Árnypikkely (Seraphina 2.) 8 csillagozás

Rachel Hartman: Árnypikkely

Goredd városában még a hétköznapok sem hétköznapiak. Minden úgy kezdődött, hogy egy sárkány landolt a háztetőn. A Seraphina fejében létező titkos kert pedig lassan átúszik a valóságba. Háború készülődik, és egyedül a félsárkányok közös ereje állíthatja meg a pusztítást. Ehhez viszont Seraphinának fel kell kutatnia a többieket. Hamar kiderül azonban, hogy nem könnyű szövetséget kovácsolni pusztán a származás azonosságára alapozva. És nem is mindenki jó szándékú. A szálakat a háttérből pedig egy titokzatos kéz mozgatja. A rengeteg árulás és vér után vajon jöhet-e feloldozás?

Eredeti mű: Rachel Hartman: Shadow Scale

>!
Scolar, Budapest, 2017
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632448077 · Fordította: Bartók Imre

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Seraphina Dombegh · Dame Okra Carmine


Most olvassa 6

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Belle_Maundrell 
Rachel Hartman: Árnypikkely

Nem éreztem fejlődést az első részhez képest, de annak a színvonalát megtartotta. A pozitívumai és a negatívumai is ugyanazok, mint a Seraphinának: a világfelépítés még mindig hiányos az én ízlésemnek, bár egy picit azért jobban megismertük, és hiányzott valami naaagy sárkányos akció. Seraphina most idegesített néha, de azért kedvelem. Az első részben Ormát tartottam a legérdekesebb szereplőnek, na, ő most nem sokat szerepelt, úgyhogy hiányzott. Jannoula története érdekes volt, sejtettem, hogy így fog sunnyogni. Ezek a részek egyébként tetszettek, főleg, amikor nem lehetett tudni, hogy ki mennyire önmaga. Viszont elég sok az unalmas/felesleges rész, ha mondjuk 100 oldallal rövidebb, akkor sokkal érdekfeszítőbb lehetett volna. Fura, hogy az első könyv után azt hittem, a vándorlással és a palotán kívüli élettel majd izgalmasabb lesz, erre azok a részek tetszettek a legkevésbé, amikor keresték a többi félsárkányt.
A befejezésért piripont, mert ha mindenki rózsaszín boldogságban úszik, az olyan eltúlzott lett volna; sokkal jobb volt ez a keserédes, de reményteljes vég.
Viszont a megfogalmazás (vagy a fordítás?) néha kicsit döcögősre sikeredett, különösen a fésületlen fogaknál. Vagy mi volt az.
Összességében egész jó volt, nem egy maradandó élmény, de örülök, hogy a kiadó végül megjelentette a második részt, utálom, amikor befejezetlenül marad egy sorozat.

Ui.: Még mindig imádom a pici, zöld sárkányt a gerincén. :)

>!
kucrek P
Rachel Hartman: Árnypikkely

Kár, hogy csak két kötetes ez a sorozat. Megtetszett a világ és a második kötet sokkal jobban tetszett az előzőnél, telis-tele olyan információkkal, történelemmel, amivel nagyobb betekintést lehet nyerni ebbe a világba. Én még akarok innen olvasni, van még benne lehetőség. Remélem, az írónő is így gondolja majd idővel :)
Seraphina néha kicsit idegesített, de mindig időben vett vissza magából. Olvasás közben meg azon gondolkodtam, vajon filmen hogyan néznének ki a félsárkányok.


Népszerű idézetek

>!
Belle_Maundrell 

– (…) Gondolom, egyetértesz vele, hogy könyvek nélkül semmiféle Paradicsom nem létezhet.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
Belle_Maundrell 

– Érzed a fuvallatokat az arcodon? – mondta. – Ez a tiéd, és szerencsés vagy, hogy érezheted. Nézd csak meg azokat a narancssárga fellegeket! A nap minden gyötrelmét könnyen elviseli az ember, ha tudja, hogy a végén ilyen ég alatt járhat. Voltak idők, amikor magamnak is azt mondtam, várj, csak várj, amíg a naplemente újra megtanít rá, hogy a fájdalmad semmi ahhoz képest, amit a végtelen ég adhat.

259-260. oldal

>!
szangi

– Ó, a gyerekek – nyögött fel Dame Okra a mutatvány láttán. – Meg is feledkeztem róla, milyen édesek tudnak lenni. És mennyire vágyom rá, hogy ismét megfeledkezzem róla.

61. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Elvégre lehetetlen volt a távolból felmérni és megérteni valaki másnak a fájdalmát. Talán soha nem is akartam megérteni őket. Talán csak azt akartam, hogy ők lássák a sajátomat, és visszatükrözzék azt.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Seraphina Dombegh
>!
Belle_Maundrell 

– Samsamban két évszakunk van: az esős és a havas. A part mellett jobb a helyzet. Ott minden nyáron egy hétig süt a nap!

188. oldal

>!
Belle_Maundrell 

– Amikor téged látlak a megérzéseimben, Seraphina, különös gyomorbántalmak lesznek úrrá rajtam. Mint amikor romlott cukorrépát fogyaszt az ember.
– Szívesebben gondolok magamra karalábéként – feleltem, méltón viszonozva a megjegyzését.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dame Okra Carmine · Seraphina Dombegh
>!
Belle_Maundrell 

A Goredd vidéken Dame Okra és Abdo társaságában folytatott legendába illő utazásunkat leginkább egyetlen szóval lehetett jellemezni – és ez a szó a nyomorúságos volt. Eléggé igazságtalannak tűnik, hogy a sártenger, a kitört kerekek és a Dame Okra szitkozódásaival teli két hetünk ilyen tömören összefoglalható, de hát nincs végtelen számú Szent, akire átkokat lehet szólni, és bizony a hintónak is csak négy kereke van.
A sár, ezzel szemben, végtelen.

59. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Dame Okra úgy forgatta a szemét, hogy attól tartottam, gutaütést kapott.

72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dame Okra Carmine

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Houck: A tigris utazása
C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő
Sophie Jordan: Vanish – Szökésben
George R. R. Martin: Kardok vihara
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Anthony Ryan: Az ébredő tűz
Christopher Paolini: Örökség
Vavyan Fable: Álmok Tengere
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
Rachel Vincent: Alpha – Alfa