School ​Spirits (Hex Hall) 13 csillagozás

Rachel Hawkins: School Spirits

Fifteen-year-old Izzy Brannick was trained to fight monsters. For centuries, her family has hunted magical creatures. But when Izzy’s older sister vanishes without a trace while on a job, Izzy's mom decides they need to take a break.

Izzy and her mom move to a new town, but they soon discover it’s not as normal as it appears. A series of hauntings has been plaguing the local high school, and Izzy is determined to prove her worth and investigate. But assuming the guise of an average teenager is easier said than done. For a tough girl who's always been on her own, it’s strange to suddenly make friends and maybe even have a crush.

Can Izzy trust her new friends to help find the secret behind the hauntings before more people get hurt?

Rachel Hawkins' delightful spin-off brings the same wit and charm as the New York Times best-selling Hex Hall series. Get ready for more magic, mystery and romance!

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hyperion, USA, 2013
304 oldal · ISBN: 9781423148494 · ASIN: 1423148495
>!
Little, Brown Books, Boston, Massachusetts, 2013
306 oldal · ASIN: B00BNMAT7I

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

ViRead>!
Rachel Hawkins: School Spirits

Könnyen csúszott, de az eredeti sorozathoz képest nem volt nagy durranás. Ha lenne folytatása, akkor azt mondanám, hogy kezdetnek nem rossz, mert van honnan kiindulni, de így elég szomorú vagyok.
A szálak fele elvarratlan maradt és lényegében Izzy-ből sem láttam még semmit. Nem tudta megcsillogtatni a Brannick tehetségét, mert nagyjából semmivel nem csinált többet mint mások az egész könyv alatt. Ő csak szinte az összekötő kapocs volt a karakterek között.
Hiányzott az a vagányság és vakmerőség, amit Sophie-nál megszokhattam és ami egy Brannick lánytól elvárható.
Nagyon kíváncsi lennék a folytatásra, mert kikapcsolt és olvasatja magát, de folytatás nélkül kicsit laposabb a kelleténél. :/

Tufuka>!
Rachel Hawkins: School Spirits

Kellemes emlékeket idézett fel bennem a könyv, jó volt újra visszatérni a Hex Hall világába, még ha nem is találkozhattunk a korábbi szereplőkkel. Aranyos volt ez a rész, bár a sztori és a humor, sőt talán a karakterek is kissé gyengébbek voltak, mint az eredeti trilógia esetében.

A könyv elején megtudhatjuk, hogy Izzy testvérének rejtélyesen nyoma veszett egy küldetésük során és azóta is hiába kutatnak utána, nem akadtak a nyomára. Izzy hibásnak tartja magát, és attól tart, hogy édesanyja is őt okolja a történtekért. Ekkor azonban új természetfeletti ügybe futnak bele, ami miatt hosszabb ideig el kell hagyniuk az otthonukat. Ahhoz, hogy az ügyet felgöngyölíthessék Izzynek átlagos középiskolásnak kell tettetnie magát, amit bizony nem lesz számára egyszerű feladat.
Az ott töltött idő alatt Izzy életében először megtapasztalhatja, hogy milyen normális életet élni, barátokat szerez, sőt szerelmes is lesz, bár ezt még magának sem ismeri be. Jobban megismerhetjük a Torinnal való kapcsolatát is, bár itt csak a felszínt kapargatjuk, nem nagyon tudjuk, hogy miért is került a varázsló a tükörbe és mi is a célja Izzy-vel hogyan akar megszabadulni.
Izzy új barátai kissé furcsák, de nagyon aranyosak. Az anyukája ezzel a kemény szeretettel nem volt túl szimpatikus, de valamennyire meg lehetett érteni, hiszen ő így nevelkedett. A rejtély nem volt túl bonyolult, bár a végén csavart egyet rajta az írónő.

Sajnálom, hogy ez a rész nem aratott olyan sikert, mint maga a sorozat, ugyanis így nem lesz folytatása, pedig rengeteg szálat hagyott nyitva az írónő, amik megoldására nagyon kíváncsi lennék.

2 hozzászólás
Arianrhod P>!
Rachel Hawkins: School Spirits

Sokkal jobban tetszett, mint az „anyasorozat”, a Hex Hall 3 könyve. A sorozat mellékszálaként a fiatal ír nevendék démonvadász hölgy egy amerikai gimnázium kísértetére vadászik, és élvezetes tinikalandokban veszünk részt vele. Nem olyan vérgőzös, mint a sorozat könyvei, a szerkezeti felépítése is baráti, megfelelően könnyed és szórakoztató darab. Igazi ifjúsági regény, és mi több, nem hullanak a gyerekek sem.

4 hozzászólás
nagybea>!
Rachel Hawkins: School Spirits

Nem akarom semmit elárulni a történetből, vagy nem többet, mint a fülszöveg. Az ember gondolkodása változik, az események nagyban hatnak rá. Vannak, akikkel jó dolgok történnek és vannak, akikkel annyira nem. Azt hittem ez a rész nem lesz olyan jó, mint az előtte lévők, de ez is igazán izgalmasra sikeredett.

Karilian>!
Rachel Hawkins: School Spirits

Az eredeti trilógiával ellentétben ezt azért olvastam angolul, hogy a nyelvet is gyakoroljam kicsit. A Hex Hall hanguatot hozta, mégis egy egyedül álló kellemes kis történetetkaptunk.
Könnyed és szórakozató volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Prince
Lisa Jane Smith: Night World – Secret Vampire
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch
Kelley Armstrong: The Summoning
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma
Kresley Cole: Poison Princess
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White