Jégbe ​zárt szívek (Hokisok 1.) 299 csillagozás

Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Jégbe zárt szívek Rachel Gibson amerikai bestsellerszerző egyik legsikeresebb romantikus-erotikus regénye. A női főszereplő, Georgeanne igazi déli szépség, Playboyba illő idomokkal, üres pénztárcával és egy lemínuszolt bankkártyával. Gazdag és nála jóval idősebb vőlegényét, többek közt egy profi hokicsapat tulajdonosát, az esküvőjük napján mégis otthagyja: beugrik az első autóba, ami a ház előtt parkol. A kocsi John Kowalskyé, a hokicsapat kapitányáé. Magának való fickó, aki igaz, hogy fantasztikusan néz ki, viszont nagyon mogorva, sokat iszik, és túl van néhány váláson is.

Egyikőjük sem örül a véletlen találkozásnak, de izzik köztük a levegő, és mégsem tudnak ellenállni a vonzásnak. Együtt töltenek egy éjszakát, majd John gyorsan megszabadul a nőtől. A családjára nem számíthat, így Georgeanne kétségbeesésében egy étkeztető céghez jelentkezik szakácsnőnek. Remekül főz, ez tulajdonképpen az egyetlen dolog, amihez ért. Az üzlet szépen virágzik, de 7 év elteltével egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Athenaeum, Budapest, 2010
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632930442 · Fordította: Berta Ádám

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

John Kowalsky · Georgeanne Howard · Alexandra Mae Howard (Lexie) · Ernie Maxwell · Hugh Miner · Mae Heron · Virgil Duffy


Kedvencelte 37

Most olvassa 3

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Tünde_JLT I>!
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Miféle menyasszony az, aki nincs menyasszonyi ruhában?

Cukiság bomba, rózsaszín vattacukorba csomagolva, édesen tálalva, és némi seggfejjel bolondítva :D

7 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

„Amikor bejössz a szobába, úgy érzem, magaddal hozod a napsütést.”

Már most odavagyok ezért a sorozatért. *-*
Humor, romantika, nagydumás gyerkőc, hokis pasik, egyszóval garantált a jó szórakozás. ;)

7 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó. Könnyed kikapcsolódáshoz tökéletes választás volt, de azért bevallom őszintén, hogy Georgie párszor próbára tette a türelmemet locsogásával és furcsa déli szófordulataival, főleg a történet első felében. Az érettebb Georgeanne-t jobban kedveltem. A mogorva hokisztár „Fal” bácsit, Jack Kowalsky-t szintén inkább a könyv második felében zártam a szívembe, amikor minden tőle telhetőt megtett, hogy a kis Lexie kedvében járjon. A kislány zabálnivalóan cuki volt, imádtam. Összességében egy helyenként pikáns, jó kis limonádé történet volt, pont ahogy vártam.

Diana_L I>!
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy nem először olvastam ezt a regényt. Valamelyik figyeltem is épp ezt a sorozatot olvasta az elmúlt hetekben és nagy kedvet kaptam, hogy újra beengedjem ezeket a „nagydarab, buggyant bölényeket” a fejembe.
Biztosan veletek is előfordult már, hogy megláttok egy könyvet amit már olvastatok, de pontosan nem emlékeztek magára a történetre, mégis valami nagyon kellemes érzés kerít benneteket hatalmába. Én pont így voltam ezzel a regénnyel. Nem a kedvenc részem a sorozatból, de annyira kellemes, igazi nyári olvasmány, hogy nem hagyhattam ki. Most is nagyon jól szórakoztam. Jöhet a második rész :-)

Viktória_Erdei P>!
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Végre olvashattam egy kicsit a hokisokról is. Vicces, szórakoztató, de mégis életszerű volt. Legcukibb természetesen Lexie. Imádtam a nagydumás kiscsajszit. Kedvenc jelenetem amikor John leült Barbie babázni Lexievel, és felöltöztette őket. Melyik nő szíve nem olvadna el ilyenkor, ha lát egy ilyen jelenetet, hogy egy nagydarab férfi babázik. :D
Tökéletes kikapcsolódás volt.

molybarby>!
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Mit is mondjak. Nekem tetszett :D Lökött egy figurák a hokisok az tuti, de nagyon is szerethetőek.
Az elején megismerkedünk Georgeanneval. Kb. 100-szor olvastam másképpen a nevét mire belejöttem, hogy nagyjából mi lehet. :D Szóval Georgie az elején nagyon idegesített. Eszméletlenül naiv volt, túl sokat képzelt magáról, de valamiért meg is értettem, hogy miért ilyen amilyen. Gyerekkorában sok mindenen keresztül ment, amivel egész életében küszködött. Georgie találkozik John „Fal„ Kowalskyval és bár nem kedvelik egymást igazán, azért mégis egymásra vannak hangolva. A bizonyos éjszaka után viszont John eléggé elbánik szegény lánnyal (és még csak fogalma sincs róla, hogy mi rosszat tett….)
Telnek az évek és megint találkoznak. A vibrálás továbbra is megmaradt közöttük, ahogy a lányban is a sérelmek, amit teljesen megértek. Aztán John csinál olyan dolgokat amik megint csak nem éppen a legszebbek, de lassan azért valahogy mégis kialakulnak a dolgok. A történetben talán csupán annyi nem tetszett, hogy a szerelmi szál jobban is ki lehetett volna dolgozva, legalább John felől. De a végére azért szuperül kijött minden. :) Aranyos történetet kaptunk és minden jó, ha vége jó! :)

2 hozzászólás
Tamlilla>!
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Tökéletes hétvégi kikapcsolódás volt, nagyon jól szórakoztam!

Georgianne miután faképnél hagyja vőlegényét John segítségét kéri, hogy elmenekülhessen a kényes szituációból, aminek aztán meg is lesz a tüneményes következménye, Lexy. Nagyon szimpatikus kiscsaj, jól eltalált karakter volt. Georgianne fokozatosan lopta be magát a szívembe és a végére nagyon megszerettem, akár csak John. Tetszett, hogy minden szereplő fejlődik az évek során és jót és rosszat is mutatnak nekünk. A mellékszereplők is szórakoztató személyiségek, minden nagyon tetszett ebben a könyvben.
Ajánlom nagyon!

2 hozzászólás
NaNa_88>!
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Elég lassan rázódtam bele. Az elején még csak a 4 csillagot verte nálam, de aztán ahogy haladtam előre szépen feltornázta. Először csak egy biztos 4,5-re, majd a könyv második fele lazán 5 csillagra robbant. Az olvasást is körülbelül így sikerült beütemeznem, mert eleinte lassan haladtam, de később már le se akartam tenni. Csak megfogott a pali, hogy a fene vinné el! :D Annyira nekem nem is volt s*ggfej. Persze nem volt a megtestesült szőke herceg paripával, de részemről még fokozható lett volna a bunkósága. spoiler Amúgy meg Georgeanne is megérte a pénzét párszor. Ő sem volt éppen a zökkenőmentes kommunikáció alapköve. De ettől is volt vicces. Nagyon jókat derültem rajta, illetve néhány helyen meg is könnyeztem picit. Nagyon aranyos történet, amiben megfért a szerelem és a vele járó dráma, pár erotikus jelenet, a jó humor és a cukiság felsőfoka. :D spoiler Tetszett a nagyon picike mellékszál is, amire nagyon nem számítottam, hogy lesz, de aztán az első pillanattól, amikor felsejlett már szurkoltam is érte és tűkön ülve vártam, hogy azzal mi lesz.
spoiler

Miután befejeztem abszolút a hatása alatt maradtam, úgyhogy nagyon gyorsan folytatni is akartam. Technikai okok miatt sajnos nem sikerült, de nem sokkal később már faltam is a következő részt. Esélyesnek látom, hogy egy számomra többször olvasható sorozatot sikerült kifognom. Amit a rémes borító miatt nagyon messzire elkerültem volna, ha nem kapok ajánlást. Úgyhogy köszönöm, mert imádtam! *-*

20 hozzászólás
Pnikolett>!
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Egyszerű kis limonádé, ám de nagyon aranyos történet,ami igazából azt nyújtja, amit az olvasó szerintem vár tőle…egy kis kikapcsolódást,derűt, civakodást,romantikát,erotikát,humort. Minden volt ebben,ami garantálja a jó szórakozást :)
Eleinte G. karaktere nem volt túl megnyerő,viszont a későbbiekben nagyon megszerettem, komoly nő lett belőle,nem olyan kis agyatlan amilyennek az elején tűnt. Lexie egyszerűen imádnivaló, én mindig is odavoltam a cserfes,nagyszájú gyerekekért,így nálam ő vitte hátán a sztorit,nélküle lehetséges ,hogy nem tetszett volna ennyire. Na és a böhöm hokijátékost is sikerült megkedvelnem. Tipikus,hogy a nagy kemény kinézet mögött érző szív lapul :D
Volt két dolog ami zavart a történetben,bár azért nem tulajdonítok nekik túl nagy jelentőséget de azért leírom.
1. Mi ez az állandó „Lesz itt sírás-rívás” kifejezés ?!…. Csomószor értelmét sem láttam ennek a mondatnak,nem is illett a helyzethez meg semmi… fordítási hiba lehet vagy csak én vagyok hülye ? :D
2. Mae és a másik hokis közt kialakult villámcsapásszerű eseményeknél kicsit kapkodtam a fejem,hogy ez most miért kellett a történetbe feltétlenül,főleg ilyen gyors iramban..
Ami már nem tartozik a zavaró dolgok közé, de azért pislogtam párat az a „bébinyúl” becézés :D esküszöm még nem hallottam soha és nem is olvastam sehol ilyen becézést,vicces :D

ggizi P>!
Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Imádom az ilyen limonádé könyveket, ahol a böhöm bunkó sportolók (jelen esetben épp hokisok) feladják az élvhajhász nőfaló énjüket és átesnek a ló másik oldalára.
Egy könnyed és szórakoztató sablontörténet tele szerethető karakterekkel. Számomra tökéletes kikapcsolódás.


Népszerű idézetek

zuna19 >!

– Egy igazi férfi nem szorul rá, hogy a nemi életével hencegjen.

299. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Georgeanne Howard
zuna19 >!

– Olyan vagy, mint egy két lábon járó totemoszlop.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Kowalsky
Blue_Nadine >!

– Csináld meg a listát, és add ide reggel – húzta össze a szemét Virgil.
– Bocs, de ma éjjel tuti mással leszek elfoglalva – mondta, mire Georgeanne a bordái közé döfte a könyökét. – Mi van? – nézett a nőre –, te is ugyanazzal leszel elfoglalva, mint én.

375. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Georgeanne Howard · John Kowalsky · Virgil Duffy
zuna19>!

– Taxival jöttem.
– Akkor hazaviszlek.
– Jó, de ha odaértünk, nem hívlak be – mondta a nő. Egyes nők szerint talán laza erkölcsű, de azért neki is megvannak a maga elvei. Hugh Miner jóképű, és „igazi” úriember. Viszont egyszerűen nem az esete.
– Az már rád van bízva.
– De komolyan. Tényleg nem foglak behívni.
– Elhiszem. Ha jobb szeretnéd, akkor megígérem, hogy le se szállok a motorról.
– Motor?
– Aha, Harley-val jöttem. Nagyon be fog jönni neked – fogta át a férfi Mae vállát az egyik karjával, és megindultak a bár bejárata felé. – Megkeresem Dimitrijt és Stuartot, és szólok nekik, hogy elmegyek.
– Motoron nem mehetek veled.
Az ajtóban álltak, és megvárták, amíg pár vendég kijön.
– Dehogynem. Nem lesz semmi bajod.
– Nem is amiatt aggódom – nézett fel Hugh-ra a nő. A hokikapus arcát narancssárgára színezte egy Miller sörreklám. – Csak nincs rajtam fehérnemű.
A férfi egy pillanatra megdermedt, aztán elmosolyodott.
– Na látod, mégiscsak van bennünk valami közös. Rajtam sincs.

309. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hugh Miner · Mae Heron
_Enii_>!

Hát igen, az ember vagy imád főzni, vagy ki nem állhatja.

Kapcsolódó szócikkek: Georgeanne Howard
zuna19>!

– Ha akarod, akár körberakhatsz húsvéti tojással meg sárgarépával, akkor sem korcsolyázok.

239. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Georgeanne Howard
Quiconque>!

– Motoron nem mehetek veled.
Az ajtóban álltak, és megvárták, amíg pár vendég kijön.
– Dehogynem. Nem lesz semmi bajod.
– Nem is amiatt aggódom – nézett fel Hugh-ra a nő. A hokikapus arcát narancssárgára színezte egy Miller sörreklám. – Csak nincs rajtam fehérnemű.
A férfi egy pillanatra megdermedt, aztán elmosolyodott.
– Na látod, mégiscsak van bennünk valami közös. Rajtam sincs.

309. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hugh Miner · Mae Heron
1 hozzászólás
_Enii_>!

– A babák nem a földből nőnek ki.
– Hanem honnan?
Lexie nekikoccant John állkapcsának, ahogy felnézett rá.
– Nem tudod?
John már nagyon régóta tudta.
– Tőled szeretném hallani!
A kislány vállat vont, és a sárkányra tapadt a tekintete.
– Hát, a férfi összeházasodik a nővel, aztán hazamennek, és befekszenek az ágyba. Behunyják a szemüket, nagyon-nagyon szorosan, és erősen rágondolnak. És akkor a kisbaba bekerül a mama pocakjába.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexandra Mae Howard (Lexie) · John Kowalsky
Szilvi00 P>!

A diszlexia nem olyan ritka betegség, de attól még, hogy Cher, Tom Cruise és Einstein is diszlexiás volt, Georgeanne-nek nem esett kevésbé nehezére, hogy bevallja másságát olyasvalakinek, mint John.

Kapcsolódó szócikkek: Georgeanne Howard
nykyriana>!

– Pongóból egész jó házőrző lesz – mondta a nő (…)
– Bizony. Alakul a dolog. Mit csinálna, ha valaki betörne? Megnyalná a lábujját?

Kapcsolódó szócikkek: Georgeanne Howard · John Kowalsky

A sorozat következő kötete

Hokisok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Egomániás
Susan Mallery: Citrom és osztriga
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: A viszony
Vi Keeland: A vetélytárs
Vi Keeland: A beosztott
Emma Chase: A tested védelmében