Hex ​Hall (Hex Hall 1.) 1187 csillagozás

Rachel Hawkins: Hex Hall

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A ​sötét boszorkányok nagy tettekre képesek.”

Négy évvel korábban Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány, amiből természetesen jó pár kalamajka származott.
Egy napon aztán, amikor Sophie egyik bűbája meglehetősen rosszul sült el a szalagavató bálon, apja úgy döntött, felügyeletre szorul. A Hex Hallba, egy világtól elzárt nevelőotthonba küldte őt, ami a problémás viselkedésű prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csodabogár tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhetett:
– három erős, szupermodell-kinézetű ellenséget szerzett,
– egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelmet,
– egy ijesztő kísértet kezdte követni,
– és kapott egy szobatársat, akiről kiderült, hogy a suli leggyűlöltebb diákja és ráadásul vámpír.
A legrosszabb azonban akkor következett be, amikor Sophie rádöbbent, hogy a diáktámadások első számú gyanúsítottja az ő szobatársa és… (tovább)

Eredeti mű: Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454405 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454405 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454405 · Fordította: Acsai Roland

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Hex Hall trilógia

32 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2017. szeptember 24., 10:25 · Bővebben


Enciklopédia 29

Szereplők népszerűség szerint

Sophie Mercer · Archer Cross · Alexander Callahan (Cal) · Jenna Talbot · Elodie Parris · Ms. Clarice Vanderlyden (Vandy) · Mrs. Casnoff · Alice Barrow · Anna Gilroy · Felicia Miller · Grace Mercer · Chaston Burnett · Isabelle Fortenay · Kevin Bridges · Ryan Hellerman

Helyszínek népszerűség szerint

Hekaté Hall


Kedvencelte 270

Most olvassa 80

Várólistára tette 476

Kívánságlistára tette 568

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

>!
brena
Rachel Hawkins: Hex Hall

Hasznos tanácsok ha olvasni akarod:
-készülj fel hogy tinikrol szól
-akkor olvasd ha bírod a szarkazmust
-ha nem akadsz ki a sok fantasy lénytől
-ha nyitott vagy új elméletekre a lényeket illetően
-ha fel vagy készülve tini lányok civakodására
-ha egy gyenge romantikus szál is megteszi
-ha nem vársz el óriási csavarokat
-ha nem akaszt ki, hogy az elekromos málna fantázia színű takarót 50oldallal odébb málna színű elektromos takarónak fordítják
-ha szeretnél pár órára kikapcsolódni
-és ha elolvastad az utolsó sort, ne vágd a falhoz, túl szép a borítója.

21 hozzászólás
>!
Niitaa P
Rachel Hawkins: Hex Hall

A történet jól indul. Van egy vagány lány, aki az elején megfogott már. Sophie egy igazi belevaló kis boszorkány. Imádom az elmés megjegyzéseit, nekem nagyon szimpatikus volt,főleg a tökéletlensége és a tudatlansága. Kifejezetten tetszett, hogy ugyanannyit tudok a könyvben leírt általános információkról, mint a főszereplőnk, tehát kb semmit :) Így ezeknek az elmagyarázása nem ugrott ki a cselekményszálból.
Az alapfeltevés, miszerint a különböző lényeket rossz magaviselet következtében egy helyre zárják, iskola néven… kifejezetten tetszett. Érdekes volt látni, hogy mennyire kompatibilisek egymással. Nekem kifejezetten szimpatikus volt Jenna is. :)
A történet izgalmas, figyelemfelkeltő, de aztán jön a TACCS…. Annyira egyszerű lett a vége… hogy hirtelen elkezdtem visszafelé lapozni, hátha több oldalt fogtam össze, de sajnos nem…. Egyszerűen össze lett csapva. Kár érte, nagyon sajnálom.

7 hozzászólás
>!
zsiina
Rachel Hawkins: Hex Hall

Nem tudom, miért van az, hogy akkor is ki akarjuk hallgatni más emberek beszélgetését, ha rémeseket mondanak rólunk.

Annyiszor halogattam már az olvasását, aztán egy kihívás miatt csak elolvastam. Én bolond, hogy miért nem tettem meg hamarabb! Már az elejétől megfogott magának a könyv. Sophie egy szerethető főszereplő, nagyon sokat nevettem a viccein, beszólásain. Archer keveset szerepelt, és nem is tudom, hogy érzek vele kapcsolatban. Remélem a következő részben több minden derül ki róla, és többet is fog jelen lenni. Elodie bár egy szemét volt, szerintem nagyon erős karakter, akár Alice. Jenna is nagyon tetszett, örültem, hogy Sophie mellette állt. Na és, hogy ne csak a szereplőkről beszéljek… A Hex Hall – a maga módján – egy csodálatos hely, tele boszorkányokkal, alakváltókkal, tündérekkel. Bár keveset tudhattunk meg róluk, nagyon tetszettek, de igazából a boszikért voltam oda. Tényleg keveset tudtunk meg bár dologról, ezért remélem a folytatásban végre fény derül a dolgokra. Kíváncsi vagyok Sophie apjára, a Tanácsra, A Szemre, na meg persze, hogy mi is lesz Archerrel. :)

>!
Orsi999
Rachel Hawkins: Hex Hall

Már régóta kíváncsi vagyok erre a könyvre, így rögtön neki is kezdtem, amikor láttam, hogy kihívás is van a sorozathoz.
Az elején nekem nagyon a Harry Potter első részére emlékeztetett, szinte végig meg volt bennem ez az érzés, de ezen kívül nagyon jó könyv. Teljesen lekötötte a figyelmemet, szinte nem is tudtam letenni.
Sophie szerintem egy kicsit naiv volt, de nagyon jó barát is egyben. Mindig kiállt Jenna mellett. Nagyon bírtam a szarkazmusát és a beszólásait.
Az Archerrel kapcsolatban már az elején sejtettem, hogy valami nem stimmel nála, de reménykedtem, hogy ne legyen igaz, mert nagyon megkedveltem. spoiler

>!
Nikolett0907 P
Rachel Hawkins: Hex Hall

Anno mikor olvastam nagyon tetszett, ez most sem változott. :)

>!
AniTiger MP
Rachel Hawkins: Hex Hall

Szeretem a boszorkányos, furcsa varázsiskolákról szóló történeteket – olvastam már jobbakat, rosszabbakat. Ez a történet egy jól kitalált világban játszódik. Kicsit karikatúrája a témának, de annak jó. (Pl.: A Barbie-triumvirátus kinézetét koppintotta az írónő, amikor felvezette a modell-boszi triót. Továbbá a Lord Byron körüli dolgok is humorosak szerintem, ahogy a gondnok kiléte-kinézete is.)

Kicsit klisés, picit kiszámítható, de élvezetes és gördülékeny olvasmány. (Amúgy talán 6-8 óra alatt simán ki lehet olvasni. Nem egy nagy cucc. Egyébként a 270 oldalból az első 95 csak Sophie első napja az iskolában – azért ez haláli!)

Azt hiszem, hogy nem igazán értem Sophie-t… Mindig is úgy gondoltam, hogy Hermione volt a legnormálisabb, aki nem a Varázsvilágban nőtt fel, így amikor felmerült az új iskola, akkor aztán minden infót összeszedett róla és magáról, mindennek utánajárt. Sophie meg picsog, amiért nem tud semmit. MENJ ÉS NÉZZ UTÁNA, te tök! Mondjuk a Bumm-SZERELEM! megvilágosodásait sem bírtam felfogni.

Kedvencek: Jenna, Cal

(WTF-OFF: spoiler De komolyan – ez bünti? / pici ideológiai spoiler)

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/11/hexhall.html

9 hozzászólás
>!
csillagka P
Rachel Hawkins: Hex Hall

Nagyon régen volt olyan könyv aminek egyértelműen a borítójába szerettem bele. Gyönyörű, sokat ígérő, figyelemfelkeltő és annyi mindent bele lehet képzelni….hát igen bevitt az erdőbe egy jó grafikus. Sajnos a történet pont nem hozta azt a szintet, ezer+egyszer olvastam már, az idén is többször, volt ami jobban is lett megírva. Nem adott semmi olyat amire vártam. Misztikum, egyediség, érdekes egyedi lények (na ezek hiányoznak) Elvált szülők, szerencsétlen, sokat költöző (fontos) boszorkánya bekerül egy varázslények javítóintézetébe (inkább szerencsétlen és tanulatlan, mint megátalkodott) az elején még látványosan csinál marhaságokat, utána mind a felhők, mind a villámok eltűnnek. (legyünk már következtessek) Másolni is csak pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen úgy érdemes! Sajnálom mert sokkal többet vártam, a borító alapján mindenképpen. Ami tetszett az a seprűnyélen való lovaglás, és a humor, legalább a könyv magát nem vette túl komolyan, igaz nem is igen lett volna miért.

2 hozzászólás
>!
Fangirl033 P
Rachel Hawkins: Hex Hall

Kiolvastam. Újra.
Amikor a kezembe vettem a Hex Hall-t, valamiért nem volt kedvem olvasni. De tegnap újra belelendültem, és most ki is olvastam. És imádtam.*-*
Szerettem Sophie szarkazmusát, jókat röhögtem a beszólásain, másik kedvenc szereplőm pedig Jenna volt. Tudtam, hogy spoiler. Mrs. Casnoffot pedig megcsapkodtam volna, amiért nem hitt Sophienak.
Kell nekem egy Archer Cross. Még akkor is, ha spoiler.
A cselekmény végig fent tartja az izgalmat, egymás után jönnek a nagy csavarok, amin csak leesett állal bámul az ember. Ez esetben én is.:D Amikor először olvastam, a végén teljesen lesokkolódtam. Sejtettem, hogy spoiler. De jó, hogy megrendeltem a második részt!:D

4 hozzászólás
>!
Greylupus
Rachel Hawkins: Hex Hall

A regényt a mérhetetlen humora teszi egyedivé és letehetetlenné. Ez volt az egyik oka, amiért szerettem ezt a történetet. Sophie egy valódi mai tinédzser, annak minden problémájával, kétségével és természetesen néha hihetetlen önbizalmával együtt. Mindent mindenhol kommentál – legtöbbször persze csak nekünk, akik az E/1 szemszög miatt minden gondolatát ismerjük a főhősünknek. És ezek a kommentek még a leglaposabb részt is viccessé teszik, volt, hogy olvasás közben hangosan felnevettem.

Pedig Sophie élete egyáltalán nem könnyű és alapból nem késztetne nevetésre Az édesapjáról tudja, hogy boszorkánymester, de nem tartják a kapcsolatot, az édesanyja neveli egyedül. Miután ugye elszúrt egy bűbájt, amivel az egyik osztálytársának akart segíteni, kiveszik az emberek közül és beíratják ebbe a különleges, a világtól teljesen elzárt iskolába.
És végre eljutottunk a másik okhoz, amiért szerettem ezt a regényt.
A Hex Hall.
Egyrészt sokat megadnék azért, ha egyszer ezt a regényt filmvászonra vinnék, mert például már az épület megérne egy vizuális körbejárást. Akik olvasták a Harry Pottert (vagy látták a mozifilmet), azok nagyjából el tudják képzelni, hogy milyen lehet egy olyan iskola, ahol a berendezés attól függően gyönyörű, vagy „szakadt”, hogy milyen a hangulatod, mennyire jól érzed magad benne vagy ahol a tanárok között Lord Byron tanít (az "igazi"). Ide kerül be Sophie és próbál eligazodni az egyáltalán nem egyszerű társasági életben.
Egy ilyen bentlakásos iskola akkor is eléggé bonyolult hely, ha „csupán” emberek járnak ide. De most cseréljük ki az embereket természetfeletti lényekkel. Akik alapból is lenézik egymást. A tündérek mindenkit. A boszorkányok színtúgy. Az alakváltók is, de őket az előbb említett két faj szinte „élőlényszámba se veszi”. És persze ott vannak a vámpírok, akiket mind a három előző kaszt rühell. Namármost tedd ezt a négy csoportot egy iskolába és keverd jól össze őket, mert:
A Hekaté legfontosabb alapszabálya, hogy a diákokat a prodigium többi fajával való békés együttélésre tanítjuk
Hát igen. El tudjátok képzelni, hogy mi van akkor, ha például egy tündért összetesznek egy szobába egy alakváltó hegyi oroszlánnal? Nem? Akkor megmutatom:-)

"Az egyik ajtó kivágódott, és Taylor robogott ki a szobájából. Bő hálóinget viselt, kócos haja a szemébe lógott. A szájában már megint alig fértek el az agyarai.
– KIFELÉ! – kiabálta a folyosóra mutatva. A nyitott ajtó mögött Nauszikát és Siobhant vettem észre, akik néhány tündérrel együtt törökülésben ücsörögtek a padlón. A körük közepén zöld fény derengett, de pontosan nem tudtam volna megmondani, mi az.
A csapat felállt.
– Nem tilthatod meg a rituálénk végrehajtását – mondta Nauszika.
Taylor kisöpörte a haját az arcából:
– Azt nem, de elmondhatom Mrs. Casnoffnak, hogy annak a zsebtükörnek a segítségével a Seelie Udvarral akartatok kapcsolatba lépni!
Nauszika összehúzta a szemöldökét és lehajolt a kör alakú zöld üvegért.
– Ez nem zsebtükör. Ez a legmagasabb hegyeken éjszaka nyíló virágokról összegyűjtött harmat…
– Le-sza-rom! – kiáltotta Taylor. – Nyolckor alakváltófajok órám lesz, de nem tudok elaludni, mert a nyavalyás zsebtükrötök a pofámba világít!"

És ebben a közegben tanul, él Sophie. A szobatársa egy mindenki által lenézett vámpír lesz, Jenna és a két lány, az „új” és a "kirekesztett"együtt próbálnak eligazodni ebben a kissé káoszos iskolában:-). Persze talán pont egy iskola – egy ILYEN iskola kellett ahhoz, hogy úgy ismerhessük meg a háttértörténeteket, a fajokat, a fenyegetéseket, hogy ne csak simán szárazon sújkolja belénk az írónő ezeket az információkat, hanem közben nagyon jól szórakozzunk is.
A történet persze ahogy halad előre, úgy lesz a nagyon humorosból kevésbé vicces, majd egyre komolyabb. Borzalmas dolgok történnek, aminek egy részére rájönnek a főhőseink, de egy jó pár szál nyitva marad, hisz ez egy trilógia, így kell még elég rejtély és izgalom, hogy az olvasókat tovább is érdekelje Sophie és társai története.
Nagyon élveztem a boszorkányokról, a boszorkányüldözésről szóló részeket, a legnagyobb fenyegetésüket, a L'Occhio di Dio-t és azt, hogy hiába volt bentlakásos iskola a megszokott klisékkel (a sehonnan sem hiányozható iskolai bál, a gonosz „ribik” csoportja és még folytathatnám), mégis ez az egész természetfeletti világ a különleges szereplőivel kiemeli a Hex Hallt a hasonló regények közül. (és meg merem kockáztatni, hogy miután befejeztem a könyvet, már jobban megkedveltem a boszorkányokat is:-).
Jaj, és majdnem megfeledkeztem valakiről. Archerről. Talán ez azért is van, mert sokakkal ellentétben én egyáltalán nem estem hasra a jóképű boszorkánymester fiútól. Valahogy nem jött át a lapokon nekem a nagy sármja (és a rosszfiúsága sem…). Bezzeg az összes lánynak az iskolában és Sophie-nak is azonnal lejött:-). Sajnos én a kémiát sem éreztem kettőjük között (még), Sophie hiába áradozott a fiúról folyamatosan, de ez persze javulhat, nem muszáj már az első részben egymás karjaiba omlaniuk:-).

Összességében szerettem ezt a könyvet, a történet izgalmas, de mégis inkább a színes, karakteres szereplők, a párbeszédek és a humor az, ami a regény fő erősségét adják. A könyv utolsó mondata pedig olyan függővéget kreál, hogy azonnal akarom/kérem a következő részt! :-)

Picit bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2014/04/rachel-hawkins-he…

3 hozzászólás
>!
Madridista
Rachel Hawkins: Hex Hall

Erre volt szükségem. Sőt, nagyon nagy szükségem volt erre.
Az elmúlt időszakban nem olvastam olyan igazán jó könyvet, amire azt mondtam volna, hogy „hűha”, ezért is volt nagy felüdülés számomra ez a könyv.
Már nagyon régóta várt rám, sokan is dicsérték, egyszerűen nem tudom, hogy miért nem olvastam el. Meguntam a sok romantikus történetet, valami természetfelettire vágytam, megkaptam. Rövid könyv, ez is szempont volt nekem a választásnál, hogy mindenképpen elolvassam még az idén.
Egyszerűen hűha. Olyan fordulatok voltak ebben a könyvben, amire talán nem sokan számítottak. Azt tudtam, vagyis gondoltam, hogy spoiler, ezért ez nem ért olyan nagy meglepetésként, de az, hogy spoiler
Nagyon tetszett a könyv világa, a bentlakásos iskola, és az, hogy különböző lények voltak benne. Elodie és barátnői karaktere tipikus, minden könyvben kell minimum egy ilyen, de őszintén szólva a való életben is elég gyakori az ilyen típusú ember.
Tetszett, hogy prodigiumokról olvashattam, nem csak úgy lazán egy vámpíros bentlakásos iskoláról.
Sophie naiv, de őszintén, van, aki azért naiv, mert nem mer nem az lenni. Aki sok rosszat kapott, és ha lát egy kis esélyt a jóra, vagy, hogy kiemelkedjen, az él vele, és elnyomja a kérdéseket, hiszen a cél érdekében mindent. Gondolom ő is valami ilyesmit élt át.

Archer. Ahw.

Nagyon örültem, hogy elolvastam ezt a könyvet, hogy végre hosszú idő után olvashattam egy igazán jó sztorit. A második része is tervben van, bár még nem tudom, hogy hogy alakulnak az olvasásaim. Ritka, ha én egy második részt rögtön el akarok olvasni, de most ez a helyzet. (Bár lenne időm rá!)
Számomra ez a könyv öt csillagos. Nem a legnagyobb kedvencem, abba a szűk körbe nem kerül be, de ott van a jobbak között, és bátran ajánlom bárkinek.


Népszerű idézetek

>!
kiruu P

    A vérfarkas, akarom mondani Justin, oldalra döntötte a fejét, és sokkal inkább nézett ki spánielnek, mint torokszaggató fenevadnak.
    Erre a gondolatra kuncognom kellett.
    A következő pillanatban a sárga szemek rám szegeződtek.
    A lény újra felvonyított, és mielőtt felfoghattam volna, mi történik, támadásba lendült.
(…) A felém rohanó vérfarkas láttán azonban csak a következő szavak buktak ki belőlem:
    – ROSSZ KUTYA!

23-24. oldal, 1-2. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sophie Mercer
6 hozzászólás
>!
Vivi_

    – Hogy mi a baj?! Lássuk csak: ez a szalagavató bálom, és látsz mellettem egyetlen srácot is?
    – Nos… éppenséggel nem. De mivel a női mosdóban vagyunk, ez nem is csoda…

10. oldal, Előhang (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Felicia Miller · Sophie Mercer
>!
kiruu P

    Ez a szoba úgy festett, mintha Barbie és Eperke istentelen gyermeke rendezte volna be.

36. oldal, 3. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sophie Mercer
1 hozzászólás
>!
Sheila_7

    – Archer nem cuki – javított ki. – A kiskutyák cukik meg a kisbabák. Vagy például én is cuki vagyok. Archer Cross szívdöglesztő és elképesztően szexi. Úgy mondom ezt, hogy nem a fiúkra bukom.
    Oké, tehát Jenna nem fog lebeszélni a nyomulásról.
    – Szerintem szenyó – mutattam rá. – Emlékszel a ma délelőtti vérfarkas epizódra?
    – Igen – mondta fanyarul Jenna. – Megmentett egy vérfarkastól a rohadék.
    Felnyögtem:
    – Te nem akarsz nekem segíteni.
    – Bocs.

81. oldal, 8. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Jenna Talbot · Sophie Mercer
>!
Emyon

Az okos fiúk is képesek elbutulni a szexi lányok közelében.

82. oldal, 8. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Elodie Parris · Sophie Mercer
>!
Cheril

    – Mi a fene ez?! (…) Valami Csillagok háborúja-dolog? Éreznem kellett volna a zavart az Erőben?

185. oldal, 21. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Csillagok háborúja · Sophie Mercer
>!
Emyon

    Archer iránt érzett szerelmem értelemszerűen nyomtalanul elpárolgott. Ha egy srác a mellkasodba rúg, akkor ott minden romantikus érzésnek lőttek.

105. oldal, 11. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
>!
Nina__

    – Archernek hívnak? – emeltem fel a szemöldököm. A varázserőmet elvehették, de a szarkazmusomtól nem foszthattak meg. – Talán Newport vagy Vanderbilt a családneved? Első- vagy másodszülött vagy? Nemesi kutyabőr lóg a falatokon?
    Reméltem, hogy a lelkébe gázolok, vagy minimum sikerül feldühítenem, de csak mosolygott.
    – Archer Crossnak hívnak, és én vagyok az első ezen a néven. De mi a helyzet veled? – sandított rám. – Nézzük csak… barna haj, szeplők, egyszerű, hétköznapi külső… Allie-nek hívnak, esetleg Lacie-nek? Biztos valami cuki, ie-re végződő neved van.
(…)
    Jóanyám persze éppen ezt a pillanatot választotta ki arra, hogy befejezze Justin szüleivel a társalgást, és felkiáltson:
    – Mindjárt megyek, Sophie!

26. oldal, 2. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
>!
Vivi_

    – Azt hiszem, a szerelemnek megvan a saját mágiája.

201. oldal, 23. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Alice Barrow
>!
Vivi_

    Alice úgy nézett rám, mint egy idiótára. Mentségére legyen mondva, én is hülyének éreztem magam.

185. oldal, 21. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Alice Barrow · Sophie Mercer

A sorozat következő kötete

Hex Hall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Cassandra Clare: Az angyal
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Lisa Jane Smith: Tombolás
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
Benina: Milan könyve
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mi történt Peruban?