Demonglass (Hex Hall 2.) 44 csillagozás

Rachel Hawkins: Demonglass

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

That was the whole reason she was sent to Hex Hall, a reform school for delinquent Prodigium (aka witches, shapeshifters, and fairies). But that was before she discovered the family secret, and that her hot crush, Archer Cross, is an agent for The Eye, a group bent on wiping Prodigium off the face of the earth.

Turns out, Sophie’s a demon, one of only two in the world—the other being her father. What’s worse, she has powers that threaten the lives of everyone she loves. Which is precisely why Sophie decides she must go to London for the Removal, a dangerous procedure that will destroy her powers.

But once Sophie arrives she makes a shocking discovery. Her new friends? They’re demons too. Meaning someone is raising them in secret with creepy plans to use their powers, and probably not for good. Meanwhile, The Eye is set on hunting Sophie down, and they’re using Archer to do it. But it’s not like she has feelings for him anymore. Does she?

Megjelent Raising Demons címmel is.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2012
ISBN: 9781452658667 · Felolvasta: Cris Dukehart
>!
Hyperion, 2011
368 oldal · ISBN: 9781423121312
>!
366 oldal · ASIN: B004KZP19G

Kapcsolódó zóna

!

Hex Hall trilógia

32 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2018. március 20., 12:22 · Bővebben


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Sophie Mercer · Archer Cross


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ittimi78>!
Rachel Hawkins: Demonglass

Csillagos ötös :) Imádtam!
Úgy olvastam volna még tovább, nagy kár, hogy vége. Elkezdtem egy másik könyvet is, de nem foglal le, mert folyton ez jut eszembe. :(
Tényleg nagyon hasonlít a King hall sorozatra, bátran ajánlom azt is mindenkinek, aki ezt szerette. :)

Lynn>!
Rachel Hawkins: Demonglass

Ha olyan izgi lett volna, mint a háromnegyedétől, akkor sokkal elégedettebb lennék. Nem volt. Kár érte. Kiszámítható volt, és a két ok ami miatt mégse bánom, hogy elolvastam, az az, hogy angolul volt és Sophie szarkazmusa.

Roni90>!
Rachel Hawkins: Demonglass

Ez a rész is kedvenc lett,akár csak az első kötet.
Jókat nevettem.Humoros és szórakoztató könyv és izgalomban sem volt hiány.
Viszont a végén kiakadtam……..

Tufuka>!
Rachel Hawkins: Demonglass

Saját magam számára is meglepetést okozok az értékelésemmel, de ez a könyv tényleg jó volt. Megtartott mindent, amit értékeltem az első részben, de ami ott zavart, az innen hiányzott.
Több volt az akció, de a humor és a rejtély maradt.
Sophie és Jenna nagyon aranyos barátnők lettek, bár volt egy rész, ahol kissé furcsán viselkedtek, de végül megoldották.
Cal nagyon kedves szereplő, de ő olyan legjobb barát típus inkább. Sajnálom, hogy megpróbálkozott az írónő egy kis szerelmi háromszöget belevinni a történetbe. Szerintem Cal-nak más szerepet kellett volna szánnia.
Sophie apukáját én nagyon megkedveltem, sokat tanult tőle Sophie, és ha nem is pótolták be az elmulasztott éveket, közelebb kerültek egymáshoz.
Aminek talán a legjobban örültem az Archer magyarázata volt az egész Hex Hall-ban betöltött szerepéről, és az ottani viselkedéséről és tetteiről. Most már jogosnak érzem Sophie érzéseit, és tényleg édes pár lennének, szóval remélem a végén boldog véget érnek.
A könyv eléggé függővéges lett, sokkal inkább, mint az első rész. Gyakorlatilag mindenki miatt izgulhatunk, hogy mi történt velük. És mivel ügyesen utalgatott az írónő, vannak sejtéseim, hogy ezután milyen titokkal kell Sophie-nak szembesülnie. Remélem marad a színvonal, mert tényleg üdítő volt az eddigi két rész.

Vicky3 >!
Rachel Hawkins: Demonglass

Sokkal akciódúsabb, izgalmasabb és mozgalmasabb volt mint az első rész, ugyanakkor jóval sötétebb és komolyabb is. De szerencsére az 1. részből megkedvelt szarkazmus most is végigkísérte a cselekményt. A vége pedig…gyönyörű mintája a függővégnek, amivel elérik az írók, hogy én, szerencsétlen olvasó azonnal olvasni akarjam a következő részt.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2014/05/rachel-…

Caladril>!
Rachel Hawkins: Demonglass

Minden trilógiák legjobb második része! Általában a középső kötet átvezetés, ennél fogva visszafogottabb tempóra kapcsol, kicsit megpihenünk. Na, ez nem ilyen!
Mikor az elején kiderült, hogy elhagyjuk a Hex Hallt, és áthelyezzük a székhelyünket Londonba, kicsit csalódott voltam. Nem gondoltam, hogy lehet überelni egy ilyen boszikolit. Természetesen tévedtem! Thorne Abbey tökéletes helyszínnek bizonyult az újabb és még izgalmasabb kalandjainkhoz.
Nagyon tetszett, hogy az új szereplőkről egyszerűen képtelenség volt eldönteni, hogy melyik ligában játszanak, ezzel pedig egyfajta állandó feszültségbe burkolta az írónő az egész történetet. Sophie még mindig rendkívüli csaj, Archer pedig te jó ég! Imádom! Sophie apját és Cal is megkedveltem, a többiekről pedig spoiler veszély miatt inkább no comment.
Ha az első rész nem vett volna meg kilóra, itt már esélyem se lett volna! Tényleg a legjobb második rész, amit valaha olvastam!

3 hozzászólás
_Dany_>!
Rachel Hawkins: Demonglass

A könyv folytatása sem okozott csalódást ami meglepett mert féltem tőle mivel az eddigi trilógiáknál amiket olvastam a második rész unalmasabb szokott lenni és nem igazán szoktak tetszeni sem. Viszont ezt alig tudtam letenni. Az új szereplőkről nehéz volt sokáig eldönteni, hogy a jó vagy rossz oldalon vannak ami izgalmasabbá tette a cselekményt. Archert még mindig imádom és a 2. részben is folytatódnak Sophie humoros megjegyzései.

Banditaa P>!
Rachel Hawkins: Demonglass

Könnyed, nyári olvasmánynak remek, nem akar több lenni, annál, mint ami és ez jó. Valamiért szeretem ezt a világot még ha semmi eredetiség sincs benne. Talán a humora teszi. Nem tudom. Előbb-utóbb gondolom végigolvasom a sorozatot.

Szamღca>!
Rachel Hawkins: Demonglass

Nekem ez is hasonloan az elso reszhez nagyon tetszett. Nagyon tetszenek benne Sophie beszolasai, humora…. egy konnyed kikapcsolodas….
Viszont csak akkor szabad belevagni a 2. reszbe ha mar kezkozelben van a 3. resz…. Nagyon, nagyon fuggoben van hagyva a vege es pont a legizgalmasabb resznel…. :D

nagybea>!
Rachel Hawkins: Demonglass

Ez a könyv nekem nagyon tetszett, kalandos volt, sok minden történt, sok mindenre adott magyarázatot a végén. Tetszett a stilusa, tetszettek a fordulatok, az események, a szereplők. Tényleg nagyon tetszett:)


Népszerű idézetek

Vicky3 >!

“How is it that you can go from decent human being to complete jackass in zero-point-two seconds? Did they teach you that in The Eye?"
He stopped, and his eyes glided over my lips.
"Actually, I'm just trying to see if I can make you mad enough to kiss me again.”

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
aishareads>!

“It just seems like overkill when you already have a dagger and I have superpowerful magic at my disposal.”
“‘Superpowerful?’”He stood up, a gold chain dangling from his fingers. “Let me remind you of two words, Mercer: Bad. Dog.”

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
Tufuka>!

“If we were good people, we’d never see each other again.”
His arms locked around my waist, pulling me back. “Okay, well, that’s not happening. Plan B?”

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
Tufuka>!

" […] I’ve spent basically my whole life pretending to be someone I’m not, faking some feelings, hiding others.” Reaching down, he clasped my hand and lifted it so that our joined hands were trapped between our chests. “This thing with us is the only real thing I’ve had in a long time. You’re the only real thing.” He raised our hands and kissed my knuckles. “And I’m done pretending I don’t want you.”

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross
aishareads>!

“Dad was at his desk when I opened the door, doing what all British people do when they're freaked out: drinking tea.”

Vicky3 >!

“None of this makes any sense."
"I'm beginning to think I should make that the title of my autobiography.”

Kapcsolódó szócikkek: Sophie Mercer
Tufuka>!

“This is weird,” he said. “I’ve never said this stuff out loud to anyone before.”
“That’s because I’m using a demon compulsion spell on you.”
“Seriously?”
“No, you dork. So keep going. […]"

Kapcsolódó szócikkek: Archer Cross · Sophie Mercer
aishareads>!

“It sucks that we miss people like that. You think you've accepted that someone is out of your life, that you've grieved and it's over, and then bam. One little thing, and you feel like you've lost that person all over again.”

Szimirza>!

“Not the ghouls, Sophie. We are speaking of Elodie Parris.”

aishareads>!

“At a normal high school, having class outside on a gorgeous May day is usually pretty awesome. It means sitting in the sunshine, maybe reading some poetry, letting the breeze blow through your hair…At Hecate Hall, a.k.a. Juvie for Monsters, it meant I was getting thrown in the pond.”


A sorozat következő kötete

Hex Hall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Lord of Shadows
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White
Lisa Jane Smith: Night World – Secret Vampire
Holly Black: The Wicked King
Kresley Cole: Poison Princess
Karen Lynch: Rogue
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood