Árnypikkely (Seraphina 2.) 16 csillagozás

Rachel Hartman: Árnypikkely

Goredd városában még a hétköznapok sem hétköznapiak. Minden úgy kezdődött, hogy egy sárkány landolt a háztetőn. A Seraphina fejében létező titkos kert pedig lassan átúszik a valóságba. Háború készülődik, és egyedül a félsárkányok közös ereje állíthatja meg a pusztítást. Ehhez viszont Seraphinának fel kell kutatnia a többieket. Hamar kiderül azonban, hogy nem könnyű szövetséget kovácsolni pusztán a származás azonosságára alapozva. És nem is mindenki jó szándékú. A szálakat a háttérből pedig egy titokzatos kéz mozgatja. A rengeteg árulás és vér után vajon jöhet-e feloldozás?

Eredeti mű: Rachel Hartman: Shadow Scale

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2017
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632448077 · Fordította: Bartók Imre

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Seraphina Dombegh · Dame Okra Carmine


Most olvassa 2

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Rachel Hartman: Árnypikkely

Kalandos ifjúsági fantasy sárkányokkal. Dióhéjban ennyi, persze sokkal több, de spoilerezni véletlenül sem szeretnék. Az nyert aki, még csak most olvassa az első részt, mert elég sok kihagyás volt a kettő között, a kiadó évekig vacilált, mire végülis megjelentette. Pedig ez így kerek, Seraphina és a többi félsárkány kalandjai befejeződnek. És végre a fura kertgondozás is értelmet nyert. Időnként sajnos voltak elhúzódó részek, amikben S. önmarcangol egy cseppet, de általában véve kalandokban nem volt hiány.
A legnagyobb meglepetést mégsem Jannoula, hanem a Grisselda okozta a vallomásával. :))

2 hozzászólás
>!
Dawnofmyth P
Rachel Hartman: Árnypikkely

Ez a rész nem tetszett annyira, mint az első, az sem volt túl pörgős, de ez nagyon döcögött. Többet vártam volna. Azt hittem, hogy a félsárkányok felkutatása izgalmasabb lesz, vagy valahogy egy nagyobb volumenű dolgot vártam. Összességében, hozza az előző rész hangulatát, de nem hiszem, hogy felkerül majd a „sokszorolvasós” polcomra. Ha esetleg az új, Goredd és környékén játszódó rész is megjelenik, azt is elolvasom, hátha egy kicsit közelebb hozza hozzám a félsárkányokat.

>!
Belle_Maundrell
Rachel Hartman: Árnypikkely

Nem éreztem fejlődést az első részhez képest, de annak a színvonalát megtartotta. A pozitívumai és a negatívumai is ugyanazok, mint a Seraphinának: a világfelépítés még mindig hiányos az én ízlésemnek, bár egy picit azért jobban megismertük, és hiányzott valami naaagy sárkányos akció. Seraphina most idegesített néha, de azért kedvelem. Az első részben Ormát tartottam a legérdekesebb szereplőnek, na, ő most nem sokat szerepelt, úgyhogy hiányzott. Jannoula története érdekes volt, sejtettem, hogy így fog sunnyogni. Ezek a részek egyébként tetszettek, főleg, amikor nem lehetett tudni, hogy ki mennyire önmaga. Viszont elég sok az unalmas/felesleges rész, ha mondjuk 100 oldallal rövidebb, akkor sokkal érdekfeszítőbb lehetett volna. Fura, hogy az első könyv után azt hittem, a vándorlással és a palotán kívüli élettel majd izgalmasabb lesz, erre azok a részek tetszettek a legkevésbé, amikor keresték a többi félsárkányt.
A befejezésért piripont, mert ha mindenki rózsaszín boldogságban úszik, az olyan eltúlzott lett volna; sokkal jobb volt ez a keserédes, de reményteljes vég.
Viszont a megfogalmazás (vagy a fordítás?) néha kicsit döcögősre sikeredett, különösen a fésületlen fogaknál. Vagy mi volt az.
Összességében egész jó volt, nem egy maradandó élmény, de örülök, hogy a kiadó végül megjelentette a második részt, utálom, amikor befejezetlenül marad egy sorozat.

Ui.: Még mindig imádom a pici, zöld sárkányt a gerincén. :)

>!
nyusznyusz
Rachel Hartman: Árnypikkely

Ez a kötet valahogy kiforrottabb mint az előző. Fél sárkányokról még mindig elég keveset tudunk, ezt hiányoltam. Megtetszett ez a világ, Seraphina felnő a feladatához. Ugyan néhol döcögött, nem is pörögtek az események, egy picit több izgalmat elviseltem volna.

>!
kucrek P
Rachel Hartman: Árnypikkely

Kár, hogy csak két kötetes ez a sorozat. Megtetszett a világ és a második kötet sokkal jobban tetszett az előzőnél, telis-tele olyan információkkal, történelemmel, amivel nagyobb betekintést lehet nyerni ebbe a világba. Én még akarok innen olvasni, van még benne lehetőség. Remélem, az írónő is így gondolja majd idővel :)
Seraphina néha kicsit idegesített, de mindig időben vett vissza magából. Olvasás közben meg azon gondolkodtam, vajon filmen hogyan néznének ki a félsárkányok.


Népszerű idézetek

>!
Belle_Maundrell

– Az önzetlen szív a legigazabb templom.

232. oldal

>!
Belle_Maundrell 

– (…) Gondolom, egyetértesz vele, hogy könyvek nélkül semmiféle Paradicsom nem létezhet.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
Belle_Maundrell

– Érzed a fuvallatokat az arcodon? – mondta. – Ez a tiéd, és szerencsés vagy, hogy érezheted. Nézd csak meg azokat a narancssárga fellegeket! A nap minden gyötrelmét könnyen elviseli az ember, ha tudja, hogy a végén ilyen ég alatt járhat. Voltak idők, amikor magamnak is azt mondtam, várj, csak várj, amíg a naplemente újra megtanít rá, hogy a fájdalmad semmi ahhoz képest, amit a végtelen ég adhat.

259-260. oldal

>!
Belle_Maundrell

– Samsamban két évszakunk van: az esős és a havas. A part mellett jobb a helyzet. Ott minden nyáron egy hétig süt a nap!

188. oldal

>!
Jesper_Olsen

Vajon meg lehet szokni valaha is a látványt, ahol a tenger összetalálkozik az éggel?

236. oldal

>!
Jesper_Olsen

Az ember mindig dönthet másképpen […]

255. oldal

>!
Jesper_Olsen

A saját könyvtáram könyveit már mind kiolvastam – felelte bocsánatkérően.

517. oldal

1 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell

Az údom a kandalló előtti széken hevert, mint valami hattyúnyakú úriember.
– Remélem, nem zavarok – mondta Kiggs mosolyogva. – Gyakran teázol a hangszereiddel?
– Csak ha sajtos sütemény is van hozzá – feleltem, és átnyújtottam neki egyet.

54. oldal

>!
Belle_Maundrell

Elvégre lehetetlen volt a távolból felmérni és megérteni valaki másnak a fájdalmát. Talán soha nem is akartam megérteni őket. Talán csak azt akartam, hogy ők lássák a sajátomat, és visszatükrözzék azt.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Seraphina Dombegh

Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Paolini: Örökség
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A babó
Rick Riordan: Athéné jele
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Kerstin Gier: Rubinvörös
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Cassandra Clare: Az angyal
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu