27. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Lore ​Olympus 2. (Lore Olympus 2.) 125 csillagozás

Rachel Smythe: Lore Olympus 2. Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Witness ​what the gods do after dark in the second volume of a stylish and contemporary reimagining of one of the best-known stories in Greek mythology from creator Rachel Smythe.

“It’s easy to see why the internet has fallen in love with Lore Olympus. This dazzling interpretation of the classic Greek myths is as charming as it is provocative.”—Marissa Meyer, #1 New York Times bestselling author of The Lunar Chronicles

Persephone was ready to start a new life when she left the mortal realm for Olympus. However, she quickly discovered the dark side of her glamorous new home—from the relatively minor gossip threatening her reputation to a realm-shattering violation of her safety by the conceited Apollo—and she’s struggling to find her footing in the fast-moving realm of the gods. Hades is also off-balance, fighting against his burgeoning feelings for the young goddess of spring while maintaining his lonely rule of the Underworld. As the pair are drawn ever closer,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Del Rey, New York, 2022
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780593356081 · Illusztrálta: Rachel Smythe
>!
Del Rey, New York, 2022
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780593160305 · Illusztrálta: Rachel Smythe
>!
Del Rey, New York, 2022
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781529150469 · Illusztrálta: Rachel Smythe

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Hera (Lore Olympus)


Kedvencelte 8

Most olvassa 5

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Imádom ezt a sorozatot! Olyan jó elmerülni a történetben. Hádész és Perszephoné kapcsolata szépen alakul. Egyszerűen imádtam, hogy végre mennyivel jobban megnyíltak egymásnak *-* Az is nagyon tetszik, hogy a sztori többféle dolgot is boncolgat egyszerre, így sosem unatkozik az ember. Eros és Thanatos szála pl. szintén nagy kedvencem. Egyedül Artemist nem bírom (meg természetesen Apollót). Artemis „vaksága” engem nagyon idegesít, meg úgy alapból sosem volt szimpi a csaj. Athéné kár, hogy alig szerepel… mondjuk talán jobb is, mert az ő karaltere az egyetlen, aki szerintem szörnyen néz ki xP
Ebben a részben is sok dolog történt, jó is rossz is egyaránt. Alig várom, hogy a 3.részt is el tudjam olvasni♡

4 hozzászólás
Linszyy P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Úristen, ez még jobb volt, mint az első rész. ^^ Sokkal többet tudott érintkezni Kore és Hádész, és bejönnek komoly akadályok, mint a nagy korkülönbség és a társadalmi különbségek. Izgalmas volt, sok karaktert láthatunk, de segít az eligazodásban, hogy színesek, mármint konkrétan kékek, zöldek, lilák stb. és ez annyira egyedivé teszi. :) Nagyon szeretem azt is, hogy Persephonénak megnő a haja idegességében. :D A rajzok továbbra is csodásak, viccesek, szuperül vezetnek át egyik eseményből a másikba.
És még csak annyit, hogy gyűlölöm spoiler, remélem, hogy megkapja a magáét hamarosan.

csfannie P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Így a 120. webtoon résznél leesett, hogy tulajdonképpen már jócskán elhagytam azokat a fejezeteket, amik belekerültek ebbe a kötetbe, de az elhivatottságom mutatja, hogy nem lehet megunni ezt a képregényt. :) Rachel Smythe tudja, hogy milyen témákhoz nyúljon, nem fél meghökkentő fordulatokhoz folyamodni, ennek ellenére imádom, és alig várom az újabb és újabb részeket.♥

2 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Továbbra is nagyon szeretem ezt a képregényt: a grafika gyönyörű, a történet egyszerre ősi és mai, fontos témákat dolgoz fel, és könnyű a nyelvezete, így a kezdő angolosoknak is megfelelő lehet. A fél csillag levonásom csak azért van, mert picit lassú a cselekmény, de biztos vagyok benne, hogy folytatni fogom a Lore Olympust – egyszerűen tudnom kell, hogy mi fog történni Persephone és Hades kapcsolatában.

felícia97>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Habár ez a kötet nyomtatásban még nem jelent meg én szépen végignyargaltam rajta webtoon-on,hiszen nem is volt kérdéses hogy ez egy olyan sztori amit folytatni kell. :) Lelkesen vetettem bele magam minden egyes újabb fejezetbe és nem hiába,mert a sorozat szerzett egy újabb ,masszív rajongót. :D Nem tudom hogy csak belerázódtam a képregény világba vagy a sztori lett egyre jobb,esetleg mindkettő,de biza én ezt most nagyon élveztem.Tetszett hogy újabb szereplők léptek színre,vagy már ismert karakterek kaptak kicsit nagyobb teret,de a leginkább az hogy Hádész és Perszephoné jelenetei is megszaporodtak.Lassan de biztosan elindult köztük egyfajta kapcsolat,ami a mitológiát ismerve tudjuk hová jut még,csak itt sokkal szövevényesebb úton érünk majd el erre a pontra és pont ettől olyan izgi végigkövetni,mert bár ismerjük a végkifejletet, az odavezető eseményeket nem.Az írónő rendkívül ötletesen vegyíti a mitológiai szereplőket és történeteket a modern karakterjegyekkel és napjaink vívmányaival olyan elegyet alkotva ami már szinte természetesnek tűnik.Az ember tökre maga elé tudja képzelni hogy az istenek és különböző lények így élték az életüket intrikákkal karöltve, mínusz a modern világ persze. :D Az abszolút kedvenc karakterem Kerberosz.Imádom ahogy oda van Perszephonéért és ezzel bosszantja Hádészt. :) Sorban mindjárt az Alvilág istene következik a kedvelési listán.A borongós, néha kemény és vad,néha pedig kedves és jószívú stílusával abszolút teli találat lett.Perszephoné is kedves karakter de számomra ő túl naiv és jóindulatú annak ellenére is hogy tudom ő így van megírva.Remélem idővel ahogy beletanul az istenek világának működésébe és egyre jobban részese lesz Hádész életének úgy válik ő is erősebb hősnővé aki nem fél majd kinyilvánítani az akaratát. A mellékszereplők közül Héra és Hekaté lopták be jobban magukat eddig a szívembe,Apollo pedig a legutáltabb titulus nyertese.A cselekmény tényleg egész sok témát érint, mint akár megcsalás vagy a pletykák kártékony hatása,és persze még sorolhatnám így elég színes a spaletta.Két rész tetszett a legjobban a történet során,az egyik mikor Hádész szembesítené Aphroditét a tetteivel(ott jót nevettem) a másik pedig Hádész levele/vallomása Perszephoné-nak,az szerintem nagyon betalált ott a végén. Nem is szaporítom a szót tovább,hanem inkább száguldok tovább a sorozaton hiszen szerencsémre online még nagyon sok rész elérhető,és várom hogy ez a kötet minél hamarabb a kézzel fogható formában is felkerülhessen a polcomra. :)

Beatrice8>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Az első rész után egyértelmű volt, hogy folytatni akarom. Nem vagyok az a hetente jön ki új rész, ezért hetente olvasom ember, ezért csak ezt engedélyeztem magamnak. Így webtoonon elolvastam az ennek a kötetnek megfelelő fejezeteket. Sajnos ez már nem most volt, ezért kicsit kevésre emlékszem. Artemis és Apollo nem kimondottan szimpatikus, Apollo érthető okokból, Artemis pedig azért, mert ennyire vak, ha a tesójáról van szó. Hades és Persephone kialakuló barátsága-szerelme tetszik, bár sajnos türelmetlen vagyok. Voltak olyan történések, amik rendesen felbosszantottak, de cuki jelenetek is voltak. Várom, hogy olvashassam tovább.

hofeherke11 P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Ez a rész most nem tetszett annyira, mint az első, kicsit gyermetegnek éreztem, és nem vagyok benne biztos, hogy szeretném folytatni a sorozatot. Olyan, mint egy rossz szappanopera. A képi világ viszont még mindig nagyon szép.

Lilla>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Ha lehetséges, ez a rész (26-49 ep.) még sokkal jobban tetszett, mint az előző részek. Imádtam. *.*
Nem tudom népszerű leszek-e ezzel a véleménnyel, tekintve, hogy mindenki egy-egy istenséget választ kedvenc szereplőjének…de az én kedvencem még mindig Kerberosz. :D
A rajzolása csodálatos, ahogyan a szereplők és a történet is természetesen. Tetszik, hogy megjelennek elég komoly témák is, de közben meg sok vicces rész is van, szóval megmarad az egyensúly és nem érezni szomorúnak a történetet. Nagyon élvezem, kíváncsi vagyok a további 150 (olyan jó, hogy még ilyen sok van belőle! <3) epizódban mivel lepnek meg.

klaraboglarka P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Annyit nevettem, sírtam és gondolkodtam az első alkalommal, amikor olvastam a Webtoont, hogy azonnal ki is olvastam még ugyanabban a hónapban kétszer. Nagy kedvencem lett ez a képregény. És végre nyomtatva is rendelhető. Nagyon tanakszom azon, hogy megrendeljem. Olyan szép lenne a könyvespolcomon♥ mellékesen minden vasárnapom Rachel Smythe boldogítja, mivel akkor jön ki a heti epizód Webtoonon. Ahh, örök kedvenc lesz ez<3

mrsglass P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 2.

Ez is nagyon jó volt, kezd igazán komolyodni a történet, de még mindig nem értem, hogy miért pont itt húzták meg a kötet végét, talán nyomdai okokból? December környékén mindig nagy romantikus lázban égek, és az utóbbi években sajnos nem sikerült túl jó könyveket választani ehhez, ez viszont maximálisan azt nyújtja, amire vágyom, még a komolyabb epizódjai is. off

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nikike_k P>!

„Can I ask another question then?”
„I don't know, your questions are turning out to be pretty dangerous. But, sure. You may ask me one non-personal question.”
„A non-personal question!? But that's not interesting.”

Episode 27

ria_konyvei>!

If I wasn't here, everything would be fine –

Episode 27

ria_konyvei>!

Saying that what you do isn't important is like saying we shouldn't bother learning how to read or write because it doesn't keep us alive.

Episode 27

hɑiley P>!

Are you in a perpetual state of wanting shit that's bad for you?

nagytimi85>!

Hera: If this turns out to be an elaborate scheme to see Persephone's big boobs… I'm going to kill all 3 of them.


A sorozat következő kötete

Lore Olympus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Andersen: Fangs
Mirka Andolfo: Un/Sacred 2.
Linda Šejić: Punderworld 1.
Trung Le Nguyen: The Magic Fish
Steve Englehart – Bill Mantlo: Vision & The Scarlet Witch
Seth Grahame-Smith – Jane Austen – Tony Lee: Pride and Prejudice and Zombies: The Graphic Novel
Becca Fitzpatrick: Hush, Hush: The Graphic Novel 1.
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.
Brian K. Vaughan: Saga: Book One
Cassandra Clare – Hyekyung Baek: Clockwork Angel