Megjelenésének várható időpontja: 2020. december 9.

Éld ​át a pillanatot! 0 csillagozás

Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!

Egy ​dedikálás, ami megváltoztatja az egész életed!
Panka mindig is tudta, hogy csak saját magára számíthat.
A tizenhét éves lány nevelőszülőknél él, emellett egy kiadónál dolgozik gyakornokként. Egyetlen szabály szerint éli az életét: senkit nem enged igazán közel magához, mert túl sokszor törték már össze a szívét.
Bastien hiába híres író, az ő élete is csak kívülről tökéletes.
A tizenkilenc éves, francia srác egy régebbi balesetét próbálja feldolgozni lelkileg, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy íróként is bizonyítson.
Bastien a kétségbeesését és a haragját másokon vezeti le, a budapesti dedikálásán viszont emberére akad: Panka az egyetlen, aki felveszi vele szemben a kesztyűt.
Egyre jobban izzik a levegő Panka és Bastien között, az idő viszont ketyeg, a fiú ugyanis hamarosan elhagyja az országot. A szerelmüket már csak egy karácsonyi csoda válthatja valóra?
Az év legédesebb és legromantikusabb karácsonyi története, ami… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576334 · Megjelenés időpontja: 2020. december 9.

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 126

Kölcsönkérné 1


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

– Ne ígérj felelőtlenül! Az ígéreteknek hatalma van, és ha megszeged őket, azzal megsebzel.
– Szeretnék a barátod lenni – vág bele Bastien újra, aztán megrázza a fejét, és mohón bámul rám. – Szeretnék több lenni. Szeretném, ha esélyt adnál.

2 hozzászólás
Könyvmolyocska1 >!

Túl sok név, túl sok arc, túl sok elvárás. Mert mindenkinek a fejében él rólam egy kép, például azt hiszik, olyan vagyok, mint a kedvenc karakterük valamelyik könyvemből. Azt hiszik, ismernek, holott nyilván nem, és ez csalódásokhoz vezethet.

Könyvmolyocska1 >!

– Mosolyogj, édes, de ne úgy, mintha citromba haraptál volna!
– Azt hallottam, a franciák szenvedélyesek, és értenek a romantikához – jegyzi meg Panka kimérten. – De te bebizonyítottad az ellenkezőjét.

Könyvmolyocska1 >!

– Jól van? Hozhatok valamit?
Keserűen felnyög, az arca piroslik, és apró fintorra torzul az ajka, ahogy felel nekem.
– Félő, hogy mérget csepegtetnél bele. Egy halott író könyvei amúgy is jobban fogynak, nem igaz?
– Kivéve, ugye, ha nincs befejezés…
– A jegyzeteim alapján majd megírja valaki – vonja meg a vállát Bastien.
Zihál. Erőtlenek a szavai, engem pedig elönt a rettegés.
– Hívjunk orvost?
– Azt hittem, szívesebben szerveznéd meg a temetésem.
Hiába tűnik komolynak a hangja, elnevetem magam, a hajam is rázkódik, úgy röhögök, Bastien pedig megbűvölten bámul. Egy pillanatra mélyen a szemébe nézek. Bár szemüveget visel, látni mennyire gyönyörűen zöld az írisze, és perzselő villámként cikáznak benne az érzelmek.

Könyvmolyocska1 >!

– Most meg foglak ölelni – közlöm Pankával, hogy lehetőséget adjak neki az elhúzódásra, amennyiben meg akarja tenni. Elszámolok magamban háromig, de nem moccan.
Magamhoz húzom őt, olyan légies, imádom a puha bőrét. Átölelem a bal kezemmel, beszívom hajának vaníliás illatát. A vállamba kapaszkodik. Annyira picinek tűnik a karomban, amitől csak erősödik bennem a késztetés, hogy mindentől megvédjem őt. Ott akarok lenni, amikor kitárja a szárnyait.
Sosem éreztem még így magam. Sosem volt még ennyire jó egy lányt sem a karomban tartani. Nem akarom elengedni. Még nem. Sohasem.
Panka a mellkasomra csúsztatja a tenyerét, felemeli a fejét, és mélyen a szemembe néz. Pillantásában megcsillan a vágy. Kapkodva veszi a levegőt, ahogy én is. Mintha azt üzenné, csókolj meg, és én másra sem vágyom. Érezni akarom az ajkát az enyémen, meg kell ízlelnem!

pveronika >!

Semmit sem változtatnék meg rajtad, mert te így vagy gyönyörű, de ha te jobban éreznéd magad tőle, irány a fodrász! Úgy sajnálom, Panka, hogy annyi sebet szereztél. És mégis örülök, mert talán pont ezek miatt lettél ennyire csodálatos. Erős, határozott, karakán. Ez a lány meg fogja hódítani a világot.

pveronika >!

– Eddig a lépcső alatti szobában rejtegettek? – szalad ki a számon a gondolat.
– Egy fiú, aki popkult utalást tesz a Harry Potterre – sóhajtja Panka, és leül az ágyára. – Azt hittem, csak a mesékben léteztek.

pveronika >!

– Elmondom, hogy szerintem mit jelent az, ha a pillanatnak élünk. Néha az emberek nem azért toppannak be az életünkbe, hogy az utolsó lélegzetvételünkig velünk maradjanak. A futó barátok, kapcsolatok hozhatják az igazi változást bennünk, mert megtanítanak nekünk valamit önmagunkról, vagy arról, ahogy a világhoz állunk. Az emberi kapcsolatok tesznek minket nyitottá, boldoggá, a szerelem pedig egyszerre emel fel az égbe és vág a földhöz. Persze, nyilván fáj, ha valaki kisétál az életünkből, de csak emiatt mondjunk nemet arra a sok örömre, amit kaphatunk? Szerintem butaság lenne. Számomra ez jelenti azt, hogy élj a pillanatnak.

pveronika >!

A lelkem mélyén megpendül valami. Szinte el is felejtem apám zokogását. Mintha Bastien szavai rést ütöttek volna a falaimon, ami egyszerre tölt el fénnyel és rettegéssel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Kerstin Gier: Fellegszálló
Leiner Laura: Mindig karácsony
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Natalie Cox: Nem csak karácsonyra
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos