Alpha ​– Alfa (Vérmacskák 6.) 251 csillagozás

Rachel Vincent: Alpha – Alfa

A Tanács új, gátlástalan feje határsértéssel, emberrablással, gyilkossággal és árulással vádolt meg engem, Jace-t és Marcot. Hát igen, elfoglaltak voltunk mostanában. Most azonban ideje, hogy a saját kezünkbe vegyük az igazságszolgáltatást, megbosszuljuk a bátyám halálát és kivágjuk a Tanács szívében terjedő rothadást.
Nem lesz könnyű. A veszteségek elkerülhetetlenek, de megesküdtem, hogy mindenáron megvédelmezem a falkámat. Marckal az oldalamon – és célkereszttel a hátamon – haladok előre a végső leszámolás felé, amely mindent végleg megváltoztat majd.

Rachel Vincent: Alpha

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991701 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991718 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Marc Ramos · Faythe Sanders · Jace Hammond · Greg Sanders · Elias Keller · Kai · Mercedes (Manx) Carreño · Owen Sanders · Calvin Malone


Kedvencelte 53

Most olvassa 8

Várólistára tette 98

Kívánságlistára tette 112

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Rachel Vincent: Alpha – Alfa

Tetszett, bár nem volt olyan hibátlan, mint a 4. és 5. rész. Itt már több dolog felötlött bennem, ami idegesíteni kezdett. Az első, ami hatalmas csalódás is egyben, hogy elmaradt az epilógus. Annyira jól nem lett minden elrendeződve a történet végén, így örültem volna egy kis betekintésnek még. Egy csomó nyitott kérdés maradt.A második, hogy baromira el lett húzva a csata.. A könyv egészében erre készültünk… A csata a nagy horderejéhez képest, pedig szinte egyáltalán nem követelt áldozatokat. Volt veszteség, gyász a könyvben, de többre számítottam. Az pedig egyszerűen borzalmas, hogy kb. az utolsó 10 oldalban történt a lényeg.
Szerintem ez a kötet izgalomban is elmaradt a többitől.
Nem bántam meg, hogy elolvastam a sorozatot, azonban jobb befejezést vártam.

6 hozzászólás
DarknessAngel>!
Rachel Vincent: Alpha – Alfa

Hát itt van, ez is megérkezett, a rettegett és egyben várva várt befejezés. A Shifters az egyik kedvenc sorozatom, és komolyan mondom, muszáj volt megsiratnom, hogy befejeződött.
A könyv tele van szívszaggató jelenetekkel, és nem csak azért, mert Faythe választás elé került két szerelme között. Számítottam is rá, hogy ebben a részben több szereplőtől is el fogunk búcsúzni, de attól még pokolian fájt.
A választás Jace és Marc között iszonyatosan elhúzódik, a háború pedig már az ajtón kopogtat… szóval, nem csoda, hogy már én is a falat kapartam. Legszivesebben mindent törtem, zúztam volna, már csak azért is, mert Marc annyira szenvedett, és a remény is veszni látszott.
Viszont egyszerűen imádtam a könyvet, mert nem lehet azt mondani, hogy nem volt jó. Igen, alaposan megjártam a kínok kínját Faythe-szel és a többiekkel, de azért, hogy a végén minden elrendeződjön, és jóra forduljon, határozottan megérte.
Faythe igazi alfa lett, kiérdemelte, megharcolt érte, és még ha el is bukott, sosem adta fel.
♥Marc pedig… hát, ő marad az én örök szerelmem.♥ Akárki mond akármit, ő és Faythe összetartoznak.
Amit nagon-nagyon sajnálok, hogy nem kaptunk semmi epilógust, pedig nem egyszer álmodtam már róla. Annyira vártam, hogy majd miután Faythe végre választott, és a háború is befejeződik, majd lesz egy szép „10 év múlva” rész, ahol mondjuk Faythe már anya lenne, és az elsőszülöttje egy kislány lenne.
Szerintem tök jó lett volna, de sebaj. A könyv mindeképpen ment a kedvencek közé :)

1 hozzászólás
catilde>!
Rachel Vincent: Alpha – Alfa

Hát vége van,ennek amit annyira szeredtem és úgy a szívemhez nőt. Ebben a befejző részben tényleg minden szerepelt szerelem,szenvedély,barátság,harc és veszteség.
Nagyon jó befejezést kaptunk. Hihetetlen az írónő, ahogy elhúzza a Jace és Marc közötti választást.A végén én még egy pár oldallal még olvastam volna még tovább.De is a végére minden helyére került és most én is a világot is átölelném, mert ez a sorozat mindig is a kedvenceimhez fog tartozni és mindenkinek csak ajánlom.

1 hozzászólás
Fay>!
Rachel Vincent: Alpha – Alfa

Rachel Vincent kitépte a szívemet és megetette a vérmacskáival.

9 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Rachel Vincent: Alpha – Alfa

Vérmacskák 6

Ez sem volt kevésbé izgalmas mint a többi rész, tetszett is, bár szerintem a vége eléggé össze volt csapva.
Volt sok küzdelem, véres csaták és a szerelmi háromszög sem maradt el, ami felettébb csípte a szememet.
Elhiszem, hogy talán lehet egyszerre két fiúba is beleszeretni, bár általában a második kiüti az elsőt és próbálta a szerző felkészíteni az olvasót, hogy a lány bármelyiküket válassza, legyen rá magyarázat, de engem ez egyáltalán nem győzött meg. Midegy nem írom ide, végül hogy alakult, mert spiler lenne. Ha valakinek van türelme olvassa el.
Én azért örülök, hogy túl vagyok ezen a sorozaton, egyáltalán nem lett kedvenc.

Viktória_Erdei P>!
Rachel Vincent: Alpha – Alfa

Azta, de izgalmasra sikeredett a vége, volt itt bőven akció. Faythe választásával teljesen egyetértek, végre döntött a két fiú között. Faythe személyisége könyvről könyvre fejlődött. spoiler Egy epilógust még írhatott volna az írónő.

1 hozzászólás
wzsuzsanna P>!
Rachel Vincent: Alpha – Alfa

Abszolút méltó befejezése volt a sorozatnak, tartogattam is egy ideig, hogy sokáig kitartson.:) A szereplők nagyon a szívemhez nőttek az első rész óta, nehéz volt elengedni őket. Azt hiszem, ebben az ifjúsági-alakváltós kategóriában sokáig a kedvencem marad még. A cselekmény néhol annyira pörgős, hogy rendesen izgultam, hogy mi lesz, ugyanakkor voltak meghatóbb részek is, és persze fergeteges poénok. A szerelmi vonalért még mindig haragszom egy kicsit, de összességében elvitt annyira a történet, hogy meg tudjam bocsátani.

Szami81>!
Rachel Vincent: Alpha – Alfa

Igen, igen, igen! Kedvenc lett ez a resz is.
Szanaszet sirtam a fejemet es meg azt is elerte az irono, hogy bar a befejezes tokeletes ellentete annak, mint amit szerettem volna, megis imadom minden sorat!

perpetua P>!
Rachel Vincent: Alpha – Alfa

Ez a könyv remek lezárása ennek a fantasztikus sorozatnak. Most már csak az a baj, hogy nagyon fog hiányozni Faythe és a falka. :(
Már a legelső lap megnevettetett, igazán jól kezdődött ez a rész. :) A feszült hangulat végig megvolt, hiszen Malone továbbra is meg tudott lepni. Eddig is láthattuk milyen hataloméhes, szörnyű alak, de tagadhatatlan, hogy a céljai elérésének érdekében nagyon találékony és ötletes tud lenni.
Már majdnem tövig rágtam a körmöm, annyira izgultam, hogy mi lesz a tanács ülésén. Nagyon jól átéreztem, hogy mit érezhet Faythe és a többiek, hogy milyen tehetetlenek a felsőbb hatalommal szemben. Mégse adják fel, harcolnak a végsőkig. Emiatt, eszméletlenül eseménydús és fordulatos lett ez a könyv. Az igazán jó, nem rövid összecsapásokat szoktam szeretni egy történet végén. Itt egy szavam se lehet, sőt tulajdonképpen olyan, mintha több csúcspontja is lett volna. Egyik pillanatban azt hittem, hogy megnyugodhatunk egy kicsit, átgondoljuk a dolgokat, de a következő percben Malone újabb lépése miatt ismét káosz lett.
És, hogy igazán boldog legyek a szerelmi szál se került háttérbe. Faythe belebonyolódott egy szerelmi háromszögbe, és teljesen megértem, hogy mért esett nehezére a választás. De így még az utolsó könyvben is kaptunk érzelmes párbeszédeket Jace-el és Marc-al is.
Még meg kell említenem Faythe személyiség fejlődését is. Én már az első könyvben megkedveltem, láttam benne a sok lehetőséget. Hat rész alatt, pedig teljesen éretté vált, felnőtt, felkészült a rá váró feladatra. Megtanulta háttérbe szorítani a fölösleges dolgokat, és a falka érdekeit került az előtérbe. A végsőkig küzd a falkáért és a szeretteiért. Nagyon jó alfa fog válni belőle, még ha kicsit tanulnia is kell még hozzá.
Igazán nagyon szerettem ezt a könyvet. Tele volt örömteli és szomorú momentumokkal is, és még izgalmas is volt. Tényleg szeretném még tovább olvasni ezeknek a macskáknak a történetét. :(

tündérrózsa>!
Rachel Vincent: Alpha – Alfa

Nem akarom, hogy vége legyen! És nem akarom, hogy ÍGY legyen vége! Pedig tudom, hogy máshogy nem lehet. Tudtam azt is, hogy el kell jönnie ennek a pillanatnak is, de nem akarok még elszakadni a falkától. És… nem megy az értékelésírás :S talán holnap…

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

– Szeret téged – vetett Marc a válla felett egy pillantást Jace-re. – De én jobban. Ő képes lenne elszakadni tőled, ha muszáj, és csak a szíve törne össze, de életben maradna, és képes lenne újra szeretni is. Én nem. Amióta először megcsókoltalak, nincs más, csak te. Sem az ágyamban, sem az életemben, sem a szívemben. És nem is lesz soha.

401. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Marc Ramos
3 hozzászólás
DarknessAngel>!

– Ne bonyolítsd túl a dolgot azzal, hogy számolgatod, ki szeret a legjobban, vagy kinek van rád nagyobb szüksége. A végén úgyis egyetlen kérdés marad: ki az, aki nélkül nem tudsz élni.

61. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Greg Sanders
Faythe P>!

– Faythe, te vagy az egyetlen lányom. Mindenkire emlékszem, aki valaha fájdalmat okozott neked.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Greg Sanders
DarknessAngel>!

– Azt akarom, hogy eléggé megbánd és közöld vele, hogy vigye a bájait valaki más barátnőjéhez. Azt akarom, hogy esküdj meg: hogy egyedül engem akarsz, most és a jövőben, és hogy soha többé rá se nézel másra. Azt akarom, hogy akarj engem. Annyira, mint én akarlak téged.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marc Ramos
3 hozzászólás
perpetua P>!

– Tudom. Úgy tűnik, még jobban, mint ahogy te magad. Faythe, mi összetartozunk. Ezt azóta tudom, amióta tizenöt éves korodban rájöttél, hogy képes vagy egyazon mondattal felbosszantani és megnevettetni. Jobban ismerlek, mint bárki is fog az életedben. Tudom, milyen rémálmok riasztanak fel az éjszaka közepén. Tudom, hova mész, hogy egyedül legyél, amikor együtt indulunk futni, és elszakadsz tőlünk. Tudom, hogy pontosan olyan kemény vagy, amilyennek a világ számára mutatod magad, azonban legbelül rettegsz. És azt is tudom, hogy ez a félelem még soha nem gátolt meg benne, hogy véghezvidd, ami a szívednek fontos. Hát akkor miért viszed véghez ezt is?

30. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Marc Ramos
DarknessAngel>!

– Szeretnélek megcsókolni. – […] – Attól, hogy Marc nem ér hozzád, nekem még szabad, nem? Belőlem hiányzik ez az önuralom, és komolyan, nem is értem, mire jó. Azzal kellene lenyűgöznünk, hogy meddig bírjuk ki az érintésed nélkül? Mert ha erről szól a játék, én inkább veszítenék.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jace Hammond
Tamlilla>!

– Mindkettőt szereted, de az egyik elvesztését nem élnéd túl. Azt válaszd, amelyik nélkül nem tudnál élni!

perpetua P>!

– És Marcot is szereted?
– Jobban, mint elmondhatnám. Ő a szikla a talpam alatt, erős, állandó, támaszkodhatok rá… Hamarabb tudja nálam, mire van szükségem, és hajt, hogy keményebben dolgozzak, legyek még jobb. Kihívást jelent, feldühít, tüzet gyújt a lelkem mélyén. És soha, de soha nem hagyott cserben. Néha úgy érzem, egyedül miatta ver még a szívem. Annyira szeretem, hogy mindennap belehalok kicsit, mert nem mosolyog rám, nem érint meg. Meg sem ölel. Most már távolságot tart. És Jace-nek is muszáj, mert valami különös, törékeny fegyverszünet van köztük, ami nem
igazán működik, de annál több eszem van, mint hogy megtöressem velük. De a végén engem fog összetörni.

4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · Jace Hammond · Marc Ramos
Faythe P>!

[…] Az új szerelem viszont elég mély sebeket is képes begyógyítani.

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Greg Sanders
Fay>!

A szerelem nem azért van, hogy összetörje az ember szívét.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faythe Sanders · szerelem

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Gail Carriger: Szívtelen
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király