Hex ​Hall (angol) (Hex Hall 1.) 37 csillagozás

Rachel Hawkins: Hex Hall (angol) Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Three ​years ago, Sophie Mercer discovered that she was a witch. It's gotten her into a few scrapes. Her non-gifted mother has been as supportive as possible, consulting Sophie's estranged father--an elusive European warlock--only when necessary. But when Sophie attracts too much human attention for a prom-night spell gone horribly wrong, it's her dad who decides her punishment: exile to Hex Hall, an isolated reform school for wayward Prodigium, a.k.a. witches, faeries, and shapeshifters.

By the end of her first day among fellow freak-teens, Sophie has quite a scorecard: three powerful enemies who look like supermodels, a futile crush on a gorgeous warlock, a creepy tagalong ghost, and a new roommate who happens to be the most hated person and only vampire on campus. Worse, Sophie soon learns that a mysterious predator has been attacking students, and her only friend is the number-one suspect.

As a series of blood-curdling mysteries starts to converge, Sophie… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2012
ISBN: 9781452658650 · Felolvasta: Cris Dukehart
>!
Hyperion, 2010
324 oldal · ISBN: 9781423121305
>!
Hyperion, 2010
338 oldal · ASIN: B003ODIRMI

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Hex Hall trilógia

33 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2018. március 20., 12:22 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Sophie Mercer · Archer Cross · Jenna Talbot


Kedvencelte 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

zsebibaba007>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Hecate Hall. Hát ez nagyon tetszett. Most jöhet a folytatás, meg kell tudnom, hogy mi lett Archerrel, mert nekem ő lett a kedvenc szereplőm. Az elején a „BAD DOG”-nál, akkorát röhögtem, hogy a családom csak megrázta a fejét és nyugtázta, hogy egy darabig megint hiába szólnak hozzám, úgy se figyelek és válaszolni se nagyon fogok, majd ezután elvonultam a kis olvasósarkomba és ki se jöttem, addig míg el nem olvastam a könyvet. :)

2 hozzászólás
Ittimi78>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

De jó volt! :D jöhet is a következő rész.
Hasonló, mint a King Hall (ez utóbbi még talán ennél is jobb egy fokkal).

3 hozzászólás
Lynn>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Könnyed kis könyv, amit könnyű eredeti nyelven is olvasni. Van benne pár jó poén, amiken hangosan röhögtem. Nem is veszi magát komolyan a könyv, – utal pl az Alkonyat sorozatra spoiler, a Harry Potterre, a Karate Kid-re. Van benne némi izgalom is, amikor „szellemes” spoiler, vannak benne féltékeny csajok, egy természetesen helyes, magas, gunyoros srác, akibe persze mindenki első látásra beleszeret, még az is, aki nem vallja be.
Itt egy tündér, ott egy vérfarkas, amott egy boszorkány. Természetesen itt is megvan, ami sok más USA YA fantasy-ben: egyedülálló szülő, a gyerek nem tud semmit a származásáról, hogy aztán hideg zuhanyként megkapja a nyakába az egészet, és ehhez 16 éves MÁR MEGINT – ebből kezd kifejezetten elegem lenni! Ja igen, és itt is 12 évesen mutatkoznak meg a „jelek”, pont mint a spoiler. Én nem tudom, van valami egyezményes útmutatás arra, hogy milyen tulajdonságokkal ruházzák fel a bizonyos korú szereplőket?
A tanárok pedagógiai érzékéhez lenne pár szavam spoiler
Kicsit kiszámítható, de összességében megérte elolvasni, pláne akkor, amikor az embernek már elege van a csöpögős karácsonyi dalokból, díszekből és egyéb, az egyébként szép ünnepet kereskedelmi eseménnyé alacsonyító fogásokból.
Folytatni fogom a sorozatot, mert érdekel, hogy mit hoz ki belőle és angol olvasmánynak se utolsó.

abstractelf>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Egyszerűen imádtam!
Annyira jó volt, hogy a regény nem teljesen vette komolyan magát, és olyan mini-kommentek vannak benne, hogy „átmentem dráma-királynőbe”, stb. Remek szórakozást nyújtott, és rengetegszer megmosolyogtatott.
És, ami a legjobb, hogy nagyon megszerettem a főszereplőt, a legjobb barátját, és kb. mindenkit! Ráadásul egész végig az orromnál fogva vezetett az írónő, mert annyira a karakterrel maradt végig, hogy a végén már minden gyanúmat elaltatta, hogy aztán meglepjen a végén.
És akkor ne is említsük ezt a függővéget! Ha nem lenne szigorú várólistám májusra, tuti ugranék a második részre… lehet így is fogok, de most még kitartok egy kicsit.

2 hozzászólás
Sipor>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Átlagos, de nagyon szórakoztató YA. Voltak benne olyan fordulatok, amiket egyáltalán nem láttam előre. A fantasy-szál nem igazán van kidolgozva, az iskolai környezet sem a legeredetibb, de a főszereplő, Sophie, kedves karaktere és humora ellensúlyozza az ilyesmiket.
Sajnos a hülye p*csák nem maradhattak ki belőle. Az egyik legnagyobb amerikai klisé.
Kár, hogy nincs benne fekete macska, mint a borítón, de ezt csak macskabarát lényem nehezményezi. :)
Ha még tinédzser lennék, bizonyára kedvenceltem volna.

nagybea>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Ilyen sztoryt még nem olvastam, ez egész meglepő volt. Nagyon tetszettek a fordulatok, a naivitása, persze amit tudott erről a világról az szinte semmi. Egy olyan könyvet fogtam a kezemben, amit folytatni fogok biztosan, mert érdekel mi is lesz vele.

Szamღca>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Nekem nagyon tetszett! Volt egy kis Harry Potteres hangulata – de lehet hogy csak azert mert itt is kulon iskolaba jartak azok a gyerekek akik vmikepp masok voltak a hetkoznapi embereknel. Ide tartozoak a boszorkak; vampirok; alakvaltok; demonok.
Nagyon tetszett az egesz konyv hangulata – jopofak voltak a meselo szarkasztikus megjegyzesei. Az elejen egy kicsiket engem zavartak Sophie rekacioi (amikor nevetett szerintem inkabb sirni kellett volna vagy megijedni) de kesobb ezt vagy legyurte vagy en szoktam meg. :P Nagyon tetszett hogy eleg talpraesett volt. Volt benne magia; szerelem; humor. Igazi kikapcsolodas volt.
Nem sokara el is kezdem a masodik reszt mert nagyon izgat a tortenet folytatasa.

3 hozzászólás
vikiniki2>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Aranyos történet, de nem volt különösebben érdekes. A karakterek jó része elég fárasztóra sikeredett, a történet fordulatai pedig elég kiszámíthatóak. Csak a vége felé volt egy olyan fordulat, amely engem is meglepett. Összefoglalva szórakoztató, aranyos, egyszer olvasós könyv.

becky_b>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Óóóóó, ez nagyon jó volt! Rengeteget nevettem. Ez a tömény szarkazmus simogatta piciny lelkemet. :D Attól eltekintve, hogy már megint kb a 10. oldalon kitaláltam a sztori 90%-át, imádtam. Következő rész, jövök! :)


Népszerű idézetek

zsebibaba007>!

„Archer's not cute,” she amended. „Puppies are cute. Babies are cute. I'm cute. Archer Cross is smokin' hot. And I'm not even into guys.”

abstractelf>!

Being a witch had definitely not been as awesome as I'd hoped it would be. For one thing, I didn't get to fly around on a broomstick. (I asked my mom about that when I first came into my powers, and she said no, I had to keep riding the bus like everyone else.) I don't have spell books or a talking cat (I'm allergic), and I wouldn't even know where to get a hold of something like eye of newt.

Chapter 1

1 hozzászólás
dottya>!

„Sophia Mercer,” Elodie intoned, „we have come to induct you into our sisterhood. Say the five words to begin the ritual.”
I blinked at her. „Are you freaking kidding me?”
Anna gave an exasperated sigh. „No, the five words are 'I accept your offer, sisters.'”

aishareads>!

„Sophia Mercer,” Elodie intoned, „we have come to induct you into our sisterhood. Say the five words to begin the ritual.”
I blinked at her.
„Are you freaking kidding me?”
Anna gave an exasperated sigh. „No, the five words are 'I accept your offer, sisters.'”

aishareads>!

„Guess what I just overheard?” I singsonged.
She puled down one corner of the blanket, and one eye blinked owlishy at me.
„What?”
I repeated the conversation between Anna and Elodie, finishing up with, „Can you believe that? 'Give myself to him'? Ugh. What's wrong with just saying sex you know?”

zsebibaba007>!

„Archer Cross, resident bad boy and total heartthrob. Warlock. Every girl here is at least, like, half in love with him. Crushing on Archer Cross might as well be a class.”

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross
aishareads>!

„No, seriously,” I said. „Elodie was saying earlier that you two were going to match. So what shade is it? 'Tickled Pink'? 'Rambling Rose', maybe? Ooh, ooh, I know! 'Virgin's Blush'!”

aishareads>!

“Good luck explaining to God that you used to spank one of his heavenly beings."
Mom gave a startled laugh. „Sophie!”
"What? You did. I hope you like hot weather, Mom, that's all I'm saying.”

aishareads>!

The „Holy-crap-that's-a-lot-of-pink” Zone would have been a more accurate description.

(első mondat)

dottya>!

„Cross!” I called. I just couldn't bring myself to say „Archer” out loud. I'd have felt like I was in an episode of Masterpiece Theatre: „Archer! Let us fetch a spot of tea, old boy!”


A sorozat következő kötete

Hex Hall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Katherine Applegate: Kívánságfa
Fekete István: Őszi vásár
Romhányi József: Szamárfül
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
Antoine de Saint-Exupéry: The Little Prince
Alice Oseman: Heartstopper 2.