Spell ​Bound (Hex Hall 3.) 52 csillagozás

Rachel Hawkins: Spell Bound Rachel Hawkins: Spell Bound

Hailed as “impossible to put down,” the Hex Hall series has both critics and teens cheering. With a winning combination of romance, action, magic and humor, this third volume will leave readers enchanted.

Just as Sophie Mercer has come to accept her extraordinary magical powers as a demon, the Prodigium Council strips them away. Now Sophie is defenseless, alone, and at the mercy of her sworn enemies—the Brannicks, a family of warrior women who hunt down the Prodigium. Or at least that’s what Sophie thinks, until she makes a surprising discovery. The Brannicks know an epic war is coming, and they believe Sophie is the only one powerful enough to stop the world from ending. But without her magic, Sophie isn’t as confident.

Sophie’s bound for one hell of a ride—can she get her powers back before it’s too late?

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2012
ISBN: 9781452658674 · Felolvasta: Cris Dukehart
>!
Hyperion, 2012
336 oldal · ISBN: 9781423121329
>!
336 oldal · ISBN: 9781423153634 · ASIN: B007D8ZLOM

Kapcsolódó zóna

!

Hex Hall trilógia

32 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2018. március 20., 12:22 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Sophie Mercer · Archer Cross · Alexander Callahan (Cal) · Jenna Talbot · Izzy Brannick · Elodie Parris · James Atherton · Torin · Aislinn Brannick · Grace Mercer · Lara Casnoff


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Evelena P>!
Rachel Hawkins: Spell Bound

A könyv első negyedén látszott, hogy a történet kiegészítő kötetének megalapozására szolgál (ami Izzy-ről szól). De pont emiatt kicsit unalmas volt ez a rész, nem volt benne elég akció, alig haladtunk valamit a történetben.
Aztán jött egy fordulat, aminél úgy voltam, hogy na végre! Megint izgalmas lett, vártam, hogy hogyan alakulnak a dolgok. Ismét szerepe van a Hex Hall-nak és ez egy baromi jó ötlet szerintem, keretessé is teszi valamilyen szinten a történetet.
Sophie…. nos valóban még mindig folyton poénkodik, már neki ez szerintem olyan természetesen jön, hogy a szorult és fájdalmas helyzetekben is ezt teszi, mert csak így tud megbirkózni a körülötte zajló eseményekkel.
Archer nekem itt vált a leginkább szimpatikussá, eddig nem kapott elég teret a történetben, de ebben a részben végre kicsit jobban megértettem, és nevettem az elmés megszólalásain. :)
Cal kis csöndes, de olyan kis édes is.
De felvetődik a kérdés, hogy MIÉRT van szükség szerelmi háromszögre?
A vége valahogy gyorsan zajlott… azt se tudtam néha, mi történik. Aztán zsupsz, kaptunk egy gyors befejezést. (olyan jól esett volna még egy epilógus).
Kicsit nehéz volt búcsút inteni a szereplőknek, és a sorozat hangulatának, mert már megszoktam három köteten át.
Egyetlen kérdés azért még felmerült bennem: Mit keres a trilógia minden egyes borítóján egy macska? :D Semmi köze nincs a történethez.

8 hozzászólás
Arianrhod>!
Rachel Hawkins: Spell Bound

Kikapcsolódásnak jó, gyorsan lehet olvasni, nem túl sokat kell rajta töprengeni, szépen bedolgoz minden eddigi sikeres fantasy-t és mesét. Démonok küzdenek jó boszorkányokkal, folyik a vér, hullanak a gyerekek, nagyon kedélyes világ. És mindeközben a varázslógyerekek iskolájában vagyunk, vagy száműzetésben. Van benne kis Harry Potter, meg egy kis Tolkien-adaptáció (hát persze), és még sorolhatnám a műveket, amelyeket már oly jól ismerünk. De egynek jó.

29 hozzászólás
Szami81>!
Rachel Hawkins: Spell Bound

A nyelvezet, a tokos-csaj-humor meg mindig tetszik, de a tortenet most nem volt jo.
A fordulatok nem utottek, a megrazo reszek nem voltak megrazoak, a pokol unalmasan egyszeru volt, es a vegen meg nagyon haragudtam spoiler

Mrs_Curran_Lennart P>!
Rachel Hawkins: Spell Bound

Nem tudom, mit is írhatok spoilerezés nélkül. Mivel csak négy csillagot adtam ennek a résznek, ebből is látszik, hogy kevésbé tetszett. Sok volt a vergődés, mit kéne csinálnunk a gonosz Lara ellen, stb. Elodie előlépett kedvenc szereplővé szellemként. A szerelmi háromszögért haragudtam, a könyv vége pedig zsebkendőért kiállt. A befejezésnél is nagyszabásúbb dologra gondoltam, eléggé össze volt csapva.

4 hozzászólás
Tufuka>!
Rachel Hawkins: Spell Bound

Ez a könyv méltó zárókötete a sorozatnak. Sokszor érzem azt, hogy csalódást okoz egy-egy zárórész, de itt nem a helyzet. Talán kissé gyengébb, mint a 2. rész, de nagyon kicsivel. Ez lemaradás is talán annak tudható be, hogy a fő jelenet a végén elég gyorsan zárult le, talán lehetett volna hosszabb és részletesebb.

Sophie elég nehéz helyzetben találta magát a második könyv végén, és itt megtudhatjuk, hogy hogyan folytatódnak a kalandok. Hogy miért kellett oda mennie ahova, számomra elég nyilvánvaló volt, de ezen kívül azért tartogatott a könyv meglepetéseket. Megtudhattuk kivel mit történt, és hát ebben a részben azért elég kemény megpróbáltatások elé került nemcsak Sophie, hanem minden számára kedves személy.
A mellékszereplőkre nem szeretnék kitérni, mert nem akarok spoilerezni, de el kell mondanom, hogy a régi és az új szereplők is mind nagyon közel kerültek hozzám, és megszerettem őket.
Jó ötlet volt a könyv hármas tagolása, ez egyfajta irányvonalat adott a történetnek. Annak is örülök, hogy bár itt már azért elég komoly a konfliktus, mégis megmarad a könyv kezdeti humora.
Sophie sokat fejlődött. A kezdeti kissé bizonytalan lányból kinőtte magát egy erős és független karakterré, aki bár fél, hisz mind tartunk valamitől, de ha kell, akkor igen is a sarkára áll, és küzd azokért akit szeret, és azért ami fontos számára.
Az egy csillagot azért vontam le, mert az írónő szépen behozott egy felesleges szerelmi háromszöget, ami igazából nem is volt az. Majd miután úgy gondoltam, hogy oké, ez szép megoldás volt, csavart rajta egyet olyan irányba, ami már kevésbé nyerte el a tetszésem.
Szinte valamennyi korábbi kérdésemre választ kaptam egyébként, de hagyott még elvarratlan szálakat az írónő. És bár tudom, hogy itt a School Spirits, de nem merem azt remélni, hogy valamennyi megválaszolásra kerül.

Összességében ez egy nagyon kedves sorozat lett a számomra, amit bátran merek ajánlani, mert bár az első rész kissé klisés, de utána szépen kinövi a hibáit a történet. Sophie szerethető főhős, akinek nagyon jó a humora. A karakterek aranyosak, és van íve a sztorinak. Továbbá, ahogy leírtam az első résznél, a sorozat nem akar több lenni, mint ami: vagyis egy nagyon kellemes és szórakoztató olvasmány.

4 hozzászólás
Vicky3>!
Rachel Hawkins: Spell Bound

Összefoglalva elég nagy csalódást okozott a vége a sorozatnak és semmiből sem kaptam eleget, ahhoz hogy elégedett legyek. Így a végére csak hiányérzetem lett jó adag kiábrándultsággal kiegészítve, amit azért sajnálok főleg, mert ez a történet sokkal többet és jobb lezárást érdemelt volna ennél. Úgyhogy most eléggé haragszom az írónőre. Persze ez valószínűleg nem fog megakadályozni abban, hogy elolvassam a sorozat kiegészítő kötetét is a School Spirits-et, ami Izzy Brannickről szól.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2014/05/rachel-…

ZsuzskaH>!
Rachel Hawkins: Spell Bound

Legjobban az tetszett benne, hogy 3. kötet lévén még mindig hozta azt a dinamikát és a váratlan fordulatokat, amit az első kettő alapján vártam. Az elején kicsit csalódott voltam, hogy nem derült ki egyhamar mi lett a többiek sorsa a 2. kötet lezáró jelenetéből, de talán így még érdekesebb volt. Amikor Sophie-ról kiderült, hogy spoiler, hát nagyot néztem. :D Végig izgultam, mi lesz a szereplők sorsa, tetszett a végkifejlet is. Bár a szerelmi háromszög „megoldását” kicsit drasztikusnak találtam, azt hiszem méltó befejezés mindhárom fél számára.
Összességében jó trilógia volt, bánom, hogy nem olvastam hamarabb. :D

Moony>!
Rachel Hawkins: Spell Bound

Örülök hogy végig olvastam a sorozatot, bár eleinte nem igazán akartam neki kezdeni. Érdekes volt, hogy egymás után olvastam el mind három kötetet, ritkán csinálok ilyet sorozatokkal. A vége felé kezdett kicsit hosszúra nyúlni, zavart hoy sok a harc, meg az akció, néha belezavarodtam, de összességében az utolsó kötetet is élveztem, szerettem is olvasni, szóval nem bántam meg :)

Caladril>!
Rachel Hawkins: Spell Bound

Tényleg ez a rész lett a leglaposabb. Sajnos. De még így is bőven belefért a fangirl kategóriába!
olyan érzésem volt, mintha az írónő kicsit elvesztette volna a saját története fonalát. A könyv kétharmada feleslegesen el lett nyújtva, ezzel szemben a vége össze lett csapva. Nem mondom, hogy unalmas volt a történet, de igazából azt a sok oldalt, ami gyakorlatilag felvezetésnek tűnt a nagy fináléhoz, félbe kellett volna vágni, és a végén történteket jobban kifejteni az így megmaradt oldalakon. Olyan volt, mintha Rachel írta, írta volna a könyvet, aztán valahol a 250. oldal körül észbe kapott, hogy hoppá, ennyi szó nem fér bele a szerződésébe. Kár érte, mert nagyon jó ez a sorozat, és megérdemelt volna egy igazán ütős, minden tekintetben tökéletes befejezést.

3 hozzászólás
Szamღca>!
Rachel Hawkins: Spell Bound

Sajnos ez a resz nekem mar tul sok volt….
Egyreszt izgalmas volt; talan a legizgalmasabb a harom resz kozul – ezzel nem is lett volna semmi baj…..
Ami az elso reszben nagyon tetszett Sophie humora, viccelodesei itt mar engem inkabb idegesitettek…. Akarmilyen humorzsak is ez a Sophie azt azert nem tudom elhinni, hogy amikor a szerettei eletveszelyben vannak vagy az o eletet fenyegeti veszely akkor is mindig keszen all egy-egy jo poennal….
Ezenkivul nekem rengeteg ellentmondas, hihetetlen dolog volt ebben a reszben…. Beleertve a cselekmenyet de a szereplok viselkedeset is…..

A szerelmi haromszoget meg rajottem nem szeretem! :(((( Kulonosen ha mindket hapsi nagyon jo fej! :(((((


Népszerű idézetek

Vicky3>!

Archer shrugged. “We’ve tried to kill each other, fought ghouls, and kissed a lot. I’m pretty sure we’re married in some cultures."

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross
aishareads>!

“You know, 'help me, Sophie Wan Kenobi, you're my only hope”

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross
aishareads>!

“Um…Mercer? Haven't seen you in nearly a month. I was expecting something like, 'Oh Cross, love of my heart, fire of my loins, how I've longed--”

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross
aishareads>!

“Okay, fine. But just so you know, following me into hell means you’re all definitely the sidekicks.”
“Darn, I was hoping to be the rakishly charming love interest,” Archer said, taking my hand.

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
aishareads>!

“Right. So no plans at all then?"
Jenna frowned. „Other than rocking in the fetal position for a while?”
„Yeah, I was thinking about taking one of those showers where you huddle in the corner fully clothed and cry,” Archer offered.”

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross
aishareads>!

“What else did he say?”
She screwed up her face. “Oh, some weird thing about telling you that he still feels the same way about that tent, and he promises to say it to you in person next time he sees you.”
I gave a bark of laughter that was more of a sob. “That asshat,” I blubbered.
Elodie nodded in sympathy. “Such an asshat.”

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
Cheril>!

He handed the papers to me, and I saw it was some kind of official letter. It was addressed to Dad, but I saw my name in the first paragraph. I laid it on the table so no one would see my hands shake. “Did this come by owl?” I muttered. “Please tell me it came – ”
“Sophie!” nearly everyone in the kitchen shouted.

Kapcsolódó szócikkek: James Atherton · Sophie Mercer
Tufuka>!

“Are we all going to high-five now?” Jenna asked after a pause.
“No, but I can make up some kind of secret handshake if you want,” Archer said, and for a second, they smiled at each other.

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross
Cheril>!

“I thought you said we’d do this ‘later’.”
He kissed my temple. “It’s been like, twenty minutes. That counts as later.”

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
Mrs_Curran_Lennart P>!

I backed up another step and ran into another shelf. Something fell off and thunked against the dirt floor. “Whoa, I’m your girlfriend now?”
Archer shrugged. “We’ve tried to kill each other, fought ghouls, and kissed a lot. I’m pretty sure we’re married in some cultures.”


A sorozat következő kötete

Hex Hall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Lord of Shadows
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White
Holly Black: The Wicked King
Karen Lynch: Rogue
Kresley Cole: Poison Princess
Lisa Jane Smith: Night World – Secret Vampire
Kendare Blake: Girl of Nightmares