The ​Matchmaker's Playbook (Wingmen Inc. 1.) 23 csillagozás

Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Wingman rule number one: don’t fall for a client.

After a career-ending accident, former NFL recruit Ian Hunter is back on campus—and he’s ready to get his new game on. As one of the masterminds behind Wingmen, Inc., a successful and secretive word-of-mouth dating service, he’s putting his extensive skills with women to work for the lovelorn. But when Blake Olson requests the services of Wingmen, Inc., Ian may have landed his most hopeless client yet.

From her frumpy athletic gear to her unfortunate choice of footwear, Blake is going to need a miracle if she wants to land her crush. At least with a professional matchmaker by her side she has a fighting chance. Ian knows that his advice and a makeover can turn Blake into another successful match. But as Blake begins the transformation from hot mess to smokin’ hot, Ian realizes he’s in danger of breaking his cardinal rule…

>!
Brilliance Audio, Grand Haven, 2016
ASIN: B01CUVTZC0 · Felolvasta: Jeremy York
>!
Skyscape, 2016
306 oldal · ASIN: B016WM6MEC
>!
Skyscape, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781503934481

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Ian Hunter


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Újabb humoros, kis könnyed romcom Rachel Van Dyken tollából. Imádtam! Komolyan! Nem volt annyira sírva röhögős, mint a Consequence sorozat, viszont talán pont ez lesz az oka annak, hogy sok embernek jobban fog tetszeni ez a könyv, mert kevésbé elborult és nevetséges, és sokkal valóságosabbnak is tűnik. :))

A főszereplő Ian Hunter, aki előtt szép karrier állt az NFL-ben, azonban egy baleset hirtelen véget vet a karrierjének, és kénytelen végignézni, ahogy az álmai összedőlnek. Ezek után gondol egyet, és visszatér az egyetemre, sőt alakít egy vállalkozást a legjobb barátjával Lex-el, a Wingmen Inc-t. A vállalkozás célja az, hogy nőknek segítsenek abban, hogy az általuk kiszemel férfi felfigyeljen rájuk, és hogy az álompasi a végén beléjük szeressen. Azonban amikor Ian másik legjobb barátjának szobatársa, Blake fogadja fel szárnysegédjének, Ian-nek rá kell döbbennie, hogy néha át kell hágni a szabályokat, hiszen a „ne ess bele az ügyfeledbe” határozottan a főszabályok egyike :))

Imádtam a karaktereket és nagyon sokat nevettem. Sokadjára is meg kell állapítanom, hogy Rachel van Dyken-nek nagyon jó humora van. :)) Alig várom, hogy Lex és Gabi történetét is olvashassam, biztos vagyok benne, hogy az ő könyvük még ennél is szórakoztatóbb lesz, főleg hogy meg tudnék ölni egymást egy kanál vízben, amit már ebben a könyvben is imádtam. A film miatt pedig eszméletlenül izgatott vagyok, már nagyon várom, hogy a nagy vásznon is láthassam a szereplőket, mert igazán a szívemhez nőttek. :))

4 hozzászólás
Naiva P>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Eddig kellett várni, míg végre RVD meghozta nálam is az áttörést. Minden oldalát imádtam. Nem is gondoltam, hogy ilyen jó humora van az írónőnek. Sokszor már az állkapcsom is fájt a sok nevetéstől. A történet imádnivaló, szórakoztató, gyors tempójú, könnyedén olvasható, pedig rendkívül jól meg van írva. A karakterek nagyon szerethetőek és jól nyomon követhető a fejlődésük. A volt NFL bajnok, Ian Hunter, akinek sajnálatos módon derékba tört a sportkarrierje. Ezért visszatér az egyetemre, ahol beindítja egy barátjával együtt a Wingmen Inc-t, ami egy titkos, szájról-szájra terjedő társkereső szolgáltatás a női nem számára, ahol garantáltan megtalálja mindenki a partnerét. Ő hozza a szabályokat. Ez csak egy munka, csak semmi lelkizés! Egészen addig, amíg fel nem bukkan egy topis, túlméretezett és fiús öltözékű lány. Akiről maga Ian is azt gondolja először, hogy reménytelen lesz. Ian egyébként nem az a szokásos NFL könyves pasi. Vagyis csak részben. Igen-igen ő is egy beképzelt spoiler, de mellette nagyon hűséges, kedves és még okos is.
Blake, egy félénk, sportos lány, úgy érzi társkeresőhöz kell fordulnia. A lány eleinte nagyon utálja Ian-t, aki végül rászánja magát, hogy segít neki, akinek végül minél több időt töltenek együtt, annál több szabályt kell megszegnie. spoiler…de mi lesz a szabályaival és hogyan tovább…
Annyira élveztem közöttük a sok szellemes ugratást és a kémiát, ahogy azt is, hogy fokozatosan változott a kapcsolatuk. Nagyon szerettem Lex-et és Gabi-t is. Kíváncsi leszek az ő történetükre is.
Aki szereti a jól megírt romcom történeteket, ráadásul férfi szemszögből, annak kár lenne ezt a könyvet kihagyni.

17 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

„Funny how words that are supposed to make people happy kind of make you want to punch a tree like Chuck Norris."

Másodikra még szórakoztatóbb élményt nyújtott, mint elsőre. Csak azért nem adtam meg az öt csillagot, mert Gabi és Lex könyvét nem tudta felülmúlni. Jeremy York-nak hála, most még jobban kedveltem Iant. Nagy egója mintha kevésbé zavart volna, a munkájában nyújtott szakértelméért csodálatot érdemelt. Egy mondatával képest volt földbe döngölni, majd felmagasztalni bármilyen külsővel megáldott lányt. A kilenc és fél órából, nyolc és félben fülig ért a szám. Poén poén hátán, egy percig sem unatkoztam. Aki látott, biztosan azt hitte, hogy rém vicces PowerPoint prezentációkon dolgozok.
Kár, hogy nincs több tagja a Wingman Inc.-nek…

>!
Brilliance Audio, Grand Haven, 2016
ASIN: B01CUVTZC0 · Felolvasta: Jeremy York
Szami81>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Most így az ötödik Rachel Van Dyken olvasásom után be kell látnom, hogy valamiért nálam nem talál be igazán az írónő humora. hát…az én humorom néha kicsit…err…fura… :)) Ennek ellenére szerettem, Ian nagyon nagy arc, és szerencsére a történet sem volt kiszámítható :)
A váltott szemszögért szinte könyörögtem!! Jót tett volna szerintem a könyvnek.

2 hozzászólás
Fallen_Angel>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Két bajom volt a könyvvel. Az egyik az, hogy nagyon kellett volna bele a váltott szemszög, Ian-é kevés volt. A másik, hogy untam Blake-et, de talán ezen is segíthetett volna, ha az ő gondolatait is megismerem. Így csak egy közepes románc lett a szokásos ”jó pasi beleesik az átlagos csajba” fordulattal, amit a fiúk és Gabi párbeszédei dobtak fel – azok viszont jók voltak. Gabi és Lex könyvére nagyon kíváncsi vagyok és remélem, hogy ennél sokkal jobb lesz.

>!
Skyscape, 2016
306 oldal · ASIN: B016WM6MEC
CsepAdri>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Ismételten egy humoros olvasmány az írónőtől megint volt pár pillanat mikor könnyes szemmel nevetgéltem :D pasi szemszögből.
Itt van nekünk Ian saját Superman-ünk és a legjobb barátja Lex a hozzátartozó „gonosz” zseni akik igen érdekes foglalkozást űznek az egyetem mellett, csajoknak segítenek, h a nagy ő végre felfigyeljen rájuk. Olyan statisztikai tényekekkel és tanácsokkal bombázzak a csajokat a cél elérésének érdekében, h a kuncogástól elkezdve a hangos hahotazáson át minden fázist megéltem :D a hangos felnevetéseim sok esetben Gabi a másik legjobbbarát karakterének és Blake-nek volt köszönhető :)
spoiler

Lady_E>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Könnyed, romantikus olvasmány. Nincsenek benne nagy mélységek, de a karakterek szerethetők, a sztori érdekes, az írásmód jó, úgyhogy kikapcsolódásnak tökéletes.

Sonja>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Ian az új könyves pasim! Egy fantasztikus könyv pasi szemszögből. Nagyon bejövős!

LyennSunny>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Cuki volt, vicces, romantikus, de ez most csak 4 csillag. Az a gond, hogy Lex sztorija jobban érdekelt már az elejétől fogva.

TianaBalerina>!
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Elég sablonos, és semmitmondó nekem ez a történet. Nem rossz, csak nem kiemelkedő. Pontosann annyi sztori van benne, hogy egy 1,5 órás filmben nem éreztem, hogy kimaradt volna belőle bármi. Ezt a könyvet nekem Lex vitte el a végén, amikor Blake eljön bocsántatot kérni.


Népszerű idézetek

Naiva P>!

Every girl needs to allow her world to be rocked, at least once. Or if said rocking is coming from me? Twice.”

Naiva P>!

It wasn’t that it had been too long without a girl. It was that it’d been a lifetime without the right one. We kissed for mere seconds, minutes, before she withdrew, not just physically but emotionally. And I knew I only had myself to blame, for blurring the lines so freaking well.

CsepAdri>!

“You’re kind of a pig.”
“Right, but I’m more like one of those cute little pigs, you know, the teacup ones. Still a pig, but you can’t help but want to keep it forever because it’s so damn adorable.”

CsepAdri>!

“This is too much pressure.” Her voice was frantic. “I can’t do this. I mean, how do I know if it looks good? They’re boobs.”
I groaned. “Boobs always look good. Believe me.”
“Boobs are gross!”
Said no man ever. Even the gay ones.

CsepAdri>!

“So here’s the secret part.”
“I’m ready.”
“I’m Superman.”
Her eyebrows shot up as a patronizing smile appeared across her soft features, momentarily stealing my breath away. “Is that so?”
“Cross my heart.” I winked. “Why else would my best friend, also known as my nemesis, be named Lex? I’ll understand if you want proof. My cape’s back in my room. Wanna see?”
“Superman had his cape on at all times.”
“Right. The one I’m currently sporting’s invisible, like my superhuman sight. The only way to unlock your human eyes to my godlike strength is to have sex with me.”

4 hozzászólás
CsepAdri>!

“I want him to know I have boobs.”
“Need I remind you the jury’s still out on that one?”
“I do!”
“Show me.”
“No!”
“Do it.”
“We’re in public.”
“Fine.” I moved to her side of the table, scooting my chair loudly across the floor until I was thigh to thigh with her. I wrapped an arm around her shoulder and tugged her against me.
“I guess I’ll just have to cop a feel.”

CsepAdri>!

“Who the hell’s allergic to raisins?” I blurted, reading through the medical history.
Lex slammed the computer shut and turned. “If I see a headline in tomorrow’s newspaper about how the starting point guard for the Huskies nearly dies from anaphylactic shock, should I be worried? Or just give the police our address?”

CsepAdri>!

“You’re disgusting.”
“Wow, thanks. I love you too.”
“Take off your pants. Now.”
“I’m disgusting, take off my pants. Can’t say I’ve ever had that type of reaction from a woman before. In bed nonetheless.”

CsepAdri>!

Lex made his way around the fountain and stalked toward us. I loved watching girls’ reaction to him. He was built like a football player but had the brain of . . . I don’t know, an evil genius?

CsepAdri>!

“That’s it.” I grabbed the ball and marched outside. “I didn’t want to have to do this, but Blake, I was in the NFL—I can play all sports.”
Lex coughed.
“Except golf.”
He coughed again.
“And I think it’s already been established that ice-skating shouldn’t count.”


A sorozat következő kötete

Wingmen Inc. sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us
Ella Maise: To Hate Adam Connor
Vi Keeland: The Baller
Elle Kennedy: The Risk
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me
Louisa Masters: Mr. Romance