Jane ​vékony jégen táncol (Hokisok 2.) 260 csillagozás

Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A kissé önbizalom-hiányos Jane Alcott a nagyvárosi szinglik táborát gyarapítja. Kissé belefáradt már a vakrandikba az olyan férfiakkal, akik heverőt tartanak a furgonjuk hátuljában.
Jane kettős életet él: nappal a belevaló Seattle Chinooks hokicsapatáról – elsősorban hírhedt kapusukról, Luc Martineau-ról – tudósít, éjszaka ír: álnéven „Cicamaca" botrányos kalandjait szövi… és indítja be minden férfiolvasó fantáziáját.

Amióta az eszét tudja, Luc megszállottan dolgozik a sikerért. Még csak az kéne, hogy egy éles nyelvű, tenyérbe mászó újságírónő vájkálni kezdjen a múltjában és feldúlja az életét! De amint a szürke kis nő lecseréli fekete ruháit egy lélegzetelállító vörös estélyire, Luc rájön, hogy Jane-ben több rejlik, mint az első látásra gondolta. Lehet, hogy itt az ideje kockáztatni. Lehet, hogy itt az ideje, hogy kiderüljön…

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
264 oldal · ISBN: 9789632931807 · Fordította: Bajnóczy Zoltán

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Luc Martineau · Caroline Mason · Darby Hogue · Jane Alcott · Marie


Kedvencelte 37

Most olvassa 3

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Másodszori olvasásra is csak azt tudom írni, hogy hihetetlenül fantasztikus sorozat ez. Először az első rész tetszett jobban, most viszont szerintem ez jobb volt.
Egyszerűen megunhatatlan könyv.
Jane talpraesettsége és karakánsága szerethetővé teszik őt. Luc kezdetben nem valami szimpatikus, de egy idő után ő is szintúgy szerethető figura.
A történet kellőképp vicces és romantikus. A felépítése itt is jó, csak úgy mint a Jégbe zárt szíveknél. Az biztos, hogy valamit nagyon tud az írónő. Sokkal több embernek kellene tőle olvasni, mert szerintem megéri.

2 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Rég imádtam ennyire női főszereplőt, mint Jane. Egy természetes, egyszerű, de éles nyelvű és okos lány, aki nem ijed meg a felé tornyosuló hokisoktól.
Luc is hatalmas kedvenc lett, főleg azt szerettem benne, amilyen testvér volt.

Szerencsére van úgy, hogy Ken nem Barbie-t választja. ;)

5 hozzászólás
molybarby>!
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Igazán belevaló történet, tele humorral. Szerintem amikor a vonaton olvastam sokan lököttnek néztek annyit nevettem…. :D De nem baj, megérte. Ez most nagyon jólesett. Jane és Luc története érdekesenek alakult, Jane a szürke kisegér, és Luc a macsó hokis. Ki gondolta volna, hogy ilyen jó párost fognak alkotni? Az előző történethez képest kevesebb volt a romantikus-erotikus rész, de mégse hiányzott belőle. Annyit kaptunk amennyi kellett mindenből. Az írónő jól tudta csavarni a szálakat, elejétől végéig volt izgalom. Ez mit sem bizonyít jobban, hogy egész éjszaka olvastam és csak akkor mentem aludni mikor már maguktól csukódtak a szemeim. Csak ajánlani tudom :)

meteoritastar >!
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Tetszett.

Ebben a részben kicsit többet kaptam a hokicsapatból is.
Luc is megnyert magának, ahogy a hugával, ahogy Jane-nel bánt. Szóval egy rossz szavam sincs.
Najó, talán Jane stílusa volt néha furcsa. De összeségében jó kis történet volt. Jöhet a következő rész.

Pnikolett>!
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Ó,hát ez a rész sokkal jobban tetszett mint az első. Már az alap szitu is megnyerőbb volt nekem,tudtam már az elején,ha az írónő nem rontja el,akkor ez egy nagyon kellemes könyvecske lesz. Így is lett,imádtam a két főszereplőt, a visszafogott,szürke kisegér Jane-t és a nagydarab buggyant bölényt :DDD
Szegény Jane nagyon próbálkozott végezni a munkáját,de a csapat tagjai feladták neki a leckét,ennek ellenére a maga 150 centijével is odaállt és nem adta fel :D Ráadásul hódított is… A kedvenc gondolatom,amit magamban jó lesz majd dédelgetni : „Talán nem mindig Barbie-t választja Ken” ;-)

Aranyos,sokszor megmosolyogtató történet volt….még a végén megszeretem a hokit :D Na jó nem,valószínűleg nem fogom,de attól nagyon szívesen olvasok ezekről a hokisokról! :)

NaNa_88>!
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Ó. Jaj. Anyám.
Hát ez megvett kilóra. Kétszer.
Az első betűtől az utolsóig imádtam. Pedig meg se tudnám mondani miért volt ez ennyire hűha. Jó volt a sztori, de semmi kiemelkedő. Megfekszel olyan jó a pasi, de ez sem meglepetés. Jane kedvelhető csaj, ami szintén nem olyan ritka. Mégis mi a fenéért nyáladzok én ettől úgy, mint egy fogzó csecsemő?! Fogalmam sincs. De azt kőbe véstem, hogy Luc Martineau kell nekem. Mondjuk tegnapra jó lesz. Köszönöm. Egyszerűen kész voltam tőle. És nem tudom miért fogott meg ennyire! Bosszant. :D
Tetszett, hogy ebben a részben több szerepet kapott a hoki, sok időt töltöttek a szereplők a pályán. És hát… Az öltözőben. Péniszerdő. Köszönjük. Mert mindenhova kell egy funkció nélküli férfis*gg! Abszolút nem panaszkodom. :D Jane mindig igyekezett profiként helytállni és az esetek többségében ez sikerült is neki. Amikor a csapat még nem akarta befogadni és csak púp volt a hátukon. És akkor is, amikor már nagyban mentek a beszólogatások. Imádtam, ahogy az anyázásokon edzett hokisok szívták a vérét. XD
Az egész sztori menete jó volt, nem egyből csaptunk a dolgok közepébe és tetszett az is, hogy szépen lassan értünk el a végkifejletig. spoiler Jó volt a többi csapattaggal is egy kicsit megismerkedni, az edzőkkel és egyéb háttéremberekkel.
Egy valamit nagyon nem fogok elfelejteni. A PATKÓT! Így, csupa nagy betűvel, dőlten, felkiáltójellel, és ha lehetne még alá is húznám. Szerintem az emésztette fel az agyam. Egy szerencselaffantásra vevő lennék, aztán bemennék a lottózóba, hátha kijön egy mesterhármas. XD

12 hozzászólás
ncsn87>!
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

És igeeeen! Végre jár a maximális öt csillag! Imádtam az elejétől a végéig. ♥♥♥
A borítókat még nem említettem. Szörnyűek, rózsaszínek és egyáltalán nem azt sugallják, hogy hokis pasikról szól. Ki találta ezeket ki? :D
A fordítás meglepően az előzőhöz képest rendben volt. Utólag tudtam meg, hogy egy férfi fordította az előzőt és ugyanúgy ezt is, de egy teljesem más személy. Így is azért tartottam tőle, hogy itt is megleletésekkel fogok találkozni. Nem így lett. Nem került elő a szinonímaszótár a legfurább szavakkal. Halleluja! :D
A sztorira rátérve és a főszereplőkre. Sokkal jobban tetszett az egész, jobban bele tudtam élni magamat a szereplők helyébe. Imádtam a párosukat. Izzott az egész a szexuális feszültségtől. Frappáns párbeszédek, jó humor. Mi kell még? Nem vesszőztek, meg fűtőcsőztek. Jipppííí. XD
Az egy átlagos nő vágyakkal és egy hokis pasi varázsa most is működött. ♥
Jöhet is a következőőő!!! ♥♥♥ Komolyan, azt is egy másik férfi fordította. Mindegyiket másik fordította, kivéve kettőt. Nekem ez olyan fura… Kezdhetek izgulni. XD

6 hozzászólás
ggizi P>!
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Ez is hasonlóan könnyed és szórakoztató volt, mint az előző kötet, kicsit más alapfelállással. A „nagydarab, buggyant bölény” hokis adott volt, csak most nem egy látszólag üresfejű cicababa volt a partner, hanem inkább Cicamaca az okos, természetes, messze nem dekoratív Jane. Itt is a szokásos (távolról élvezetesebb) csiki-csukit követhettük végig, de sajnáltam, hogy a korábban megismert kedvenceket csak egy pillanat erejéig (vagy épp annyira se) láthattuk újra.

Viktória_Erdei P>!
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Az első rész jobban tetszett. A két főszereplő sem nyerte el igazán a szívemet. Többet olvastam volna a mérkőzésekről. Kíváncsian várom a következő könyvet. :)

1 hozzászólás
kocybaba P>!
Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol

Ohha, ég és föld volt a két rész! Ez az elsőt messze lekörözte minden szempontból. Ékes bizonyítéka volt annak, hogy egy szépen kidolgozott, jól felépülő kapcsolatot is meg tud írni az írónő. Mi több, azúttal a szereplőire sem lehetett panaszom. Jane egy rendkivül szimpatikus, eltökélt nő volt, akit könnyű megkedvelni, akárcsak Lucot. A hokis leírások is szuperül sikerültek, visszaadták a játék hangulatát. Nem is tudtam, hogy ezek a fickók ilyen babonásak tudnak lenni, amire eléggé rácsodálkoztam, de közben nagyokat is mosolyogtam. Belegondolva, lehet nem ez életem olvasmánya, de tulajdonképpen nem tudok egyetlen okot sem rá, hogy miért ne lenne 5 csillag.:)


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Talán elölről kezdhetnénk. Felejtse el az első találkozásunkat, amikor felajánlottam, hogy belepisálok a kávéjába!

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luc Martineau
1 hozzászólás
Miah>!

– A testem egy szentély – mondta Luc nagy adag karfiollal a szájában.
– És akinek hosszú lába és nagy dudája van, bármikor mehet imádkozni – csúszott ki Jane száján, de legszívesebben visszaszívta volna.

Kapcsolódó szócikkek: Jane Alcott · Luc Martineau
zuna19>!

Pedig attól nem kellett tartania, hogy alkoholista lesz belőle. Két okból sem. Nem bírta a másnapot, és ha becsiccsentett, elvesztette az ítélőképességét, néha a bugyijával együtt.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Alcott
1 hozzászólás
zuna19>!

– Micsoda tesztoszteronmennyiség!
Jane felnevetett.
– Akár egy téli olimpián?
– Inkább mint egy spermabankban.

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caroline Mason · Jane Alcott · tesztoszteron
Nusii>!

– Az utolsó „haver”, akivel összehoztál maga volt a baltás gyilkos és a furgonjában aludt egy heverőn!
– Tudom, és nem repesett a boldogságtól, hogy megírtad a Timesban.

2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Caroline Mason · Jane Alcott
zuna19>!

– A végítélet belevaló angyalkája.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Alcott · Luc Martineau
zuna19>!

– Szereti az élménybeszámolókat?
– Csinálni jobban. Úgy sokkal érdekesebb.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Alcott · Luc Martineau
ncsn87>!

Aznap este, miután Jane elküldte a cikket a lapnak, felhívta Caroline-t, és a következőt mondta: – Divattanácsokra van szükségem.
Caroline ezt a mondatot élete végéig emlegetni fogja.
– Kivel beszélek?
– Nagyon vicces. Jövő héten jelenésem van, muszáj valahogy kinéznem.
– Köszönöm, Jézusom, az ajándékod! – suttogta Caroline. – Évek óta várok erre.

117-118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caroline Mason · Jane Alcott
zuna19>!

Ahogy Leonard Duffyról meg a hokicsapatáról beszélt, Jane vett egy tollat, és felírta egy rózsaszínű öntapadós jegyzetlapra: Jéghokis könyvet venni.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Alcott · Virgil Duffy
zuna19>!

– A Chinooks játékosaival fogsz utazni, és úgy készítesz velük interjút, hogy közben meztelenek?
Jane bólintott, és egy újabb falatot tűzött a villájára: sajtos makaróni füstöltsonka-darabokkal és pirított zsemlekockával volt a menü. Az időjáráshoz illően tésztanap volt.
– Remélhetőleg amíg az öltözőben tartózkodom, nem tolják le a gatyájukat…
– Ne hülyülj már! Mi másért mennél egy büdös öltözőbe, ha nem azért, hogy pucér pasikat láthass?
– Talán, hogy interjút készítsek velük? – Kicsit aggódott? a reggeli találkozáskor úgy érezte, a százötven centijével eltörpül ezek mellett az óriások mellett.
– Csinálnák pár képet stikában?
– Szerinted nem tűnne föl nekik? – nevetett Jane. – Nem olyan ostobák, mint gondolnád.
– Mázlista! Jaj, de elnézegetném azokat a pucér hokisokat!

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caroline Mason · Jane Alcott

A sorozat következő kötete

Hokisok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Meg Cabot: Töltött galamb
Meggin Cabot: A fiú a házból
Tracy Brogan: Crazy Little Thing – Egy kis őrültség
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve
Jennifer Weiner: Jó az ágyban