Halott ​lelkek (Sikoltók 5.) 51 csillagozás

Rachel Vincent: Halott lelkek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kaylee ​Cavanaugh-t különös képességgel áldotta vagy verte meg a sors: megérzi, ha a közelében egy lélek távozik az élők sorából. Ilyenkor ellenállhatatlan erővel tör fel belőle egy lidérces sikoly. Kaylee ugyanis, bármennyire szeretne az lenni, nem hétköznapi lány…

A nagy sikerű Sikoltók-sorozat ötödik kötetében, a Halott lelkekben Kaylee ismét hátborzongató veszedelmekkel kénytelen szembenézni, és sötét titkok nyomára bukkan. Amikor egy tanítási órán szemtanúja lesz egy osztálytársa vetélésének, még nem sejti, hogy a tragédia okozója szinte karnyújtásnyira van tőle… Kayleenek arra sem jut ideje, hogy feldolgozza a látottakat, amikor szerelme bátyja, a kaszás Tod elárulja neki: ő a következő a holtak listáján. Egy hete marad, hogy elvarrja maga körül a szálakat – amelyek azonban egyre inkább összekuszálódnak.

Nem elég, hogy a magánélete mind viharosabb fordulatokat vesz, és fiújával, Nash-sel sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezte, Kaylee arra kezd… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Jaffa, Budapest, 2016
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155609503
>!
Jaffa, Budapest, 2016
340 oldal · ISBN: 9789634750369 · Fordította: Farkas Veronika

Kedvencelte 11

Most olvassa 1

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

deen>!
Rachel Vincent: Halott lelkek

Lehet, hogy furán hangzik, de ez a sorozat úgy tűnik, az ötödik részben vált végre olyanná, amire azt mondom, hogy na, ez jó volt. Végre kiforrta magát. Kaylee ezúttal a halállal néz szembe és nem csak átvitt értelemben. Elgondolkoztam vajon az emberek többsége mit csinálna, ha megtudnák, hogy már csak hat nap maradt az életükből. Valószínűleg ugyanazt, mint Kay, egy kicsit megőrülnének. Kay azért próbál ésszerűen gondolkodni, és elterelni a gondolatait az elkerülhetetlenről, nem akar keseregni, inkább megpróbálja elrendezni a dolgait. Na, meg persze elkapni egy álcázott démont. Szomorú volt ez a rész, de végre kiteljesedhettek az érzelmek is. Nash-t sajna eddig sem kedveltem, és most tényleg meg is utáltam. Sabine is már idegesítő volt az állandó, Nash csábítással. Egyedül Tod képes megérteni Kaylee-t és normálisan viselkedni. Örültem, hogy Kaylee szeme végre felnyílt és jutott neki egy kis boldogság is a szörnyűségek között. És végre az is kiderült, spoiler, ami sok mindent megmagyaráz. A cselekmény pörgött és izgalmas volt, nem hagyott időt a kesergésre, és a vége szerintem jó kis fordulatot hozott. Remélem hamarosan jön a következő rész, mert most lesz csak igazán érdekes a történet.

Hópárduc P>!
Rachel Vincent: Halott lelkek

Az összes közül ez a rész tűnt a legizgalmasabbnak. Bár, Nash viselkedése a végén nem volt túl szimpatikus, de jobban is rendezhette volna ezt vele Kaylee. Ha őszinte lett volna magához, akkor nem hitegeti a fiút…
A szerelmi vonal teljesen összekuszálódott, a végére kitisztul.
Kaylee-nak kicsit erőltetett volt az a szerep, hogy „mindent szeretnék elrendezni mielőtt meghalok, de az nem érdekel, hogy én meghalok”…nekem ez annyira nem volt szimpatikus.
A sorozat végére értem. Nem hiszem, hogy a kedvencem lesz.

meteoritastar>!
Rachel Vincent: Halott lelkek

Basszus!!!!!!
Én ezt imádtam és megkönnyeztem *-* *-*

Mint ahogy látszódik is az első két mondatomból, hogy ez a rész nagyon jó volt. A legjobb eddig a sorozatból.
Pedig, ahogy alakult a romantikus szál, azt hittem, hogy nem fog tetszeni. Igaz, kicsit szomorú voltam miatta, de ennek így kellett lennie. Nagyon is ;)) ;))
spoiler
spoiler
A történet alakulása is tetszett. Mielőtt elkezdtem volna olvasni, nem ismertem a fülszövegét, így sokszor megtudott lepni. Bár nagyon nyilvánvaló volt, hogy ki fog az életükre törni most, de így se volt unalmas a könyv. Tetszett.
A vége meg…. Huhhaaaaa. Gondoltam, hogy lesz valami és nagyon nagyon reménykedtem, de meglepett *-* *-*
És természetesen meg kell említenem Todot is. Nem tudok rola mást írni, csak ha eddig nem kedvelted, most már fogod, ha pedig eddig is kedvelted, akkor Imádni fogod :D :D

Igaz, hogy ennek a résznek szép lezárása lett, de Nagyon örülnék, ha minél előbb jönnének a folytatások.
spoiler

julcseee P>!
Rachel Vincent: Halott lelkek

Ez a rész volt az a rész, ami meglepetésekkel téli volt, mert hát basszus:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
Én az elejétől fogva imádtam és ez így is maradt az 5ik részre is.
Valaki mondja h hamarosan jön magyarul a folytatás légyszi :)

PEvice>!
Rachel Vincent: Halott lelkek

Érdekes volt. Fordulatokban gazdag. Furcsa volt látni, hogy régi kapcsolatok szét mennek és helyette újak jönnek létre. Hogy a múlttal és jelennel is szembe kellett nézni.
Vagyon mi lesz a mi kis lúdvércünk feladata mostantól? Ide a következő könyvvel! :)

rafaelo0824>!
Rachel Vincent: Halott lelkek

Az eddigi legjobb kötet! Romantika terén végre megtörtént, amire vártam, és mennyire jó volt már! Tetszett, ahogy Kaylee kezelte a halálhírét, sokkal komolyabb már, mint az első kötetben, bár más részről mit sem változott. Nash micsoda hisztigép, nem sajnáltam egy cseppet sem, Sabine még mindig fura. Persze már megint a suliban történt valami fura, ami végül is érthető Avari miatt, de azért már kicsit sok. Mindenesetre szuper rész volt, imádtam az egészet, főleg a végét. Alig várom a következő kötetet!

viv_bruto>!
Rachel Vincent: Halott lelkek

Ladies and Gentlemen…íme, a sorozat legeslegjobb része!
A történet pörgött,eseménydús és fordulatokban gazdag volt. Imádtam! ❤
Gyere már kövi réééész!!!!!!!!

✿ A teljes értékelésért,nézz be a blogomra :3
spoiler

2 hozzászólás
kinga_cs>!
Rachel Vincent: Halott lelkek

Kedvenc kötet eddig! Minden egyes részét imádtam.
Ez a „meg fogsz halni” szál annyira zseniális volt, végig feszültségben tartott, és nem tagadom, sokszor el is sírtam magam.
De a nyomós ok, amiért igazán kedvenc lett az spoiler, és hogy végre felnyílt Kaylee szeme. A végében pedig az a kis csavar kicsit megőrjített :D

Egyébként, plusz pont ennél a sorozatnál, hogy nem csapta össze eddig a kötetek végét úgy az írónő (vagyis talán az elsőnél éreztem kicsit, hogy igen), mint a Vérmacskák sorozatnál.

Paulina_Sándorné P>!
Rachel Vincent: Halott lelkek

Hasonlóan élveztem és tetszett a történet, mint a legelső rész. Számomra visszahozta a színvonalat, amit vártam már. Örültem neki, hogy Nash spoiler Tod-ot imádom. Eléggé megrázó volt számomra a történet, nem gondoltam volna. Mikor elmondta Tod, megállt bennem az ütő. A végén meglepődtem, de bíztam benne, hogy spoiler

Nana_Chan>!
Rachel Vincent: Halott lelkek

Kedvenc könyvsorozatom, és ezzel a résszel az is marad örökre. Elmagyarázhatatlan az az érzés, amit ki tud belőlem váltani. Az érzelmeket – amiket az írónő leírt benne – teljesen átéltem, mintha velem történt volna. spoiler Végig érdeklődést megőrző cselekmény, nem csak egy eseményszálra korlátozódó huzavona. A matektanár, a különleges „halál” esetekkel, a furcsa szövetségek, kérések, ajánlatok, ígéretek és kitartó barátságok. A szerelmi szál, amire mindig is vártam, hogy kialakuljon. A csalódottság, amit Nash gyengesége okozott… Minden úgy volt tökéletes, ahogy le lett írva. Lehet túl elfogult lettem ezzel az öt résszel kapcsolatban; képtelen lennék bármilyen hibát találni benne. Egy rossz dolgot sem tudnék mondani erről a részről (vagy a sorozatról). Teljesen belopta magát a szívembe.


Népszerű idézetek

julcseee P>!

A halál pillanatában mindenki egyedül van. Ezt biztosan tudtam, ha mást nem is.

agi452>!

Te vagy a legfényesebb dolog, amit valaha láttam, Kaylee. Olyan vagy, mint egy gyönyörű tűzgömb, ami szikrákat hány a világba, és ragyogóan lángol, pusztán az akaraterejével visszatartva a sötétséget. És mindig is tudtam, hogy ha odanyúlok, ha megpróbállak megérinteni, akkor megégek. Mert te nem az enyém vagy. Nekem nem lenne szabad éreznem ezt a tüzet. Nem lenne szabad akarnom. De akarom. Annyira akarlak, Kaylee, mint még soha semmit. Soha. Akarom a tüzet, akarom a melegét és a fényét, és azt is akarom, hogy megégessen.

viv_bruto>!

A halál viszont a nagy igazságosztó. A halál előbb-utóbb mindenkiért eljön…


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Meg Cabot: Elhagyatva
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Victoria Schwab: Az Archívum
Chloe Neill: Ha eljön a péntek
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja