Lélekmentők (Sikoltók 2.) 201 csillagozás

Második sikoly
Rachel Vincent: Lélekmentők

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kaylee ​Cavanaugh megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni – a Lélektolvajok óta tudjuk, hogy ilyenkor egy láthatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, akár egy lidérc. Amikor azonban a mindenki által irigyelt popsztár, Eden összeesik a színpadon, és Kaylee nem sikít, már biztosra vehető: ennek nyomós oka van. A lányt nem hagyja nyugodni az eset – lóg az iskolából, édesapja szobafogságra ítéli, és még a pasija hűsége is megkérdőjeleződik.

No de mi bolygatta így fel a mindennapokat? A válasz egyszerű: a mit sem sejtő fiatalok hírnévért-pénzért cserébe eladják a lelküket az Alvilágnak, ám a következményekkel nem számolnak. Kaylee minden erejével azon van, hogy megmentse a lelkeket, de azt maga sem gondolta volna, hogy eközben a saját lelkét teszi kockára…

„ – Nem lenne jó, ha a lelked nélkül halnál meg. Ezt hidd el nekem.

Addy lélegzetvétele kapkodóvá vált. Ütőere kiemelkedett a nyakából, és vadul verdesett a félelemtől és az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Jaffa, Budapest, 2013
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155235443 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Tod · Nash Hudson · Kaylee Cavanaugh


Kedvencelte 14

Most olvassa 11

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Ashriver
Rachel Vincent: Lélekmentők

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Ez már sokkal jobb volt, mint az első rész. Bár a szereplők még mindig kiforratlanok, főleg Nash. Most komolyan, simán elmehetne mellékszereplőnek, bár a végén az kiakadása, na az jó volt. De Kaylee nagyot ugrott a szememben. Az igaz, hogy a bűntudat vezérli és ezért kockára tesz mindent, még a saját életét is, de legalább kész áldozatot hozni, hogy megmentsen akár egy életet/lelket is. Tod-ról pedig kiderül, hogy a saját érdekében képes mindent és mindenkit feláldozni. De a végén ez mind hasztalan lesz. Én egy kicsit fennakadtam azon, hogy senki sem üvöltött vele legalább egy sort, azért amit tett, vagyis amit nem tett. Emma pedig kb annyit szerepelt benne, hogy elkérték a kocsiját, meg bemutatták neki Todot. Azt értem, hogy a hangsúly a főszereplőn van, vagyis Kayleen, de azért nem kellene szinte kiírni belőle a szereplőket, akik elég fontos szerepet töltöttek be az első részben.
És akkor ott van még az Alvilág. Imádtam ott lenni. Igazán játszódhatna ott a történet, nekem bejönnek a veszélyes világok, ahol még a növények is vérből táplálkoznak, és az Alvilág minden morbid vágyamat teljesíthetné e téren. Most komolyan, miért nem játszódhat ott az egész történet? Sokkal izgalmasabb lenne!

>!
Szami81
Rachel Vincent: Lélekmentők

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

En ugyan nagyon szeretem a lassan folyo torteneteket, de ezt annyira untam – foleg az elso felet – hogy majd bealudtam rajta. Sok uresjarat es fecseges volt benne, a tortenetet 5 mondatban el lehet meselni.
Brrr…
Egyszeruen fel nem foghatom, hogy irhat ilyet valaki, aki megirta a Stray c. sorozatot, ami amugy az egyik oriasi kedvencem.

>!
Hópárduc P
Rachel Vincent: Lélekmentők

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Hát…nem is tudom.
Lehet, nem leszek ezzel a sorozattal megelégedve, de már úgy vagyok vele, hogy csak végig olvasom.
Azt hittem, hogy kicsit izgalmasabb lesz a második rész.
Haladósnak, haladós, azzal nincs gond, de valahogy nem köti le az olvasót.
A történet nem lenne rossz, de valahogy a szereplők is semmit mondóak.

>!
Edina_Varga
Rachel Vincent: Lélekmentők

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Alakul, de még mindig messze van attól, hogy imádjam.
Kayleeban tetszett az erő, amivel keresztül vitte a terveit. Még akkor is, ha nem úgy alakult ahogy szerette volna. De megint úgy éreztem túl van az ő szerepe misztifikálva. Míg vele ellentétben Nash szerepet sem kap a sokkal több tudasának dacára sem. Nem beszélve a szüleikről. Csak vannak, hogy ellentmondani lehessen nekik. Mert Kaylee megold mindent egyedül, miközben Nash fogja a kezét, Tod pedig kihasználja…

>!
Skeletrino P
Rachel Vincent: Lélekmentők

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Izgalmas, pörgős, hihető.
Nagyon tetszett, hogy gyorsan visszakapcsolódhattam a történetbe, mert már régen olvastam az első kötetet. És ez megtörtént néhány oldal alatt úgy, hogy nem voltak direktbe visszautalások. Főhősnőnk még mindig szimpatikus, talpraesett, gondolkodó fiatal. Tetszett a sztori alakulása, kíváncsivá tett merre tartunk. A végén klassz volt a hoppanálás :D (tutira ez kell hogy eszébe jusson mindenkinek), de olyan Rachel Vincentes volt, szóval élveztem az olvasást, nagyon is.

>!
rafaelo0824
Rachel Vincent: Lélekmentők

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Sokkal jobb volt, mint az első rész, igaz Kaylee és Nash párosát még mindig nem szeretem, de szerencsére nem is volt annyi nyálas rész, mint az elsőben. Tetszett az egész démon biznisz és az Alvilág is. Bírtam, hogy nem fekete-fehér a történet, Tod nem erkölcsileg tökéletes karakter, hanem nagyon is emberi. Kaylee már-már önpusztítóan segítőkész, Nash meg gyakorlatilag csak azért van ott, hogy sápadozzon. Igaza volt az előző részben, a férfi lúdvércek nem valami hasznosak, ráadásul ez a példány agyilag sincs topon… Különben vicces és szórakoztató sorozat ez, tetszik.

>!
Zeraphic
Rachel Vincent: Lélekmentők

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

★ ★ ★ Imádtam ★ ★ ★

Nekem egyre jobban tetszik ez a sorozat.
Megint nagyon izgalmas volt, új kalandba keveredtünk két lúdvércünkkel és a szőke kaszással.
Egy olyan mozzanatot nem tudok mondani, ahol unatkoztam volna.

Kaylee hihetetlen csaj, én iszonyatosan bírom.
Nash továbbra is ott van mellette és imádják egymást.
Tetszik, hogy Kay apja is már benne van a történetben, olyan aranyos ahogy próbálja felvenni a ritmust, mint egy „kamaszlányos apa”.
Valahol megértem a döntéseit, de a háttér ismeretében túlzásnak találtam a büntetést, mellyel „sújtotta” a kis szerelmespárt.
Persze annyira nem hatotta meg őket a dolog, találtak kiskaput.
Mondjuk nem az alvilágra kellett volna nyílnia, de hát abból főzünk, amink van :)))

Rachel Vincent stílusára ráismerek azért. A befejezés hiába jó, azért egy kis keserédesség mindig vegyül a cukormázba. Ennél a szériánál ez azért sokkal gyengébben tűnik fel (szerencsére!), mint a Kóborok sorozatnál, és ezért nem győzők elég hálás lenni :)

Még mindig nem értem ezt a hatalmas lepontozást.
Simán megérdemli a 90%-ot.
Kalandos, nincsenek üres járatok benne, örökké van min izgulni vagy kiért.
A karakterek teljesen kidolgozottak, és újdonságokkal van tele, újabb titkokat ismerhetünk meg állandóan.

Már alig várom a következő részt!!!!
A borító gyönyörű. Illik a regényhez.

>!
Vicimaci
Rachel Vincent: Lélekmentők

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Na! Hát ez már határozottan jobb lett mint az első rész! Még a végén,lehet megszeretem ezt a sorozatot…de ehhez még van mit fejlődnie a dolgoknak!
Az előző részhez képest,ez sokkal izgalmasabb volt…mégis azt mondanám,hogy megmaradt a monotonitás :/
A szereplők közül Kaylee volt az,aki elkezdett a jó irányba változni,a többiek azonban…hát hűek maradtak magukhoz…
Nash,olyan mint egy robot…az egyetlen érzelem,amit kinyilvánít, az a kéjvágy,egyébként meg olyan mintha egy fatuskó szaladgálna mindenmerre Kayleeval. Pl.: spoiler
Tod meg…én eddig őt szerettem a legjobban hármuk közül,erre kiderül hogy egy idióta…Ja,és visszatérve a példámra spoiler

Tehát,összegezve:
Az Alvilági részek ezek voltak a kedvenceim és az a pici kéjvágy Kaylee és Nash között,határozottan jobba tette ezt a történetet.Remélem, a karakterek folyamatosan javulni fognak,mert ez így még gyenge lábakon áll.Úgyhogy karakterfejlődésért és jó sok izgalomért esedezem a kövi részben!

✿ A teljes értékelésért,nézz be a blogomra :3
spoiler

>!
deen
Rachel Vincent: Lélekmentők

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

A szereplőket még mindig kiforratlannak érzem, de a történet egyébként tetszett. Kaylee-t egyszer még a lelkiismerete viszi a sírba. A bűntudata miatt, hogy a nénikéje négy ártatlan lelket küldött az Alvilágba, ahol örök kínzásra vannak kárhoztatva, most mindent kockára tesz, hogy visszaszerezze egy popsztár lelkét. Nash, mint örök mellékszereplő, persze továbbra is asszisztál Kaylee mellett, mondván nem akarja, hogy baja essen, így ha lebeszélni nem tudja, akkor legalább ő is kiveszi a részét a dolgokból. Bár a gondolkozás, ötletelés és a problémamegoldás mindig Kaylee-re jut, Nash inkább csak sodródik az árral. Ezért nem értem, hogy Kaylee apja, miért hiszi, hogy Nash viszi rossz útra a lányát, hát ennyire sem ismerte meg? Tod az egyetlen, akiről kiderülnek dolgok, köztük az, hogy igen számító és a saját céljai érdekében még Kaylee-t is hajlandó feláldozni. Ez esetben viszont Nash hozzáállását nem értem, én tuti leüvöltöttem volna legalább a fejét testvéremnek, ha ilyet tesz. A történet vége viszont szerintem izgalmasabb volt, mint az előző részben, főleg, hogy itt sem sikerül minden úgy, ahogy eltervezték, és kapunk egy kis csavart.

>!
Hencsulátor
Rachel Vincent: Lélekmentők

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Az első résznél is azt éreztem, hogy egynek elmegy, ez most sem volt másképp.
Kaylee és Nash nagyon cukik együtt, ez a nagy szerencséjük. :D Mert a cselekmény most is egy totál felelőtlen döntésből indult, hiszen annyi felnőtt lenne akiktől kérhetnének segítséget, de NEM, ők egyedül mentik meg a „világot”. :D Kis tulzással végig ez az érzés motoszkált bennem. Jó volt, hogy most Tod érzelmesebb oldalát is megis,erhettük, de a befejezés borítékolható volt.


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Szóval, te nem vagy… veszélyes?
Tod hamiskás vigyora ragadozószerűvé vált, olyanná, amilyen akkor volt, amikor két hónappal korábban megismerkedtünk:
– Ó, dehogynem…
– Tod… – figyelmeztettem, miközben Nash rácsapott a karjára, elég erősen ahhoz, hogy fájjon neki.
– Csak nem rád nézve – fejezte be a kaszás vállat vonva. – Én gyakran láttalak, de te engem soha, mert Kaylee azt mondta, hogy ha túl közel kerülök hozzád, a golyóim nélkül fogom végigszenvedni az örökkévalóságot.

172. oldal

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Kapcsolódó szócikkek: Tod
>!
Bálintmoly

Magam előtt láttam az újságcímeket: „Mentálisan labilis kamaszt kaptak el lopott kocsival: azt mondta, egy démont keres.”

163. oldal

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

>!
lepsenyigabi

– Én halott vagyok, Kaylee – lépett Tod az első ajtó felé, amelyhez odaértünk, majd a kilincsre tette a kezét. – Addy ott volt a temetésemen. Nem bukkanhatok fel egyszerűen az öltözőjében két évvel azután, hogy eltemettek, hogy megkérjem arra, hogy ne ölje meg magát. Ez egyszerűen udvariatlanság lenne.

31. oldal

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Kapcsolódó szócikkek: Tod
>!
Sheila_7

– Te halott vagy. Láttalak a koporsódban.
– Tényleg? – fordultam Tod felé, fél kezemet meglepetten csípőre téve. – Várj, te konkrétan befeküdtél a koporsódba?
– Csak egy kis időre – dünnyögte Tod.

43. oldal

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

>!
Sheila_7

… Tod lehelete a nyakamat melegítette, és a lófarkamat borzolta. Milyen fura: ahhoz elég eleven, hogy meleg levegőt lélegezzen, de ahhoz nem, hogy legyen mobilja. Lehet, hogy a halottaknak nehéz előfizetést venniük…

129. oldal

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

4 hozzászólás
>!
Sheila_7

– Remek – leheltem a szememet forgatva. Tod, a kaszásfiú éppen a hősével készül a szemünk láttára találkozni, akiért rajong. Ez már csak akkor lehetne gázabb, ha egy Star Trek-találkozó és egy angol-klingon szótár is szerepelne benne.

24. oldal

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Kapcsolódó szócikkek: Star Trek
>!
Sheila_7

Csokoládéval sokkal kifejezőbben lehet bocsánatot kérni, mint szavakkal.

202. oldal

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

>!
lepsenyigabi

– Ha ennek rossz vége lesz, megöllek – sziszegte Nash, miközben befordultunk a kaszás mögött a mosdóhoz.
– Arról már lekéstél – csattant fel Tod, mielőtt ismét eltűnt.

38. oldal

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

Kapcsolódó szócikkek: Nash Hudson · Tod
>!
Bálintmoly

Nagyon nehéz szobafogságra ítélni olyasvalakit, aki hivatalosan nem létezik. És aki képes átmenni a falakon.

117. oldal

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly

>!
Sheila_7

Tessék, ezt vidd el – nyújtotta hátra a fél karját, kezében a mobiltelefonjával.
– Ez az Alvilágban nem fog működni – mondtam. És még ha működne is, biztosan az égbe szaladnának a roamingdíjak.

227-228. oldal

Rachel Vincent: Lélekmentők Második sikoly


A sorozat következő kötete

Sikoltók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laini Taylor: Füst és csont leánya
Cassandra Clare: Üvegváros
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Richelle Mead: A halál csókja
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Tahereh Mafi: Ne érints
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Patrick Ness: Háború a békéért
Rachel Hartman: Seraphina