Add ​a lelkedet (Sikoltók 4.) 53 csillagozás

Rachel Vincent: Add a lelkedet

Kaylee ​Cavanaugh sehogy sem tud zöld ágra vergődni Nashsel – úgy érzi, se vele, se nélküle nem megy. Ráadásul nem tehet úgy, mintha mi sem történt volna… Amikor azonban Nash volt barátnője is feltűnik a színen, kapcsolatuk végképp kiismerhetetlenné válik. Sabine ugyanis a fejébe veszi, hogy ha törik, ha szakad, visszaszerzi magának a fiút.

Csakhogy Sabine nem egy egyszerű, hétköznapi lány, hanem egy mára, a rémálmok eleven megtestesülése. Miközben áldozata alszik, a legmélyebb félelmeket is képes kiolvasni a lelkéből, hogy aztán rémálmokat szőjön belőlük. Sabine a rettegésből táplálkozik, és kész halálra ijeszteni Kaylee-t vagy akár az egész iskolát, hogy megkaphassa, amit – pontosabban akit – akar…

„Sabine úgy bámulta Nasht, mintha ő lenne az egyetlen fénypont egy igen-igen sötét helyen. A fiúm viszonzásképpen úgy méregette Sabine-t, mintha bonyolult rejtvény lenne, amit meg kell fejtenie. Ismertem ezt a pillantását – engem is így figyelt, amikor először hallott… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Jaffa, Budapest, 2015
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155492761

Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

deen>!
Rachel Vincent: Add a lelkedet

Azt hiszem, egy kicsit másképp látom ezt a részt, mint a többiek. Érzelmileg eléggé túlfűtött volt ez a rész, főleg ha a rengeteg féltékenykedést és irigységet nézzük. Kaylee kicsit szét van esve, mert bár a szíve Nashhez húzza, az esze azt súgja, hogy még nem áll készen arra, hogy újra megbízzon a fiúban. Nash megértően áll a dologhoz, egészen addig, míg titokzatos módon fel nem bukkan az exe Sabine, aki fenekestül felforgatja Kaylee terveit. Ráadásul nem is bánik Kay-jel kesztyűs kézzel, mindent megtesz, hogy Nash ismét az övé legyen. Nash pedig, aki alig bír talpon maradni a függőség szorításában, képtelen megoldani a két lány között kialakult helyzetet. Vagy nem is akarja, hiszen az ő szempontjából a lényeg, hogy ne maradjon egyedül, és ez nálam Nasht eléggé a létra alsó fokára küldte. Miközben Kaylee egyszerre próbál megküzdeni a nem komplett exbarátnővel és próbálja kitalálni, hogy mire van szüksége, az iskolában újabb halálesetek történnek, amik egyértelműen egy ember fele mutatnak. Nagyon olvastatta magát a történet, és kellőképpen izgalmas is volt, azt leszámítva, hogy néha mindegyik szereplőt agyhelyen tudtam volna ütni, még Todot is, aki aztán kéretlenül osztogatta a tanácsait és kavart bele a dolgokba, aztán pedig vonogatta a vállát. A könyv vége azért tartogatott egy pici meglepetést is, olyan Alvilágosan. Kíváncsi vagyok a következő részben hogyan alakulnak a szereplők kapcsolatai.

PEvice>!
Rachel Vincent: Add a lelkedet

Az első négy részt itt szeretném értékelni. Nagyon tetszett eddig a sorozat gyorsan kiolvastam őket. Kedvencem lett alig várom, hogy októberben hozzájussak az 5. kötethez:)
Minden résznek megvolt a maga sajátossága a maga izgalma. Tetszik, hogy nem ismételte magát az írónő részekként, így nem vált unalmassá. Mind a 4 könyv elejétől végéig cselekményekben, fordulatokban gazdag.
Kay a főhős számomra egy ideális szereplő. Barátaiért hozzá közelállókért mindet feláldoz sőt még az ismeretlen idegenekért is mindet kockára tesz.
Párja Nash nosss ő nem tudom mit gondoljak eddig róla…teljesen pozitív véleményem nincs még. Nagyon érdekes és összetett személyiség. Az első részben oda voltam érte a másodikban már kevesebbé, a harmadikban haragudtam rá végig sejtetem, hogy valami rosszba keveredett ő is. Negyedik részben megérdemelte Kay távolmaradását szerintem többet keltett volna bizonyítania.
Emma tökéletes barátnő:)
Tod imádni való testvér. Nekem ő az egyik kedvenc férfi szereplőm.
Alec aki aki a 3. rézben jelent meg és ebben a 4. részben jelentős szerepet kap, remélem beilleszkedik a társadalomban. Nagyon szurkolok neki!
Kay apját még nem sikerült megfejtenem. Kay nagybátya is szimpatikus.
A fiúk édesanyja Harmony nagyon a szívemhez nőtt!
Addy áldozata a testvérért megríkatott remélem az eddigi 11 részes sorozatban sikerül kiszabadulnia a gonosz keze alól.
Sophi viselkedése az elején érthetetlen volt nem is volt rá oka, de az édesanyja halála után érthető. Remélem az apja felvilágosítja és felnő szellemileg.
Scott .. bízom benne, hogy egyszer megszabadul Avaritól, mert szerintem nem igazságos hogy Nash ilyen „kicsivel” megússza ő meg diliházban van.
Sabinet még nem sikerült megfejtenem. Nem egy szimpatikus személy. bízom benne hogy Kay és Nash párossal zárul a sorozat és ez a mára is megtalálja a lelki békéjét.
Nagyon jó volt eddig a sorozat. Amint kiolvastam az egyes részeket egyből tovább adtam egy olvasni szerető, de nem könyvmoly barátnőmnek…ő sem bírja letenni :) Töbette nem szeretnék íri nem akarok spojjlllleeerezni :D

Ashriver >!
Rachel Vincent: Add a lelkedet

Ez most visszavett a színvonalból. Kaylee-t még mindig bírom, de Nash…pff… irritál a jelenléte. És most feltűnt az ex is. Sabine egy jópofa, humoros csaj, aki Kaylee-val a legjobb barátnő is lehetne, ha nem lenne Nash. Megértem az indítékait és tisztelem is őt, remélem, hogy megkapja a boldog véget, mert igazán ráférne és jobbat érdemelne Nash-nél. spoiler És aztán ott van még Tod. Drukkolok neki és annyira igaza van Kaylee és Nash kapcsolatát illetően. Jó meglátásai vannak.
Mint mindig, a végén történek a jó dolgok, indulnak be az izgalmak, és jön elő a veszély.
Mondottam volt vala, jobb lenne ha az írónő rászokna arra, hogy a történetei elejét is izgalmasabbá tegye, úgy mint végét.

Hópárduc P>!
Rachel Vincent: Add a lelkedet

Igazából nem tudom hová tenni ezt a sorozatot.
Ez a rész izgalmasabb volt, haladni is lehetett vele.
A szerelmi szál már végképp összekuszálódott.
A hősnő egyáltalán nem szimpatikus, hogy ezen tud-e változtatni az író a következőben?…..
Nem hiszem, hogy kedvencem lesz ez a sorozat, de most már végig olvasom. :)

rafaelo0824>!
Rachel Vincent: Add a lelkedet

Vannak olyan könyvek, amiért az ember beáldozza az alvást, ezt pont olyan volt. Amikor befejeztem az előző kötetet, gondoltam belenézek ebbe, aztán már vége is lett, jóformán egyszuszra kiolvastam. Egyre jobban tetszik ez a sorozat, bár ebben a részben magasabbra hágott a tinidráma, mint vártam. Kaylee megőrjített ezzel a megbocsátósdival, Nash pedig a szánalomra méltó jaj, nézd, hogy szenvedek, ez végső soron azért van, mert szeretlek, de nyugi nem hibáztatlak, azt megteszed magad és pár másik is…. Sabine az új szereplő nekem nagyon ellenszenves volt végig, de Alec tetszik. Tod meg, fú, de jó, hogy tudok olvasni a sorok között! A cselekmény elég érdekes volt, még akkor is, ha erősnek érzem ezt a halhatatlan démon csak ezt az egy darab szerencsétlen lúdvércet akarja, senki mást. Meg az is érdekes, hogy minden csak ott történik a környékükön, remélem erre lesz magyarázat a későbbiekben nem csak a véletlen műve. Akárhogy is, örülök, hogy elkezdtem ezt a sorozatot, alig várom a többi részt!

julcseee P>!
Rachel Vincent: Add a lelkedet

Nem tudom említettem-e már, hogy szeretem ezt a sorozatot? (Asszem' az összes rész értékelésébe belevettem :D )
Vannak hibái persze, de engem ez cseppet sem zavar. Valahogy általában évek telnek el nálam egy-egy rész olvasása között, de most csak pár hónapja olvastam az előző részt, így szerencsére most nem kellett felidéznem a történteket mert mindenre emlékeztem. És de jó volt. Minden egyes részben megküzdenek az alvilággal.
spoiler
Nash és Kaylee huzavonája azért bevallom egy nagyon picikét engem is zavart már, mert bakker, értem a dilemmát, tökre, tényleg, de legyünk már kicsit döntésképesek.
És már jöhet is következő rész :)

kinga_cs>!
Rachel Vincent: Add a lelkedet

Vaciláltam a 4 és a 4,5 csillag között, de arra jutottam, hogy megérdemli azt a plusz 0,5-et.
Nagyon élveztem olvasni, ez a kötet már megüti a mércét, amit az első támasztott. Egyetlen negatívumot tudok csak mondani rá, ami viszont idegesített és ez Kaylee: időnként olyan bosszantóan viselkedett, mert neki csak azért is oda kellett minden egyes alkalommal mennie Sabine-hoz, miközben egyébként utálja meg minden. Persze, enélkül nem lettek volna frappáns párbeszédek és cicaharcok, úgyhogy nem tudok haragudni, csak olvasás közben zavart.
Alig várom már, hogy olvasshassam a következőt! spoiler

Ui: ebben már nem voltak tömegével az elírások, egyszer fordult elő, hogy Nash helyett Tod lett írva. Haladás.

Petra_Nemes>!
Rachel Vincent: Add a lelkedet

Maga a sorozat még mindig nagyon tetszik, sőt még ennek a résznek a cselekménye is, de Kaylee szenvedése nagyon nyomasztó volt. Tod tanácsától kezdve már annyira mindegy volt nekem, hogy végleg elengedi, vagy visszafogadja Nash-t, de már annyira untam a döntésképtelenségét, hogy a párnába ütögettem a fejem.
Sabine-t kifejezetten megkedveltem, akárhogy is, ő folyton jó tanácsokkal látta el Kaylee-t. A viselkedése is teljesen érthető volt. Tényleg jó barátnő válna belőle. A vége felé elkezdtem neki drukkolni.
Kay-jel is együtt éreztem egy kicsit, még az előző részben ért sérelmek miatt, hogy Nash pont az ő vele közös emlékeit adta el. Sőt még az ambivalens érzésivel is tudtam azonosulni. Valószínűleg azért bosszantott ennyire, mert bennem is vannak hasonló érzések.
Nash-t pedig végig tiszteltem, amiért kitartott egy olyan lány mellett, akitől folyton csak hideget kapott.

Paulina_Sándorné P>!
Rachel Vincent: Add a lelkedet

Hát nem tudom, nem igazán tudom hová tenni ezt a könyvet. Egy fokkal jobban tetszett, mint az előző rész. Pörgősebb, haladósabb volt most a történet. Kaylee döntésképtelenségét néhol megértően, néhol a falnak tudtam volna menni tőle. Tod, bár brutálisan őszinte volt Kaylee-val, kezdem nagyon megkedvelni. Nash, hát?! Sabine-t értem is, meg nem is, de nem szimpatizálok vele.

Vicimaci>!
Rachel Vincent: Add a lelkedet

Visszaesés…ez a szó jellemzi ezt a könyvet!
Csalódott vagyok,mert többet vártam volna! Az egész rémesen idegesítő volt,a falra másztam Nashtől és Sabinetól!
Könyörgöm…a csaj rá van mozdulva teljesen Nashre és ő mit csinál? Semmit! Hát eddig sem volt a szívem csücske,most viszont kifejezetten megutáltam!
Sabine meg egy igazi $@!%,igazából összeillettek Nashel…
Kayleet igazán megkedveltem,főleg akkor, spoiler Viszont eléggé idegesítő volt,ez a döntés képtelenség Nashel szemben.
A kedvenc karakterem azonban Tod lett. (mondjuk maradt) Mindig jókor volt jó helyen.

Pozitívum,hogy az Alvilág,még mindig hátborzongató,még mindig tevékenykedni próbálnak a démonok,még mindig vannak hullák! Remélem ez így is marad! (mondjuk ezt a megszállásos dolgot hanyagolhatnák már) És különösen remélem azt,hogy Sabine felfordul vagy ilyesmi,mert nagyon nem lenne jó,ha tovább folytatódna ez a szerelmi háromszög.

TEAM Tod+Kaylee :3 ❤❤

✿ A teljes értékelésért,nézz be a blogomra :3
spoiler


Népszerű idézetek

Vicimaci>!

Úgy nem nyerhetsz, ha be sem szállsz a játékba…

julcseee P>!

– Mi ő? – tudakoltam összeszorult szívvel, miközben azt figyeltem, ahogy a többiek az asztalunkat takarítják.
– Ő a legrosszabb rémálmod, Kaylee. – Tod homlokán elmélyültek a ráncok. – Szó szerint.

julcseee P>!

Bármelyik másik iskolában és bármelyik másik évben önmagában is címlaptörténet lett volna egy tanár halála. De mi ekkorra már négy diákot elveszítenünk, és az évkönyv „In memoriam” oldalát rendszeresen frissíteni kellett. Úgyhogy, bár néhány beszélgetésfoszlányt, amelyet meghallottam, hitetlenkedés vagy morbid kíváncsiság fűszerezett, az emberek igazából elég megkönnyebbültnek tűntek, hogy az élet kezd visszaállni a rendes kerékvágásba. Végtére is, Wesner tanár úr elég öreg és túlsúlyos volt ahhoz, hogy gyakorlatilag két lépéstől is zihálni kezdjen. A halálától furcsa módon sokan inkább nagyobb biztonságban kezdték érezni magukat, mintha hirtelen visszaállt volna az élet természetes rendje, amelyben az öreg, egészségtelen ül élők halnak meg, míg a fiatalok tortillachips és hamburger mellett beszélgetnek erről.


A sorozat következő kötete

Sikoltók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Joss Stirling: Misty
Nalini Singh: Angyalvér
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Meg Cabot: Elhagyatva
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Rick Riordan: Athéné jele
Dan Wells: Nem akarlak megölni