Lore ​Olympus 1. (Lore Olympus 1.) 73 csillagozás

Rachel Smythe: Lore Olympus 1. Rachel Smythe: Lore Olympus 1. Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

Experience the propulsive love story of two Greek gods—Hades and Persephone—brought to life with lavish artwork and an irresistible contemporary voice.

Scandalous gossip, wild parties, and forbidden love—witness what the gods do after dark in this stylish and contemporary reimagining of one of mythology’s most well-known stories from creator Rachel Smythe. Featuring a brand-new, exclusive short story, Smythe’s original Eisner-nominated web-comic Lore Olympus brings the Greek Pantheon into the modern age with this sharply perceptive and romantic graphic novel.

This volume collects episodes 1-25 of the #1 WEBTOON comic, Lore Olympus.

>!
Random House, 2021
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780593359358 · Illusztrálta: Rachel Smythe
>!
Del Rey, New York, 2021
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780593356074 · Illusztrálta: Rachel Smythe
>!
Del Rey, New York, 2021
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780593160299 · Illusztrálta: Rachel Smythe

2 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Hades (Lore Olympus) · Persephone (Lore Olympus) · Artemis (Lore Olympus) · Eros (Lore Olympus) · Aphrodite (Lore Olympus) · Hera (Lore Olympus) · Zeus (Lore Olympus)


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 43


Kiemelt értékelések

Dsheavenofbooks>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

Na ez zseniális volt! Szerintem ez életem első képregénye, de ezen után garantáltam nem az utolsó. Imádtam! A grafika gyönyörű, tényleg, szavaim sincsenek arra, hogy mennyire elvarázsolt. A történet nagyon tetszik, izgalmas, érdekes, és már az első 25 fejezet alapján is elmondható, hogy közel sem egy felszínes sztori, hanem Rachel igenis bele mer állni a nehéz témákba, és hihetetlenül ízlésesen tudja átadni a karakterekben zajló érzéseket. Megyek is, és folytatom webtoonon, hiszen ezt a történetet megéri!

csfannie P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

Nagyon ritkán olvasok képregényeket, és most a ritkánt úgy kell érteni, hogy konkrétan ez volt életem második képregénye. Nem vagyok túl tapasztalt ilyen téren, de az a megítélésem, hogy ez egy fantasztikus mű lett. Nemcsak a grafika, de a történetvezetés is zseniális, pedig közel sem vártam ilyen jót cselekmény terén. Fantasztikus, hogy Rachel milyen mélységekben járta körbe a görög mitológiát, valamint az is lenyűgözött, hogy bele tudta szőni a napjainkban létező dolgokat is. Szerethető, elgondolkodtató és mégis egyszerre idegőrlő olvasmány, amit lehetetlen letenni, elég erősen függőséget tud okozni, ha hagyod, hogy beszippantson. :)

Dreamer_ P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

Nem tudtam kivárni amíg megszerzem magyar nyelven, úgyhogy kíváncsiságból beleolvastam, aztán beszippantott a történet. A karakterek szerethetőek..off Nagyon tetszett, hogy humoros, ugyanakkor komoly témák is felmerülnek benne. Na meg a színvilága csodaszép! *.*♥️ off

klaraboglarka P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

Az egyik legeslegjobb webtoon. Imádom. Kedvencem. 3x olvastam ki egymás után. Az első két olvasás 4 nap alatt sikerült. A harmadik olvasás pedig inkább youtube szinkron hallgatás volt. De ez a képregény mindenhogy élvezhető.

Rachel nagyon sok témába belekap a történet folyamán: újonnan jött szabadság, kapcsolat, szerelem, barátság, hűség, szex, erőszak, trauma. És mindezt a görög mitológia, és azok istenei szerepében. De a megvalósítása mindennek… ahh engem nagyon beszívott, csak ajánlani tudom. Sok ideig a telefonos hátterem volt Hades és Persephone mert annyira édesek.
Tényleg imádom♥️

konyvmolyblog>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

Még mindig új nekem ez a graphic novel-es vonal, de tetszik, mert ennek (is) nagyon jó látványvilága van, főleg a színei tetszettek, annyira élénkek és kifejezőek voltak. *-*

off

Imádtam, hogy egy tök egyszerűnek tűnő történet volt, mégis voltak benne komoly témák, mint az önelfogadás, féltékenység, erőszak.

Serenity87 P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

Egyik nagy kedvencem, mind webtoon, mint Hades és Persephone feldolgozás témában. A gyönyörű rajzok és a romantikus történet mellett komoly témákat is feldolgoz, mindenféleképpen ajánlom! Alig várom, hogy megkaparinthassam nyomtatott verzióban. :)

Update: a 2022.01.11-i olvasáskor már végre kezemben tarthattam ezt a csodaszép könyvet. Jó volt újra elolvasni, hogy is kezdődött a történet, a fájó részek ellenére is. Remélem a teljes sorozatot kiadják előbb-utóbb.

Takkancs90>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

FANTASZTIKUS!!! *-*
Csodás rajzok, remek történet és a karakterek imádnivalók! Mivel a Webtoon-on már valahol a 180. résznél járok, ezért most a könyvet a kezembe fogva az első néhány fejezetnél fura volt látni az egyes karakter rajtok kiforratlanságát. De a sztoei mindenért kárpótolt!! Már nem is emlékeztem az elejére. Remélem, mielőbb jön a folytatás!

mrsglass P>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

Hát, ez nagyon kedves történet, nagyon tetszik a görög mondavilág újragondolása, meg az egész stílus, ahogy a szerző megragadta a történetet. Sok komolyabb témát is érint, ennek örültem, és bár nekem elég kurtán-furcsán lett vége, az biztos, hogy rettentő könnyű rácsúszni. Teljesen kiragadott a hétköznapokból, jó volt elmerülni az Alvilágban, haha.

Morcant>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

Ez tényleg olyan jó, mint amennyire mondják. Mivel alapból imádom a görög mitológiát, extra jó volt olvasni. Bár itt mások a felosztások, mint pl. Riordan könyveiben, mivel ebben a kötetben Apollót péklapáttal csapnám agyon, Héra viszont egész jófej. A színek elképesztő élénkek, gyönyörű az egész ábrázolás.

AdriiV>!
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.

Tavaly kezdtem el olvasni a Webtoon-on, kb. 60. epizódig jutottam el, aztán valamiért abbahagytam. off. Most újra kezdtem ugyanúgy a Webtoon-on, de szigorúan csak a 25. epizódig olvastam, ameddig alapból az első rész tart. Nos, ha az elején annyira nem is élveztem, a vége kárpótolt.
A Lore Olympus 1. Hádész és Perszephoné bimbózó szerelmét dolgozza fel, mindezt modern köntösbe csomagolva.
A történet, ha tetszik, ha nem tetszik, lendületesen lehet haladni vele. Az elején engem se rántott be annyira, de mivel az epizódok irtó rövidek, így akár egy 10 perces szünetben is rengeteg rövidebb fejezet belefér. Sőt, ha éppen van elég szabadidőnk, akár egy nap alatt is végezhetünk a képregénnyel. off
Azért is volt számomra izgalmas a Lore Olympus, mert nem csak az Alvilág urának és a tavasz istennőjének a szerelmi élete kerül terítékre, hanem más görög mítoszok is: spoiler Fontos témák is megjelennek a képregényben, spoiler de csak érintőlegesen, inkább humorosnak mondanám.
Vicces kis történet, szerintem hamarosan folytatom.


Népszerű idézetek

Vizigizi>!

„Handsome, aren't they? You could hardly tell they're assholes”

Vizigizi>!

”She just makes me feel all warm and snuggly inside when I think about her. Do I even like feeling warm and snuggly?
Who does she think she is making me feel warm and snuggly?!”

Kapcsolódó szócikkek: Hades (Lore Olympus)
nagytimi85 >!

Text Messages
Eros: What's wrong, mommy-kins?
Eros: Party no fun?
Aphrodite: Get over here.
Eros: No can do, this orgy isn't going to coordinate itself.

Kapcsolódó szócikkek: Aphrodite (Lore Olympus) · Eros (Lore Olympus)
nagytimi85>!

Hades: What’s Cerberus losing his sh*t about? Wait a second… SHIT! SHHHHHHIT! SHIT! SHIT! SHIT!

Kapcsolódó szócikkek: Cerberus (Lore Olympus) · Hades (Lore Olympus)
nagytimi85 >!

Eros: May I come in? I just want to explain myself!
Artemis: MEN ARE FORBIDDEN IN THIS HOUSE.
Eros: But I have apology donuts.

Kapcsolódó szócikkek: Artemis (Lore Olympus) · Eros (Lore Olympus)
nagytimi85 >!

Artemis: No wings in the house. I just vacuumed.

Kapcsolódó szócikkek: Artemis (Lore Olympus)
nagytimi85>!

Zeus: He works hard, doesn’t my brother deserve something nice?
(…)
Hera: She’s not something nice. She’s a woman. She doesn’t exist for your brother to practice on.


A sorozat következő kötete

Lore Olympus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Andersen: Fangs
Seth Grahame-Smith – Jane Austen – Tony Lee: Pride and Prejudice and Zombies: The Graphic Novel
Becca Fitzpatrick: Hush, Hush: The Graphic Novel 1.
Stephenie Meyer – Young Kim: New Moon – The Graphic Novel 1.
Sarah Vaughn: Sleepless 1.
Richelle Mead – Leigh Dragoon: Frostbite – A Graphic Novel
Jessi Zabarsky: Coming Back
Stan Stanley: The Hazards of Love 1. – Bright World
Leigh Dragoon: Heartless Prince
Keezy Young: Taproot