The ​Matchmaker's Replacement (Wingmen Inc. 2.) 18 csillagozás

Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement

Wingman ​rule number two: never reveal how much you want them.

Lex hates Gabi. Gabi hates Lex. But, hey, at least the hate is mutual, right? All Lex has to do is survive the next few weeks training Gabi in all the ways of Wingmen Inc. and then he can be done with her. But now that they have to work together, the sexual tension and fighting is off the charts. He isn’t sure if he wants to strangle her or throw her against the nearest sturdy table and have his way with her.

But Gabi has a secret, something she’s keeping from not just her best friend but her nemesis too. Lines are blurred as Lex becomes less the villain she’s always painted him to be…and starts turning into something more. Gabi has always hated the way she’s been just a little bit attracted to him—no computer-science major should have that nice of a body or look that good in glasses—but “Lex Luthor” is an evil womanizer. He’s dangerous. Gabi should stay far, far away.

Then again, she’s always… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Skyscape, 2016
308 oldal · ASIN: B01B6E6OLW

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lex Luthor · Gaby Sava


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement

Végre-végre Lex (Luthor) és Gabi könyve!! Egyszerűen nem tudok rá jobb szót, minthogy fergeteges volt. Komolyan mondom, hogy az RVD könyveket most már csak hangoskönyvben akarom hallgatni, mert annyira jó narrátotokat választanak hozzájuk, hogy komolyan szakadtam már csak attól is, ahogy előadták ezt a sok lehetetlen jelenetet. (Az hiszem, hogy a The Bachelor Auction is jobban tetszett volna hangoskönyvben, már egy picit sajnálom, hogy nem vártam meg.)

Lex, Gabi és Ian ezer éve ismerik egymást. Ian számára Gabi olyan, mintha a húga lenne, Lex pedig Ian másik legjobb barátja. Mindez úgy hangozhat, mintha ők mind egy naaagy boldog család lennének, igaz? Ha-Ha, na persze. :D Az egyenletet ugyanis bonyolítja, hogy Gabi és Lex bizony „ősellenségek”. Utálják egymást, folyamatosan veszekednek, és a legtöbbször harminc másodpercen belül képesek lennének megfojtani egymást. :))

Ebben a könyvben jobban megismerkedhettünk Lex-el, aki egy szuperdögös, nőcsábász informatikai zseni, aki szabadidejében hackerkedik, és a legjobb barátjával együtt a Wingmen Inc. alapítótagja. Vagy más néven a „világuralomra törő Lex Luthor”, ármányos főgonosz (aki olykor ledobva magáról a gonosz zseni álarcot, titkos szuperhős szerkóba bújik:)) :))). Gabi kissé komplikált anyagi helyzete miatt, minden alkalmat megragad a pénzkeresésére, így válik a Wingmen Inc. legújabb munkatársává, ahol már nemcsak a hölgyeknek segítenek becserkészni az álompasit, de a cég az urak számára is szárnysegédet biztosít.

Gabi és Lex között folyamatos a feszültség, azonban lassanként rájönnek, hogy a köztük lévő izzó levegő forrása talán nem is az utálat, hanem az egymás utáni vágy. :)) Azonban Lex számára Gabi tabu, és amúgy is a kettejük kapcsolata enyhén szólva sem zökkenőmentes, így ebből egyértelműen nem sülhet ki más, csak katasztrófa. :)

Annyira jó volt, annyira sokat nevettem, és talán még jobban is tetszett, mint az első rész! 5 hatalmas csillag! :)))

Alig várom, hogy jöjjenek magyarul!! :)) (Ha tényleg igaz a hír.)

9 hozzászólás
Naiva P>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement

Elég régóta váratott magára ez a kötet. Talán részben azért, mert tartottam tőle. A könyv elején még arra is gondoltam, hogy jobb lesz, mint az első rész. Végül nem. Igaz, nem mostanában olvastam a The Matchmaker's Playbook-ot. Kíváncsi voltam, milyen lesz köztük a kémia, mert már az előző kötetben érezni lehetett, hogy Gaby és Lex teljesen odáig vannak egymásért. Csak ezt még saját maguknak sem merték bevallani, vagy felvállalni az érzelmeiket. Szerintem többet is évődtek, mint ami azt indokolta volna.
Humoros volt és szórakoztató és egy kicsit még romantikus is. Összességében tetszett.

felícia97>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement

Oké emberek vágjunk bele. :) Az előző rész után ami annyira bejött rettentő kíváncsi voltam a Matchmaker's Replacement-re,pláne hogy mennyire bírtam Gabi-t és Lex-et,akik a könyv kiapadhatatlan humorforrásai voltak Ian mellett,ezért nem is volt kérdés hogy eléggé izgatják ahhoz a fantáziámat hogy nekikezdjek angolul.És azt kell mondjam megérte,mert nagyon jó volt. :D Másabb volt mind a könyv mind a történet ami persze természetes hiszen nem akarja kétszer ugyanazt olvasni az ember,viszont akaratlanul is összehasonlítottam őket.Szerintem Ian sztorija sokkal humorosabbra sikerült összességében,és a könyv felénél picit el is szomorodtam emiatt,de túl korán mert a vége felé ismét több vicces jelenetet kaptunk,és a Gabi-Lex párbeszédek önmagukban is megértek egy misét. :D Felismertem,hogy igazából kettejük kapcsolata,a csipkelődések, és az oltogatások azok amik könyv humorosságát elsősorban adják,és innentől kezdve pikk pakk túlléptem azon hogy néhol kevésbé vicces. És itt jön képbe az is hogy sokkal komolyabb hangvételűnek és mélyebbnek éreztem az egész sztorit. Talán azért mert mind a két főszereplő szemszögét megismerjük,ami kimondottan jó ötlet volt ,és így Rachel sokkal közelebb hozta hozzám őket. Gabi-t úgy szerettem ahogy volt,nagyon belevaló csaj,imádtam hogy sose maradt adósa Lex-nek a szópárbajokban vagy fizikai küzdelmekben ha már itt tartunk. :D Abszolút megértem Ian miért rejtette el a közelükből a veszélyes tárgyakat,mielőtt kirobbantják a harmadik világháborút. :D Amivel nem értettem egyet az a titkolózása volt a fiúk előtt,de a végén szerencsére ez se sült el rosszul. Lex meg hát mit mondjak? Kiakasztó,örült,kissé szexmániás de nem lehet nem imádni. :) Párszor Gabi-hez hasonlóan én is szívesen kinyírtam volna és megmondtam volna hogy hova dugja a sértéseit,de aztán mindig jött egy olyan szitu ahol Lex megmutatta mi lakozik a seggfejsége mögött és egyszerűen nem tudtam tovább haragudni rá. :) Nagyon szerettem kettejük kapcsolatát ami minden volt csak hétköznapi nem,és szerintem jobban átjött mint Ian és Blake kapcsolata,de persze őket is megszerettem,és mindig mosolyogva olvastam ha felbukkantak a sztori folyamán. Ian továbbra is nagy kedvencem,igaz sokszor nem látott az orránál tovább,de végül is a féltés vezérelte,és a lényeg hogy felismerte hogy ez így nem helyes.A sztori végén azért féltettem a Lex-el való barátságukat,de hát a Wingman Inc. zseniális megalkotói nem okozhatnak csalódást nem igaz? ;) Minden úgy volt jó a történetben ahogy volt a szuper lezárással egyetemben .És bár nem olvastam eleget Rachel-től ahhoz hogy ezt így ki merjem jelenteni de azért megkockáztatom,hogy ez a duológia az írónő legjobb írásai közé tartozik. Erősen újraolvasás gyanús az egyszer biztos,és nem érdemel 5 csillagnál kevesebbet. Gabi és Lex meg mehetnek a felejthetetlen könyves párosaim közé. :)

Fallen_Angel P>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement

Sokkal, de sokkal jobb, mint az első rész. Minden, amit abban kifogásoltam (a váltott szemszög hiánya, unalmas szereplő), itt fel sem merül, jól szórakoztam az egész könyvön. Lex és Gabi nagyon jó páros, érdemes olvasni a történetünket.

CsepAdri >!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement

Vártam már a folytatást és nem csalódtam :) Nagyon tetszett a humor ami a párbeszédeket átszőtte. Lex és Gabi karaktereit már előzőleg megkedveltem és most végre megtudtuk miért is utálják egymást annyira, h a kések és gyufák elrejtése is opció Ian előtt. Olvasás közben nem lehetett levakarni az arcomról a mosolyt. :) Könnyed humoros olvasmány tele képregény utalásokkal :)

Lady_E>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement

Bár az elején izgalmas volt, ahogy a veszekedésekből, szópárbajokból szépen lassan átváltottak, de a végére már kezdtem kicsit unni, sőt, az én ízlésemnek kicsit át is estek a ló túloldalára egy-két csöpögős szöveggel.
A titok, amit Gabi nem árul el sem Lex-nek, sem Ian-nek, szerintem nem valami izgi, egyáltalán nem nagy szám és nem is lett belőle igazi konfliktus.
Ennek ellenére Lex karaktere miatt bőven megéri elolvasni a könyvet. Nagyon tetszik ez az ördögi zsenispoiler.

Kiss_Beatrix>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement

Figyelmeztetés: Ne olvasd se tömegközlekedésen, se óra közben (tapasztalatból mondom!), mert lehetetlen röhögés nélkül akár csak egy oldalt is elolvasni ebből a könyvből!
Mikor már azt hittem, hogy az első kötetnél nem lehet jobb, RVD jól kihúzta alólam a talajt. Merem kijelenteni, hogy ez az írónő legjobb kötete! Az előző részben érzékeltetett feszültség Gabi és Lex között nem ok nélküli kis mellékszál volt, hanem tökéletes megalapozása ennek a kötetnek. Alapjában imádtam Blake és Ian történetét, de nem mindig éreztem, hogy reálisan lett volna megmagyarázva a kapcsolatuk, viszont Lexék? Atyaég, minden apróság olyan szépen ki volt dolgozva, minden poén tökéletesen illett a jelenetekbe, hogy tényleg le a kalappal az írónő előtt. Ami pedig talán a leginkább tetszett, hogy a könyv végére sem változtak meg a szereplők: a fő karaktervonásaik megmaradtak ugyanannak, mint az előző köteteben, és ezzel tökéletesen bezárták ezt a sorozatot. Egyszóval: zseniális! Tuti, hogy újraolvasom, mert nem lehet betelni vele.


Népszerű idézetek

CsepAdri >!

Superman: If you’re going to the store, can you get me condoms?
Lex Luthor: Get your own damn condoms!
Superman: Extra large, ribbed, thanks man.
Lex Luthor: What part of no don’t you understand?
Superman: Blake needs tampons.

I purposely put my phone on silent and threw on a sweatshirt and my flip-flops, only to see my screen going crazy again with messages.

Superman: She says to get the ones in the black box that look like candy, whatever the hell that means.
Lex Luthor: I’m moving out.
Superman: Oh, and ice cream!

1 hozzászólás
CsepAdri >!

“Lex!” I calmed myself down by imagining him getting hit by a party bus full of prostitutes. Something about him dying by his own sin really sat well with me.

CsepAdri >!

“Lex . . . I will kill you.”
“You say that at least ten times a day. It’s lost its effect, Sunshine.”

Cheril>!

I was too weak to do anything but stare at his six-pack and wonder how it was physically possible for a computer science major to look so hot without his clothes on.

Kapcsolódó szócikkek: Gaby Sava
1 hozzászólás
CsepAdri >!

“Gabi, I’ll train you this week. How hard can it be? They’re nerds looking for other nerds so they can have baby nerds, who will produce more nerds who will probably one day create enough robots to bring about the apocalypse.”

CsepAdri >!

Beauty like Lex’s was dangerous and wickedly tempting, like something out of a paranormal romance novel. Sometimes, at night, when I dreamed of Lex getting hit by a car, I imagined him as a vampire roaming the streets in his favorite black sweats, shirtless, shimmering under the streetlights, just waiting for whores to line up so he could take a few bites.

CsepAdri >!

BFF Ian: Spider-Man’s a child. Superman’s a man, ergo, man in his name. May as well be Spiderboy, piece of shit!
Gabi: Are we seriously having this conversation right now?
BFF Ian: The comics are better, I’ll give Spidey that.
Gabi: So it wasn’t you?
BFF Ian: I would never demean myself by pretending to be an inferior superhero whose only claim to fame is being bit by a harmless radioactive spider. Superman was born on another freaking planet . . . I rest my case.
Gabi: It’s too early for this.
BFF Ian: Spider-Man’s a little bitch.
Gabi: Alright then! Talk to you later, keep your cape on, the world isn’t out to get you. Ever think you take the whole Superman nickname a bit too . . . seriously?
BFF Ian: »»>

In Ian speak that basically meant we were on a time-out until he deemed me worthy of his forgiveness.

2 hozzászólás
Cheril>!

“And the damsel fell for the villain. Write that, Disney.”

Kapcsolódó szócikkek: Lex Luthor
CsepAdri >!

“I’m going to go work.”
Ian’s shocked expression wasn’t helpful. “And by work do you mean you’re going to trade your glasses in for your cape and tell some poor woman in downtown Seattle that you can only save the world if she sleeps with you?”
“One time.” I rolled my eyes. “On Halloween.”
“Still counts. She believed you.”
I smirked. “That costume was legit. Of course she believed me.”
“You wore that spandex, not the other way around. Well done.”

CsepAdri >!

“Am I ever happy when I’m with you?”
“If you are, it’s because I put pot in your scone. Surprise,” Lex said without looking up from the textbook.
My stomach dropped. “You didn’t.”
“I didn’t.” He glanced up, a wicked grin marring his perfect features. “But admit it—that would be hilarious.”
I had to stay calm. If I reacted, he’d actually do it. So I shrugged and went for casual.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. Lynn: Wait For You
Ilsa Madden-Mills: Dirty English
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden
Jennifer Probst: Searching for Perfect
S. C. Stephens: Thoughtless
R. S. Grey: Scoring Wilder