Lélekőrzők (Sikoltók 3.) 94 csillagozás

Rachel Vincent: Lélekőrzők

Kaylee Cavanaugh csak egyetlen dologra van rákattanva: őrülten szexi és hihetetlenül népszerű fiújára, Nash Hudsonra, aki – mivel ugyanolyan lúdvérc, mint Kaylee – jobban megérti őt bárki másnál. Semmi nem állhat közéjük. Vagy valami mégis?
A Démonlehelet… Nem az a fajtája, mint amikor reggel elfelejt az ember fogat mosni. Hanem az alvilági kábítószer, amelybe akár bele is lehet halni. Ennek a rendkívül addiktív vegyületnek valahogy sikerült átjutnia az emberek világába. De hogyan? Kaylee és Nash mindent elkövet, hogy felszámolják a forrását, és megvédjék tőle a barátaikat – akik közül az egyik már függővé is vált. És valaki más is…

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Jaffa, Budapest, 2014
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155418532 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Kaylee Cavanaugh


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Rachel Vincent: Lélekőrzők

Az eleje szokás szerint lassan indult be, de aztán felpörögtek az események. Komolyan nem értem, hogy miért kell az írónőnek mindig az elejével vacakolnia? Az egész lehetne olyan pörgős és izgalmas, mint általában a vége szokott lenni. Na mindegy..
Egyre jobban kedvelem Kaylee-t, okos, van humora, amit többször is kimutathatna, bátor és önfeláldozó. Bármit kész megtenni a barátaiért, de nem vakon csap bele mindenbe, hanem használja az eszét.
Nash pedig egy gerinctelen, senkiházi barom. Amit ebben a könyvben leművelt, az igen nagy ostobaság volt, részben undorító, részben pedig nagyon veszélyes. Ha ezek után Kaylee megbocsát neki és visszafogadja, hát én komolyan csalódni fogok a karakterében, mert az azért eléggé nyilvánvaló, hogy ami köztük van az nem szerelem, hanem kamaszkori hormontúltengés, vágy.
Én amondó vagyok, hogy hajrá Tod! Te vagy a kedvencem.
A cselekményszál is jó volt, szokás szerint az írónő egy olyan mindennapi problémát vitt bele a történetbe, ami nagyon veszélyes és elég gyakori a kamaszok és fiatal felnőttek körében. Bár nem csak ott. Minden hibát láthattunk, hogy ez mihez vezethet és bár én nem vagyok elégedett a megoldással, vagyis hogy szinte nem is volt megoldás, az írónő jól megoldotta az egészet. Bárcsak a való világban is tehetnénk ilyesmit és legalább egy kis időre megszabadulhatnánk tőle.

Hópárduc P>!
Rachel Vincent: Lélekőrzők

Ez a rész egy kicsivel izgalmasabbra sikeredett az előzőeknél.
Mégis olyan, mintha hiányozna belőle valami kis plusz.
A végére egész izgalmas lett a történet és a szerelmi szál is bonyolultabb.
A cselekmény szál jó, hiszen egy mindennapos problémát próbál feldolgozni, ami veszélyes és sajnos gyakori.
És persze függővég, hiszen jön a következő rész. :)

4 hozzászólás
julcseee P>!
Rachel Vincent: Lélekőrzők

Végre :) Az első részt imádtam, a második részt kevésbé.. És ezt most megint nagyon szerettem. És hogy miért? Mert végre nem TÖKÉLETES a főszereplő pasija. Olyan, aki igenis tud hibázni, méghozzá nagyokat. Persze nem csak ezért szerettem, hanem mert hiába olvastam már több éve a korábbi részeket, ugyanúgy bele tudtam nagyon hamar élni magam, felvettem a szálakat, és végig izgultam a sztorit. Én továbbra is szeretem ezt a sorozatot, és alig várom a következő részt :)

White13>!
Rachel Vincent: Lélekőrzők

Tökre oké volt egynek – kikapcsolt és lekötött. Bírom a főszereplő csaj stílusát.

1 hozzászólás
Skeletrino>!
Rachel Vincent: Lélekőrzők

Ezt a részt is élveztem, szórakoztató volt. Minden karakter hozta a formáját, senkiben sem kellett csalódnom. Amit nagyon várok (aztán lehet hogy semmi sem lesz belőle), az az hogy Alec szerepeljen még, engem az ő figurája kíváncsivá tett, lehetőségeket látok benne, szimpatikus volt. Na akkor …. lássuk mit művelnek Kaylee-ék legközelebb!

Edina_Varga>!
Rachel Vincent: Lélekőrzők

Könyvről könyvre jobb. Ez már igazán tetszett. A szereplők sem idegesítettek. Talán Kaylee is felnő lassan, legalábbis egyre kevesebb eszetlen gondolata, cselekedete volt. Nashben viszont nagyot csalódtam, nem gondoltam volna, hogy ennyire gyenge tud lenni. Remélem sikerül kimásznia a gödörből. Kíváncsian várom a folytatását most.

rafaelo0824>!
Rachel Vincent: Lélekőrzők

Egyre jobb és jobb ez a sorozat! Nash egy mocsok, Tod kedvenc és Avari tök érdekes. Bírtam az új szereplőt, Alec-et is, kíváncsi voltam, mi lesz vele. Kaylee egyre inkább szerethető. Ez a cselekmény eddig a legizgalmasabb, tetszett a démondrog és végül is az is, ami lett az egészből. Ez a világ még mindig nagyon jó, egy-egy könyv felér egy jobb minőségű tinisorozat résszel, ilyet szívesen néznék filmen.

deen>!
Rachel Vincent: Lélekőrzők

Kaylee ez alkalommal tényleg nagyon komoly megpróbáltatáson esik át. Nemcsak a barátai és Nash barátai kerülnek veszélybe a Démonlehelet miatt, hanem az egész bálozó ifjúság. Mégis meglepően gyorsan reagál és ezúttal nem próbál meg mindent maga megoldani. Nash-ben hatalmasat csalódtam, nem gondoltam volna pont róla, hogy ennyire meg tud változni, hogy ennyire semmibe tudja venni a közte és Kaylee történt dolgokat. Tod megint megmutatja, hogy bár halott és kaszás, mégis fontosak neki az élők és végtelenül hűséges. Bár a sorozat nem kezdődött túl jól, most mégis azt érzem, hogy kezd magasabb szintre kerülni, mind a cselekmény, mind pedig a szereplők terén. A történet izgalmas volt és végén bekövetkező események, valamint az igazság, hogy mi is történt akkor, mikor Kaylee nem volt ura önmagának egyszerűen letaglózó volt. A függővég pedig ezúttal nagyon jót tett a cselekménynek.

Vicimaci>!
Rachel Vincent: Lélekőrzők

Ez volt eddig a legeslegjobb rész! Annyira,hogy emiatt felkerül a sorozat a kívánságlistámra!

Végre eltűnt az a monotonitás,helyét izgalom és pörgés vette át! Végig izgultam ezt a részt!
A szereplők közül Kaylee az,aki nagyon sokat változott a jó irányba és most már sikerült megkedvelnem őt,bár ez a hőskomplexus még kicsit mindig zavaró!
Nash… hát most sem lett a szívem csücske,még mindig egy idióta…
Viszont az új szereplő Alec, elég érdekes figurának tűnik,remélem többet megtudunk majd róla a továbbiakban!

Kíváncsian várom a folytatást!

✿ A teljes értékelésért,nézz be a blogomra :3
spoiler

gbrllcaa>!
Rachel Vincent: Lélekőrzők

Nagy ég! Mi ez a könyv? Ez… wáááááááááááá!
Nagyon jóóóóó! Mindenkinek ajánlom! Könnyű, de mégis nehéz olvasmány. Az egyik kedvenc sorozatom lett. Alig várom a negyediket. állítólag nyolc részes, de még nem fordították le mindet. Szép lassan… Sajnos.
5 csillag az összes részre!


Népszerű idézetek

Petra_Nemes>!

– Én csak.. – A homlokomat ráncolva próbálom kitalálni, hogyan fejezzem be a mondatot. Vajon valami jelet küldhettem neki? Véletlenül az „Elegem van a szüzességemből, kérlek, segíts nekem megszabadulni tőle!” feliratú pólómat vettem volna fel?

Petra_Nemes>!

– Ez a zsibbadás áldás? – Ez meg miféle elcseszett nézőpont? -Van fogalmad arról, mit adnék én azért, ha lenne néhány emlékem az anyámról, Nash? Ha tudnám hogyan élt, és milyen érzés volt, amikor meghalt? Te meg egyszerűen eldobod a múltadat!
– Nem erről van szó. – Nash lehunyta a szemét, és mélyen beszívta a hideg, éles levegőt. – Az emlékeimet nem veszítem el. Azok még mindig ott vannak.
– De mit számít, ha már nem érzed át őket?

Ashriver>!

Szerettem volna lefeküdni Nashsel, de nem erre volt szükségem.
Hanem arra, hogy olyasvalaki legyen, aki miatt új öntőformát gyártanak.

4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kaylee Cavanaugh
Petra_Nemes>!

Az embernek nem kell sportolónak lenni ahhoz, hogy tudja, mikor ültetik le a kispadra.

Petra_Nemes>!

Nash az ajtón dörömbölt.
– Kaylee, ne…! – üvöltötte, de túlságosan fel volt dúlva ahhoz, hogy bármelyikünkre bármennyi befolyást ki tudjon fejteni.
Scott mozdulatlanná merevedett mögöttem, miközben ismét az árnyékembert hallgatta. Majd azt mondta:
– Rendben. Viszont ha elszaladsz, akkor azt mondja, hogy ki kellene, hogy belezzelek, mint egy kecskét az oltáron.

Petra_Nemes>!

Milliónyi dologgal kapcsolatban kívántam, hogy bár másképpen csináltam volna.


A sorozat következő kötete

Sikoltók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Rick Riordan: Athéné jele
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
J. R. Ward: Megváltott szerető
J. R. Ward: Halhatatlanság
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Victoria Schwab: Az Archívum
Chloe Neill: Ha eljön a péntek