Shift ​– Változás (Vérmacskák 5.) 203 csillagozás

Rachel Vincent: Shift – Változás

Nem könnyű az első női vérmacska-végrehajtó élete. Gyűlnek a hegek, gyűlnek a tapasztalatok. A magánéletem? Bonyolult. A testvérem halála és az apám elleni eljárás óta legfeljebb a további vérontást akadályozhatom meg. A falkánkat azonban egy seregnyi dühös mennydörgőmadár támadja meg – és talán csak úgy kerekedhetünk régi ellenségünk fölé, ha ki tudjuk csikarni a békét az új ellenféltől. Egyre több halál, egyre több árulás. Az ösztöneim óvatosságra intenek. De néha nincs más út, mint elrugaszkodni a szakadék széléről…

Eredeti mű: Rachel Vincent: Shift

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738276 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738559 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Marc Ramos · Faythe Sanders · Jace Hammond · Greg Sanders · Kaci Dillon · Kai · Owen Sanders · Mercedes (Manx) Carreño · Brett Malone · Gary Rogers


Kedvencelte 56

Most olvassa 2

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 131

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel 
Rachel Vincent: Shift – Változás

A Prey befejezése után, annyira vártam már a folytatást, és most végre a kezemben tarthattam és elolvashattam… boldogság :)
A borító nagyon tetszik, a fejezetek haladásával egyre csak szebb lett.

Amit negatívként felhozok, és mindjárt ezzel kezdem, mert erre iszonyatosan kíváncsi voltam, hogy nem igazán foglalkoztak Ethan gyerekével, akit az előző részben hoztak föl. Tudom, hogy a falka először a bosszúval akart foglalkozni, meg azzal a sok dologgal, ami a nyakába szakadt, de azért örültem volna, ha kicsivel többet megtudtunk róla. (a babáról)

És most, már csak a pozitív dolgok.
A cselekmény iszonyatosan pörgős, minden percben történik valami. Amikor már azt hiszed, hogy kicsit lenyugodtak a kedélyek… BUMM! történik valami még rosszabb.
Az új faj felbukkanása is nagyon jól hatott a történetre: még több veszély, tudatlanság és félelem a főszereplők számára.
Ez a rész sokkal komolyabbnak érződik a többinél. Már Ethan halálakor érezni lehetett, hogy a dolgok gyökerestől megváltoznak, és így is lett. Nemcsak Jace, hanem Faythe is megváltozott. Egyre jobban megy neki az alfa szerep, képes uralkodni az indulatain és racionálisan gondolkodni… a csúnya beszéd is a minimumra csökkent :D
Ami a kialakult szerelmi háromszöget illeti, sejteni lehetett, hogy ha egyszer így elfajulnak a dolgok, valakinek mennie kell. Fogalmam sincs ebből a kalamajkából, hogy jön ki mindenki épen. Egy valaki biztosan sérülni fog, és hiába imádlak Jace, de remélem nem Marc lesz az.

6 hozzászólás
>!
perpetua P
Rachel Vincent: Shift – Változás

Ezt a részt is nagyon vártam, le se tudtam tenni. :)
Egy pillanatig se tudunk unatkozni, de tényleg, már az első fejezetben elkezdődnek az izgalmak, egyből belecsöppenünk az események sűrűjébe. Új fajjal találkozunk, róluk eddig nem is volt (ugye?) szó, tehát engem megleptek. Érdekes volt az ő társadalmuk is, nagyon más, mint a vérmacskáké, nehezebb is azonosulni vele, de kifejezetten érdekes. Ezzel párhuzamosan, a mi alakváltóink, nagyon jól felépített szabályrendszerével is kicsit jobban megismerkedhettünk. És ha a madarakkal való csatározás nem lenne elég az izgalmakhoz, ott van még Malone. Nagyon nagyon nagyon akarom már, hogy megbűnhődjön, lebukjon, és abbahagyja mindazt, amit művel. De legalább ez a szál se engedi, hogy unatkozzunk, mert ez is egy jól megalkotott hatalmi párharc, ahol mind a két fél kellően rafinált, megfontolt, nem bírnak könnyen egymással. Amikor már kezdtem azt hinni, hogy Faythe picit háttérbe szorul, rá kellett jönnöm, hogy buta voltam, hogy ezt feltételeztem, természetesen most is kulcsfontosságú szerepe volt az események alakulásában. Folyamatosan közelít ahhoz, hogy alfa legyen. Hiába makacs, lobbanékony és szókimondó, de nagyon jó alfa lesz belőle.
Hogy a romantikus oldalunk se unatkozhasson, az előző részben kezdett kialakulni egy háromszög. Ezekkel nem is szokott bajom lenni, szerintem lehet egyszerre két ember iránt hasonlóan érezni, de hosszú távon mindig választani kell. Viszont az előző részbeli „botlás” ott lebeg végig a szereplők feje fölött, és várjuk vajon mikor fog robbanni a bomba. Természetesen a legrosszabbkor és huh. A közös jeleneteket szerettem, Jace nagyon cuki pasi, Marcot, pedig már az első perctől imádom, nagyrészt birtokló természete miatt. Most pedig két fantasztikus rivalizáló kandúrunk is van, ez tetszik. :) És az is ahogy meg vannak írva ezek a jelenetek, csak úgy gondolom meglettem volna egy sima Marc-Faythe szerelmi szállal is (bár akkor lehet unatkoztam volna :P )
Megadtam az 5 csillagot, mert a történet egyértelműen megérdemli, az írónő stílusa remek, de most a kialakult háromszög miatt, elgondolkodtam fél csillag levonáson. Mindenképp ki kell emelnem, hogy ezzel nem voltam teljesen megelégedve. Azért, hogy borzasztóan várjuk a befejező kötetet (ami ha hihetünk a terveknek/ígéreteknek már karácsonykor a kezünkben lehet), mindkét fő szál nyitva maradt. Biztos vagyok benne, hogy nagyon ütős lezárást kapunk majd. :)

18 hozzászólás
>!
jehuka P
Rachel Vincent: Shift – Változás

Ez a rész is hozta a sorozattól már megszokott kiegyensúlyozott magas színvonalat.
Végig akciódús a cselekmény, folytatódnak a politikai csatározások és megismerhettünk egy új, elég extrém fajt, a mennydörgőmadarakat is. Amit pedig soha nem gondoltam volna: élvezettel olvastam a szerelmi háromszögben vergődős részeket, és borzasztóan kíváncsi vagyok a folytatásra, hogyan oldódik meg ez a szinte feloldhatatlannak tűnő ellentét. Már előre szólok: ha valami rózsaszín habos babos mindenki boldog a végén happy end lesz, nagyon sok csillagot le fogok vonni :)

>!
wzsuzsanna P
Rachel Vincent: Shift – Változás

Ez egy olyan sorozat, ami szerencsére a részek előrehaladtával egyre jobban tetszik, és ebben a kötetben is tudott újat mutatni. Üdítő színfolt volt, hogy feltűntek a mennydörgőmadarak, és a cselekmény is eléggé pörgős, izgalmas volt. Faythe-t nagyon szeretem, viszont a szerelmi vergődés nálam kicsit kiverte a biztosítékot (ezeket a megoldásokat sajnos az Alkonyat óta nem tudom lenyelni, ez van).

>!
catilde
Rachel Vincent: Shift – Változás

Egy jó könyv után soha nem találom a helyemet. Ez a könyv meg beszippantott, imádom ezt a sorozatot. Nagyon jó rész volt, izgalmakkal és várakozással teli, hogy mikor is derül ki a nagy titok. Marc még mindig nagyon imádni való de Ó Jace belopta magát a szívembe és nem is nagyon eresztem. Igaz bármelyikőjüket választja is Faythe a másikért úgyis a szívem fog megszakadni. Várom az utolsó részt.

>!
Fay 
Rachel Vincent: Shift – Változás

Jól megírt, szépen kidolgozott a történet, végig izgultam az egészet. Faythe érezhetően felnőtt a feladathoz. Sokkal érettebben viselkedik és teljesen beletudtam magam képzelni a karakterébe. A szerelmi háromszög továbbra is folytatódik, tehát a két szívtipró sem hiányozhatott ebből a részből, ráadásul az írónő úgy megkevert, hogy teljesen átérzem Faythe helyzetét. Ezek mellett megismerkedhetünk egy igencsak érdekes társadalommal rendelkező fajjal is.
Nem mondom, volt pár kitalálható rész, de mégsem tudtam letenni és faltam minden sorát. Ez a könyv lett a kedvencem a sorozatból.

>!
Shad
Rachel Vincent: Shift – Változás

Félkómás állapotban azon morfondíroztam mit is írjak :) Hajnal fél háromig olvastam, majd hatkor keltem mégis felemás érzések keringenek bennem:) Egyik oldalról képtelen voltam letenni, másik oldalról meg úgy érzem most egy „kitöltő” könyvet kaptunk.
Talán a könyv címe most tényleg találó volt a változásról szól, nem lehet elmenni Faythe jellemfejlődése mellett, hogy lesz könyvről könyvre komolyabb és felelősségteljes vezető. Az első könyvben azon gondolkoztam tovább olvassam-e a sorozatot, mert ha Faythe mindig ilyen hisztis öntörvényű lesz több lesz az idegesség, mint az élvezet:P Hála az égnek nem hagytam abba:) és a változás… ugyancsak nem lehet szó nélkül hagyni Jace változását, totálisan kifordult magából (jó értelemben). A sorozat elején tényleg egy gyerekes fellángolásnak tűnt és én egyértelműnek vettem Marc „győzelmét”, ennek a könyvnek a végére képtelen lennék dönteni. Sőt ha becsületes akarok lenni magamhoz Jace könnyed humora, a hite , szilárd jelleme számomra közelebb áll és mikor bemasírozik a mostohaapja farmjára mindent kockára téve hajaj… Tudom Marcnak kell kijönnie nyertesnek, de remélem az írónő megkegyelmez Jace-nek és ő is kap egy happy endet…

>!
Szami81
Rachel Vincent: Shift – Változás

Aki nem szereti a szerelmi haromszogeket, az messzire kerulje el ezt a reszt! :D En viszont szeretem (legalabbis konyvekben), ugyhogy nagyon izgultam ertuk. team Jace
Mind a falkahaboru, a mennydorgomadarak cselekmenye, mind a szerelmi szal porgott vegig – egy percet sem unatkoztam!

>!
Faythe P
Rachel Vincent: Shift – Változás

Nem 5 csillagot adnék erre a kötetre, hanem legalább 10-et. Az összes eddig megjelent kötetet felültmúlta a Változás. Bele sem merek gondolni, milyen fenomenális lesz a befejező kötet!
Rachel Vincent az utolsó oldalig húzta az eseményeket, folyamatosan izgalomban tartott. Imádom a sorozatot a főszereplőnő miatt, aki bátor, élesnyelvű és egyre inkább alfa. Imádom a srácok miatt, akik egytől egyig imádnivalóak, viccesek, harciasak, birtoklóak. Imádom Marcot a szemében lévő aranypöttyeivel, a harciasságával, a komorságával, a spanyol akcentusával/káromkodásaival, mindenestül. Imádom Jace-t az érzékenységével, a birtoklásával, az erejével, a kétértelmű vicces mondataival és azzal hatalmas nagy szívével.
Szombaton vettem át a könyvet, de már a buszon el kezdtem olvasni. A libabőr futkározott rajtam, miközben olvastam. Iszonyat jó volt! Izgalmas, pörgős, ráadásul ezek a mennydörgőmadarak nagyon durvák voltak!
Az egész kötetet körbelengte Faythe és Jace botlása, folyamatosan idegeskedhettünk miattuk. A szívemet két részre osztotta Marc és Jace, de mégis úgy érzem, hogy Marc az igazi. Nekem is. Tudom, hogy Faythe őt fogja választani. Őt kell. Nem lehet másképp. De szívből remélem, hogy Jace is megtalálja élete párját.

Akik eddig nem kezdték el a sorozatot, azoknak javaslom, hogy tegyék meg! Lehet, hogy az első kötet nem épp a legerősebb, de utána csak jobb lesz. Végig olyan volt, mintha filmet néznék és közben tövig rágnám a körmömet, hogy mi lesz. Elképesztő volt, imádtam! :)

6 hozzászólás
>!
RVivi
Rachel Vincent: Shift – Változás

Az előző részre gondolkodás nélkül adtam az öt csillagot, de ennek már nem tudtam megadni. Azaz meg tudnám, de az előző sokkal jobban tetszett. Lehet amiatt, mert ott spoiler itt viszont Kaciért, aki az idegeimre megy. Egy dolog, hogy gyerek, de annyi baromságot csinál és annyira idegesítő a makacssága, hogy ahh… Mikor először megjelent még elviseltem, de már akkoris kissé irritáló volt. Bármennyire is mondogatják a könyvben, hogy hasonlít Faythe-re, nem. Egyáltalán nem.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem rohadt ijesztőek a mennydörgő madarak. spoiler Nem szívesen futnék össze velük. O.o
Annyira örültem az első három résznél, hogy nincs az a rohadt szerelmi háromszög… Nem utálom Jace-t, de mi ez, hogy folyton Faythe után járkál, mikor neki ott van Marc? Nagyon irritáló volt a viselkedése.
Mindegy, a végét sajnos tudom. Már csak az utolsó rész van hátra, kíváncsi vagyok, hogy is jutunk oda.


Népszerű idézetek

>!
brabiviki

Néha előfordul, hogy csak a nehezebb út járható.

413. oldal (utolsó mondat)

Kapcsolódó szócikkek: út
2 hozzászólás
>!
perpetua P

– Tökéletes vagy a számomra, Faythe, úgy ahogy vagy, éppen azért, mert nem vagy tökéletes. Makacs vagy, lobbanékony és szókimondó, én pedig birtokló és túlóvó, amellett nagyon könnyen megdühödök. Mindkettőnkben rengeteg hiba rejlik, de egymáshoz tökéletesen illünk. Érted?

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Marc Ramos
>!
DarknessAngel 

– Folyton olyan helyekre mászkálsz, ahol nem tudlak megvédeni.
Meglepetten pislogtam rá.
– Igaz. De folyton visszajövök.

379. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Marc Ramos
>!
perpetua P

– Nem bántottuk volna a gyermeket, bár természetes ellenségünk. Téged se bántottunk volna, ha elkerülhető. Finnt egy kandúr ölte meg, ezért az információért beleegyeztünk, hogy megpróbáljuk kimenekíteni a nőstényeket a táborból, mielőtt a valódi vérontás megkezdődne.
Vérontás? Mi ez, Angry Birds? Vagy tollas zöld sapkások?

5. fejezet

>!
lutza

– Bármilyen kutyánál több hasznod van, mi vida – dorombolta Marc, és hozzám simult, a pulthoz szorított, és a csípőmre tette a kezét. Nem bírtam elnyomni egy mosolyt. A spanyollal mindig elgyengített.
Kivéve, ha éppen spanyolul kiabált velem.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Marc Ramos
>!
Fay 

Ha Marc ült a volánnál, a Halálos iramban olyannak tűnt, mint a Miss Daisy sofőrje.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Marc Ramos
>!
lizzyke21

– Miért ilyen nehéz? – suttogtam.
Jace szíve vadul megugrott a vallomásomat hallva.
– Minden, amiért érdemes küzdeni nehéz.
Végighúztam a kezemet a karján.
– Mikor okosodtál ki ennyire?
Újra megjelent az árnyék a szemében.
– Amikor rájöttem, hogy semmi más nem számít. Nincs más, csak a munkám és te. Minden más kicsinyes hülyeség elmúlt. Megölni Calvint, és kiérdemelni a helyet az életedben, ennyi. Ennyi az egész világ számomra.

123. oldal

>!
lutza

– A többiek fogjanak egy gyertyát, és üljenek le valahova nyugodtan, amíg várunk. A villany mindjárt visszajön. – Aztán, ahogy a fiúk a konyha felé topogtak, még hozzátette halkan: – Esküszöm, ha valamelyikőtök felgyújtja a házamat, lecserélem az irodai szőnyegemet a gereznájára!

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Greg Sanders
>!
DarknessAngel 

– Jobbat érdemelsz nálam – suttogtam, és egy önző részem remélte, hogy nem hallja meg.
Meghallotta.

129. oldal

>!
Fay 

– Hallak, apu. Mondjad!
– Miért kellett kihangosítani?
– Mert a kádban ülök. Nem akartam megúsztatni Jace telefonját. – Ez volt az igazság, éppen csak nem a teljes.
– És azért ülsz a kádban, mert…?
– Mert úgy találtam, jól jön, ha valaki tisztálkodni akar.

267. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Greg Sanders

A sorozat következő kötete

Vérmacskák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
J. D. Robb: Halálos születésnap
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Rick Riordan: Athéné jele
Richelle Mead: A halál csókja
Wendy Higgins: Angyali gonosz