The ​Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai (Szárnysegéd Bt. 1.) 213 csillagozás

Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Minden ​szabályt megszeg, hogy övé legyen a lány.

Miután egy baleset véget vet profi sportolói karrierjének, Ian Hunter visszatér az egyetemre – és készen áll arra, hogy egy újfajta játékban vegyen részt. Az ő agyából pattan ki a Szárnysegéd Bt. gondolata, ami, szájról szájra terjedő sikeres és titokzatos szerelmi tanácsadó szolgáltatást nyújt a szerelemre éhes lányoknak. Amikor Blake Olson jelentkezik, hogy igénybe vegye a Szárnysegéd Bt. szolgáltatásait, Ian megismeri minden idők legreménytelenebb ügyfelét.

A slampos sportruhákban és tangapapucsban pompázó Blake-nek csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Csak egy profi randiguruval van rá esélye. Ian tudja, hogy a tanácsai és az átváltoztató munkája nyomán Blake is sikerrel járhat. Ám ahogy a lány lassan átváltozik, Ian rájön, hogy komoly veszély fenyegeti az első számú alapszabályát… Ne ess bele az ügyfélbe!

Frappáns és szenvedélyes szerelmi történet, amiből az… (tovább)

Eredeti mű: Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573432 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Ian Hunter · Blake Olson


Kedvencelte 25

Most olvassa 32

Várólistára tette 198

Kívánságlistára tette 221

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Nagyon szórakoztató a regény alapötlete, miszerint két srác olyan tanácsadó céget alapít, melynek szolgáltatásait hölgyek veszik igénybe annak reményében, hogy felhívják magukra a kiszemelt pasik figyelmét. Ian felállított egy szabályzat rendszert, főképp a saját tapasztalataira alapozva, Lex pedig kidolgozott egy számítógépes programot, ami megadja, milyen esélyei vannak az adott párosnak. Ian meséli el a történetet, és mondanom se kell, abszolút levett a lábamról. Minden megvan benne, ami egy tipikus rosszfiúra jellemző, imád csajozni, röptében a legyet is módon, de ugyanakkor maximális tisztelettel kezeli a csajokat, és ez nagyon sokat tett a karakteréhez. Segíteni akar a nőknek a vállalkozásával, hogy mindenki meghódíthassa a nagy Ő-t. Annyira jól szórakoztam Ian beszólásain! Tulajdonképpen a szerzőt kéne dicsérnem, ugyanis remekül ír férfi szemszögből, de ez most nem is egy egyszerű férfi főhős POV, hanem alaposan ki is vesézi a férfiak reakcióit, mire mit mondanak, egyes eseményekre hogyan reagálnak, mit gondolnak. És ugye a titkos taktika, Ian meghatározott és betartandó pontjai, mik legyenek a lépések és válaszok a nők részéről. Dőltem a nevetéstől, ugyanakkor elismerően bólogattam, ezek a dolgok tényleg így vannak, így működnek.
Ian ötlete nem egy hagyományos módszer, de működik. Imádtam, ahogy beleveti magát az esetekbe, és mindenből ki tudja hozni a legjobbat. Tényleg segíteni akar, kedves, okos, frappáns és a szíve bizony aranyból van. Neki is megvannak a démonai, volt egy balesete, de lábra tudott állni és mivel imád tanulni visszatért az egyetemre. Imádtam a karakterét, akkor is, ha a fejlődése a spoiler a rendes srácig egyértelmű papírforma volt, mégis a szerző kihozta ebből a szereplőből a legjobbat. Az utóbbi olvasmányaim egyik legcukibb pasija, talán a tisztelet miatt, vagy azért, mert számára nem létezett reménytelen eset.
Blake-et mindig csak kívülről látjuk, mégis jól érzékelhető a karaktere. Elsőre naiv, átlagos lány, de ha jobban megnézed több annál. Kiderül, hogy sportoló, meglehetősen csinos, és ahogy jobban megismerték egymást, úgy nőtt köztük a szexuális feszültség.
Nekem nagyon tetszett, ahogy a szerző bemutatta, mennyivel másképp értelmezhetik a dolgokat a nők és a férfiak, mit is jelentenek a gesztusok az egyik és a másik oldalnak, mindezt olyan sok humorral tette, hogy gyakran nevettem hangosan az olvasás során. Félelmetesen vicces párbeszédek alakultak ki, a legjobban Lex és Ian bromance jelenete tetszett.
Rachel a szerelmi jeleneteket is kivételesen finoman írta meg. nem volt túl grafikus, inkább játékosság jellemezte. Nincs insta-love érzés, ez egy lassan építkező kapcsolat, fokról fokra izzik fel a vágy, amíg nem tudnak ellenállni egymásnak.
A regény végén kap az olvasó egy kis bepillantást, a következő rész Lex és Gaby főszereplésével zajlik majd. Nagyon kíváncsi vagyok, mert ez a páros itt is megvívta a csatáit és szerintem egyértelmű, hogy hova fognak kilyukadni.
Nagyon ajánlom a regényt minden romantikus new adult rajongónak, én nagyon szerettem és alig várom a következő részt.

1 hozzászólás
>!
Szücsi
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Amikor elöször a kezembe vettem a könyvet és kicsodáltam magam a helyes kockahasas pasis boritón, elolvasva a fulszöveget ahogy másnak is nekem is egyből a DUFF cimű könyv jutott eszembe. adott egy nyomi csaj aki amugy tök helyes és csak anyi a gond hogy jobban kéne öltözködnie, egy srác aki isten és a srác segít a csajnak hogy jobban nézzen ki és megszerezze a kiszemeltjét, de közben belezúgnak egymásba. Ugye hogy ismerős a story? :D
Szóval kicsit félve kezdtem neki a könyvnek. Szerensére nem volt olyan rossz, sőt egész jó volt de engem nem igazán varázsolt el.
Elöször is a 2 főszereplő szerelme számomra teljes homály. De tényleg. Nem igazán értettem Ian mit eszik Blaken. Az egész rajongása Blake iránt azzal kezdődött hogy meglátta a lány melleit mikor együtt ismétlem, együtt elmentek megveni Blake első, igen jól olvastad ELSŐ igazi melltartóját. Értem én hogy anya nélkül nőtt fel a csaj de most komolyan hogy lehet egy csaj ilyen..hat nem jut jobb szó eszembe mint a szerencsétlen hogy csak huszon valahány évesen szerzi be élete első melltartóját? Nekem ez egy kicsit nagyon fura volt de mind1 ez csak az én véleményem.
Másodszor engem sokkal jobban érdekelt volna Lex és gabby kapcsolata. Ők sokkal szórakoztatóbak voltak.
Ami viszont nagyon tetszett azaz hogy végre nem a pasi hibázott a könyvben. Tudom ez most furán hangzik de olyan jó volt látni hogy bizony nem csak a pasik tudják elcseszni a kapcsolatot. A lányok is ugyanúgy eltudják kurni a dolgokat, ők sem tökéletesek. Blake indoka hogy spoiler Blake amugy számomra tök unalmas egy karakter volt. Kicsit idegesített is ezzel a tipikus könyves lány stílusával. Tudjátok ez a tökéletes testalkatú, amugy kedves, vicces, okos stb stb lány aki ezt persze nem gondolja magáról. Blee. Unalmas.
Ianal nem volt problémám, ő jópofa karakter volt, de engem tényleg jobban érdekeltek Lexék.
De nem akarom nagyon lehúzni a könyvet mert amugy a maga kategóriájában jó volt, hiszen olvastta magát, lekötött és vicces is volt. Lehet csak én vártam túl nagy csodát a könyvtől. annyi biztos ezekből a nagyon tini regényekből kezdek kinőni, pedig csak 17 vagyok. tiszta poén XD A könyvet akik amugy is szeretik az ilyen tipusú könyveket biztos imádni fogják, akik meg annyira nem azoknak inkáb a DUFFot ajánlanám. Az tényleg jó volt :)
Az ilyen fajta könyvek tökéletesek arra hogy a nyári napozások közben legyen mit lapozgatnia az embernek mert könnyű kikapcsolódást nyujtanak.

>!
Bitten
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Kezdjük az elején:
– ez a borító förtelmees….minden csak nem a könyvhöz illő….az -az ujj tartás meg egyenesen undorító

Emlékeztek a The DUFF című könyvre? – na nekem az ugrott be rögtön csak egy kicsit testesebb verziót kaptam.
Tetszett, igazán jókat nevettem. Ian szemszöge és kis monológjai ügyesen vitték a hátukon a történetet.
Blake ….komolyan először megkérdeztem, hogy „és akkor ki lesz az alany akit rabul ejt?” aztán megvilágosodtam…. hát érdekes egy név választás….. a következőt tuti Chad-nek fogják hívni :D

Nagyon kiv vagyok Lex könyvére :DD Vajon miért?!

Néhol visítva röhögős…. olvassátok, vagy hagyjátok *szavak nélkül ;-)

6 hozzászólás
>!
ViveEe P
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Ilyen történetet már egy tucatszor olvasott mindenki, ezért bár újat nem ad, de nekem nagyon jó szórakozás volt. Már régóta nem volt jó előérzetem könyvvel kapcsolatban, de ebben a történetben határozottan bíztam.
Az Elcsábítani Hamupipőkét lightosabb verziója. És azt a könyvet imádom.
Kifejezetten bejött, hogy végig Ian fejében vagyunk. Kevesebb volt a bizonytalankodás, és a dráma. Blake nagyszerű csaj, szépen alakultak ki a dolgaik. Nagyon örültem neki, amikor végre felnőtt módon léptek egy szintet.
Az ilyen könyvekben elkerülhetetlen „bonyodalmon”, bár végre nem a pasi miatt volt, még így is csak a szememet forgattam… Ki kéne már találni valami mást..
Mostanában nem olvastam ilyen ponyvát, és most nagyon jól esett. Remélem hozzák Lex és Gaby sztoriját is, az tuti nagyon érdekes lesz.
És a filmre is nagyon kíváncsi vagyok ezek után.

>!
B_Vivien_Kitti P
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Ez a könyv azt a fajta történetet tartalmazza, ami az olvasót teljes mértékben kikapcsolja, kiragadva a hétköznapi monoton sodrásából, humort és nevezést csempész az unalmas órákba.
Nincs benne sok eget rengető „Choelo-idézet és életérzés” helyette egy kellemes Chick lit sztorit kapunk, csak pasi szemszögből megírva, hatalmas egoval és dumával társítva.
Ian szövege zseniális és bár sokszor szarkasztikus, humoros mégis sok mondatánál kellett bólogatnom. Sok igazság van benne a nőkről, amikkel tudtam azonosulni.
Itt egy férfi szemszögéből látunk bele a nők hibáiba, harcaiba önmagukkal. Nagyon tetszett maga a szárnysegéd bt. ötlete is.
Blake karaktere nem igazán tetszett meg, de szerintem így volt jó. Ian mellett szépen fejlődött. A kezdeti rossz ízlésű, fura lányból egy magabiztos Blaket kaptunk.
Persze jó lett volna női szemszögből is olvasni a könyvet, a cselekményt, de… ez így volt jó.
Annyi azért kicsit zavart, hogy Ian sokszor mondta, hogy neki minden nő, – legyen az vékony, kerek, formás, kicsit duci, vagy épp sportos, – bejön, mert minden nőben van valami kincs, valami szép. Erre mégis egy tökéletes testű, bomba csajnál ragadt le. Tudom… ez kicsinyes dolog, de hitelesebb lett volna nah :D
Lex és Gaby nagyon érdekes. Kicsit sokak voltak nekem Ian mellett. De érdekes.
Ajánlom ezt a könyvet a pasi dumára fogékony,limonádé, romantikus -humoros történetek kedvelőinek. Munka után, vagy a sötét, esős napokon egy igazi finomság. Kikapcsol és sok nyammi részt tartalmaz! :D

6 hozzászólás
>!
anikho
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Tetszett, tetszett. De nem szippantott be. Nem a történeten járt az agyam egész végig.
Nagyon hiányoltam Blake szemszögét… nem kellett volna bele sok.., de sokat adott volna a sztorinak.

Ian észrevétlenül lesz szerelmes. Végig követhetjük a folyamatot, ami sokszor vicces, tényleg. Nagyon felkeltette az érdeklődésem a másik Szárnysegéd esete is. Alig várom, hogy olvassam.

Ui.: Meg akarom nézni a filmet, de sehol sem láttam a neten. Valakinek link? :D Boldoggá tennétek.

>!
Trice29 P
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Egy ideig nagyon tetszett, aztán már nem annyira. Tény, hogy vicces, modern, ütős szöveget és helyzet komikumokat vonultatott fel az írónő, de ahol már az érzelmeknek és az izgalomnak kellett volna ütnie, ott kevés volt. Szórakozásnak elmegy.

>!
felícia97
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Oké emberek vallomással tartozom:nekem ez a könyv piszkosul bejött. Rachel könyveivel meglehetősen vegyes a viszonyom,hiszen a két olvasott könyve közül egy kifejezetten tetszett a másik pedig nem annyira,éppen ezért nem fűztem nagy elvárásokat a történethez csak azt szerettem volna ha szórakoztat néhány órára.Ezt pedig maradéktalanul megkaptam,sőt annál még többet is mert nagyon élveztem.Jókat nevetettem vagy éppen a fejemet fogtam olvasás közben hogy mégis hogy lehet ennyi őrültséget felvonultatni, de minden olvasással töltött perce megérte a könyvnek,mert nagyon jól szórakoztam. :) Persze ahhoz hogy valaki szeretni tudja ezt a történetet szerintem kell egy fajta humorérzék,különben az olvasó nem fogja értékelni a sztorit hanem inkább nevetségesnek érzi.Én viszont világ életemben imádtam a kifacsart vagy néha túltolt humorú dolgokat,úgyhogy az írónő abszolút betalált nálam ezzel a történetével.Nem hiszem hogy most fordult volna meg a kezemben utoljára a Csábítás szabályai,mert határozottan imádtam.Jelen esetben igenis megérte kockáztatni és megvenni a könyvet félre téve a kételyeimet. Ian és Lex két nőcsábász eszement idióta de én azért csak imádtam őket. :D Nem lehetett nem szakadni ennek a két őrültnek a húzásain meg úgy már alapból a Szárnysegéd Bt. meglétén… :) Jó volt maga a történet is különösen hogy nem kevés igazságot mutat be mind a nők,mind férfiak gondolkodásáról,ráadásul pedig én szeretem a férfi szemszöges könyveket ezért örültem hogy Ian narrációjában ismertük meg az egész sztorit.Igaz néha picit hiányzott hogy belelássunk a női főszereplő fejébe is,de Blake azért így is szerethető szereplő maradt a naivitása és szerencsétlenkedesei ellenére is.Persze voltak jó húzásai a csajnak szóval összességében nem lehet panaszom.Gaby-t is kedveltem és rohadtul kíváncsi vagyok hogy ezek ketten mit fognak összehozni a következő részben Lex-el mert már ebben a részben feladták a leckét egymásnak. :D Úgyhogy várom a folytatást ha csak addig el nem kezdem angolul,ki tudja? :)
Ui:Nem tudom ki hogy van vele de szerintem ez a borító rohadtul nem illik a történethez….Akkor már ennyi erővel maradhatott volna az eredeti.

>!
ap358 P
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

Könnyed olvasmány, szerethető karakterekkel, humorral, romantikával. Kikapcsolódásnak, szórakozásnak tökéletes, de nem hagyott mély nyomot bennem. A fülszöveg mindent elmond, nincsenek nagy vagy egyedi fordulatok, ez egy egyszerű kis romantikus könyv, ami követ minden előírt klisét.
Ian szemszögéből követhetjük végig az eseményeket, ennek ellenére mégsem tudtam meg, mi az ami miatt belehabarodik Blake-be. Oké, tetszik neki a lány teste, ez a vonzalom alapja, de azt a nagy szerelmet nem igazán éreztem. Nagyobb hangsúly volt a komédián, mint az érzelmeken, de a humor az megnyert magának.
Ha valamit ki kéne emelnem, az Lex és Gaby szócsatái, ezért is kíváncsi vagyok a folytatásra.
A borító elragadó, de a főszereplőhöz semmi köze, sajnos.

>!
petuka16
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai

"Igen magasra helyeztem a lécet ennél a könyvnél (igazából nem tudom miért), de szerencsére azt mondhatom, megugrotta az általam elvárt szintet.

Legelőször a Könyvmolyképző oldalán találkoztam a könyvvel, és amint elolvastam a fülszöveget, rögtön tudtam, hogy ez kell nekem. Mivel a külföldi borító nagyon nem tetszett, reménykedtem benne, hogy a kiadó újat készít hozzá. Szerencsére ez így lett, és attól független, hogy a főszereplő fiú nem így néz ki, igen szömrevaló az egész. :D

Maga a történet is érdekesnek bizonyult.
Megismerjük Ian Huntert és társát, Lexet, akik együtt vezetik a Szárnysegéd Bt.-t. Ennek a vállalkozásnak a célja, hogy összehozzák a bátortalan lányokat (jó pénzért) a kiszemelt sráccal. Különböző tanácsokat adnak, tanítják őket, hogy minél előbb együtt lehessenek. Kicsit furcsa módon, de ilyen kliensé válik Blake is. Van egy srác, akibe már régóta szerelmes, de ő észre sem veszi a lányt, ezért Ian készségesen közbelép, hogy Blake megszerezhesse a kiszemelt fiút. Ám mindeközben Ian egyre jobban megismeri Blake-et, és Blake is Iant, és kezdődnek a bonyodalmak." (…)
Továbbiak a blogon. :)
http://addicted-to-the-books.blogspot.com/2018/06/rache…


Népszerű idézetek

>!
beatrix_0823 P

Minden lánynak szüksége van arra, hogy megrengessék a világát, legalább egyszer.

>!
kellyolvas P

– Haladjunk lépésenként – veregettem meg a vállát. – Még csak most vetted meg az első igazi melltartódat. Most indultál el. Azok a mozdulatok már azoknak valók, akik tudnak sprintelni.
– Én tudok sprintelni.
– Nem, nem tudsz – vonaglott meg az arcom.
– De, tudok!
– Ugye, tudod, hogy a Kámaszútráról beszélek?
– Az valami kaja?

>!
Sheila_7

Blake nem bámult, csak SMS-ezett.
A Trónok harca közben.
Ami egyenlő azzal, mintha elaludt volna egy Marvel filmen.

>!
kellyolvas P

– Ötös számú szabály: – Lassan megráztam a fejemet. – A pasik sohasem utálják a szexet. Ha nem izgulnak fel, az vagy azért van, mert összekeverték az érzéstelenítő krémet a síkosítóval, vagy pedig melegek, és nem tudsz olyat mutatni nekik, amire rákattannának.
– Mi az a síkosító?
– Kérnek még egy percet? – érdeklődött Julio.
Csúnyán néztem rá, mire feltartott kezekkel eloldalgott. Mi van, csak ez az egy asztal tartozik hozzá?
Blake nekiállt ledönteni az italát.
– Blake… – Megragadtam a csuklóját, és segítettem neki letenni a poharat. – Ha nem tudsz belegondolni, hogy szexelsz vele, akkor… mi értelme a randinak? Mire jó a segítségem?
– Csak… túl gyorsan haladnak a dolgok. – Bekapott még egy csipszet. – Azt akartam, hogy észrevegyen, nem azt, hogy két héttel azután ágyba vigyen, hogy bevált a kis terved.
– Oké – dőltem hátra. – Akkor mondj neki nemet!
– Megtehetem, ugye?
– Hatos számú szabály: – mondtam halkan. – Mindig mondhatsz nemet. De tényleg mindig! Sőt, ha Davidről van szó, akkor ezt kifejezetten javaslom. Ki tudja, hol járt már a farka? Lehet, hogy herpesze van. Honnan tudhatnád?
– Jó, most kiakasztottál.
– Helyes, akkor nincs szex. Vonulj zárdába! Lex meg én majd minden szülinapodra csempészünk be neked bort és csokit. – Megpaskoltam a kezét az asztal fölött átnyúlva. – Áldás rád, gyermekem!
Blake lesújtó pillantást vetett rám, de közben nevetett.

>!
Szücsi 

A lényeg mindig a részletekben rejlik, amikre ritkán figyelnek az emberek.

>!
Szücsi 

Ha tudnám, hogy kell rúzst hordani, rohadtul hordanék!

Kapcsolódó szócikkek: rúzs
>!
Mercigirl

Ian: Még mindig Gabyéknál vagy?
Lex: Mondtam már, hogy meg kellett szabadulnom a hullától. A gyilkosság időigényes.

>!
Szücsi 

-Te beteg vagy, Gaby- nyomtam bele a párnát az arcába. – Tudod, mit mondanak ilyenkor: aludj, aludj, aludj!
– Nem kap levegőt- mutatott a párnára Blake.
– A haján keresztül lélegzik – bólintottam. – Rendben lesz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Probst: Keresd mindörökké
Suzanne Schlosberg: 1001 éjszaka szex nélkül
Aziz Ansari: Modern románc
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek
J. Lynn: Wait for You – Várok rád
Lena Belicosa: Isten nyilai között avagy A Titok valóban működik
Gantner Ádám: A lator
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
Lauren Graham: Egy nap talán
Tara Sivec: Csábítások és csemegék