Shift ​– Változás (Vérmacskák 5.) 250 csillagozás

Rachel Vincent: Shift – Változás

Nem könnyű az első női vérmacska-végrehajtó élete. Gyűlnek a hegek, gyűlnek a tapasztalatok. A magánéletem? Bonyolult. A testvérem halála és az apám elleni eljárás óta legfeljebb a további vérontást akadályozhatom meg. A falkánkat azonban egy seregnyi dühös mennydörgőmadár támadja meg – és talán csak úgy kerekedhetünk régi ellenségünk fölé, ha ki tudjuk csikarni a békét az új ellenféltől. Egyre több halál, egyre több árulás. Az ösztöneim óvatosságra intenek. De néha nincs más út, mint elrugaszkodni a szakadék széléről…

Rachel Vincent: Shift

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738276 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738559 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Marc Ramos · Faythe Sanders · Jace Hammond · Greg Sanders · Kaci Dillon · Kai · Mercedes (Manx) Carreño · Owen Sanders · Brett Malone · Gary Rogers


Kedvencelte 53

Most olvassa 3

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 122

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Rachel Vincent: Shift – Változás

Imádtam! Igazán kezd a szívemhez nőni a sorozat.
Fenomenális rész. Izgalomban, akcióban most sem volt hiány. Faythe végre felnőtt, normálisan gondolkodik, így már jó alfa válhat belőle. Az apja és az anyja is szimpatikus karakterek, nagyon megszerettem őket. Jace és Marc közül még mindig Jacenak szurkolok, bár nehéz a döntés.
A mennydörgő madarak megjelenése roppant mód feldobta a könyvet, érdekes volt róluk olvasni.
Folytatom is a következő résszel…:)

3 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Rachel Vincent: Shift – Változás

Vérmacskák 5

Ez a rész tömény izgalom volt, tetszett. Kár hogy még mindig belerondított az általam nem kedvelt szerelmi háromszöt.
Az ellenséges tanácstag ebben a részben mindent felülmúlóan aljas tervet eszelt ki, amivel Faythe teljes falkájának kiirtását célozvan. Neki és két udvarlójának nagyon össze kellett szednie magát, hogy valahogy kikerüljenek a csávából.
Természetesen egyéb szemétségek is történtek, és voltak veszteségek.
Szóval jó volt, de nem lesz ez a sorozat a kedvencek között.

DarknessAngel>!
Rachel Vincent: Shift – Változás

A Prey befejezése után, annyira vártam már a folytatást, és most végre a kezemben tarthattam és elolvashattam… boldogság :)
A borító nagyon tetszik, a fejezetek haladásával egyre csak szebb lett.

Amit negatívként felhozok, és mindjárt ezzel kezdem, mert erre iszonyatosan kíváncsi voltam, hogy nem igazán foglalkoztak Ethan gyerekével, akit az előző részben hoztak föl. Tudom, hogy a falka először a bosszúval akart foglalkozni, meg azzal a sok dologgal, ami a nyakába szakadt, de azért örültem volna, ha kicsivel többet megtudtunk róla. (a babáról)

És most, már csak a pozitív dolgok.
A cselekmény iszonyatosan pörgős, minden percben történik valami. Amikor már azt hiszed, hogy kicsit lenyugodtak a kedélyek… BUMM! történik valami még rosszabb.
Az új faj felbukkanása is nagyon jól hatott a történetre: még több veszély, tudatlanság és félelem a főszereplők számára.
Ez a rész sokkal komolyabbnak érződik a többinél. Már Ethan halálakor érezni lehetett, hogy a dolgok gyökerestől megváltoznak, és így is lett. Nemcsak Jace, hanem Faythe is megváltozott. Egyre jobban megy neki az alfa szerep, képes uralkodni az indulatain és racionálisan gondolkodni… a csúnya beszéd is a minimumra csökkent :D
Ami a kialakult szerelmi háromszöget illeti, sejteni lehetett, hogy ha egyszer így elfajulnak a dolgok, valakinek mennie kell. Fogalmam sincs ebből a kalamajkából, hogy jön ki mindenki épen. Egy valaki biztosan sérülni fog, és hiába imádlak Jace, de remélem nem Marc lesz az.

6 hozzászólás
perpetua P>!
Rachel Vincent: Shift – Változás

Ezt a részt is nagyon vártam, le se tudtam tenni. :)
Egy pillanatig se tudunk unatkozni, de tényleg, már az első fejezetben elkezdődnek az izgalmak, egyből belecsöppenünk az események sűrűjébe. Új fajjal találkozunk, róluk eddig nem is volt (ugye?) szó, tehát engem megleptek. Érdekes volt az ő társadalmuk is, nagyon más, mint a vérmacskáké, nehezebb is azonosulni vele, de kifejezetten érdekes. Ezzel párhuzamosan, a mi alakváltóink, nagyon jól felépített szabályrendszerével is kicsit jobban megismerkedhettünk. És ha a madarakkal való csatározás nem lenne elég az izgalmakhoz, ott van még Malone. Nagyon nagyon nagyon akarom már, hogy megbűnhődjön, lebukjon, és abbahagyja mindazt, amit művel. De legalább ez a szál se engedi, hogy unatkozzunk, mert ez is egy jól megalkotott hatalmi párharc, ahol mind a két fél kellően rafinált, megfontolt, nem bírnak könnyen egymással. Amikor már kezdtem azt hinni, hogy Faythe picit háttérbe szorul, rá kellett jönnöm, hogy buta voltam, hogy ezt feltételeztem, természetesen most is kulcsfontosságú szerepe volt az események alakulásában. Folyamatosan közelít ahhoz, hogy alfa legyen. Hiába makacs, lobbanékony és szókimondó, de nagyon jó alfa lesz belőle.
Hogy a romantikus oldalunk se unatkozhasson, az előző részben kezdett kialakulni egy háromszög. Ezekkel nem is szokott bajom lenni, szerintem lehet egyszerre két ember iránt hasonlóan érezni, de hosszú távon mindig választani kell. Viszont az előző részbeli „botlás” ott lebeg végig a szereplők feje fölött, és várjuk vajon mikor fog robbanni a bomba. Természetesen a legrosszabbkor és huh. A közös jeleneteket szerettem, Jace nagyon cuki pasi, Marcot, pedig már az első perctől imádom, nagyrészt birtokló természete miatt. Most pedig két fantasztikus rivalizáló kandúrunk is van, ez tetszik. :) És az is ahogy meg vannak írva ezek a jelenetek, csak úgy gondolom meglettem volna egy sima Marc-Faythe szerelmi szállal is (bár akkor lehet unatkoztam volna :P )
Megadtam az 5 csillagot, mert a történet egyértelműen megérdemli, az írónő stílusa remek, de most a kialakult háromszög miatt, elgondolkodtam fél csillag levonáson. Mindenképp ki kell emelnem, hogy ezzel nem voltam teljesen megelégedve. Azért, hogy borzasztóan várjuk a befejező kötetet (ami ha hihetünk a terveknek/ígéreteknek már karácsonykor a kezünkben lehet), mindkét fő szál nyitva maradt. Biztos vagyok benne, hogy nagyon ütős lezárást kapunk majd. :)

18 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Rachel Vincent: Shift – Változás

Hàt kíváncsi leszek, ki nyeri el végül Faythe szívét. Én nem tudok dönteni a két fiú között, egyiknek sem szurkolok igazán. De ha mégis kellene választani, akkor szerintem inkább Marc illene hozzá. A mennydörgő madarak megjelenése nagyon izgalmassá tette a részt. Faythe-ből jó alfa válhat.

wzsuzsanna P>!
Rachel Vincent: Shift – Változás

Ez egy olyan sorozat, ami szerencsére a részek előrehaladtával egyre jobban tetszik, és ebben a kötetben is tudott újat mutatni. Üdítő színfolt volt, hogy feltűntek a mennydörgőmadarak, és a cselekmény is eléggé pörgős, izgalmas volt. Faythe-t nagyon szeretem, viszont a szerelmi vergődés nálam kicsit kiverte a biztosítékot (ezeket a megoldásokat sajnos az Alkonyat óta nem tudom lenyelni, ez van).

jehuka P>!
Rachel Vincent: Shift – Változás

Ez a rész is hozta a sorozattól már megszokott kiegyensúlyozott magas színvonalat.
Végig akciódús a cselekmény, folytatódnak a politikai csatározások és megismerhettünk egy új, elég extrém fajt, a mennydörgőmadarakat is. Amit pedig soha nem gondoltam volna: élvezettel olvastam a szerelmi háromszögben vergődős részeket, és borzasztóan kíváncsi vagyok a folytatásra, hogyan oldódik meg ez a szinte feloldhatatlannak tűnő ellentét. Már előre szólok: ha valami rózsaszín habos babos mindenki boldog a végén happy end lesz, nagyon sok csillagot le fogok vonni :)

catilde>!
Rachel Vincent: Shift – Változás

Egy jó könyv után soha nem találom a helyemet. Ez a könyv meg beszippantott, imádom ezt a sorozatot. Nagyon jó rész volt, izgalmakkal és várakozással teli, hogy mikor is derül ki a nagy titok. Marc még mindig nagyon imádni való de Ó Jace belopta magát a szívembe és nem is nagyon eresztem. Igaz bármelyikőjüket választja is Faythe a másikért úgyis a szívem fog megszakadni. Várom az utolsó részt.

Szami81>!
Rachel Vincent: Shift – Változás

Aki nem szereti a szerelmi haromszogeket, az messzire kerulje el ezt a reszt! :D En viszont szeretem (legalabbis konyvekben), ugyhogy nagyon izgultam ertuk. team Jace Mind a falkahaboru, a mennydorgomadarak cselekmenye, mind a szerelmi szal porgott vegig – egy percet sem unatkoztam!

Lisie87>!
Rachel Vincent: Shift – Változás

Még mindig meglep, hogy ez a sorozat mennyire tetszik nekem és részről részre egyre jobban érdekel, hogy hová fogunk kilyukadni. :D
Kezdjük a jó résszel. Izgalmas és nem várt fordulat volt a mennydörgő madarak színre lépése. Egy olyan csavar, amire senki sem számított. Bejött! Az akció most sem volt kevés, ezt a részt jól felépíti mindig az írónő.
Faythe, az elején nem kedveltem, aztán kicsit jobb lett a viszonyunk, most, hogy spoiler Én értem, hogy kicsit fel kell turbózni a szerelmi szálat, mert már nem elég az 1 férfi- 1 nő kapcsolat. De ezektől a szerelmi sokszögektől borsódzik a hátam, hogy MIÉRT? Ó MIÉRT kell ez?? És az ilyeneknél azt utálom a legjobban, hogy a csaj bárhogy is alakul jól jön ki belőle, mert hiába csalja meg a pasiját, az úgyis oda van érte és végül megbocsát, vagy ha nem, akkor még mindig ott van a 3. személy. És Faythe elsírja magát, hogy jaj, én nem akartam, sajnálom. Fúúú, de bezúztam volna az arcát annál a résznél. Ja, arra nem gondol, hogy így mindkét fiú életét tönkre tette, mert így nem maradhat az egyik a falkában, a másik meg azzal a tudattal él, hogy az élete szerelme „csalfa” nő ám. :/ Na, ezért utálom a szerelmi háromszögeket. Őszintén fogalmam sincs, hogy melyik srácnak szurkolok. Talán Jace-re voksolnék, mert vicces és komolytalan, de változott is ebben a részben. Marc túl komoly, amúgy ő jobban illik Faythe-hez.
Leszámítva a felesleges tesztoszteron túltengős és picsogós részeket, nagyon bejött ez a rész is. És közeledik a finálé. Remélem szétrúgják Malone seggét.


Népszerű idézetek

brabiviki>!

Néha előfordul, hogy csak a nehezebb út járható.

413. oldal (utolsó mondat)

Kapcsolódó szócikkek: út
2 hozzászólás
perpetua P>!

– Tökéletes vagy a számomra, Faythe, úgy ahogy vagy, éppen azért, mert nem vagy tökéletes. Makacs vagy, lobbanékony és szókimondó, én pedig birtokló és túlóvó, amellett nagyon könnyen megdühödök. Mindkettőnkben rengeteg hiba rejlik, de egymáshoz tökéletesen illünk. Érted?

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Marc Ramos
DarknessAngel>!

– Folyton olyan helyekre mászkálsz, ahol nem tudlak megvédeni.
Meglepetten pislogtam rá.
– Igaz. De folyton visszajövök.

379. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Marc Ramos
Fay>!

Ha Marc ült a volánnál, a Halálos iramban olyannak tűnt, mint a Miss Daisy sofőrje.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Marc Ramos
lizzyke21 P>!

– Miért ilyen nehéz? – suttogtam.
Jace szíve vadul megugrott a vallomásomat hallva.
– Minden, amiért érdemes küzdeni nehéz.
Végighúztam a kezemet a karján.
– Mikor okosodtál ki ennyire?
Újra megjelent az árnyék a szemében.
– Amikor rájöttem, hogy semmi más nem számít. Nincs más, csak a munkám és te. Minden más kicsinyes hülyeség elmúlt. Megölni Calvint, és kiérdemelni a helyet az életedben, ennyi. Ennyi az egész világ számomra.

123. oldal

perpetua P>!

– Nem bántottuk volna a gyermeket, bár természetes ellenségünk. Téged se bántottunk volna, ha elkerülhető. Finnt egy kandúr ölte meg, ezért az információért beleegyeztünk, hogy megpróbáljuk kimenekíteni a nőstényeket a táborból, mielőtt a valódi vérontás megkezdődne.
Vérontás? Mi ez, Angry Birds? Vagy tollas zöld sapkások?

5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Angry Birds
lutza P>!

– Bármilyen kutyánál több hasznod van, mi vida – dorombolta Marc, és hozzám simult, a pulthoz szorított, és a csípőmre tette a kezét. Nem bírtam elnyomni egy mosolyt. A spanyollal mindig elgyengített.
Kivéve, ha éppen spanyolul kiabált velem.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Marc Ramos
lutza P>!

– A többiek fogjanak egy gyertyát, és üljenek le valahova nyugodtan, amíg várunk. A villany mindjárt visszajön. – Aztán, ahogy a fiúk a konyha felé topogtak, még hozzátette halkan: – Esküszöm, ha valamelyikőtök felgyújtja a házamat, lecserélem az irodai szőnyegemet a gereznájára!

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Greg Sanders
DarknessAngel>!

– Jobbat érdemelsz nálam – suttogtam, és egy önző részem remélte, hogy nem hallja meg.
Meghallotta.

129. oldal

Fay>!

– Hallak, apu. Mondjad!
– Miért kellett kihangosítani?
– Mert a kádban ülök. Nem akartam megúsztatni Jace telefonját. – Ez volt az igazság, éppen csak nem a teljes.
– És azért ülsz a kádban, mert…?
– Mert úgy találtam, jól jön, ha valaki tisztálkodni akar.

267. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Greg Sanders

A sorozat következő kötete

Vérmacskák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Jeaniene Frost: Síri csendben
Richelle Mead: A halál csókja
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Cynthia Hand: Angyalvágy