Egyetlen (Egyetlen 1.) 524 csillagozás

Rachel Van Dyken: Egyetlen

Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint –, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről. Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni. Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?

Rachel Van Dyken: Ruin

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

Athenaeum, Budapest, 2014
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632933559 · Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
296 oldal · ISBN: 9789632933740 · Fordította: Szilágyiné Márton Andrea

Weston Michels · Gabe · Kiersten Rowe · Lisa

ZitussKa>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

néha meg kell járni a poklot, hogy eljuss a mennyországba.

Koncentrálj arra, hogy mit tehetsz meg most.

Minden egyes könyv megtanít bennünket valamire, ès miután elolvastuk, tènyleg hiszem, hogy a rèszünkkè válnak:)
Ez a törtènet is adott hozzám valamit. Gyönyörű tortènet az èlni akarásról, a bátorságról, kitartásról, erős barátságról, a fèlelem legyőzèsèről. Ha fèlsz, hát fèlj, az is szüksèges ahhoz, hogy ne add fel ès meg akarj tenni dolgokat.
”–A félelem az, amitől úgy érezzük, élünk.„
Lègy erős ès kitartó.!
Ugyan sokszor szomorú voltam, de egy szèp pillanattal vagy gondolattal az írónő mindig kèpes volt enyhíteni a bánatomat ès vègeredmènyèben mindig mosolyogtam. Együtt sírtam – nevettem a szereplőkkel mert nagyon megszerettem őket! Bátrak voltak, határozottak, kedvesek ès nagyon pozitívan álltak a dolgokhoz, kihívásokhoz, nehèzsègekhez. A könyvön keresztül èreztem a belőlük áradó energiát, ami furcsának tűnhet mègis így volt:)
Nagy kedvenc lett! Wes pedig imádnivalóan aranyos:D❤ Ez a mondata pedig, velem marad, ha pèntek este nem lesz programom:
Most pedig vaduljunk meg és aludjunk. :D

– Engedheted, hogy a félelmeid irányítsanak téged, de te is irányíthatod a félelmeidet.

Cs_N_Kinga P>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Nekem ez a kötet tetszett! Alapvetően egy tucattörténet lenne, ahol a szegény szürke kislányt felfedezi magának az iskola bikája, egy szupergazdag, szuper jóképű, szuper jó testű végzős fiú. De mégsem az, mert egyikük sem teljesen ép/egészséges. Van benne egy csavar, amit bár végig sejtünk, mégsem akarunk elhinni. Én annyira tudtam drukkolni nekik….. Jó kis komfort olvasás volt. Szerettem ezt is. Pedig pár száz forintért szereztem be és nem látom hogy olyan nagy népszerűségnek örvendene, pedig ugyanolyan jó, mint bármelyik mostani romantikus sztori.
A vége happy end, de van folytatása is, szerencsére az is itt van a polcomon.:)

Szilvi00 P>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Számtalan elmorzsolt könnycseppem bizonyítja, többször mélyen megérintett a történet. Fontos mondanivalója volt és nem egy olyan mondatot illetve gondolatot tartalmazott, amiket megrendülve olvastam és amikkel legszívesebben kiplakátolnám a házunkat. Gondolatok a félelmeink legyőzéséről. Hitről, a szerelem hatalmas erejéről, az igaz barátságról. Egy esélyt kaptunk ezen a földön, éljük meg minden pillanatát, nézzünk szembe a nehézségekkel és bárhogy alakulnak is a dolgok, hozzunk olyan döntést, amire büszkén tekintünk majd vissza.
És most jön egy csupa nagybetűs DE! Pár dolog borzasztóan zavart. A rémes borítón és kidolgozatlanságon még túltettem volna magam. Viszont a szereplők néha abszurd viselkedése és jó pár ellentmondás szúrta a szememet. Nem szeretném részletezni vagy kötözködni, mert lehet, hogy csak én voltam rossz passzban. Főleg Kiersten karakterével nem tudtam kibékülni, viselkedésén sokat értetlenkedtem. spoiler
Amúgy gyönyörű történet volt, de most tudtam szemet hunyni a zavaró dolgokon!

WindStorm>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

– Még ne add fel. Néha oda, ahová Isten azt írta, Vég, azt igazából úgy érti, hogy Kezdet.

Az idei évem első olvasása és egyáltalán nem volt rossz döntés. Igaz, nem egy tökéletes történet, de ettől függetlenül megéri az öt csillagot.
A regény két főszereplője, Weston és Kiersten, mindketten súlyos terhet cipelnek a vállukon, ennek ellenére próbálnak átlagos életet élni. Szerintem az írónő nagyon ügyesen oldotta meg a két főbb, nehéz témát, hiszen egyik sem ütötte ki a másikat, s egyáltalán nem éreztem sok(k)nak.
A karakterek kedvelhetőek, jókat mosolyogtam Gabe beszólásain, és Weston apró viccei is megnevettettek.
A regény cselekvése gyorsfolyású, észre sem veszi az ember és már ki is olvasta. Nincs túl magyarázva, mégis minden a helyére kerül.

A könyv vége számomra megterhelő volt, mert a családban van aki küzd a halálos kór ellen, s bizony eszembe jutott egy-két sötét gondolat, amely végeláthatatlan sírást idézett elő.</3

296 oldal · ISBN: 9789632933740 · Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
catilde>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Hát hű-ha … :) Egyértelmű, hogy ez a könyv a romantikus lelkeknek való,mint például én. Beleszerettem az első oldaltól kezdve alig akartam lerakni. Az összes szereplőt nagyon megkedveltem. Kiersten és Weston kapcsolata nem a megszokott történéseken alapszik. Vége az persze sejthető, de nekem most pont ez kellett. Kellemes kikapcsolódást nyújtott, nálam kedvenc lett. Nagyon remélem, hogy itthon kiadják Gabe könyvét is, szívesen olvasnám az ő történetét.

Wello_Book>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Egész éjjel ébren voltam, pusztán csak azért, mert olyan izgalom töltött el a könyvtől, hogy képtelen lettem volna aludni. Az elejétől fogva tökéletes volt. Humor humort követett. Tökéletes volt.! Nem találok rá jobb szót. Örök kedvenc marad.!! ********

kellyolvas P>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

A történet megérintett, felkavart, és azt hiszem, azok fogják igazán szeretni a könyvet, akiket a jellemző new adult problémák, események személyesen, közvetve vagy közvetlenül érintenek. Csodálatosnak tartom azt a kötődést, a bizalmat, ahogy ez a két fiatal egymás felé fordult, erőt merítettek egymásból, a kapcsolatukból. Kiersten karaktere teljesen hihető volt a számomra, egy szimpatikus lány, aki lelki trauma áldozata, kissé antiszociális, de nyitott a változásra. Weston már problémásabb. A helyzet az, hogy őt a szerző megpróbálta már létező karakterekből összegyúrni, legalábbis nekem úgy tűnt, ebben a srácban jó nagy adag Andrew (A soha határa) és Travis (Gyönyörű sorscsapás) és egy pici adag Edward kavarog. Edward a bárányka miatt. Oké, itt nem oroszlán, hanem a csúnya nagy farkas szeret bele a bárányba. Ennek ellenére imádtam a srácot, miért is ne, hiszem nagyszerű elemekből áll. Egy olyan lélek, akit meggyötört az élet, és mára már pontosan tudja, mi az, ami igazán számít.
Mindenképpen meg kell említeni a mellékszereplőket, hihetetlenül jó karakterek. Lisa a szobatársa Kierstennek, néha idegesítő, de nem vészesen, és az ő unokatestvére Gabe. Ők vittek hatalmas adag humort a történetbe, ami mindenképp kellett az egyensúlyteremtéshez. Na de Gabe. Itt álljunk meg egy szóra. Fenyegetően titokzatos múlttal rendelkezik, amire nem lehet büszke, ugyan már megváltozott, de olyan, mint egy bármikor kitörni készülő vulkán. Nem csodálom, hogy a szerző önálló történetet adott neki.
Az írásmód váltott nézőpont szerinti, az elején többnyire Kiersten, később felváltva a két főszereplő szemszögéből olvashatjuk E/1 személyben a történetet. Ez az írásmód a kedvencem, de nem csak ezért élveztem az olvasást. Végig lehet izgulni ezért a remek párosért, szerintem nem lesz olyan olvasó, akit valamelyik pontja a könyvnek ne hatna meg. Galamblelkűek készíthetnek egy 100-as zsepit, nyugodtan. Azok se maradnak csalódottak, akik vicces részekre vágynak, ez is biztosított.
Összességében az apró hibáktól eltekintve emlékezetes, szívfájdító, de egyben szórakoztató történetet kaptam, amit szívesen ajánlok a new adult műfaj rajongóinak. Remélem Rachel Van Dyken többi regénye is megjelenik magyarul, határozottan kedvet kaptam hozzájuk.

Sippancs P>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Három dolgot mondanék csak ezzel a könyvvel kapcsolatban.
Az első: a külső ne tévesszen meg senkit! E mögött a könyv mögött ugyanis sokkal több van, mint ez a csúf, csiricsáré borító!
A második: lehet, hogy a történet sablonos, és semmi olyan dolgot nem tud mutatni, amit már más, hasonló kategóriájú könyvben ne olvastam volna, de nem érdekel! Engem ez a kötet minden sorával, minden gyönyörű gondolatával és minden sírós-nevetős érzésével magába szippantott.
A harmadik: én ♥ Wes Michels.

K_A_Hikari I>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Az értékelést pedig az írónő szavaival zárnám, mert olyan jól megfogalmazta, hogy felesleges lenne mást mondanom. „Ajánlom mindenkinek, aki elveszített valakit a rák elleni harcban, mindenkinek, aki harcban áll a rákkal – az orvosoknak, a családoknak és azoknak, akik lelki társukat temették el. Remélem, ha ne adj Isten barátaikkal vagy családjukkal keresztülmennek ezen a betegségen, ez a könyv segít a gyászban és a gyógyulásban, még ha csak egy kicsit is”

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2015/01/rachel-van-dy…

kiruu>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Amikor a könnyeiden keresztül próbálsz olvasni, és közben fülig érő vigyor ragyog az arcodon. Őszintén? Már az első oldalon visszafordíthatatlanul beleszerettem ebbe a könyvbe.

nykyriana>!

Privát megjegyzés: ha egy lány mosolya elfeledteti veled a saját neved, marha nagy szarban vagy.

43. oldal, 7. fejezet

– Eperszőke vagyok.
– Vörös.
– Világosvörös.
Felsóhajtott.
– Nem szívesen ábrándítalak ki, de a hajad vörös. Vörös vagy, nem világosvörös, nem eperszőke. Fogadd el, tedd magadévá, szeresd. Mert iszonyatosan gyönyörű vagy.

21. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: haj, hajszál · Kiersten Rowe · Weston Michels
SzAngelika>!

– …még soha nem volt pasim.
– […] És hogy élted túl?
– Netflix, Johnny Deep, könyvek. Valahogy kibekkeltem.

Łauraa>!

– Vicces. – A szememet forgattam. – Ez most komoly, Lánykolit kértem, erre koedukált épületben helyeztek el, és most kiderül, hogy az ET-m egy… – majdnem mondtam, hogy jóképű srác, de nem hoztam még kínosabb helyzetbe magam.
– Szexisten. – Kimondta helyettem. – Tudom vannak ilyen mázlisták.

19-20. oldal, Weston-Kiersten

Vivi_>!

A dolgok soha nem olyanok, mint amilyennek tűnnek. Soha.

8. fejezet

Vivi_>!

– Mit szeretsz jobban? – ugratott. – A hajam vagy a szívem?
– Miért csak két lehetőségem van? Ne hagyd ki a lábad, a nevetésed, azt, ahogyan az ajkadba harapsz, miközben gondolkodsz, azt, ahogy érzem a lélegzetvételedet az arcomon, a reggeli hangodat, az ízedet, a három szeplőt az orrodon, a sűrű szempilláidat, a kedves szellemedet, a határozott lelkedet – miért álljunk le a hajadnál és a szívednél? Hogy várhatod el tőlem, hogy válasszak? Amikor legjobban azt szeretem benned, hogy – te vagy.

Lanore P>!

Nehéz az élet – meghalni könnyű.
Csukd be a szemed, és soha többé ne nyisd ki.
Mi olyan nehéz ebben? Igazából semmi
csak baromi fájdalmas azoknak,
akiket hátrahagysz.

31. oldal, 5. fejezet

Vivi_>!

Azt hiszem, egyszerűen ilyen az élet. Senkinek nem ígér semmit. Ezért ilyen becses.

Kapcsolódó szócikkek: élet

Egyetlen sorozat · Összehasonlítás