Rogue ​– Latrok (Vérmacskák 2.) 349 csillagozás

Rachel Vincent: Rogue – Latrok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rendben, szóval a macskák nem esnek mindig talpra.
Én aztán a legtöbbünknél jobban tudom ezt. Amióta visszatértem a falkába, nagy döntések és még nagyobb hibák követték egymást az életemben; olyan hibák, amikért ártatlan életekkel szokás fizetni. Mint az első és egyetlen női végrehajtónak, nagyon sokat kell bizonyítanom apám, a falka és saját magam előtt is. És most, hogy a területeinken sorra ölik meg a kandúrokat, keményebben dolgozom, mint valaha – bár mindig van erőm, hogy munka után szórakozzak is egy kicsit Marckal, aki végrehajtóként és a magánéletben is a társam.

Azonban nem minden hibám lezárt ügy. Felmerül a gyanú, hogy a halott kandúrok esete összefüggésben áll emberi nők eltűnésével is, és talán minden miattam történik, emberként vagy macskaként. És az az egyetlen megingás talán túl sokba, elviselhetetlenül sokba fog kerülni nekem…

Rachel Vincent: Rogue

Eredeti mű

Rachel Vincent: Rogue

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454733 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
394 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632450452 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Marc Ramos · Faythe Sanders · Greg Sanders · Dan Painter · Kevin Mitchell · Karen Sanders


Kedvencelte 75

Most olvassa 11

Várólistára tette 123

Kívánságlistára tette 154

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Viktória_Erdei 
Rachel Vincent: Rogue – Latrok

A könyv olvasása ahogy látszik, kicsit elhúzódott, de nem a könyv hibája miatt. Faythe-n egy kicsit kiakadtam, hogy miért nem fogadta el Marc ajándékát. A közepén vált izgalmassá. Nem a közeljövőben de folytatni fogom a sorozatot.

>!
Annie_Cresta
Rachel Vincent: Rogue – Latrok

Engem már az első résszel megnyert magának az írónő, de ez a könyv után bátran kijelentem, hogy újabb kedvenc könyvsorozatom van. Imádom az egész történetet, a hangulatot, a szereplőket. Marc és Faythe… spoiler. Izgalmas és pörgős könyv, humorral és egy kis vérrel. Alig várom, hogy olvassam a folytatást!

14 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Rachel Vincent: Rogue – Latrok

Nem, még nem kapja meg az öt csillagot. Hiába szerettem meg a sorozatot már az első résznél, úgy érzem lesz még ennél jobb is.

Továbbra is tetszik a macskatulajdonságok kidomborítása; a ’fiúk’ különböző személyisége, játékossága, védelmezése. Gyanítom, hogy egyre nehezebb lesz majd elviselni a veszteségeket, viszont a cselekvés mozzanatainak néhol túlzott leírása számomra kicsit zavaró volt.

A rosszfiúk, vagyis a dzsungelmacskák egyre jobban veszélyeztetik a falkák tagjait és azok egységét, amihez találnak maguknak befolyásolható kóbor segítőket is. spoiler Ezt tetézi, hogy Faythe-nek többnyire forrófejűsége miatt újabb és újabb bonyodalmakat sikerül előidéznie, amit aztán egy falkányi kandúr segítségével sikerül megoldani, de javára legyen írva, hogy nem futamodik meg. Anyukája bátorsága is figyelemre méltó.
Szóval Faythe-nek még bőven fejlődnie, érnie, higgadnia, tapasztalnia kell, és továbbra is ráfér némi beszélgetés az érzelmeket illetően, hogy tovább lásson egy kicsit a saját elképzeléseinél. Szegény Marcnak pedig úgy tűnik a várakozás sorsa jut, pedig valljuk be ő sincs könnyű helyzetben a falkán belül spoiler. spoiler

Egy szó mint száz kitartok a sorozat mellett (főleg ilyen zárójelenet után), mert megszerettem Greg Sanderst és a falkáját.

9 hozzászólás
>!
_Enii_
Rachel Vincent: Rogue – Latrok

Mit ér az igazság, ha csak akkor használod, amikor kényelmes?

Hogy ez is 5*? Bizony ám. Fokozható a sorozat ezt én sem gondoltam elsőre,és a szereplőkről is egyre többet tudunk meg. Itt néhány helyen nem értettem Faythe döntését,de a végén nagyon szépen helyretett mindenkit,így most sem kellett benne csalódnom. Az izgalmak fokozódtak spoiler. És,hogy folytatom-e? spoiler

>!
wzsuzsanna P
Rachel Vincent: Rogue – Latrok

Kicsit féltem, hogy az erős kezdés után hanyatlani fog a színvonal, de szerencsére ez nem történt meg. Faythe a hülyeségei ellenére is nagyon szimpatikus karakter (ebben a műfajban az egyik kedvencemmé vált), a történet pedig pörgős, izgalmas és vicces.

>!
LittleStar
Rachel Vincent: Rogue – Latrok

Ezt a részt még jobban szerettem, mint az elsőt. Pörgött, benne voltam a történetben, mindenkit ismertem, az újaktól nem ijedtem meg, hogy nem tudom megjegyezni őket, ráadásul a krimiszál is adott a lelki virágoskertemnek egy enyhe esőcskét. :) Viszont ez volt az a könyv is, amin mostanság dühöngtem, nem értem a főszereplő leányzót, egyenlőre még nem. Értem én, hogy öntörvényűség meg minden, de ha van rózsaszín köd akkor miért nem lehet otthagyni, hadd ködöljön? :D Jajj, Faythe…
Viszont Marc Ramos, életem szerelme marad, legalábbis a Shifters végéig biztosan *.* Ő is jöhet ám a karácsonyfa alá. :3
Nekem bejött ez a vérmacska téma, nagyon is, újdonságként hat, olvassátok, mert jó! :D A stílust kicsit szokni kell, de az első rész után szerintem már benne van az ember! :D 5 *

Bővebb áradozás: http://dorcosolvas.blog.com/2015/03/28/rachel-vincent-r… ^^

>!
Démonika
Rachel Vincent: Rogue – Latrok

Imádtam!
Annyira jó volt visszatérni ebbe a világba.
Eszekhez az eszméletlenül erős és jó karakterek közé.
Faythe egy igazi fasza csaj, Marc pedig khm… nem értem miért szenvednek ennyit, jó pasi tökös csaj akikről a vak is látja, hogy egymásnak vannak teremtve.
A történet maga az előzőhöz híven, izgalmas és fordulatos volt.
Szerencse, hogy már megvan a következő rész! ;)

>!
Beatrice8
Rachel Vincent: Rogue – Latrok

„Az élet nem tisztességes, de nem is tisztességtelen. Olyan, amilyen, és a mi felelősségünk, hogy megküzdjünk bármivel, amit az utunkba vet.”
Ez a rész elég hasonlóan alakult az előző részhez, csak az elején kevésbé volt idegesítő a csaj a vége meg rosszabb volt.
Kedves Faythe!
Tudom hogy ez neked újdonság lehet, de egy kapcsolathoz KETTEN kellenek! Nem csak rólad szól! Nem működik ha Marc szívét lelkét beleadja, te meg semmit! És nehogy még neked álljon fejjebb ezután!
Üdvözlettel: Egy olvasó, akinek nagyon felment az agyvize miattad

A szereplők egyébként szerethetőek, megvan közöttük a dinamika.
„Dilinyósok voltak egytől egyig, óriási, csupa izom, szőrös dilinyósok. De az én dilinyósaim.”
A történet izgalmas, szórakoztató, a könyv könnyen olvasható. Szóval, amint Faythe összeszedi magát könnyen kedvenc lehet a sorozat. A szerelmi életén és a maradjak-e a falkában hisztijén túl egyébként őt is bírom. Gratuláltam is neki gondolatban, amikor az apjával veszekedett.
„– Mit ér az igazság, ha csak akkor használod, amikor kényelmes?”
Vannak benne szép gondolatok, a stílusa is jó.
Nagyon ajánlom azoknak, akik szeretik az átváltozós, akciódús történeteket romantikus szállal.

>!
Katie_Sue P
Rachel Vincent: Rogue – Latrok

Ismét nagyon bírtam a cicusokat :)
A történet most sem volt lapos, hozta azt a fajta újdonságot mint az első. Ráadásul baromira pörögtek az események. A magyarázatok és visszautalások nem vettek el sokat a történetből.
Jó volt újra hallani a falkáról, nagyon szerettem a csipkelődéseket, ahogy kiállnak egymásért, ahogy támogatják a másikat – a személyes ellentétek ellenére is.

Faythe egy igazi kis agresszor, egy női terminátor. :) Lételeme az erőszak és a harc.
A Marc-al való kapcsolata viharos volt ebben a részben, de az a helyzet, hogy a vak is látja: őket egymásnak teremtette az ég. Megértem egyrészt őt, hogy nem akarja elkötelezni magát, másrészt viszont bele verném a fejét falba. spoiler ha nem kell, akkor Dupa Piros Stipi Stopi
Marc még mindig kis cuki, ebben a részben szívesen megvakargattam volna a füle tövét. :))

Team Marc

>!
kratas P
Rachel Vincent: Rogue – Latrok

Öreg vagyok én már ehhez :)
Faythe egy elkényeztetett, hisztis és arrogáns liba. Tökösnek van beállítva, legalábbis próbálkozik a szentem, de annyira önző, hogy ez elrontja nálam az egészet.
Cicázik ezzel a Marc gyerekkel, meg a többi kandúrral, miközben nagyban tesz bárki érzéseire.
Nehéz lesz folytatni ezt a sorozatot, igazi antihősnő a főszereplő.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
mandarina

[…] Mássz a francba le rólam!
Marc lemosolygott rám és a tenyerére támaszkodott, két térde közé fogva a csípőmet.
– Egy jó okot adj rá!
Homlokráncolva felhagytam a próbálkozással, hogy fenyegetőn bámuljak rá.
– Adok én neked, öt másodpercet adok, hogy felkelj, mielőtt végét szakítom minden apró lehetőségednek, hogy valaha is gyereket csinálj, akár nekem, akár másnak!
Ahelyett, hogy komolyan vette volna a fenyegetést, megint csak nevetett és lehajolt, hogy megcsókoljon. Ráfújtam, és ellöktem magam a padlótól, a kezemet sötét pólója elejére csaptam, és csúnya nyögéssel próbáltam eltolni magamtól. Nem szabadultam ki – ami azt illeti, szinte meg sem mozdítottam Marcot – de a düh tisztán kiolvasható lehetett a szememben, mert apám megköszörülte a torkát és mindketten ránéztünk.
– Marc, kelj fel!
A szám is elnyílt meglepetésemben, a kezem visszahullott a hasamra. Az alfa nekem ad igazat? Marc helyett? Befagyott a pokol? Piros hó esik?
Apámra mosolyogtam, örültem, hogy támogat, még ha nem is volt rá szükségem. Le tudtam volna vetni magamról Marcot. Már volt rá példa.
De aztán apám egyszerűen hazavágta a pillanatot, amely apa és lánya minden előjel nélküli kötődését jelenthette volna. Marc szemébe nézett, finom ráncokkal szegélyezett szájszeglete mosolyra húzódott.
– Unokákat akarok.

Kapcsolódó szócikkek: Greg Sanders · Marc Ramos
>!
pillangó_21

Komolyan beszélek, Ethan. – Apánk arca elsötétült. – A világ nem készült fel az utódaidra. És én sem.

67. oldal

>!
Fay 

– Mit ér az igazság, ha csak akkor használod, amikor kényelmes?

222. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · igazság
>!
Fay 

Az, ha meztelenül mászkálunk az emberek előtt, nem segíti elő, hogy beolvadjunk a helyi társadalomba. Habár remek módja volt az új barátok szerzésének.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders
>!
MFKata

Az élet nem tisztességes, de nem is tisztességtelen. Olyan, amilyen, és a mi felelősségünk, hogy megküzdjünk bármivel, amit az utunkba vet. Beleértve azokat az ellenfeleket is, akik nem küzdenek becsülettel. Mindig teljesen tisztában kell lenned a téged körülvevő dolgokkal. Légy készen rá, hogy a váratlannal találod magad szembe…

>!
Fay 

– Csak óvatosan a kívánságokkal. Az élet néha beváltja őket, akár kész vagy rá, akár nem.

128. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Greg Sanders
>!
Vivi_

Az életnek nincs értelme, de a halálnak sincs.

326. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · halál
>!
Fay 

A pokolba is, ezeknek közös az agya? Vagy egyszerűen – igazuk van?

262. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders
>!
lutza

Dilinyósok voltak egytől egyig, óriási, csupa izom, szőrös dilinyósok. De az én dilinyósaim.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders
>!
Vivi_

– Ha főzöl, teszek róla, hogy ne bánd meg!
– Miért, elmosogatsz? (…)
– Valami másra gondoltam, bár a forróság és a nedvesség stimmel.


A sorozat következő kötete

Vérmacskák sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán
Alexandra Bracken: Világok utazói
Amanda Stevens: Örök kísértés
Max Gladstone: Nagyrészt halott
Karen Chance: Megérint a sötétség
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
J. R. Ward: Halhatatlanság
Kresley Cole: Vámpíréhség