Egyetlen (Egyetlen 1.) 480 csillagozás

Rachel Van Dyken: Egyetlen

Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint –, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről. Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni. Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?

Rachel Van Dyken: Ruin

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Athenaeum, Budapest, 2014
296 oldal · ISBN: 9789632933740 · Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
>!
Athenaeum, Budapest, 2014
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632933559 · Fordította: Szilágyiné Márton Andrea

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Weston Michels · Gabe · Kiersten Rowe · Lisa


Kedvencelte 99

Most olvassa 15

Várólistára tette 206

Kívánságlistára tette 133

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

néha meg kell járni a poklot, hogy eljuss a mennyországba.

Koncentrálj arra, hogy mit tehetsz meg most.

Minden egyes könyv megtanít bennünket valamire, ès miután elolvastuk, tènyleg hiszem, hogy a rèszünkkè válnak:)
Ez a törtènet is adott hozzám valamit. Gyönyörű tortènet az èlni akarásról, a bátorságról, kitartásról, erős barátságról, a fèlelem legyőzèsèről. Ha fèlsz, hát fèlj, az is szüksèges ahhoz, hogy ne add fel ès meg akarj tenni dolgokat.
”–A félelem az, amitől úgy érezzük, élünk.„
Lègy erős ès kitartó.!
Ugyan sokszor szomorú voltam, de egy szèp pillanattal vagy gondolattal az írónő mindig kèpes volt enyhíteni a bánatomat ès vègeredmènyèben mindig mosolyogtam. Együtt sírtam – nevettem a szereplőkkel mert nagyon megszerettem őket! Bátrak voltak, határozottak, kedvesek ès nagyon pozitívan álltak a dolgokhoz, kihívásokhoz, nehèzsègekhez. A könyvön keresztül èreztem a belőlük áradó energiát, ami furcsának tűnhet mègis így volt:)
Nagy kedvenc lett! Wes pedig imádnivalóan aranyos:D❤ Ez a mondata pedig, velem marad, ha pèntek este nem lesz programom:
Most pedig vaduljunk meg és aludjunk. :D

– Engedheted, hogy a félelmeid irányítsanak téged, de te is irányíthatod a félelmeidet.

5 hozzászólás
Shanara>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

„A történet az alapoknál a leginkább sérült, ott a leggyengébb, és a logikátlanságok csak még inkább élvezhetetlenné tették számomra a regényt – mindegy, hogy melyik oldaláról nézem ezt a remekművet. A nap nagy kérdése: miért nem veszik ezt észre más olvasók?”

„A baráti társaságunkban van egy közös poénunk: egy másik történet egyik logikátlan eseménye után az irracionális, ésszerűtlen, értelmetlen dolgokat az imbuszkulcs kifejezéssel illetjük. Nos, ebből kiindulva ez a regény nem egy egyszerű imbuszkulcs, de nem is szerszámos láda, hanem inkább már szerelőműhely vagy barkácsáruház kategória.”

„Rachel Van Dyken, nem tudom, hogy ezen kívül még milyen fantasztikus történetek kerültek ki a kezed alól, de köszönöm, én azokból nem kérek! Itt és most búcsút mondunk egymásnak. Agyő!”
Nem a levegőbe beszélek, mert összegyűjtöttem a részleteket, amelyek zavartak: http://shanarablog.blogspot.hu/2014/11/rachel-van-dyken…

35 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Tragédia, tragédia és boldogság. Egy beteg, reménytelen fiú és egy boldogtalan lány története. Nem volt rossz, sőt, tetszett. Szerettem Wes karakterét, s bár kicsit béna poénjai voltak, de mindig megnevetetett. De sajnáltam, hiszen hiába viselte a Michels nevet a balsors újabbnál újabb csapásokat hozott az életébe.
Kiersten is kedves lány. Kicsit félénk, de nem is csodálkozom. Súlyos terhet cipelt a vállán, mivel magát hibáztatja szülei halála miatt.
Az abszolút kedvenc párosom, viszont Lisa és Gabe, a két uncsitesók. Akik egyéniségükkel, viselkedésükkel és humorukkal belecsempésznek egy kis életet és vidámságot a néha szomorú sorok közé.

Szilvi00 P>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Számtalan elmorzsolt könnycseppem bizonyítja, többször mélyen megérintett a történet. Fontos mondanivalója volt és nem egy olyan mondatot illetve gondolatot tartalmazott, amiket megrendülve olvastam és amikkel legszívesebben kiplakátolnám a házunkat. Gondolatok a félelmeink legyőzéséről. Hitről, a szerelem hatalmas erejéről, az igaz barátságról. Egy esélyt kaptunk ezen a földön, éljük meg minden pillanatát, nézzünk szembe a nehézségekkel és bárhogy alakulnak is a dolgok, hozzunk olyan döntést, amire büszkén tekintünk majd vissza.
És most jön egy csupa nagybetűs DE! Pár dolog borzasztóan zavart. A rémes borítón és kidolgozatlanságon még túltettem volna magam. Viszont a szereplők néha abszurd viselkedése és jó pár ellentmondás szúrta a szememet. Nem szeretném részletezni vagy kötözködni, mert lehet, hogy csak én voltam rossz passzban. Főleg Kiersten karakterével nem tudtam kibékülni, viselkedésén sokat értetlenkedtem. spoiler
Amúgy gyönyörű történet volt, de most tudtam szemet hunyni a zavaró dolgokon!

WindStorm>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

– Még ne add fel. Néha oda, ahová Isten azt írta, Vég, azt igazából úgy érti, hogy Kezdet.

Az idei évem első olvasása és egyáltalán nem volt rossz döntés. Igaz, nem egy tökéletes történet, de ettől függetlenül megéri az öt csillagot.
A regény két főszereplője, Weston és Kiersten, mindketten súlyos terhet cipelnek a vállukon, ennek ellenére próbálnak átlagos életet élni. Szerintem az írónő nagyon ügyesen oldotta meg a két főbb, nehéz témát, hiszen egyik sem ütötte ki a másikat, s egyáltalán nem éreztem sok(k)nak.
A karakterek kedvelhetőek, jókat mosolyogtam Gabe beszólásain, és Weston apró viccei is megnevettettek.
A regény cselekvése gyorsfolyású, észre sem veszi az ember és már ki is olvasta. Nincs túl magyarázva, mégis minden a helyére kerül.

A könyv vége számomra megterhelő volt, mert a családban van aki küzd a halálos kór ellen, s bizony eszembe jutott egy-két sötét gondolat, amely végeláthatatlan sírást idézett elő.</3

>!
Athenaeum, Budapest, 2014
296 oldal · ISBN: 9789632933740 · Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
2 hozzászólás
catilde>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Hát hű-ha … :) Egyértelmű, hogy ez a könyv a romantikus lelkeknek való,mint például én. Beleszerettem az első oldaltól kezdve alig akartam lerakni. Az összes szereplőt nagyon megkedveltem. Kiersten és Weston kapcsolata nem a megszokott történéseken alapszik. Vége az persze sejthető, de nekem most pont ez kellett. Kellemes kikapcsolódást nyújtott, nálam kedvenc lett. Nagyon remélem, hogy itthon kiadják Gabe könyvét is, szívesen olvasnám az ő történetét.

Wello_Book>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Egész éjjel ébren voltam, pusztán csak azért, mert olyan izgalom töltött el a könyvtől, hogy képtelen lettem volna aludni. Az elejétől fogva tökéletes volt. Humor humort követett. Tökéletes volt.! Nem találok rá jobb szót. Örök kedvenc marad.!! ********

kellyolvas P>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

A történet megérintett, felkavart, és azt hiszem, azok fogják igazán szeretni a könyvet, akiket a jellemző new adult problémák, események személyesen, közvetve vagy közvetlenül érintenek. Csodálatosnak tartom azt a kötődést, a bizalmat, ahogy ez a két fiatal egymás felé fordult, erőt merítettek egymásból, a kapcsolatukból. Kiersten karaktere teljesen hihető volt a számomra, egy szimpatikus lány, aki lelki trauma áldozata, kissé antiszociális, de nyitott a változásra. Weston már problémásabb. A helyzet az, hogy őt a szerző megpróbálta már létező karakterekből összegyúrni, legalábbis nekem úgy tűnt, ebben a srácban jó nagy adag Andrew (A soha határa) és Travis (Gyönyörű sorscsapás) és egy pici adag Edward kavarog. Edward a bárányka miatt. Oké, itt nem oroszlán, hanem a csúnya nagy farkas szeret bele a bárányba. Ennek ellenére imádtam a srácot, miért is ne, hiszem nagyszerű elemekből áll. Egy olyan lélek, akit meggyötört az élet, és mára már pontosan tudja, mi az, ami igazán számít.
Mindenképpen meg kell említeni a mellékszereplőket, hihetetlenül jó karakterek. Lisa a szobatársa Kierstennek, néha idegesítő, de nem vészesen, és az ő unokatestvére Gabe. Ők vittek hatalmas adag humort a történetbe, ami mindenképp kellett az egyensúlyteremtéshez. Na de Gabe. Itt álljunk meg egy szóra. Fenyegetően titokzatos múlttal rendelkezik, amire nem lehet büszke, ugyan már megváltozott, de olyan, mint egy bármikor kitörni készülő vulkán. Nem csodálom, hogy a szerző önálló történetet adott neki.
Az írásmód váltott nézőpont szerinti, az elején többnyire Kiersten, később felváltva a két főszereplő szemszögéből olvashatjuk E/1 személyben a történetet. Ez az írásmód a kedvencem, de nem csak ezért élveztem az olvasást. Végig lehet izgulni ezért a remek párosért, szerintem nem lesz olyan olvasó, akit valamelyik pontja a könyvnek ne hatna meg. Galamblelkűek készíthetnek egy 100-as zsepit, nyugodtan. Azok se maradnak csalódottak, akik vicces részekre vágynak, ez is biztosított.
Összességében az apró hibáktól eltekintve emlékezetes, szívfájdító, de egyben szórakoztató történetet kaptam, amit szívesen ajánlok a new adult műfaj rajongóinak. Remélem Rachel Van Dyken többi regénye is megjelenik magyarul, határozottan kedvet kaptam hozzájuk.

6 hozzászólás
Sippancs P>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Három dolgot mondanék csak ezzel a könyvvel kapcsolatban.
Az első: a külső ne tévesszen meg senkit! E mögött a könyv mögött ugyanis sokkal több van, mint ez a csúf, csiricsáré borító!
A második: lehet, hogy a történet sablonos, és semmi olyan dolgot nem tud mutatni, amit már más, hasonló kategóriájú könyvben ne olvastam volna, de nem érdekel! Engem ez a kötet minden sorával, minden gyönyörű gondolatával és minden sírós-nevetős érzésével magába szippantott.
A harmadik: én ♥ Wes Michels.

2 hozzászólás
Vivi_>!
Rachel Van Dyken: Egyetlen

Hű!
Szükségem volt már egy ilyen könyvre, amit kiolvasok egy vagy két nap alatt és nem csak tologatom, hogy na majd később folytatom. Nem, ez itt nem volt jelen, sőt, este fél egykor eszembe jutott, hogy holnap iskola, szóval azért aludni is kellene.

Minden megtalálható a könyvben, ami egy YA-ban jelen van. Szerintem aki szereti az ilyeneket, azoknak ez is tetszeni fog. A szereplőek aranyosak, érezhető köztük a kémia. Szerencsére nem kaptam agybajt a női karaktertől, Kierstentől, és a fiútól sem, Westől. De nekem a könyvben a nagy szerelmem Gabe volt. :) Először azt hittem neki is tetszik a lány, de aztán nem… Ezért én először azt hittem lesz majd háromszög, végül azonban nem volt, aminek nagyon örülök, nem akartam volna, hogy lerontsa a könyvet. Néhol jókat is mosolyogtam, és nem lett hatással az egész sztorira a betegség.

Nekem személy szerint az angol borító jobban tetszik (vajon miért?), mint a magyar, de mondjuk az se igazán illik hozzá, meg ez se. Valahogy egy másik borítót képzeltem volna el neki. Na, de a lényeg leginkább ami belül van. Viszonylag sokat is idéztem belőle, és leginkább azokból szoktam, amik tetszenek.


Népszerű idézetek

nykyriana>!

Privát megjegyzés: ha egy lány mosolya elfeledteti veled a saját neved, marha nagy szarban vagy.

43. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Weston Michels
MFKata>!

– Még ne add fel. Néha oda, ahová Isten azt írta, Vég, azt igazából úgy érti, hogy Kezdet.

41. fejezet

nykyriana>!

– Eperszőke vagyok.
– Vörös.
– Világosvörös.
Felsóhajtott.
– Nem szívesen ábrándítalak ki, de a hajad vörös. Vörös vagy, nem világosvörös, nem eperszőke. Fogadd el, tedd magadévá, szeresd. Mert iszonyatosan gyönyörű vagy.

21. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: haj, hajszál · Kiersten Rowe · Weston Michels
SzAngelika>!

– …még soha nem volt pasim.
– (…) És hogy élted túl?
– Netflix, Johnny Deep, könyvek. Valahogy kibekkeltem.

9. oldal

Łauraa>!

– Vicces. – A szememet forgattam. – Ez most komoly, Lánykolit kértem, erre koedukált épületben helyeztek el, és most kiderül, hogy az ET-m egy… – majdnem mondtam, hogy jóképű srác, de nem hoztam még kínosabb helyzetbe magam.
– Szexisten. – Kimondta helyettem. – Tudom vannak ilyen mázlisták.

19-20. oldal, Weston-Kiersten

Vivi_>!

A dolgok soha nem olyanok, mint amilyennek tűnnek. Soha.

8. fejezet

Vivi_>!

– Mit szeretsz jobban? – ugratott. – A hajam vagy a szívem?
– Miért csak két lehetőségem van? Ne hagyd ki a lábad, a nevetésed, azt, ahogyan az ajkadba harapsz, miközben gondolkodsz, azt, ahogy érzem a lélegzetvételedet az arcomon, a reggeli hangodat, az ízedet, a három szeplőt az orrodon, a sűrű szempilláidat, a kedves szellemedet, a határozott lelkedet – miért álljunk le a hajadnál és a szívednél? Hogy várhatod el tőlem, hogy válasszak? Amikor legjobban azt szeretem benned, hogy – te vagy.

Lanore P>!

Nehéz az élet – meghalni könnyű.
Csukd be a szemed, és soha többé ne nyisd ki.
Mi olyan nehéz ebben? Igazából semmi
csak baromi fájdalmas azoknak,
akiket hátrahagysz.

31. oldal, 5. fejezet

Vivi_>!

Azt hiszem, egyszerűen ilyen az élet. Senkinek nem ígér semmit. Ezért ilyen becses.

Kapcsolódó szócikkek: élet
Vivi_>!

Amint befejeztük az evést, küldtem Jo bácsinak egy gyors SMS-t.
Megcsókoltam egy srácot és túl sok palacsintát ettem ma reggel. Na, elég őrült vagyok?
Azonnal válaszolt:
Ez az én unokahúgom!


A sorozat következő kötete

Egyetlen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Meghan March: Véletlen szeretők
Anna Todd: Before – Mielőtt
Vi Keeland: A beosztott
Kim Karr: Kötődés
Cora Carmack: Szakítópróba