Stray ​– Kóborok (Vérmacskák 1.) 753 csillagozás

Rachel Vincent: Stray – Kóborok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Már csak nyolc fogamzóképes nőstény vérmacska van. És én vagyok az egyik. Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója. Bár a családom és a falkám rossz szemmel nézte, elszöktem a kényszer elől, hogy továbbvigyem a fajt, és kialakítottam magamnak egy saját életet. Amíg egy este az a kóbor meg nem támadott. Tudtam a kóborokról – a falka nélküli vérmacskákról – akik állandóan hozzám hasonlókat keresnek: csinos, termékeny nőket. Ezt a példány elkergettem, de aztán megtudtam, hogy két másik nőstény eltűnt. A veszélyből ennyi is elég volt, hogy a falkám hazahívjon a saját védelmem érdekében. Persze. Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica. Bárkivel vagy bármivel megküzdök, ha kell, hogy megtaláljam a barátnőimet. Vigyázzatok, kóborok – karmaim vannak, és nem félek használni őket!

Rachel Vincent: Stray

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
478 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455532 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454740 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Marc Ramos · Faythe Sanders · Jace Hammond · Abby Wade · Lucas Wade · Karen Sanders · Ryan Sanders


Kedvencelte 147

Most olvassa 27

Várólistára tette 399

Kívánságlistára tette 345

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Rachel Vincent: Stray – Kóborok

"– Feltételezem, nincsen terved.
– Dehogynem, nem hagyom, hogy hozzám érjenek.
Abby horkantott. – Briliáns! Hogy én erre miért nem gondoltam!
– Hát igen, a bölcsesség a korral jár, gyermekem."

Most kicsit morcos vagyok. Az indokom egyszerű, megint egy nagyon jó könyvet hagytam porosodni hosszú idő óta a polcomon. Sokszor megfogtam, de aztán el is engedtem, hisz más került a szemem elé és inkább azt olvastam. Pedig már egy ideje megvan és a sorozat többi része is a birtokomban van.

Ami a történetet illeti, már a legeleje esemény dúsan indul. Teljesen felpörgeti az érzékeket, sokat mosolyogtam, helyenként morogtam és tulajdonképpen végig izgultam.
Hősnőnk erős karakter, bár voltak részek amikor fejbe vertem volna, de mindig megsajnáltam és a végén elvetettem az ötletet.
A történetben felsejlő szerelmi háromszög megint kedvemre való.
Bár kétségtelen kit fog választani, mégis élvezetes volt.
Az egész világfelépítése egyedi, szépen kidolgozott, bár azt nem tagadom rengeteg kérdésre nem kaptam választ, feltételezem, ezt , majd a sorozat többi kötetéből megtudom.
Nagyon szerettem és hamarosan folytatni fogom.

Ajánlom, kedvenc!

6 hozzászólás
MissFortune>!
Rachel Vincent: Stray – Kóborok

A történet lassan indult el, illetve az eleje szerintem elég kesze-kusza lett. Hirtelen elég sok szereplővel kellett megismerkedni, ami nem lett volna baj, ha kicsit több cselekmény jut nekik a történetben. A későbbiekben eléggé beindult a sztori, olvastatta magát, alig bírtam letenni.
A legnagyobb gondom az vele, hogy a főszereplőt nem sikerült megkedvelni, így egy kicsit feladta a leckét. A cselekmény nagyon jó, viszont Faythe.. Ez a lány mindenbe beleüti az orrát amibe nem kéne, makacs, buta dolgokat csinál, illetve rángatja a körülötte lévő pasikat. Fő momentuma, hogy mivel nő, így szinte bármit megtehet, semminek nincs komolyabb következménye. Marc és Jace ugyan szimpatikusak, de valahogy elnyomja a szimpátiámat az tény, mely szerint Faythe totál hülyének nézi őket, én pedig őszintén nem tudom, hogy lehet ennyit tűrni bárkinek.

brena>!
Rachel Vincent: Stray – Kóborok

TE JÓ ÉG!Hogy én ezt miért tartogattam olyan sokáig a polcomon?!Igaz az eleje kicsit lassan indult be..de aztán:)))Ez megint egy éjjel 3ig olvasós könyv volt:))Az utolsó 50 oldalra pedig egy napot kellett várnom,azt hittem megbolondulok mire tudtam újra olvasni. Ahh:)És a kandúrparádé:))aaaaa:)Még jó hogy kéznél a folytatás:))

38 hozzászólás
vighagika P>!
Rachel Vincent: Stray – Kóborok

Szenvedve olvastam az első 150-200 oldalt. Gyakorlatilag olyan volt, mint egy hosszabb bevezető. Megismertük a helyzetet, a szereplőket, de SEMMI, ismétlem SEMMI nem történt. Aztán végre (juhéj!) beindult a cselekmény, és falni lehetett az oldalakat.
Faythe eszméletlenül idegesítő főszereplő, engem főleg az borított ki, hogy egyszerre három srácot rángatott úgy, ahogy akart (spoiler). Öntörvényű, makacs, buta, idegtépő… nem is tudom, mi a legjobb szó rá.
Annyira Mark sem vált olyan tipikus könyves álompasivá – szerintem ez egyébként főleg azért történhetett így, mert végig azon agyaltam, hogy tudja Faythe-t még mindig, minden egyes hülyesége után elviselni.
A három csillagot az utolsó x oldal kapja, mert ott maga a történet izgalmas volt, és kíváncsivá tett a folytatással kapcsolatban.

1 hozzászólás
cicus61 P>!
Rachel Vincent: Stray – Kóborok

Nagyon jól indult, aztán annyira unalmas lett, hogy alig bírtam befejezni. Megint a szokásos, hogy a kevesebb több lett volna. Aztán meg ott van Faythe, akit annyira utáltam… Buta, idegesítő, sok hülyeséget csinált és a pasi macskák mentek utána és mindenből kihúzták. Nem bírtam elviselni sokszor a történetet, annyira utáltam az összes szereplőt. Itt be is fejeztem a sorozatot. A Sikoltók sorozatot folytatom, az tetszett nagyon, de ez nagyon nem.

Lisie87>!
Rachel Vincent: Stray – Kóborok

Magam is meglepődtem, hogy mennyire tetszett ez a könyv! :O Mostanában hadilábon állok a VP-s könyvekkel! Mondjuk én nem tettem volna vörös pöttyöt erre a könyvre, mert azért olyan szempontból elég durva, akció, erőszak, vér, és igen, még AZ is van benne! :D Hallod, @Panna-m! ^^ Neked jó szívvel ajánlom! ^^
Az egyedüli bajom a főszereplő nőszeméllyel volt, aki folyamatosan meg akarta mutatni, hogy ő milyen önálló és belevaló csajszi, az, hogy valaki 5 éve tengődik az egyetemen a szülei pénzén, az ne legyen annyira oda magától utána sorozatosan hozza a rossz döntéseket, összetör pár férfi szívet, és jó nagy kalamajkába keveri magát. Jó, mondjuk enélkül nem lenne történet…. Az a meglepő, hogy idegesítő személyisége ellenére nagyon jól toleráltam, és még ő sem volt képes elrontani a könyv élményt! ^^
Ahogy említettem volt benne erőszak és brutalitás, nem is kevés, a fiúkat nagyon bírtam, tetszett az összetartó falka szemlélet és a hierarchia, a falka törvényei, a kóborok!
Összességében azt mondom, hogy akár még kedvenc sorozat is lehet belőle! :) Folytatni mindenképpen folytatom!

33 hozzászólás
_Enii_>!
Rachel Vincent: Stray – Kóborok

Egy okos nő elhallgatott volna. Én így tettem? Fenét, dehogy! Az intelligenciát különben is túlértékelik.

Miért csak most olvastam????? Hahhh…ez annyira de annyira de annyira jó volt,és minden egyes oldal lekötötte a figyelmem.
Még ilyen női főszereplőket!!! Faythe mondatain egyszerűen kész voltam…istenem ez a csaj :DDDD Itt még a háromszög sem zavart ettől függetlenül egyértelműen spoiler. Csak egy kérdés: ezt lehet még fokozni?? :D
Jogosan jár az 5*,meg a keksz,meg az oreo meg minden. :D

4 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Rachel Vincent: Stray – Kóborok

Ha nem lenne a KMT kihívás, még egy ideig hallogattam volna. De örültem neki, hogy ezt kaptam, így végre a várólistám is csökken. Az elején nem nagyon tetszett ez az alakváltós rész. A közepétől kezdett izgalmassá válni. Kemény dió ez a Faythe. De pont ettől jó a karaktere. A fiúk közül Marcot kedveltem meg a legjobban. Az a könyv a végén, ami Andrew-é, még biztos előkerül a következő könyv(ek)ben.

1 hozzászólás
Fufukaaa>!
Rachel Vincent: Stray – Kóborok

Oké, ez most tipikusan az az eset amikor megkérdezem magamtól: Miért is nem olvastam el már hamarabb ezt a könyvet? Ugyanis ez valami fergeteges volt. Amúgy is szeretem az alakváltós témát, ez pedig szuper volt.
Ahhoz képest, hogy Vörös pöttyös…mit ne mondjak, durva volt. Nemhiába haladtam vele lassabban, azért eléggé megrázott. De nem panaszkodásképpen.
Faythe olyan főhősnő, akit nem lehet nem imádni. Nagyszájú, harcias, meggondolatlan és jó a humora. Imádtam:D
Igazából én nem nagyon vagyok oda a szerelmi háromszögekért, és már a könyv elején szoktam tudni, hogy na kinek a pártján állok, de valamiért most nem zavart ez a téma.
Marc egyből levett a lábamról, szóval nagyon is megértem, hogy miért van akkora rajongótábora ennek a sorozatnak. És Jace… Hát igen ezek a Jace nevű lovagok nem tudnak csalódást okozni.:P
A kedvenc részeim egyértelműen Marc és Faythe közös jelenetei voltak, csak úgy szikrázik a levegő, ha ők egy légtérségbe keverednek.
Nagyon kíváncsi vagyok a sorozat folytatására szóval amint alkalmam lesz rá folytatni fogom. Érdekel mit tartogat még Rachel Vincent a tarsolyában.;)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

piciszoszi007>!

A fiúk csak nagyobbak lesznek, de fel sosem nőnek.

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak
Fay >!

Egy okos nő elhallgatott volna. Én így tettem? Fenét, dehogy! Az intelligenciát különben is túlértékelik.

315. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders
Fay >!

Annyira nincs irányérzéke, hogy azt is csodálom, hogy az anyja hasából kitalált.

396. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders
Fay >!

[…] tudok én szépen is játszani, ha akarok. Csak nem akarok túl gyakran.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders
4 hozzászólás
Vivi_>!

– Feltételezem, nincsen terved.
– Dehogynem, nem hagyom, hogy hozzám érjenek.
Abby horkantott. – Briliáns! Hogy én erre miért nem gondoltam!
– Hát igen, a bölcsesség a korral jár, gyermekem.

Fay >!

Összegömbölyödtem az ágy fejénél, és egy fodros kispárnát húztam az ölembe. Ez is egyike volt azoknak az értéktelen dísztárgyaknak, amik semmire sem jók, csak hogy útban legyenek. Anyám vette, feltételezve, hogy csak mert petefészkem van, mindjárt szeretni is fogom. Igaza lett, bár más okból: akkor használtam, ha valamit muszáj volt püfölnöm.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders
enechh>!

[…] ha meglátok egy lelki sebet, muszáj megpiszkálom, hogy lássam, vérzik-e.

103. oldal

Fay >!

A bűntudat ördögi kör, csúszós, lefelé pörgő spirál. Ne essetek bele!

333. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders
NoemiSmile >!

Kérd a lehetetlent, aztán érd be azzal, amit valójában akartál volna.

65. oldal


A sorozat következő kötete

Vérmacskák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
Rick Riordan: Neptunus fia
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Kendare Blake: A rémálmok lánya
S. A. Chakraborty: Bronzváros
Robin O'Wrightly: A lantidák felfedezése
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Neil Gaiman: Csillagpor
T. C. Lang: A Lámpás nyomában