Lélektolvajok (Sikoltók 1.) 434 csillagozás

Első sikoly
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Valami ​nincs rendben Kaylee Cavanaugh-val; megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni. És amikor ez bekövetkezik, egy ellenállhatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, mint egy lidérc. Szó szerint.
Kaylee szívesebben foglalkozna azzal, hogy végre sikerült felkeltenie az iskola legjobb pasijának a figyelmét. De nehéz végigcsinálni egy romantikus randevút olyasvalakivel, aki láthatóan többet tud az ember kényszeres sikítozásáról, mint ő maga.
Amikor pedig az iskolatársaik látszólag ok nélkül sorra holtan esnek össze, csak Kaylee tudja, ki lesz a következő…

„Az idegességtől verejtékes lett a tenyerem, és kivételesen örültem, hogy képtelen vagyok megszólalni. Hogy nem tudok válaszolni Emmának. Ehelyett nyeltem, és a torkom összeszorult, akadályt képezve az engem belülről perzselő sikoly előtt. A szürke köd sötétebbé vált, bár sűrűbbé nem igazán. Könnyedén keresztülláttam rajta, ugyanakkor megváltoztatott mindent, amin rémült tekintetem megpihent; mintha a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Jaffa, Budapest, 2012
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155235085 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Nash Hudson · Kaylee Cavanaugh · Tod Hudson


Kedvencelte 48

Most olvassa 14

Várólistára tette 271

Kívánságlistára tette 200

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Engem egy kissé idegesített Kaylee. Most komolyan, gondolkodás nélkül von le következtetéseket, bele sem gondol, hogy a tetteinek következményei lehetnek, csak amikor már késő. Egy kissé énközpontú a csaj.
A történeten is látszott, hogy ez amolyan bevezető. Nem igazán volt kidolgozva az egész, sem a szereplők, sem néhány cselekmény. És amúgy is, hű de gyorsan egymásba gabalyodtak. Bár Kayleeben ott vannak a kétségek, hogy ő is csak egy megálló Nashnél, de attól még nem zavartatja magát, hisz olyan jól néz ki a pasija. És ugyebár csak ez számít.
Vincent Vérmacskák sorozata miatt adok neki egy esély és folytatom a sorozatot, hátha a következő könyvek fejlődnek valamit.

1 hozzászólás
BubbleTea>!
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Őszintén szólva nagyon vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Nehezemre esik eldönteni, hogy tetszik-e, vagy sem.

Egyértelműen érezhető, hogy ez a kötet egy sorozat első része. Lényegében nem szól sok mindenről, annyiról, hogy megismerkedünk a főbb szereplőkkel. A szereplőkkel, akiknek a karaktere nagyon kezdetleges. Szerintem nem voltak szépen kidolgozva, akárcsak az események. Sokszor kusza volt az egész. Nash és Kaylee kapcsolatától pedig egyenesen falra másztam. Találkoztak, és rögtön szerelmesek lettek egymásba. Az egy dolog, hogy mindketten lúdvércek, de egy iskolába járnak, soha nem beszéltek, majd egyik pillanatról a másikra hatalmas szerelemről beszélünk. Nagyon idegesített, sőt irritált, hogy Kayle és Nash mindent együtt csináltak, egy centire sem mentek egymástól távol. Nagyon bosszantott.

Ettől eltekintve én soknak érezte azt a hisztit, amit Kaylee csinált, mikor megtudta, hogy eltitkoltál előle, hogy lúdvérc. Értem én, hogy „gonosz” felnőttek, mert nem mondták el neki korábban, de nem tudom, mit várt. A történetben 15-16 éves, mégis mikor kellett volna elmondani neki, tíz évesen, mikor semmit sem értett volna az egészből? Szerintem a nevelőszülei úgy cselekedtek, ahogy a legjobb volt számára.

Mindezektől eltekintve nekem nagyon tetszett ez a lúdvérces, kaszás dolog. Plusz az írónő szerintem elég nagy meglepetéssel rukkolt elő, ami a különös halálokat illeti. Szóval összességében 3,5 csillagot adtam rá…. meglátjuk, mi lesz a folytatásban.

3 hozzászólás
Blackfire>!
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Ezmiez? …most komolyan
spoiler
Mi ez a magát könyvnek nevezni kívánó förmedelem.
Már ennyi elég ,hogy az embereknek leesssen mennyire imadtam utaltam a könyvet.
Szerintem életem legrosszabb könyve,nem biztosan kijelentem életem legrosszabb könyve.Még soha életemben nem adtam 4nél kevesebb csillgot egy könyvre sem,de ugy latszik egyszer mindennek eljon az ideje.Minden könyv eddig kilrdemelte a szeretetemet,még ha az eleje nem is volt valami fényes párnak,akkor is a vége belopta magát a szívembe.De ez,ez nem is tudom ,hogy nevezni ezt a nem is tudom milyen könyvet.
Már az elejétől kezdve idegesítettek a dolgok.Először volt olyan érzésem könyvek terén,hogy bizonyisten most én előveszek egy tollat meg egy lapot és leirogatom a könyv hibáit vagy csak szerintem hibáit na mindegy de azt ami nekem nem tetszett benne,sőt egxenesen irritált.
De no problem.
:D Szerencsére vagy nem szerencsére nem tudtam elfelejteni azt a sok szééép aha :D persze dolgot amit nyújtott nekem a könyv.Tényleg az elolvasása után mostmár úgy érzem képes leszek feltalálni a rák gyógyszerét,de tényleg.Najó,nem.Ez a könyv még annyit sem adott nekem mint amennyi kárpótlást érmelek a megannyi szál kitépett hajamért,amennyi vándorútra indult a fejemről,a szereplők idegesitő,és felellőtlen döntései miatt.
De azért hogy ne gondoljátok,nem vagyok én annyira rossz.Tudok én optimistán is állni a dolgokhoz.Láttam azért pár jó dolgot is benne,nem hiába adtam neki 3 csillagot najo de hiába,de tudjátoook egyszer az arany szívem a sírba visz .Na szóval pozitivumok lehet hogy ezt a részt az elejére kellett volna? Nosza,legalább az elején mindenki megismeri az álláspontomat és a helyfoglalásomat a könyv olvasói között
Pozitivumok:
&Tod
&Kaland
&Szerelem mégha olyan nyálas is mint itt
&Fantasy <3
&A történet magába nem volt rossz, a kivitelezéssel van baj nagy baj
&Ja és pluszba szeirntem ez a legnagyobb plusz ,imádom a fantasztikus állatokat,dolgokat és ez a spoiler
Na szoval és mi jön.Tamtamtatam——->NEGATIVUMOK ki gondolta volna mi? :D
&Nash és Kaylee spoiler
&És komolyan ki osztja meg spoiler még az sem kifogás hogy bejon neki
&A barátnő ,mi más lehetne mint gyönyörű,mi más te jó ég
&Ééés megint a barátnő Emma spoiler What the F*ck
&Rossz történetvezetés
&Nem keltette fel az elejln se a figylememet tulságosan de kitartottam ha már elkezdtem elolvasom
&Kifejezetten idegesitő szereplők de a kivétel erősiti a szabályt
&Meggondolatlan,inkább értelmetlen döntések
&Szóismétlés spoiler hol egy faaaal könyörgöm nem tudtam már mit csinaljak kinomba mikor ezt már századszorra olvasom,csak különböző megfogalmazásban
&És a kutyafajat nekem nincs semmi bajom a szerelemmel,legyenek szerelmesek,boldogok,de a kutayfáját,az már felettéb idegesitő hogy a csaj annyira nyomul a fiúra és annyira fent akarja tartani vele a fizikai kapcsolatot .El ne engedd a kezét csillagooom.Neee.Hopp ,ott szalad
És mielőtt még az jönne,hogy én nem tudom értelmezni a könyvet és értelmetlen az értékelésem,hát hölgyeimés uraim,szeretném elétek tárni ,hogy EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM és akinek volt gyomra a megemésztéséhet mert nekem nincs annak jó étvágyat ehhez is és a következő részhez is.
KHm a végére
„Nem vagyok őrölt ” -kössz Kaylee ,hogy rámutattál én sem vagyok az,ezért nem olvasom el a második részt sem :D

5 hozzászólás
Hópárduc P>!
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban.
Elég hamar kivégeztem,attól függetlenül, hogy annyira nem fogott meg a történet.
Nem tudom, hogy mit lehet majd még ebből kihozni a többi részében…
Lehetett volna kicsit izgalmasabb, hogy az érdeklődés a sorozathoz fenn maradjon.

diamondfox P>!
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Kellemeset csalódtam ebben a történetben :)

Rohadtul nem emlékszem újabban a könyvek fülszövegére, hogy anno miért döntöttem úgy, hogy beszerzem, vagy egyáltalán várólistára teszem. Ezt is csak elkezdtem olvasni és a felénél néztem meg, hogy egyébként miről szól? Aztán azt hittem, hogy tudom, mi ez a sztori. Végül rájöttem, hogy rohadtul nem és ez sokkal jobb, mint amit valaha remélni mertem.
Adott a szokásos tinilány, tragikus múlttal de azonnal a lecsóba csapunk és rájövünk, hogy Kaylee nem elég, hogy egy normális főhős, de van valami furcsa képessége is – ami hál' istennek semmi túlzás, csak épp nem ember. Ezzel meg tudok békélni, nem akartam semmi világmegváltást. Az a vicc, hogy a megoldás bármennyire is sablonos volt egyetlen percig sem jutott eszembe, de sajnos mégis valahogy nem érzem úgy, hogy öt csillag járna erre a történetre. Pedig adott egy jó sztori, jó szereplők és mégis… remélem, hogy ez a továbbiakban nem fog nyálba fordulni (romantikus szál miatt), vagy épp ezért drámába. Várom a folytatást, bár nem kapok érte most azonnal.

deen>!
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Érdekes könyv volt. A sok vámpíros, alakváltós könyv után a lúdvércek világa üdítően hatott. Kaylee nem egy erős karakter, de szerintem szerethető. És egész jól viseli, hogy az élete nagyon rövid idő alatt fenekestől felfordul. Nash karakterét egy kicsit kiforratlannak éreztem (igazából az össze karakter ilyen volt), de ő is szimpatikus. Arról valahol lecsúsztam, hogy mikor lett ilyen szoros kettejük kapcsolata, de szerintem azért, mert az írónő nem erre helyezte a hangsúlyt, hanem a nyomozásra. Ami egy kicsit kezdetleges volt, de a végére elég jól beindult és egész izgalmasra sikerült a befejezés, amin még egy kicsit meg is lepődtem. Kíváncsi vagyok, hogyan fog folytatódni.

Fay>!
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Imádom, ahogy Rachel ír! :))
Nekem nagyon tetszett! Egy teljesen új témát dolgoz fel, ez nem egy 120. tömegfantasy-könyv. Sajnáltam, hogy ilyen hamar vége lett, nagyon élveztem a bean sídhe-ék világát.
Volt benne egy kisebb baki az írónőtől, de nem olyan eget rengető, szerintem sokan észre sem vették…

2 hozzászólás
Lanore P>!
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Egy nyolc (!!!) részes sorozat első könyvének sokkal nagyobbat kellene durrannia… vagy csak én vártam túl sokat? Lehet… ami tetszett, az az alaptörténet, az írásmód, és a fordítás. Minden mással problémázok :) Adott egy kissé naív (értsd: idióta) főhősnő, aki erősen önbizalomhiányos, és kifejezetten idegesített a nyavalygása az elejétől a végéig. Próbáltam meggyőzni magam, hogy a fiatal kora miatt ilyennek kell lennie a karakternek, de nem sikerült. Aztán persze van a szépfiú, mindenkinek csorog utána a nyála, kedves, aranyos, vagány srác, akinek – mint ahogy az rengetegszer ki fog derülni – nagyon jó az illata. A karakterek közül egyedül Tod jött be nekem, de ezen már meg sem lepődöm, ki más jönne be, mint a Halál? :)
Vannak benne hibák, nem is kevés, úgyhogy nem fogok kétségbeesni, ha nem jön gyorsan a folytatás :)

8 hozzászólás
kellyolvas P>!
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Szórakoztató, gyors olvasmány, igényes írásmóddal, pici romantikus szállal. Nagyon eredeti az ötlet, és én nem is olvastam még lelkek kereskedésével kapcsolatban. Tetszett, de rövid volt a könyv, pár nap története összesen, egy kicsit több cselekménnyel jobb lett volna. Nagyon ajánlom azoknak főleg, akik már unják a vámpírokat, angyalokat, hiszen Rachel-nél akad még a tarsolyban pár természetfeletti lény.
Linkeknél bővebben.

Kedves_Könyvek I>!
Rachel Vincent: Lélektolvajok

Sikolthatok én is? Mert ez olyan: gfhoirthéobéoghrtoitbgjhtunéohgugé
Komolyra fordítva a szót a borító nem tetszik, a vörös rúzs utal a történetre, mert abban is a főszereplőnk… hát… hogy is mondjam… gyerekes. A családja le se… kakilja, pedig akinek pánikrohamai vannak, az egyrészt komolyan veszi az életet azzal, hogy nem megy el bulizni, a szülei nem engedik, a drága legjobb barátnője pedig nem kíséri el. Tehát… aztán ott van a mi kis álompasink, aki ugye VÉLETLENÜL épp ott jár abban a buliban, VÉLETLENÜL épp kiszúrja a mi főhősnőnket és VÉLETLENÜL flörtölni kezd vele, holott eddig rá se pillantott. Hát jó. Ilyen VÉLETLENEK még lehetnek. Aztán jött a pánikroham. Jaj, dolgokat látok, biztos dilisnek fog hinni, senkinek nem mondtam el a titkomat, de érzem, hogy benne megbízhatok, ezért vadidegen szexi pasinak elfecsegem most a legféltettebb titkaimat… És miért? Mert jól néz ki? Könyörgöm…
Harmadik dolog! A főszereplőnk rondának tartja magát, ő a „pótkerék”, de egyből kiszúrja egy szexi csávó… Bár velem is így lenne…
Negyedik: a csajnak rohama volt, a csávó meg csak… ÉNEKEL. WTF????? Hapsikám, hívd ki a mentőket, az is lehet, hogy bedrogozták vagy komoly baja lehet! Erre te nem gondoltál? Oké, dögös a csaj, de egy pillanatra tekints már el ettől! Nem mentség, hogy így akarta védeni. Az érett, felelősségteljes karakter, amilyennek őt beállítják, nem is venné fontolóra, hogy kihívja a mentőket valakihez, akinek épp rohama van.
És ötödik, mert lusta vagyok a többit leírni: Oké, Kaylee-nek rohama volt, most már jobban van. Mit csinál a barátnője? Megkérdezni, hogy vissza akar-e menni… Hát én kiakadok… A csávókám felajánlja, hogy hazavezet (ebből még nincs semmi baj, sőt udvarias gesztus), de gondoljunk bele, hogy ez egy idegen. Nem kéne beengedni egy beteg lány kocsijába (még úgy sem, hogy nem ülhet kormány mögé), hanem hívni kellene a szülőket.
Az elején nem vettem észre az ajánlást (vagy elbátortalanítást), hogy akinek tetszett az Alkonyat, az ezt is szeretni fogja. Én egyiket sem szerettem.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

– Várj csak, hogyhogy elveszítettetek egy kaszást? – Muszáj volt megkérdeznem. – Elkaszálta valami? – De senki nem nevetett a poénomon.

149. oldal

2 hozzászólás
brena>!

– És most, ha megbocsájtotok, mennem kell, hogy özveggyé tegyek egy szegény nőt.

161. oldal

szilvamag_>!

Ez nem a te hibád… – Úgy meredt a kávéjára, mintha lett volna még mondanivalója, csak a szavai a kávéba pottyantak volna, és már túlságosan átáztak volna ahhoz, hogy használni lehessen őket.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kávé
Fay>!

A lábamba sem vagyok szerelmes, de azért nem akarnám elveszíteni.

279. oldal

Fay>!

– Te szoktál temetési meneteket kergetni hosszú, piszkos ruhában, mögötted lobogó hajjal a szélben?
Megjátszott haraggal pillantottam rá.
– Már megint követtél titokban?
Nash a szemét forgatta.

141. oldal

brena>!

Ha bármilyen folyamatnak, a halálnak mindenképpen korrupciómentesnek kellene lennie. Végtére is, nem a halál az, ami előtt mind egyenlőek vagyunk?
Vagy az az adórendszer?

152. oldal

bmgrapes I>!

Nem a halál az, ami előtt mind egyenlőek vagyunk?
Vagy az az adórendszer?

152. oldal

2 hozzászólás
Fay>!

– A lelkek légypapírja vagyok. Ez… bizarr.

130. oldal

Fay>!

– […] A gyász felemészti az embert. A közeli haláltól megszállottá válnak. Éppen elég rossz, amikor valaki azt tudja, hogy gyógyíthatatlan rákban haldoklik, vagy ilyesmi. De pontosan tudni a pillanatot? Ismerni a pontos dátumot és az időpontot, amely az ember agyába van vésve, és egyre közelebb kerül, miközben az élete elszalad? Ettől bárki megőrülne.

190. oldal


A sorozat következő kötete

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Sikoltók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Richelle Mead: Vérvonalak
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Isaac Marion: Eleven testek
Cassandra Clare: Aranylánc
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője