Ments ​meg! 151 csillagozás

Rachel Gibson: Ments meg!

…izzik a levegő a texasi síkon…

33 éves, szingli és egy rágógumi-rózsaszín koszorúslányruhába gyömöszölte magát. Ráadásul az egész város azon mesterkedik, hogy összehozza őt valakivel. Bárkivel, aki meg tudná zabolázni ezt az öntörvényű, szilaj teremtést.

Na de ki fogja megmenteni a gyönyörű Sadie Hollowellt?

A texasi Lovettben mindenki tudja, hogy Sadie mindig is lázadó csajszi volt. Amint lehetett, elhúzta a csíkot e porfészekből, hátra sem nézett. Ám most visszatért, és csak azért is meghívott egy jóképű, tökéletesen kigyúrt ismeretlent az unokahúga esküvőjére. Jobb ma egy idegen, mint tegnap egy lúzer ex.

Vince Haven ellenállhatatlan izmait kemény munkával szerezte: a SEAL-elitalakulatban szolgált Afganisztánban. Kattant nénikéjét látogatva cseppent Lovettbe, és talán marad a városban egy darabig. Talán képes lesz megbirkózni véres múltja gyötrő démonaival. Talán kihámozza Sadie-t abból a cuki rózsaszín ruciból!

Eredeti cím: Rescue Me

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
320 oldal · ISBN: 9789632932408 · Fordította: Varga Krisztina

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Vincent "Vince" Haven


Kedvencelte 11

Most olvassa 5

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Rachel Gibson: Ments meg!

„…egész életemben rád vártam.”

Igazi Rachel Gibsonos nevetős, romantikus történet.
Még nagyon sok történetet szeretnék olvasni az írónőtől.

3 hozzászólás
zuna19>!
Rachel Gibson: Ments meg!

Ez eddig a leggyengébb könyve az írónőnek. Nekem legalábbis semmi nem jött be belőle.
Kezdetben nagyon örültem, hogy Vince kapott saját könyvet. Már kedvenc lett az Az én pasim… -ban. Ebben a sztoriban is csak ő volt kedvelhető, meg valamelyest Sadie. Igaz ő sokszor lapos volt. Az egész történet unalmas, semmi pezsgés nincs benne. Többet vártam. Nehezen ment az olvasás. Az összes mellékszereplő olyan, nyűgös volt (unszimpatikusak). Csodálkoztam, hogy 80%-on aluli a könyv, de még azon is csodálkozom, hogy ennyin volt. Számomra tényleg csalódás.

Csoszi>!
Rachel Gibson: Ments meg!

Ismét egy könnyed romantikus limonádé Rachel Gibson tollából. Ebben a hőségben kifejezetten jól esett. Nagyon jó a stílusa, humoros. A gördülékeny fordítás pedig élvezetessé tette az olvasást.
Kifejezetten tetszett a helyszín, ugyanis imádom a Texasban játszódó történeteket. Kis ízelítőt kaptunk egy négyezer hektáros farm, illetve egy amerikai kisváros életéből.
A két főszereplő igazán szerethető karakter. Sadie egy talpraesett, határozott csaj, Vince egy Afganisztánt megjárt, korábbi elitalakulatos katona, aki küzd a démonaival. Szinte az első pillanattól kezdve működik köztük a kémia. A befejezésben pedig nem csalódtam.
Remélem, hamarosan újabb könyve(ke)t olvashatok az írónőtől.

l_moni>!
Rachel Gibson: Ments meg!

Néha kicsit (nagyon) vontatott volt.
Vince kissé fura, Sadie még inkább.
Összeillenek.
Egynek jó volt.

Szédültnapraforgó>!
Rachel Gibson: Ments meg!

A magyarul megjelent 7 könyvéből ez volt az 5. olvasásom. Kedvelem R. G. stílusát, eddig mindig jól szórakoztam. Bár ebben a regényben elég sok volt a leíró rész (amiket annyira nem kedvelek), nem nagyon érdekelt pl. a farm bútorzata vagy hogy rendezi át a főszereplő apja halála után.
A lényeg, hogy egy kellemes nyári olvasmány, kedveltem a két főszereplőnket, Vince-t és Sadie-t. Igaz egy nagy gondom van az ilyen történetekkel, hogy a valóságban nem teljesen így működnek a párkapcsolatok, ráadásul sokszor nem is happy end a vége.
Összességében nem volt rossz, egyszer mindenképpen érdemes elolvasni, a humora frenetikus számomra. Jókat nevettem. Igaz néha meg is könnyeztem egy-egy jelenetet.

Nikyy18>!
Rachel Gibson: Ments meg!

Kicsit félve álltam neki mert olvastam pár rossz értékelést. De nem csalódtam mert nagyon jó kis könyv. Sadie és Vince nagyon összeillenek. Fél csillag levonás mert a vége olyan összecsapottnak tűnik.

ncsn87>!
Rachel Gibson: Ments meg!

Jól esett ez a kis könnyed romantikus könyv jó humorral körítve. Bár Gibson hokis sorozata jobban tetszett, de ez is a jobb limcsik közé tartozik szerintem.
Az volt igazából a gondom, hogy valahogy kívülálló maradtam a sztoriban. Nem éreztem eléggé közel magamhoz a főszereplőket, főleg Vince-et. Pedig annyi mindenen mentek keresztül mind a ketten… Többet is ki lehetett volna hozni ebből szerintem. Pedig Vince is azóta izgatja a fantáziámat, hogy a hokis sorozatban feltűnt. Meg hát itt is… SEAL-es múlttal és isteni testtel rendelkező lelkileg összeroppant férfi, magányos farkas. Jó alapanyag és valahogy mégsem lett eléggé kibontva nekem. Sadie sem tartozik a szerencsésebbek közé, ha a családjáról, főleg ha az apjáról van szó.
Nem tudom, valahogy nem állt össze eléggé, hiányérzetem magadt. Pedig tényleg bazi jó alapanyag volt az egész.
A vége is olyan összecsapott lett. Olvastam volna kicsit még róluk, akár egy epilógust.
Továbbra is imádom Gibson regényeit, és hozzáteszem, ezt is szerettem. ♥ Remélem többet is kiadnak még itthon. *imádkozik*

3 hozzászólás
EditVagyok P>!
Rachel Gibson: Ments meg!

Jaj, ez annyira szerethető, kedves és szórakoztató volt. Azt kell mondjam, hogy sajnos annyira fergeteges nem volt, mint az írónő Hokisok sorozatának eddig olvasott bármely része, de tetszett. Megmosolyogtatott, elgondolkodtatott, szórakoztatott. És hát arról nem is beszélve, hogy egy SEAL alakulatnál szolgált katonáról szólt. Ezzel nálam már szinte tuti befutó ^.^
Néha kicsit túl elmerült a részletekben és hosszú leírásokkal tálaltam magam szemben. De igazából mindig – még épp mielőtt unalmassá válhatott volna – történt valami. És jött megint az izgalom, a szenvedély és a nevetés. Megvolt a sajátos texasi humora ;) és a történetnek is sikerült magával ragadnia. :)

Sippancs P>!
Rachel Gibson: Ments meg!

A mindenit! Ez nagyon jó volt!
Igazi nyári limonádé ez a könyv, kiszámítható és agytekervényeket kevésbé megmozgató történettel, de számomra egy percig sem volt unalmas, faltam a sorokat. A fülszöveggel ellentétben a „gyötrő démonok” – szerencsére – nem nyúltak olyan mélyre, így a romantika némi humorral és könnyedséggel is párosult.
Sadie és Vince nagyon szerethető karakterek voltak, imádtam, amikor szócsatáztak és izzott körülöttük a levegő.
Minden gondolkodás nélkül öt csillag, ugyanakkor sok gondolkodás után egy kérdés: miért csak 76%-on áll a könyv értékelési átlaga?

11 hozzászólás
agi_90 P>!
Rachel Gibson: Ments meg!

Ez az első könyvem az írónőtől, többet vártam tőle a fülszöveg alapján. Nagyon nehezen ment ez az olvasás, a sok leírás, na meg, hogy minden falubeli életét megismertük, így unalmas volt. Főszereplők is furcsák voltak. Talán Vincet jobban kedveltem, a SEAL-es múltja miatt is érdekesebb karakter volt. Sadiet azért sajnáltam az apja miatt, már kezdtek volna kicsit közelebbi viszonyba kerülni, erre meghal. Az utolsó 50 oldal már tetszett, aztán hirtelen vége lett. Többet vártam volna a végére is, érdekelt volna jobban ez a testvér dolog.


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

– Voltál valahol szórakozni? (…)
– Éjjelente futni járok.
– Magadtól? (…) Úgy értem, nem kerget senki?

88. oldal

1 hozzászólás
SzAngelika>!

– Illemet nem tanítanak a SEAL-nél?
– Dehogynem! A Billy Machen táborban. A felderítés és a robbantás közé volt beiktatva az órarendbe.
– Nyilván lógtál.

126. oldal

SzAngelika>!

… néha szüksége van az embernek arra, hogy meg tudjon bocsátani másoknak, azért, hogy továbbléphessen, és saját magának is megbocsáthasson.

203. oldal

SzAngelika>!

…nem az a lényeg, hogy hol lakik az ember, hanem az, hogy kivel…

324. oldal

Sippancs P>!

A texasi íratlan szabályok szerint, ha egy családot fiúgyermekkel áld meg a sors, akkor kétség sem férhet hozzá, hogy az a gyerek futballozni fog. Ha pedig leánygyermeket hoz a gólya, annak a röplabdapályán a helye. Ettől eltérni nem lehet, tulajdonképpen olyan ez, mint a tizenegyedik parancsolat: leánygyermekedet pediglen röplabdázni küldjed, vagy lesújt reád a texasiak megvetése.

6. oldal

1 hozzászólás
Blueberry21>!

Szóval még ez a Sarah Louise is talált magának férjet. Igaz ugyan, hogy a bortonlako.com-on ismerkedtek meg, és Mr. Conseco jelenleg mintegy kétezer kilométernyire lévő San Quentin fegyintézetben tartózkodik, de Sarah Louise szerint kétség sem férhet hozzá, hogy a férje ártatlan.
Sarah Louise tehát terveket szövöget a közös életükről, ami akkor kezdődik majd el, amikor a férjét feltételesen szabadlábra helyezik – Úgy röpke tíz év múlva.
Egyem a szívét!

Sippancs P>!

– És pontosan mire képezik ki a SEAL-alakulat tagjait? – érdeklődött tovább, no, nem mintha kicsit is érdekelte volna, de legalább nem volt kényes téma.
– A rosszfiúk levadászására és a világ megmentésére.
– Valószínűleg a lerobbant autók megjavítása nem szerepel a kiképzés anyagában. Azt hittem, a SEAL tagjai olyan pasik, akik mindenféle „McGyver-es” helyzetben megállják a helyüket.
– Igen, nos, aznap nem volt nálam sem gémkapocs, sem gyurmaragasztó.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gemkapocs · gyurmaragasztó
SzAngelika>!

Mániákus gyilkos, vagy még ennél is rosszabb. Sőt, az is lehet, hogy demokrata!

52. oldal

krisztin1>!

(…) – Tudod, azt mondják, hogy amikor az ember minden erejével azon van, hogy visszatartsa a fájdalomkitörést, akkor azok a gátak, amelyeket a szomorú élmények visszatartására emel, megakadályozzák a jó dolgok beáramlását is.
Vince a húga szemébe nézett, amely pár árnyalattal sötétebb volt, mint az övé, és egy kis zavart mosoly jelent meg az ajkán: – Mi a szösz? Te vagy az új Oprah, csak fehérben?

MissBennet>!

– És sosem voltál szerelmes?
– Dehogynem! – Vince a kormánykeréknek támasztotta az öklét. – Akár több órára is.

248. oldal, 14.fejezet (Athenaeum, 2013)


Hasonló könyvek címkék alapján

Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
J. Sterling: The Perfect Game – A hibátlan játék
Kelly Oram: Cinder és Ella
Marie Lu: Champion – Bajnok
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Luca Di Fulvio: Álmok bandája
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Francine Rivers: Megváltó szeretet
Dan Wells: Fragments – Töredékek