36. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Lore ​Olympus – Olümposzi história 1. (Lore Olympus – Olümposzi história 1.) 256 csillagozás

Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

Botrányos ​pletykák, vad bulik és tiltott szerelem – tekints bele az istenek éjszakai életébe Rachel Smythe stílusos képregényében, mely kortárs környezetben gondolja újra a görög mitológia legismertebb történeteit.

Perszephoné, a tavasz ifjú istennője nemrég érkezett Olümposzba. Anyja, Démétér a halandók világában nevelte fel, de miután lánya ígéretet tesz neki, hogy szent szűzként tanul tovább, megengedi, hogy az istenek pörgő, csillogó világába lépjen. Amikor Perszephonét szobatársnője, Artemisz elviszi egy buliba, az egész élete a feje tetejére áll: találkozik Hádésszal, és azonnal szikra lobban közte és az Alvilág sármos, de félreértett uralkodója között. Perszephoné belegabalyodik az Olümposzt uraló intrikák és viszonyok szövedékébe, miközben megpróbálja megtalálni a helyét – és a valódi hatalmát.

Az Eisner-díjra jelölt webképregénynek ez a kiadása egy új előzménytörténetet is tartalmaz, és a görög panteont egy rendkívül szellemes és romantikus képregényben… (tovább)

>!
Ciceró, Budapest, 2021
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634321606 · Fordította: Márton Zsófia · Illusztrálta: Rachel Smythe

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Hades (Lore Olympus) · Persephone (Lore Olympus)


Kedvencelte 43

Most olvassa 10

Várólistára tette 162

Kívánságlistára tette 343

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

Bár nem igazán vagyok képregény-rajongó, a görög mitológiáé viszont annál inkább, így nem volt kérdés számomra, hogy elolvasom a könyvet.
A kötetet befejezve vegyes érzéseim voltak. Legnagyobb problémám talán az volt, hogy nem igazán tudtam eldönteni, hogy kiknek is készült ez a képregény-sorozat. Az egyik pillanatban káromkodások és felnőtt témák kerülnek központba, a másik oldalon viszont Disney-csatornán látott poénokat próbál elsütni a szerző. Emiatt kissé gondot jelentett számomra annak eldöntése, hogy ki lehet a célcsoport.
Maga a történet viszont tetszett, fordulatos és cselekménydús volt, ahol nemcsak Hádész és Perszephoné volt a központban, hanem a többi görög istennel is megismerkedhettünk spoiler.
A rajzokat is szeretném még kiemelni, ugyanis bár nem annyira kidolgozottak, de karakteresek és egyediek.
Mindenképp szeretném folytatni a sorozatot, remélem a második rész is minél hamarabb megjelenik az angol nyelvű verzió után.

klara_matravolgyi>!
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

Imádtam! Nagyon jó alapötlet volt a görög mitológia alakjait egybegyúrni egy kortárs történetbe, így a romantikus cselekmény izgalmas és egyedi színt kapott. Komoly témák jelennek meg a könyvben, minőségi grafikával és sok-sok humorral. A Webtoon-on már olvasom a többi részt. :)

polimatilda I>!
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

Te jó ég, hol a többi?!
Éreztem, hogy ez nekem való kötet lett, és nem is csalódtam. Nagyon tetszett a rajzok stílusa, és magának a történetnek is. Annyira élveztem olvasni, és bogarászni a képeket. Próbáltam lassan olvasni, de így is túl gyorsan vége lett.
Nekem ebből kell még off, szóval lehet előre olvasom webtoonon, mert ahogy ez a kötet befejeződik, az elég gonosz húzás volt, mit ne mondjak. Így nem tudok türelmesen várni a második kötetig!
Csak ajánlani tudom, gyönyörű a képi világa és nagyon jó poénok és vicces kockák vannak benne elhelyezve. Egyszerűen imádtam az egészet!

5 hozzászólás
Nettaa0316 P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

Nagyon igényes kötet, a borító gyönyörű, a rajzolás különleges, a képek aranyosak és hangulatosak, illetve ami kifejezetten tetszett, azok az élénk színek. Maga a történet is szuperül lett megírva, humoros párbeszédekkel és beszólásokkal, miközben azért komolyabb és mélyebb témákat is érint. Ebben a kötetben még nem sokat kaptunk Hádész-ból és Perszephoné-ból, de amit igen, azt nagyon szerettem, és szerintem teljesen rendben van így a tempó. Mindemellett pedig élveztem a többiekről is olvasni, nagyon jól szórakoztam a 3 fivér közös jelenetein, de az abszolút favorit mellékszereplők Artemisz és Erósz voltak, ők nevettettek meg a legtöbbször.
Képtelenség abbahagyni, biztosan tovább olvasom webtoon-on, azt pedig alig várom, hogy a folytatás is a polcomon legyen.

kellyolvas P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

Ez a kedvenc sztorim a görög mitológiából, zseniális átirat, imádom a stílusát. Nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan megjelent itthon is. Jöhet a folytatás!

Ngie P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

Egyelőre csak annyit szeretnék tudni, hogy miért nincs benne több Hádész.
De úgy igazán.

Csodás színvilág, teljesen levett a lábamról, pedig első ránézésre kicsit idegenkedtem tőle. Tudtam, hogy király lesz, pontosan olyan király is volt. Játszadozás a görög istenségekkel, mert valahogy sose tudunk rájuk unni. Vicces, fiatalos. És a Hádész – Perszephoné szerelmi szálat olyan hirtelen építi fel, és annyira jól, hogy leteszem a kalapom. Zseni.

csfannie P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

„Nagyon ritkán olvasok képregényeket, és most a ritkánt úgy kell érteni, hogy konkrétan ez volt életem második képregénye. Nem vagyok túl tapasztalt ilyen téren, de az a megítélésem, hogy ez egy fantasztikus mű lett. Nemcsak a grafika, de a történetvezetés is zseniális, pedig közel sem vártam ilyen jót cselekmény terén. Fantasztikus, hogy Rachel milyen mélységekben járta körbe a görög mitológiát, valamint az is lenyűgözött, hogy bele tudta szőni a napjainkban létező dolgokat is. Szerethető, elgondolkodtató és mégis egyszerre idegőrlő olvasmány, amit lehetetlen letenni, elég erősen függőséget tud okozni, ha hagyod, hogy beszippantson. :)”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/11/rachel-smyth…

ap358 P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

A mitológiai alap már elég volt ahhoz, hogy el akarjam olvasni, kezdetbe a fülszöveg alapján még csalódott is voltam, hogy képregény és nem regény formájában olvashatom a történetet. A kiadás viszont rendkívül igényes, jó érzés volt kézbe venni a kötetet, és egy huzamba kiolvasni. A karakterek (istenek) bemutatása és ábrázolása jóra és érdekesre sikeredett, mondhatni a sablon figurák vonultak fel: a szende-szűz lány, a nagymenő-morcos-veszélyes-hősszerelmes férfi, a szókimondó-élesnyelvű barátnő, a humorosnak szánt barátok/családtagok, a szexi féltékeny dög, a csábító szépfiú. Mintha egy romantikus-erotikus regény keveredne a mitológiával.
A rajzok tetszettek, bár néhol túl szexistának találtam a nők ábrázolását, mégha ez lett volna a cél is.
A történet érdekes fordulattal ért véget, így nagyon várom a folytatást.

R4ms3s P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

A képregény legnagyobb pozitívuma, hogy szép színesen és nagyon igényesen van megrajzolva.

– Mennyire görög mitológia?
Azonkívül, hogy a szereplők nevei egyeznek és a köztük lévő kapcsolat, igazából semmi. A két szerelmi történet (Perszephoné-Hádész és Pszükhé-Érosz) is át lett írva valamennyire.
– Akkor mégis miről szól?
Egy nagyon modern történet. Elsőre fura is volt, hogy például az istenek luxusautókat vezetnek, bulikba járnak és öltönyöket/koktélruhákat hordanak, de pár oldal után már valamennyire meg lehetett szokni. Lényegében az egész cselekmény egy (számomra átlagos, kicsit klisés) romantikus egymásra találáson épül. Igen, a képregény kockákat percekig lehet nézegetni és csodálni, de azért konkrétan ennyi oldal alatt alig történt valami. Azonban van humora, és sokszor nem is kellettek szavak ahhoz, hogy mosolyogjak, mert tényleg ennyire jól meg lett rajzolva.
– Szereplők?
Nos néha nem tudtam eldönteni, hogy a történetet tiniknek vagy felnőtteknek írták. Se Perszephoné, se Hádész nem nyerte el a tetszésemet, de ott volt Artemisz, akit egyből a szívembe zártam.
– Vége?
Hát ez a spoiler jelenet szerintem borzasztóan nem illett ebbe a történetbe és szerintem inkább áldozati „kiszolgáltatottság” volt ez, mint erőszak. Itt vissza is kanyarodnék a dilemmámhoz: tanulság tiniknek, hogy ne legyenek nagyon naivak, határozatlanok.

Valószínűleg folytatni fogom valamilyen nyelven, mert van egy olyan érzésem, hogy még csak most fog beindulni.

1 hozzászólás
Hanna IP>!
Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.

Muszáj volt átlapozni könyvként is – érdekes, mennyire máshogyan hat így, mint a webtoonos függőleges elosztásban. Most, hogy a történet a vége felé (?) jár, különösen jó látni, honnan indult és milyen szépen el vannak ültetve azok az utalások, amikből aztán később kibomlanak a mellékszálak és a nagy titkok (és amiket olvasva persze a görög mitológiában jártasak szellemi önpacsik sorát adhatják maguknak).


Népszerű idézetek

Rune>!

… és végül Kerberosz
– Milyen fényes a szőre, mivel eteti?
– Gyilkosok lelkével, és néha tojásfehérjével.

Kapcsolódó szócikkek: Hades (Lore Olympus)
csfannie P>!

– Hát gazembernek nézek én ki?
– Igen. Legalább 30%-ban.

Kapcsolódó szócikkek: Hades (Lore Olympus)
csfannie P>!

– Mi ez a ruha rajtad? Kilóg alóla a francos köldököd. Talán eltakarhatnád.
– Kilóg az ostoba arcod! Talán eltakarhatnád.

Nettaa0316 P>!

– Nyugi, remekül vezetek.
– Csak azt mondom, jó, hogy halhatatlanok vagyunk.
– A mitfárer legyen derűlátó.

csfannie P>!

Azt hittem, jó lesz megismerkedni ezzel a sok új emberrel. De csak magányosabbnak érzem magam, mint valaha.

csfannie P>!

– Csak beszélgettünk. Ő csak egy kellemes… külsejű… istennő. Ennyi.
– Beszélgettetek?! Ezért jöttem el egészen idáig az óceánból?

whisperingwithwolves>!

Ki a jó kiskutya!? Te vagy a jó kiskutya! ( Még-ha-meg-is-akartál-enni).

Kicsicsillag123 P>!

– Köszönöm, hogy bajlódik velem. Biztos nagyon elfoglalt. Nem hiányzik, hogy egy amatőr istennő beletébláboljon a vasárnap reggelébe.
– Akár fizetnék is érte, hogy az életem minden részébe beletébláboljon.

csfannie P>!

Mikor láttad meg utoljára a jót az emberekben? Mikor feledkeztél meg a kedvességről? Mikor feledkeztél meg a szeretetről?


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.
P. Vörös Panni: .Initium. – A kezdet peremén 2.
Lee Yun-Hee: Démonnapló 6.
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Sze-Jang Kim: Az ördög menyasszonya 1.
Noelle Stevenson: Nimona
Jeff Smith: Konc 2. – A nagy tehénfutam
Eric Skillman – Felvidéki Miklós: Kate Kelly – A tettre kész Hírvadász
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 374 XL