The ​Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai (Szárnysegéd Bt. 1.) 998 csillagozás

Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Minden ​szabályt megszeg, hogy övé legyen a lány.

Miután egy baleset véget vet profi sportolói karrierjének, Ian Hunter visszatér az egyetemre – és készen áll arra, hogy egy újfajta játékban vegyen részt. Az ő agyából pattan ki a Szárnysegéd Bt. gondolata, ami, szájról szájra terjedő sikeres és titokzatos szerelmi tanácsadó szolgáltatást nyújt a szerelemre éhes lányoknak. Amikor Blake Olson jelentkezik, hogy igénybe vegye a Szárnysegéd Bt. szolgáltatásait, Ian megismeri minden idők legreménytelenebb ügyfelét.

A slampos sportruhákban és tangapapucsban pompázó Blake-nek csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Csak egy profi randiguruval van rá esélye. Ian tudja, hogy a tanácsai és az átváltoztató munkája nyomán Blake is sikerrel járhat. Ám ahogy a lány lassan átváltozik, Ian rájön, hogy komoly veszély fenyegeti az első számú alapszabályát… Ne ess bele az ügyfélbe!

Frappáns és szenvedélyes szerelmi történet, amiből az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789634579571 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789634579588 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573432 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

1 további kiadás


Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Lex Luthor · Ian Hunter · Gaby Sava · Blake Olson · David Hughes


Kedvencelte 110

Most olvassa 22

Várólistára tette 224

Kívánságlistára tette 241

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

"– Ne játssz egy játékossal! – adtam ki a parancsot nagyképűen. –
Az nem működik, cukipofa."

Nem volt egy rossz történet ez. Ami várható szerintem azt hozza.
Nagyon jó humorú, jókat nevettem. Kicsit klisés és kiszámítható, de szerethetőek a karakterek :)
Tetszett, hogy férfi szemszögű végig a könyv, ez azért nem gyakori.

kellyolvas P>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Nagyon szórakoztató a regény alapötlete, miszerint két srác olyan tanácsadó céget alapít, melynek szolgáltatásait hölgyek veszik igénybe annak reményében, hogy felhívják magukra a kiszemelt pasik figyelmét. Ian felállított egy szabályzat rendszert, főképp a saját tapasztalataira alapozva, Lex pedig kidolgozott egy számítógépes programot, ami megadja, milyen esélyei vannak az adott párosnak. Ian meséli el a történetet, és mondanom se kell, abszolút levett a lábamról. Minden megvan benne, ami egy tipikus rosszfiúra jellemző, imád csajozni, röptében a legyet is módon, de ugyanakkor maximális tisztelettel kezeli a csajokat, és ez nagyon sokat tett a karakteréhez. Segíteni akar a nőknek a vállalkozásával, hogy mindenki meghódíthassa a nagy Ő-t. Annyira jól szórakoztam Ian beszólásain! Tulajdonképpen a szerzőt kéne dicsérnem, ugyanis remekül ír férfi szemszögből, de ez most nem is egy egyszerű férfi főhős POV, hanem alaposan ki is vesézi a férfiak reakcióit, mire mit mondanak, egyes eseményekre hogyan reagálnak, mit gondolnak. És ugye a titkos taktika, Ian meghatározott és betartandó pontjai, mik legyenek a lépések és válaszok a nők részéről. Dőltem a nevetéstől, ugyanakkor elismerően bólogattam, ezek a dolgok tényleg így vannak, így működnek.
Ian ötlete nem egy hagyományos módszer, de működik. Imádtam, ahogy beleveti magát az esetekbe, és mindenből ki tudja hozni a legjobbat. Tényleg segíteni akar, kedves, okos, frappáns és a szíve bizony aranyból van. Neki is megvannak a démonai, volt egy balesete, de lábra tudott állni és mivel imád tanulni visszatért az egyetemre. Imádtam a karakterét, akkor is, ha a fejlődése a spoiler a rendes srácig egyértelmű papírforma volt, mégis a szerző kihozta ebből a szereplőből a legjobbat. Az utóbbi olvasmányaim egyik legcukibb pasija, talán a tisztelet miatt, vagy azért, mert számára nem létezett reménytelen eset.
Blake-et mindig csak kívülről látjuk, mégis jól érzékelhető a karaktere. Elsőre naiv, átlagos lány, de ha jobban megnézed több annál. Kiderül, hogy sportoló, meglehetősen csinos, és ahogy jobban megismerték egymást, úgy nőtt köztük a szexuális feszültség.
Nekem nagyon tetszett, ahogy a szerző bemutatta, mennyivel másképp értelmezhetik a dolgokat a nők és a férfiak, mit is jelentenek a gesztusok az egyik és a másik oldalnak, mindezt olyan sok humorral tette, hogy gyakran nevettem hangosan az olvasás során. Félelmetesen vicces párbeszédek alakultak ki, a legjobban Lex és Ian bromance jelenete tetszett.
Rachel a szerelmi jeleneteket is kivételesen finoman írta meg. nem volt túl grafikus, inkább játékosság jellemezte. Nincs insta-love érzés, ez egy lassan építkező kapcsolat, fokról fokra izzik fel a vágy, amíg nem tudnak ellenállni egymásnak.
A regény végén kap az olvasó egy kis bepillantást, a következő rész Lex és Gaby főszereplésével zajlik majd. Nagyon kíváncsi vagyok, mert ez a páros itt is megvívta a csatáit és szerintem egyértelmű, hogy hova fognak kilyukadni.
Nagyon ajánlom a regényt minden romantikus new adult rajongónak, én nagyon szerettem és alig várom a következő részt.

1 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Már nagyon kíváncsi voltam a könyvre, elég vegyesek az értékelések róla.
Ian Hunter egy nagyképű nőcsábász, de annyira jól adja elő magát, hogy nem lehet nem szeretni. Jól ért a nőkhöz és ezt kamatoztatja is. Aztán feltűnik Blake a szánalmas gönceivel és a jókislányos naivitásával, Ian pedig elveszett. Persze tudtam én, hogy több van a szájhősködés mögött, de az írónő amúgy is szép lassan megszeretteti a főhősét. Ami nekem furcsa volt, az Gaby és Lex kapcsolata. Nem tudom, hogy mire ez a nagy gyűlölet, de időnként félelmetesek voltak. Remélem a folytatásból megtudjuk!

3 hozzászólás
zuna19>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Rendesen fáj, hogy be kellett fejeznem a könyvet. Annyira olvastam volna még tovább.
Nem tudom, hogy fogom elviselni, hogy egyáltalán megjelenjen a következő része. Legalábbis reménykedek benne, hogy kiadják a folytatását. Ha nagyon nem fogom bírni és megtehetem, nekikezdek angolul.
Tipikusan az a sztori volt, ami nekem kifejezetten tetszeni szokott.
Gyarapítani nem igazán akarom a szavakat, mert előttem már minden létező dicséretet megkapott a könyv.

4 hozzászólás
Bitten>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Kezdjük az elején:
– ez a borító förtelmees….minden csak nem a könyvhöz illő….az -az ujj tartás meg egyenesen undorító

Emlékeztek a The DUFF című könyvre? – na nekem az ugrott be rögtön csak egy kicsit testesebb verziót kaptam.
Tetszett, igazán jókat nevettem. Ian szemszöge és kis monológjai ügyesen vitték a hátukon a történetet.
Blake ….komolyan először megkérdeztem, hogy „és akkor ki lesz az alany akit rabul ejt?” aztán megvilágosodtam…. hát érdekes egy név választás….. a következőt tuti Chad-nek fogják hívni :D

Nagyon kiv vagyok Lex könyvére :DD Vajon miért?!

Néhol visítva röhögős…. olvassátok, vagy hagyjátok *szavak nélkül ;-)

6 hozzászólás
DarknessAngel>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog a könyv, pedig de! Igaz, az elején Ian arrogáns mivoltja kicsit felvitte nálam a pumpát, de aztán elmondta a tesó sztorit, és voltak igazán rendes kommantjei is, így minden jóra fordult. Klisé, nem klisé, nagyon jól szórakoztam rajta, főleg Gaby és Lex gyilkos hajlamain. :D Azért Blake is nagyon ott volt a saját stílusával, személyiségével. Tetszett, hogy Ian segített neki az önbizalmával… meg természetesen más lányoknak is.
Sokat mosolyogtam olvasás közben, képtelen voltam letenni, annyira könnyen olvastatta magát a könyv. Egész idő alatt az 5 csillag járt a fejemben, hogy erre nagyonis könnyű megadni, viszont a vége felé az gebasz… Mégis mi a fenének kellet az oda?! Vagy miért nem lehetett volna akkor már másképp megcsinálni? spoiler Szóval szörnyű. És igen, még a szerelmi vallomást is teljesen elcseszték. Szerintem ez volt az eddigi legrosszabb, amit olvastam e téren.
A leg-legvége viszont aranyosra sikeredett, így legalább boldogan fejezhettem be a könyvet.

Milli88 P>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Tény, hogy manapság egymás érik az ilyen romantikus, humoros, kicsit erotikus fiatal felnőttekről szóló könyvek. Tucat számra talál ilyen és ehhez hasonló könyvet az ember. De ez valahogy mégis kicsit más volt, kicsit mégis eltért a fenti sémától. Persze nincsenek benne kolosszális és sorsfordító életbölcsességek. Várható volt, hogy mi lesz a vége, hogy lesz benne egy kis romantikus bonyodalom és egy kis „tönkrement az életem” szál. De mindezek ellenére, hogy már ismerem a sémát tetszett a könyv.
Az első plusz pontot akkor kapta tőlem, amikor is rájöttem, hogy az egész könyv Ian szemszögében íródott. Szeretem, amikor el tudok merülni a pasi fejében. Kicsit kevesebb a felesleges női rinyálás. Bár Ian is néha feszegette a határokat a nyafogás terén, főleg a könyv vége felé, de azért a cicáskodás után visszatért közénk, felpofozta magát és nem akart tanácsadóból ügyfél szintre visszalépni.
Az alap ötlet, a Szárnysegéd Bt. nagyon tetszik. Vicces és egyben izgalmas volt belegondolni, hogy mi lenne, ha a valóságban is két fiú ilyenre adná a fejét, pusztán azért, hogy segítsen embereken persze a megfelelő ellenszolgáltatásért cserébe. :)
Blake az első megjelenéstől kezdve szimpatikus karakter volt. Egyedül egy tette ingatta meg kicsit a bizalmamat iránta, bár ezért a cselekedetéért még nem döntöttem el, hogy haragszom-e rá, vagy egyetértek vele.
A két mellékszereplő Lex és Gaby már most egyrészt megkedveltették magukat velem, másrészt már alig várom, hogy megtudjam mi sül ki a kapcsolatukból a második részben. spoiler :)

Smurfettereads P>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

❤❤ Imádom, imádom. ❤❤
Nekem nagyon tetszett, szórakoztató, humoros, romantikus. Bírtam Ian és Lex beszólásait, ez a két pasi teljesen belopták magukat a szívembe. Jókat kuncogtam rajtuk. :-) Ian és Blake nagyszerű páros, imádtam őket. Gaby és Lex civakódásaik pedig irtó vicces volt, rengetegszer megtudtak nevetettni. :-) Blake és Gaby szintén nagy kedvenceim lettek, aranyos csajszik hamar megkedveltem őket. Tuti újraolvasós lesz, mert mindenegyes percét élveztem az olvasásnak. :-) Alig várom Lex részét, nagyon kíváncsivá tett, ez a szexi nőcsábász. :-D

Kawaii_vIVIv>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Szódával elment :)
Kylie Scott és Elle Kennedy humor tekintetében jobbak, itt max néha elmosolyodtam egy két jeleneten.
Ian jófej srác és tetszik, hogy pozitívan viszonyul a nőkhöz és próbál nekik önbizalmat adni és segít nekik külsőtől függetlenül. :) Bár az hogy miért pont Blake….na mindegy xd Nincs vele baj, jófej csajszi ő is és a végén tetszett, hogy nem adta fel, viszont érdekes, hogy spoiler
Lex és Gaby cívódása néha sok volt, viszont kíváncsi leszek a kettejük könyvére. :)

.

christine>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

"– Esküszöm, nem fogok alád nézni.
Közben keresztbe tettem az ujjamat a hátam mögött.
– Mi a hármas számú szabály? – vonta fel a szemöldökét.
– Az, hogy a férfiak mindig hazudnak – válaszoltam röhögve."
Összességében úgy érzem, ennek a könyvnek méltó helye van a Csábító Csütörtök listámon. Nemcsak erotikus, hanem humoros, fordulatos, és olyan fontos tényeket közöl, amiket kár kihagyni.
Ha nem pornót akar olvasni az ember lánya, akkor ez az ő könyve!
Bővebben:
http://zivataroskonyvek.blogspot.com/2018/08/csabito-cs…


Népszerű idézetek

Pandaaaa P>!

[…] egy lánynak sohasem szabad megváltoznia egy pasi kedvéért. Soha.

Kapcsolódó szócikkek: Ian Hunter
Sheila_7 I>!

Blake nem bámult, csak SMS-ezett.
A Trónok harca közben.
Ami egyenlő azzal, mintha elaludt volna egy Marvel filmen.

Kapcsolódó szócikkek: Blake Olson · Ian Hunter · Trónok harca
beatrix_0823 P>!

Minden lánynak szüksége van arra, hogy megrengessék a világát, legalább egyszer.

Kapcsolódó szócikkek: Ian Hunter
kellyolvas P>!

– Haladjunk lépésenként – veregettem meg a vállát. – Még csak most vetted meg az első igazi melltartódat. Most indultál el. Azok a mozdulatok már azoknak valók, akik tudnak sprintelni.
– Én tudok sprintelni.
– Nem, nem tudsz – vonaglott meg az arcom.
– De, tudok!
– Ugye, tudod, hogy a Kámaszútráról beszélek?
– Az valami kaja?

Kapcsolódó szócikkek: Blake Olson · Ian Hunter
1 hozzászólás
Pandaaaa P>!

A lényeg mindig a részletekben rejlik, amikre ritkán figyelnek az emberek.

Kapcsolódó szócikkek: Ian Hunter
Pandaaaa P>!

Gaby résnyire szűkült szemekkel méregetett minket.
– Van itt valami, amiről…?
– Te beteg vagy, Gaby – nyomtam bele a párnát az arcába. – Tudod, mit mondanak ilyenkor: aludj, aludj, aludj!
– Nem kap levegőt- mutatott a párnára Blake.
– A haján keresztül lélegzik – bólintottam. – Rendben lesz.

Kapcsolódó szócikkek: Blake Olson · Gaby Sava · Ian Hunter
Hashtag>!

Akárki is mondta, hogy „akit szeretsz, azt engedd el”, nyilván sohasem volt még szerelmes.

Kapcsolódó szócikkek: Ian Hunter · szerelem
Szelén>!

– Ugye tudod, hogy a Káma-szútráról beszélek?
– Az valami kaja?

Kapcsolódó szócikkek: Blake Olson · Ian Hunter · Káma-szútra
Fehér_Bíborka>!

Minek szexel valaki, ha nem azért, hogy minden egyes alkalommal odaadja mindenét?

Kapcsolódó szócikkek: Blake Olson
Pandaaaa P>!

– Neked mindig jó ízed van.
– Persze – húzódtam hátra. – Én Ian Hunter vagyok.
– Te flörtölsz!
– Veled? – Visszacsókoltam még szenvedélyesebben. – Minden rohadt másodpercben.

Kapcsolódó szócikkek: Blake Olson · Ian Hunter

A sorozat következő kötete

Szárnysegéd Bt. sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Hívatlan vendég
Graeme Simsion: A Rosie projekt
Vi Keeland: Csak szex
Vi Keeland: Vonzó hagyaték
Ella Maise: Imádlak, Jason Thorn
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Emma Chase: Behálózva