Borkultúra ​– kettős tükörben 0 csillagozás

„Amit a borról tudni illik” – „Ragyogjon a bordal!”
Rácz László – Cs. Varga István: Borkultúra – kettős tükörben

    A borkultúra az emberiség történetének fontos része; megismertetésének elsődleges célja a szőlőről, a borról és annak készítéséről szóló, az általános műveltséghez kapcsolódó tudás átadása. Életünkben a borkultúra jellem-, tudat- és viselkedésformáló szereppel bír. Több mint húsz éve vállaljuk ezeket az oktatási és nevelési feladatokat a kultúra- és nemzetépítő püspökről, Eszterházy Károlyról elnevezett intézményünkben – az Egri Korona Borházzal együttműködve.
(Rácz László)
    A bor és az irodalom témaköréről szóló sajátos kis antológia, versidézet- és „borvirág-gyűjtemény” jött létre. Ennek ismeretében a nemzet pozitív érzelmeitől a szakralitásig, fájdalmaitól az önazonosság kérdéséig, a múlthoz fűződő, feldolgozatlan érzelmekig, problémákig ívelhet a bordalok értelmezése. Hiszem, hogy ez az írásom nemcsak a borról szól, hanem a borivó emberről, a „Jó kedvvel, bőséggel” öröméről – a nemzethez tartozás identitásáról –, rólunk, mai magyarokról is.
(Cs. Varga István)

>!
Hungarovox, Budapest, 2016
302 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155562587

Hasonló könyvek címkék alapján

Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: Borpincék
Alkonyi László – Gajdócsi Levente – Roznik Ferenc – Szilágyi Péter – Szittnyai Zalán – Tóth Róbert: Borbarátok 7x7 Birtok – 49 Birtokleírás
Kántor Endre: Szepsy István
Bede Béla: Magyar borvidékek
Eperjesi Imre: Házi borászkodás
Sztanev Bertalan: Borkedvelők kézikönyve
Kaczián János: Szekszárd
Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Kovács András István: Eger és a Bükk
Prohászka Ferenc: Szőlő és bor