Szerelmi ​katasztrófák (Hokisok 4.) 203 csillagozás

Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

ELSŐ ​KATASZTRÓFA: FÉRFIAK
Faith Duffy nehéz kamaszkor és nagy pofára esések árán tanulta meg, hogy a szerelemben nem szabad hinni, mégis egy nagyon gazdag és nagyon öreg férfi tökéletes társa lett. A férfi halála után azonban nem maradt neki más, csak a társtalanság és a magányos éjjelek. No meg egy nagy halom pénz és egy profi jégkorongcsapat. Pedig Faith nem is szereti a hokit!

MÁSODIK KATASZTRÓFA: SZENVEDÉLY
Ty Savage-ot a halálos vonzereje és még halálosabb jobb horga méltán teszi az amerikai és kanadai hokirajongók kedvencévé. A játékos szeme előtt azonban csak egyetlen cél lebeg: megnyerni a Stanley-kupát. Nagyon nem vágyik rá, hogy egy buta liba keresztülhúzza a számításait.

HARMADIK KATASZTRÓFA: SZERELEM
Faith és Ty első látásra megutálják egymást, mégsem tudnak szabadulni a másiktól. Egy gyenge pillanatban engednek a kíváncsiságnak, és kiderül, hogy Ty több mint amennyit az izmos test és a profizmus látni enged, és Faith sem az a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Athenaeum, Budapest, 2016
280 oldal · ISBN: 9789632935317 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás
>!
Athenaeum, Budapest, 2016
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632935225 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Ty Savage (The Saint) · Faith Duffy · Julian Garcia (Jules) · Nystrom edző · Pavel Savage · Valerie Augustin


Kedvencelte 17

Most olvassa 1

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Ez a sorozat egyre slamposabb. Pedig nagyon imádom az írónőt, csak hát a történetei egyre uncsibbak. De még így is rajongok a sorozatért, csak hát bevallom, hogy azért ez már nem az igazi.
Teljesen az az érzésem volt végig, hogy már olvastam valahol ezt a könyvet. El is kezdtem gondolkodni, és rájöttem, hogy 3 könyvre is nagyon hasonlít, teljesen olyan mintha a fontos dolgokat kiragadták volna azokból és itt egybegyúrták volna őket. Nem azt mondom ezzel, hogy ez rossz lenne, hanem, hogy nagyon furcsa. Mondjuk, az is előfordulhat, hogy csak nekem van ez az érzésem. Sőt biztos vagyok benne.
Na de, hogy a témánál maradjak, a kivitelezés a szokásos volt. Tetszett a váltott szemszög. Itt a két főszereplő kedvelhető volt, igaz kedvencek nem lettek, de azért semmi rossz érzésem nincs ellenük. A mellékszereplőkről nem igazán tudok mit írni, mert nem sokat szerepeltek, vagy ha igen nem sok vizet zavartak.
Eszméletlenül gyorsan lehetett a történettel haladni, nagyon olvastatta magát.
Kíváncsi vagyok, ha majd újraolvasom akkor is ezek az érzések lesznek e bennem, vagy akkor már jobban fog tetszeni? Na majd kiderül valamikor.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Szerintem ez a történet megérdemel 5 csillagot, annak ellenére, hogy mutat némi hasonlóságot a Chicago stars sorozattal (By SEP). A főhősök kedvelhetőek, pattognak köztük a szikrák, a cselekmény pedig elég érdekes ahhoz, hogy fenntartsa az olvasó érdeklődését. Lényeg a lényeg, ez egy jó kis sorozat, érdemes elolvasni.

3 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Valami könnyed, szórakoztató olvasmányra vágytam, így választottam a Szerelmi katasztrófákat következő olvasmányomnak. Attól egy kicsit tartottam, hogy egy hokis sorozat negyedik könyve, de semmi olyan dolgot nem találtam a könyvben, amit ne értettem volna, és ami utalt volna bármiféle előzményekre is, így önmagában is nagyon szórakoztató olvasmány.

A hokiból, a meccsekből éppen csak annyit kaptam, ami nem volt sok, de mégis remekül érzékeltette egy hokimeccs hangulatát. Szerettem a szereplőket, Faith-t, Ty-t, Faith asszisztensét Jules-t. Faith anyja Veronica és Ty apja, a volt hokijátékos érdekes, és mulatságos színfoltja volt a történetnek.

Egy igazi, romantikus komédia, aki egy gondtalan kikapcsolódásra vágyik, annak bátran ajánlom.

Bővebben:http://konyvutca.blogspot.co.ke/2016/02/rachel-gibson-s…

Csoszi>!
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Ugye mindannyiunknak megvan a véleménye az olyan spoiler csajról, aki hozzámegy a nála félévszázaddal idősebb, dúsgazdag pasihoz? Előítéletes vagyok? Lehet. Szerencsére a könyv főszereplője Faith rám cáfolt, ugyanis több van benne, mint azt első ránézésre gondolnánk. A várt szívtelen ribanc helyett, egy érzelmes, tiszta szívű nőt ismerhettem meg. A történet erősen emlékeztetett SEP: Csak te kellesz című könyvére. Itt éppen egy hokicsapatot örököl hősnőnk, és nem aputól, hanem a férjétől. spoiler Zéró hozzáértés, de maximális kitartás és kemény tanulás után, Faith elsajátítja a sportág alapjait. Közben pedig a csapat is szép eredményeket ér el.
Mivel ez egy romantikus könyv, naná, hogy csak úgy sistereg a levegő a szexi tulajdonosnő és a jóképű, csupaizom csapatkapitány körül. A köztük lévő óriási feszültség csak egyféleképpen orvosolható:)
A végét picit összecsapottnak éreztem. Egy epilógus jól esett volna. Mindenesetre a könyv elérte célját: kikapcsolt és szórakoztatott. Remélem, nem kell túl sokat várni a következő részre.

Illatos_Hópehely>!
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Elkezdtem olvasni a 6. részt, de viszonylag hamar rájöttem, hogy még az előző kettőt sem olvastam, ami a történet szempontjából nem lett volna baj, de a szereplők teljesen idegenek voltak :)
Nehezen kattantam rá, mert elég sok volt a dolog a héten, de amikor Ty és Faith már nem utálták egymást, sőt…, onnan gyorsan pörgött.
Nagyon szimpatikusak ezek a hokis fiúk :)
spoiler

Sippancs P>!
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Az egyik kutyánknak serdülő korában volt egy olyan különös szokása, hogy amikor nagy boldogság érte, rájött az öt perc, ami abban teljesedett ki, hogy elkezdett az udvaron körbe-körbe, pontosabban le-föl szaladgálni, de olyan sebességgel, amit egy segédmotoros is megirigyelhetett volna tőle. Most valahogy így érzem én is magam. Annyira feldobott ez a könyv a könnyedségével, a bájával, a humorával, a szerethető karaktereivel és a perzselő lapjaival, hogy nyári kánikula ide vagy oda, legszívesebben felpattannék, és teljes fogsoros vigyorral az arcomon csak szaladnék és szaladnék, amíg a lábam bírja.
Újraolvasós, hatalmas kedvenc lett!

Ui.: Mr. Savage, üdv a hárememben!

Nikyy18>!
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Nagyon jó volt. A szereplőket is hamar megkedveltem. Ty és Faith összeillő párost alkottak, volt egy csomó vicces rész is. Bár a végén jó lett volna egy epilógus.

3 hozzászólás
Valeria729>!
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Könnyed, szórakoztató történet kedvelhető szereplőkkel. Egy kicsit túl gyorsan történik minden. Persze előre tudható, hogy apuci pici fia még készül valamire, de természetesen az is ripsz-ropsz megoldódik. Egy-két párbeszéden jókat kuncogtam. Kicsit emlékeztet egy SEP regényre.

molybarby>!
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Egy igazi Rachel Gibson könyv. Nagyon jó volt egy kis kikapcsolódásnak. Bár bonyodalom volt benne elég, de az írónőtől eddig mindig elvárhattuk, hogy happy end lesz a vége. Ezért is szeretem annyira a könyveit, mert bár biztos, hogy szegény szereplőt megszenvedteti, de a végén megadja nekik a boldogságot :) Az egy pont levonás a rövid befejezésér jár spoiler

nat>!
Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

Könnyed limonádé. Szeretem, ahogy ez a nő ír. A könyv pedig nem akar több lenni mint ami valójában, vagyis egy romantikus regény. Inkább ezeket kellene olvasom mint a mostanában oly divatos „szenvedéstörténeteket”.
Az előző rész talán jobban tetszett a kisvárosi hangulat miatt, de ez sem okozott csalódást.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Csoszi>!

– A pénz nem helyettesítheti a szerelmet!

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pénz · szerelem · Valerie Augustin
Csoszi>!

Szenvedély nélkül nem élhetsz nagyszerű életet!

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szenvedély · Valerie Augustin
Csoszi>!

Nem szabhatod meg, hogy kihez vonzódsz, és nem szólhatsz bele abba se, hogy kihez húz a szíved.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Valerie Augustin
1 hozzászólás
_Enii_>!

Ha már meg fogjuk bánni, csináljuk úgy, hogy tényleg legyen is mit!

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ty Savage (The Saint)
Csoszi>!

Minden változás bizonytalansággal jár és félelmet szül.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bizonytalanság · félelem · Nystrom edző · változás
zuna19>!

– Soha nem értettem, hogy lehetsz sztripper és playmate, ha közben ennyire prűd vagy!

Kapcsolódó szócikkek: Faith Duffy · Valerie Augustin
1 hozzászólás
Csoszi>!

– Ugye tudod, hogy nem fizetem a túlórádat?

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Faith Duffy · Julian Garcia (Jules)
1 hozzászólás
zuna19>!

– Hogy lehettél a Playboyban, ha közben úgy élsz, mint egy szüzességi fogadalmat tett apáca?! Ez sehogy se fér a fejembe.

Kapcsolódó szócikkek: Faith Duffy · Playboy magazin · Valerie Augustin
zuna19>!

– Tyson, ne beszélj tiszteletlenül a hölgyről.
Fura paradoxon volt ez, Pavel mániája. Az nem baj, ha úgy bánsz egy nővel, mint egy kapcaronggyal, de egyetlen tiszteletlen szót sem szabad szólni róla.

Kapcsolódó szócikkek: Pavel Savage · Ty Savage (The Saint)

A sorozat következő kötete

Hokisok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christina Lauren: Kalandtúra Wilder-módra
Lisa Kleypas: Apja lánya
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Vi Keeland: A kemény főnök
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Abbi Glines: Te vagy nekem a remény
Jessica Bird: Dobbanó szívek
Eloisa James: Az én hercegem