Hex ​Hall (angol) (Hex Hall 1.) 41 csillagozás

Rachel Hawkins: Hex Hall (angol) Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Three ​years ago, Sophie Mercer discovered that she was a witch. It's gotten her into a few scrapes. Her non-gifted mother has been as supportive as possible, consulting Sophie's estranged father--an elusive European warlock--only when necessary. But when Sophie attracts too much human attention for a prom-night spell gone horribly wrong, it's her dad who decides her punishment: exile to Hex Hall, an isolated reform school for wayward Prodigium, a.k.a. witches, faeries, and shapeshifters.

By the end of her first day among fellow freak-teens, Sophie has quite a scorecard: three powerful enemies who look like supermodels, a futile crush on a gorgeous warlock, a creepy tagalong ghost, and a new roommate who happens to be the most hated person and only vampire on campus. Worse, Sophie soon learns that a mysterious predator has been attacking students, and her only friend is the number-one suspect.

As a series of blood-curdling mysteries starts to converge, Sophie… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2012
ISBN: 9781452658650 · Felolvasta: Cris Dukehart
>!
Hyperion, 2010
324 oldal · ISBN: 9781423121305
>!
Hyperion, 2010
338 oldal · ASIN: B003ODIRMI

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Hex Hall trilógia

32 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2018. március 20., 12:22 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Sophie Mercer · Archer Cross · Jenna Talbot


Kedvencelte 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

zsebibaba007>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Hecate Hall. Hát ez nagyon tetszett. Most jöhet a folytatás, meg kell tudnom, hogy mi lett Archerrel, mert nekem ő lett a kedvenc szereplőm. Az elején a „BAD DOG”-nál, akkorát röhögtem, hogy a családom csak megrázta a fejét és nyugtázta, hogy egy darabig megint hiába szólnak hozzám, úgy se figyelek és válaszolni se nagyon fogok, majd ezután elvonultam a kis olvasósarkomba és ki se jöttem, addig míg el nem olvastam a könyvet. :)

2 hozzászólás
Ittimi78>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

De jó volt! :D jöhet is a következő rész.
Hasonló, mint a King Hall (ez utóbbi még talán ennél is jobb egy fokkal).

3 hozzászólás
Lynn>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Könnyed kis könyv, amit könnyű eredeti nyelven is olvasni. Van benne pár jó poén, amiken hangosan röhögtem. Nem is veszi magát komolyan a könyv, – utal pl az Alkonyat sorozatra spoiler, a Harry Potterre, a Karate Kid-re. Van benne némi izgalom is, amikor „szellemes” spoiler, vannak benne féltékeny csajok, egy természetesen helyes, magas, gunyoros srác, akibe persze mindenki első látásra beleszeret, még az is, aki nem vallja be.
Itt egy tündér, ott egy vérfarkas, amott egy boszorkány. Természetesen itt is megvan, ami sok más USA YA fantasy-ben: egyedülálló szülő, a gyerek nem tud semmit a származásáról, hogy aztán hideg zuhanyként megkapja a nyakába az egészet, és ehhez 16 éves MÁR MEGINT – ebből kezd kifejezetten elegem lenni! Ja igen, és itt is 12 évesen mutatkoznak meg a „jelek”, pont mint a spoiler. Én nem tudom, van valami egyezményes útmutatás arra, hogy milyen tulajdonságokkal ruházzák fel a bizonyos korú szereplőket?
A tanárok pedagógiai érzékéhez lenne pár szavam spoiler
Kicsit kiszámítható, de összességében megérte elolvasni, pláne akkor, amikor az embernek már elege van a csöpögős karácsonyi dalokból, díszekből és egyéb, az egyébként szép ünnepet kereskedelmi eseménnyé alacsonyító fogásokból.
Folytatni fogom a sorozatot, mert érdekel, hogy mit hoz ki belőle és angol olvasmánynak se utolsó.

abstractelf>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Egyszerűen imádtam!
Annyira jó volt, hogy a regény nem teljesen vette komolyan magát, és olyan mini-kommentek vannak benne, hogy „átmentem dráma-királynőbe”, stb. Remek szórakozást nyújtott, és rengetegszer megmosolyogtatott.
És, ami a legjobb, hogy nagyon megszerettem a főszereplőt, a legjobb barátját, és kb. mindenkit! Ráadásul egész végig az orromnál fogva vezetett az írónő, mert annyira a karakterrel maradt végig, hogy a végén már minden gyanúmat elaltatta, hogy aztán meglepjen a végén.
És akkor ne is említsük ezt a függővéget! Ha nem lenne szigorú várólistám májusra, tuti ugranék a második részre… lehet így is fogok, de most még kitartok egy kicsit.

2 hozzászólás
Sipor P>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Átlagos, de nagyon szórakoztató YA. Voltak benne olyan fordulatok, amiket egyáltalán nem láttam előre. A fantasy-szál nem igazán van kidolgozva, az iskolai környezet sem a legeredetibb, de a főszereplő, Sophie, kedves karaktere és humora ellensúlyozza az ilyesmiket.
Sajnos a hülye p*csák nem maradhattak ki belőle. Az egyik legnagyobb amerikai klisé. Kár, hogy nincs benne fekete macska, mint a borítón, de ezt csak macskabarát lényem nehezményezi. :)
Ha még tinédzser lennék, bizonyára kedvenceltem volna.

AmelieRichtfox>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Elég szkeptikusan fogtam hozzá a könyvnek, mert elég régen olvastam ennyire ifjúsági regényt, azonban kellemesen csalódtam.
Tetszett a mű könnyedsége, azt sem bántam, hogy tele van klisékkel és kiszámítható. Az azért kicsit bökte a csőröm, hogy nincs rendesen kidolgozott karakter. Nem tudunk meg sokat igazából senkiről, Sophie és Jenna barátsága sem nyilvánul meg semmiben, hogy legjobb és elválaszthatatlan barátoknak mondhatnánk őket.
A könyv első fele nem volt annyira érdekes, szerintem, semmi említésre méltó nem történt. spoiler Az utolsó negyede alatt végig a hideg rázott, már ott szólt a sziréna a fejemben, amikor Elodie Sophie-val tartott spoiler A befejezés amúgy egész meglepő volt.
Mindent összevetve egyszer megéri elolvasni.

Noctua P>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Egyszer már olvastam magyarul, és már akkor is tetszett. Most kedvem lett megint valami könnyed fantasyhoz, és egyből ez jutott eszembe – de nem a magyar fordítás, ahol nem sikerül kétszer ugyanúgy lefordítani ugyanazokat a szavakat off
Klisék vannak bőven, és nincs logikus világfelépítés, ami mínusz. Viszont a csavar izgalmas a végén, és a függővég is. Amit viszont a legjobban szeretek benne, az a humor. Sophie-nak vannak olyan megszólalásai meg gondolatai, amiken tényleg hangosan nevettem (Bad dog!).
Jön majd sorban a többi kötet is, mert jó visszatérni kicsit ebbe a világba.

Szamღca>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Nekem nagyon tetszett! Volt egy kis Harry Potteres hangulata – de lehet hogy csak azert mert itt is kulon iskolaba jartak azok a gyerekek akik vmikepp masok voltak a hetkoznapi embereknel. Ide tartozoak a boszorkak; vampirok; alakvaltok; demonok.
Nagyon tetszett az egesz konyv hangulata – jopofak voltak a meselo szarkasztikus megjegyzesei. Az elejen egy kicsiket engem zavartak Sophie rekacioi (amikor nevetett szerintem inkabb sirni kellett volna vagy megijedni) de kesobb ezt vagy legyurte vagy en szoktam meg. :P Nagyon tetszett hogy eleg talpraesett volt. Volt benne magia; szerelem; humor. Igazi kikapcsolodas volt.
Nem sokara el is kezdem a masodik reszt mert nagyon izgat a tortenet folytatasa.

3 hozzászólás
becky_b>!
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Óóóóó, ez nagyon jó volt! Rengeteget nevettem. Ez a tömény szarkazmus simogatta piciny lelkemet. :D Attól eltekintve, hogy már megint kb a 10. oldalon kitaláltam a sztori 90%-át, imádtam. Következő rész, jövök! :)


Népszerű idézetek

zsebibaba007>!

„Archer's not cute,” she amended. „Puppies are cute. Babies are cute. I'm cute. Archer Cross is smokin' hot. And I'm not even into guys.”

abstractelf>!

Being a witch had definitely not been as awesome as I'd hoped it would be. For one thing, I didn't get to fly around on a broomstick. (I asked my mom about that when I first came into my powers, and she said no, I had to keep riding the bus like everyone else.) I don't have spell books or a talking cat (I'm allergic), and I wouldn't even know where to get a hold of something like eye of newt.

Chapter 1

1 hozzászólás
dottya>!

„Sophia Mercer,” Elodie intoned, „we have come to induct you into our sisterhood. Say the five words to begin the ritual.”
I blinked at her. „Are you freaking kidding me?”
Anna gave an exasperated sigh. „No, the five words are 'I accept your offer, sisters.'”

aishareads>!

“You're the healing janitor dude."
„Groundskeeper.”
„Isn't that like a janitor?”
"No, it's like a groundskeeper.”

aishareads>!

“Well, apparently he didn't go through the Removal. He's still got powers."

"Yeah, powers over your pants,”

aishareads>!

“I may be a loser, but hey, at least I'm a loser who can do magic, right?”

aishareads>!

“Whatever. I can't even imagine having a fiance."
„You probably have one, you know.”
I stared at him. „Excuse me?”
„Your dad is a really important guy. I'm sure he made a match for you when you were thirteen.”
I didn't even want to get into that. The thought that there was some warlock out there who was planning on making me his missus one day was too much to handle. What if he was here at Hecate? What if I knew the guy? Oh God, what if it was that kid with bad breath who sat right behind me in Magical Evolution?
I made a mental note to ask my mom about all of this as soon as I decided to speak to her again.”

aishareads>!

“I wasn't interrupting," I interrupted, and Ms. East's mouth tilted down ever farther, which meant I'd just crossed into the land of Royally Screwed.”


A sorozat következő kötete

Hex Hall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Charade
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch
Tracy Wolff: Crave
Sarah Rees Brennan: Season of the Witch
Holly Black: The Queen of Nothing (angol)
Kelley Armstrong: The Summoning
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Kresley Cole: Poison Princess