatot, de meg sem adni az esélyt a fotó elkészülésére? Az kín.

November 22., szerda

Kapcsolódó szócikkek: Noel
M_Annie_99>!

Élni akarok egy kicsit, mielőtt végleg kialszik a szememben a fény.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilla
AniTiger P>!

    – Ó, de jó lesz – dörzsöltem a kesztyűs kezem, és vigyorogva folytattam. – Szétrúglak, hóember, és rohadtul fogom élvezni.
    Tudtam, hogy csak pillanatok kérdése az egész, de az a pár pillanat mennyei lesz. Bizsergett a lábam és a kezem, használnom kellett őket.
    – De hát annyit szenvedtél vele – jegyezte meg Noel meglepetten. – Miért tennéd tönkre?
    – Mert jó érzés a tudat, hogy amit fáradságos munkával létrehoztam, egy pillanat alatt szétzúzhatom, de ha elég erő van bennem, megint újjáépíthetem. Szerintem ez az élet legtöbb területére igaz. Arra tanít, hogy hiába hibázom, kijavíthatom, és mehetek tovább.

Kapcsolódó szócikkek: Lilla
pveronika>!

Azt szeretném, ha a halálom után a szeretteim bejönnének a szobámba, és látnák ezt a sok képet. Látnák, hogy éltem, emlékeket gyűjtöttem, szerettem és engem is szerettek.
Itt voltam! Bármeddig tartott is…

November 20., hétfő

Kapcsolódó szócikkek: Lilla
pveronika>!

– Az élet túl rövid ahhoz, hogy küzdjünk a szerelem ellen – jelentettem ki, és újra fekvő pozícióba helyezkedtem. – Szerintem ti se tegyétek.
– Bírom a húgodat – hallottam Gabi hangját.
– Néha vannak jó pillanatai – erősítette meg Edina, aztán suttogva tette hozzá. – Ezért is imádom annyira.

December 1., péntek

Kapcsolódó szócikkek: Edina · Lilla · szerelem

Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Csillagainkban a hiba
Tillie Cole: Ezer csók
Nicola Yoon: Minden, minden
Jenny B. Jones: Tiéd leszek
Morgan Matson: Páratlan nyár
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Valahol
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad