Hex ​Hall (Hex Hall 1.) 1689 csillagozás

Rachel Hawkins: Hex Hall

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A ​sötét boszorkányok nagy tettekre képesek.”

Négy évvel korábban Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány, amiből természetesen jó pár kalamajka származott.
Egy napon aztán, amikor Sophie egyik bűbája meglehetősen rosszul sült el a szalagavató bálon, apja úgy döntött, felügyeletre szorul. A Hex Hallba, egy világtól elzárt nevelőotthonba küldte őt, ami a problémás viselkedésű prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csodabogár tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhetett:
– három erős, szupermodell-kinézetű ellenséget szerzett,
– egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelmet,
– egy ijesztő kísértet kezdte követni,
– és kapott egy szobatársat, akiről kiderült, hogy a suli leggyűlöltebb diákja és ráadásul vámpír.
A legrosszabb azonban akkor következett be, amikor Sophie rádöbbent, hogy a diáktámadások első számú gyanúsítottja az ő szobatársa és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789633737675 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789633737682 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454405 · Fordította: Acsai Roland

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Hex Hall trilógia

32 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2018. március 20., 12:22 · Bővebben


Enciklopédia 32

Szereplők népszerűség szerint

Sophie Mercer · Archer Cross · Alexander Callahan (Cal) · Jenna Talbot · Elodie Parris · Ms. Clarice Vanderlyden (Vandy) · Alice Barrow · Anna Gilroy · Felicia Miller · Mrs. Casnoff · Chaston Burnett · Grace Mercer · Isabelle Fortenay · Kevin Bridges · Ryan Hellerman

Helyszínek népszerűség szerint

Hekaté Hall


Kedvencelte 276

Most olvassa 74

Várólistára tette 509

Kívánságlistára tette 545

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

brena>!
Rachel Hawkins: Hex Hall

Hasznos tanácsok ha olvasni akarod:
-készülj fel hogy tinikrol szól
-akkor olvasd ha bírod a szarkazmust
-ha nem akadsz ki a sok fantasy lénytől
-ha nyitott vagy új elméletekre a lényeket illetően
-ha fel vagy készülve tini lányok civakodására
-ha egy gyenge romantikus szál is megteszi
-ha nem vársz el óriási csavarokat
-ha nem akaszt ki, hogy az elekromos málna fantázia színű takarót 50oldallal odébb málna színű elektromos takarónak fordítják
-ha szeretnél pár órára kikapcsolódni
-és ha elolvastad az utolsó sort, ne vágd a falhoz, túl szép a borítója.

21 hozzászólás
Niitaa P>!
Rachel Hawkins: Hex Hall

A történet jól indul. Van egy vagány lány, aki az elején megfogott már. Sophie egy igazi belevaló kis boszorkány. Imádom az elmés megjegyzéseit, nekem nagyon szimpatikus volt,főleg a tökéletlensége és a tudatlansága. Kifejezetten tetszett, hogy ugyanannyit tudok a könyvben leírt általános információkról, mint a főszereplőnk, tehát kb semmit :) Így ezeknek az elmagyarázása nem ugrott ki a cselekményszálból.
Az alapfeltevés, miszerint a különböző lényeket rossz magaviselet következtében egy helyre zárják, iskola néven… kifejezetten tetszett. Érdekes volt látni, hogy mennyire kompatibilisek egymással. Nekem kifejezetten szimpatikus volt Jenna is. :)
A történet izgalmas, figyelemfelkeltő, de aztán jön a TACCS…. Annyira egyszerű lett a vége… hogy hirtelen elkezdtem visszafelé lapozni, hátha több oldalt fogtam össze, de sajnos nem…. Egyszerűen össze lett csapva. Kár érte, nagyon sajnálom.

7 hozzászólás
zsiina>!
Rachel Hawkins: Hex Hall

Nem tudom, miért van az, hogy akkor is ki akarjuk hallgatni más emberek beszélgetését, ha rémeseket mondanak rólunk.

Annyiszor halogattam már az olvasását, aztán egy kihívás miatt csak elolvastam. Én bolond, hogy miért nem tettem meg hamarabb! Már az elejétől megfogott magának a könyv. Sophie egy szerethető főszereplő, nagyon sokat nevettem a viccein, beszólásain. Archer keveset szerepelt, és nem is tudom, hogy érzek vele kapcsolatban. Remélem a következő részben több minden derül ki róla, és többet is fog jelen lenni. Elodie bár egy szemét volt, szerintem nagyon erős karakter, akár Alice. Jenna is nagyon tetszett, örültem, hogy Sophie mellette állt. Na és, hogy ne csak a szereplőkről beszéljek… A Hex Hall – a maga módján – egy csodálatos hely, tele boszorkányokkal, alakváltókkal, tündérekkel. Bár keveset tudhattunk meg róluk, nagyon tetszettek, de igazából a boszikért voltam oda. Tényleg keveset tudtunk meg bár dologról, ezért remélem a folytatásban végre fény derül a dolgokra. Kíváncsi vagyok Sophie apjára, a Tanácsra, A Szemre, na meg persze, hogy mi is lesz Archerrel. :)

Orsi999>!
Rachel Hawkins: Hex Hall

Már régóta kíváncsi vagyok erre a könyvre, így rögtön neki is kezdtem, amikor láttam, hogy kihívás is van a sorozathoz.
Az elején nekem nagyon a Harry Potter első részére emlékeztetett, szinte végig meg volt bennem ez az érzés, de ezen kívül nagyon jó könyv. Teljesen lekötötte a figyelmemet, szinte nem is tudtam letenni.
Sophie szerintem egy kicsit naiv volt, de nagyon jó barát is egyben. Mindig kiállt Jenna mellett. Nagyon bírtam a szarkazmusát és a beszólásait.
Az Archerrel kapcsolatban már az elején sejtettem, hogy valami nem stimmel nála, de reménykedtem, hogy ne legyen igaz, mert nagyon megkedveltem. spoiler

Nikolett0907 P>!
Rachel Hawkins: Hex Hall

Anno mikor olvastam nagyon tetszett, ez most sem változott. :)

csillagka>!
Rachel Hawkins: Hex Hall

Nagyon régen volt olyan könyv aminek egyértelműen a borítójába szerettem bele. Gyönyörű, sokat ígérő, figyelemfelkeltő és annyi mindent bele lehet képzelni….hát igen bevitt az erdőbe egy jó grafikus. Sajnos a történet pont nem hozta azt a szintet, ezer+egyszer olvastam már, az idén is többször, volt ami jobban is lett megírva. Nem adott semmi olyat amire vártam. Misztikum, egyediség, érdekes egyedi lények (na ezek hiányoznak) Elvált szülők, szerencsétlen, sokat költöző (fontos) boszorkánya bekerül egy varázslények javítóintézetébe (inkább szerencsétlen és tanulatlan, mint megátalkodott) az elején még látványosan csinál marhaságokat, utána mind a felhők, mind a villámok eltűnnek. (legyünk már következtessek) Másolni is csak pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen úgy érdemes! Sajnálom mert sokkal többet vártam, a borító alapján mindenképpen. Ami tetszett az a seprűnyélen való lovaglás, és a humor, legalább a könyv magát nem vette túl komolyan, igaz nem is igen lett volna miért.

3 hozzászólás
abipter>!
Rachel Hawkins: Hex Hall

Nem fogok köntörfalazni, de valahogy az eleje és a vége tetszett a legjobban. A történet kezdete azért, mert ugyanúgy, ahogy A sárkány jelében itt sem csak egy természetfeletti faj van, hanem egy egész társadalom. Elképesztően jól kitalált a prodigiumok világa.
Ugyanakkor a közbenső fejezetek valamiért picit laposak voltak, olyan tekintetben, hogy szegény Sophie állandóan vágyakozott Archer után. Természetesen, történtek ott is izgalmas dolgok, de a vége egyszerűen zseniális.
Annyira érdekfeszítőre sikeredett az utolsó 50-70 oldal, hogy egyhelyben ülve kiolvastam. Elképesztő!
spoiler
Jennát elmondhatatlanul megkedveltem, vámpír lét ide vagy oda. :D
Az utolsó mondat miatt pedig alig várom a második rész olvasását.

AniTiger P>!
Rachel Hawkins: Hex Hall

Szeretem a boszorkányos, furcsa varázsiskolákról szóló történeteket – olvastam már jobbakat, rosszabbakat. Ez a történet egy jól kitalált világban játszódik. Kicsit karikatúrája a témának, de annak jó. (Pl.: A Barbie-triumvirátus kinézetét koppintotta az írónő, amikor felvezette a modell-boszi triót. Továbbá a Lord Byron körüli dolgok is humorosak szerintem, ahogy a gondnok kiléte-kinézete is.)

Kicsit klisés, picit kiszámítható, de élvezetes és gördülékeny olvasmány. (Amúgy talán 6-8 óra alatt simán ki lehet olvasni. Nem egy nagy cucc. Egyébként a 270 oldalból az első 95 csak Sophie első napja az iskolában – azért ez haláli!)

Azt hiszem, hogy nem igazán értem Sophie-t… Mindig is úgy gondoltam, hogy Hermione volt a legnormálisabb, aki nem a Varázsvilágban nőtt fel, így amikor felmerült az új iskola, akkor aztán minden infót összeszedett róla és magáról, mindennek utánajárt. Sophie meg picsog, amiért nem tud semmit. MENJ ÉS NÉZZ UTÁNA, te tök! Mondjuk a Bumm-SZERELEM! megvilágosodásait sem bírtam felfogni.

Kedvencek: Jenna, Cal

(WTF-OFF: spoiler De komolyan – ez bünti? / pici ideológiai spoiler)

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/11/hexhall.html

9 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Rachel Hawkins: Hex Hall

Erre volt szükségem. Sőt, nagyon nagy szükségem volt erre.
Az elmúlt időszakban nem olvastam olyan igazán jó könyvet, amire azt mondtam volna, hogy „hűha”, ezért is volt nagy felüdülés számomra ez a könyv.
Már nagyon régóta várt rám, sokan is dicsérték, egyszerűen nem tudom, hogy miért nem olvastam el. Meguntam a sok romantikus történetet, valami természetfelettire vágytam, megkaptam. Rövid könyv, ez is szempont volt nekem a választásnál, hogy mindenképpen elolvassam még az idén.
Egyszerűen hűha. Olyan fordulatok voltak ebben a könyvben, amire talán nem sokan számítottak. Azt tudtam, vagyis gondoltam, hogy spoiler, ezért ez nem ért olyan nagy meglepetésként, de az, hogy spoiler
Nagyon tetszett a könyv világa, a bentlakásos iskola, és az, hogy különböző lények voltak benne. Elodie és barátnői karaktere tipikus, minden könyvben kell minimum egy ilyen, de őszintén szólva a való életben is elég gyakori az ilyen típusú ember.
Tetszett, hogy prodigiumokról olvashattam, nem csak úgy lazán egy vámpíros bentlakásos iskoláról.
Sophie naiv, de őszintén, van, aki azért naiv, mert nem mer nem az lenni. Aki sok rosszat kapott, és ha lát egy kis esélyt a jóra, vagy, hogy kiemelkedjen, az él vele, és elnyomja a kérdéseket, hiszen a cél érdekében mindent. Gondolom ő is valami ilyesmit élt át.

Archer. Ahw.

Nagyon örültem, hogy elolvastam ezt a könyvet, hogy végre hosszú idő után olvashattam egy igazán jó sztorit. A második része is tervben van, bár még nem tudom, hogy hogy alakulnak az olvasásaim. Ritka, ha én egy második részt rögtön el akarok olvasni, de most ez a helyzet. (Bár lenne időm rá!)
Számomra ez a könyv öt csillagos. Nem a legnagyobb kedvencem, abba a szűk körbe nem kerül be, de ott van a jobbak között, és bátran ajánlom bárkinek.

christine I>!
Rachel Hawkins: Hex Hall

_– Elodie-nak igaza volt – suttogta.
– Mivel kapcsolatban? – kérdeztem olyan hangon, ami nem is emlékeztetett a sajátomra. Mély volt és sóhajszerű.
– Hogy veled akartam lenni a bálon._

Meg vagyok-e elégedve?
Még nem.
Megleszek elégedve?
Meglátjuk még azt.
Mindenesetre aki szereti az ilyesmit, annak bátran merem ajánlani, mert kikapcsolt, elvonatkoztatott a való világtól, és elérte, hogy egy ideig ne a saját problémáimmal foglalkozzak.
Bővebben: http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2017/12/r…


Népszerű idézetek

kiruu>!

    A vérfarkas, akarom mondani Justin, oldalra döntötte a fejét, és sokkal inkább nézett ki spánielnek, mint torokszaggató fenevadnak.
    Erre a gondolatra kuncognom kellett.
    A következő pillanatban a sárga szemek rám szegeződtek.
    A lény újra felvonyított, és mielőtt felfoghattam volna, mi történik, támadásba lendült.
[…] A felém rohanó vérfarkas láttán azonban csak a következő szavak buktak ki belőlem:
    – ROSSZ KUTYA!

23-24. oldal, 1-2. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sophie Mercer
6 hozzászólás
Vivi_>!

    – Hogy mi a baj?! Lássuk csak: ez a szalagavató bálom, és látsz mellettem egyetlen srácot is?
    – Nos… éppenséggel nem. De mivel a női mosdóban vagyunk, ez nem is csoda…

10. oldal, Előhang (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Felicia Miller · Sophie Mercer
1 hozzászólás
kiruu>!

Ez a szoba úgy festett, mintha Barbie és Eperke istentelen gyermeke rendezte volna be.

36. oldal, 3. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sophie Mercer
1 hozzászólás
Emyon>!

Az okos fiúk is képesek elbutulni a szexi lányok közelében.

82. oldal, 8. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Elodie Parris · Sophie Mercer
Emyon>!

Archer iránt érzett szerelmem értelemszerűen nyomtalanul elpárolgott. Ha egy srác a mellkasodba rúg, akkor ott minden romantikus érzésnek lőttek.

105. oldal, 11. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
Sheila_7 I>!

    – Archer nem cuki – javított ki. – A kiskutyák cukik meg a kisbabák. Vagy például én is cuki vagyok. Archer Cross szívdöglesztő és elképesztően szexi. Úgy mondom ezt, hogy nem a fiúkra bukom.
    Oké, tehát Jenna nem fog lebeszélni a nyomulásról.
    – Szerintem szenyó – mutattam rá. – Emlékszel a ma délelőtti vérfarkas epizódra?
    – Igen – mondta fanyarul Jenna. – Megmentett egy vérfarkastól a rohadék.
    Felnyögtem:
    – Te nem akarsz nekem segíteni.
    – Bocs.

81. oldal, 8. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Jenna Talbot · Sophie Mercer
Nina__>!

    – Archernek hívnak? – emeltem fel a szemöldököm. A varázserőmet elvehették, de a szarkazmusomtól nem foszthattak meg. – Talán Newport vagy Vanderbilt a családneved? Első- vagy másodszülött vagy? Nemesi kutyabőr lóg a falatokon?
    Reméltem, hogy a lelkébe gázolok, vagy minimum sikerül feldühítenem, de csak mosolygott.
    – Archer Crossnak hívnak, és én vagyok az első ezen a néven. De mi a helyzet veled? – sandított rám. – Nézzük csak… barna haj, szeplők, egyszerű, hétköznapi külső… Allie-nek hívnak, esetleg Lacie-nek? Biztos valami cuki, ie-re végződő neved van.
[…]
    Jóanyám persze éppen ezt a pillanatot választotta ki arra, hogy befejezze Justin szüleivel a társalgást, és felkiáltson:
    – Mindjárt megyek, Sophie!

26. oldal, 2. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
1 hozzászólás
Cheril>!

    – Mi a fene ez?! […] Valami Csillagok háborúja-dolog? Éreznem kellett volna a zavart az Erőben?

185. oldal, 21. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Csillagok háborúja · Sophie Mercer
Vivi_>!

– Azt hiszem, a szerelemnek megvan a saját mágiája.

201. oldal, 23. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Alice Barrow
Vivi_>!

Alice úgy nézett rám, mint egy idiótára. Mentségére legyen mondva, én is hülyének éreztem magam.

185. oldal, 21. fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Alice Barrow · Sophie Mercer
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Hex Hall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Tracy Wolff: Sóvárgás
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Danielle Paige – Kass Morgan: A hollók
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Karen Lynch: Rendíthetetlen
Rainbow Rowell: Csak így tovább